X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, to ciekawe kiedy ja dostanę skierowanie na to okropne badanie obciążenia glukozą - już teraz czy za miesiąc. Najlepiej by było wcale :P

Moje zimno ewoluowało i już jest nie tylko w nosie, ale i pod nosem.. Boli jak cholera!! A że przy okazji mam też katar to męczę się podwójnie :/
    Oczywiście Zovirax jest zakazany??

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u nas połowów u najlepszego specjalisty usg kosztuje 150 jeśli chcesz 4d to wtedy 250 a u innych mniej dobrych od 200 do 300. Więc nazwisko u nas nie ma znaczenia do ceny. Ja się zdziwiłam że tak tanio ale mi powiedzial że po co ma kasować więcej skoro ma tak grafik zawalony że nie musi zdzierac. Także no wiecie lekarz całkiem spoko i ludzki

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

Wysłany: 14 czerwca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie wychodzi mi pełno takich małych hmm wrzodzikow?? Kurcze co z tym zrobić to jakaś masakra

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Holibka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Hmm, to ciekawe kiedy ja dostanę skierowanie na to okropne badanie obciążenia glukozą - już teraz czy za miesiąc. Najlepiej by było wcale :P

Moje zimno ewoluowało i już jest nie tylko w nosie, ale i pod nosem.. Boli jak cholera!! A że przy okazji mam też katar to męczę się podwójnie :/
    Oczywiście Zovirax jest zakazany??

nie mam pojęcia, ale na pewno cebuli i lodu nikt nie zakazuje, także przykładaj to przynajmniej

ja po skierowanie idę w przyszły piątek do lekarza nfz bo prywatnie oczywiście skeierowania nikt mi nie wypisał ;)

age.png

age.png

Wysłany: 14 czerwca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka chyba tylko woda morska do nosa wchodzi w gre

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    nie mam pojęcia, ale na pewno cebuli i lodu nikt nie zakazuje, także przykładaj to przynajmniej

ja po skierowanie idę w przyszły piątek do lekarza nfz bo prywatnie oczywiście skeierowania nikt mi nie wypisał ;)

Mąż mi spirytus zaleca :P

A za tydzień właśnie mam wizytę na NFZ :) bo ten prywatny to też skierowań nie daje, tylko mówi co mam zrobić.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka można też przykładać przekrojony ząbek czosnku, działa antybakteryjnie, mi na zimno pomaga a robiłam tak nawet nie będąc w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 18:41

Majblanca lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 czerwca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze William i Kate przyjeżdżają do Gdańska a ja mam wtedy połowkowe. Trzeba będzie wyruszyć szybciej bo pewnie pozamykaja wszystkie główne ulice wtedy

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa, u kogo robisz połówkowe?
    Zazdroszczę już Wan tych ruchów :) ja jeszcze nic nue czuje, cierpliwie czekam.
    Tez dzisiaj byłam na ryneczku i kupiłam truskawki, bob tez już był. Ale jeszcze dość drogi.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Słuchajcie wychodzi mi pełno takich małych hmm wrzodzikow?? Kurcze co z tym zrobić to jakaś masakra

Włokniaki? Mnie też. Albo nic albo ocet jabłkowy mętny

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 14 czerwca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Wyglada wszystko b.dobrze. dostałam zwolnienie - mam już odpoczywać fizycznie i psychicznie :) bo moje dolegliwości, czy te uciski, ściski, coś jak wzdęcia - to m.in.efekt długiego siedzenia w pracy. Podobno przejdzie mi jak poodpoczywam :) mogę chodzić na basen, itp. Jak basen to jak najmniej tłoczny - mniej bakterii.
    Co ciekawe, zakłada że w posiewie nic nie wyjdzie, ew.bardzo mało i mam tymi bakteriami i leukocytami się nie przejmować, szczególnie że reszta parametrów w normie. Mówi, że usg nerek nie ma sensu jeśli nie mam żadnych dolegliwości a wyniki są jak widać. Drobny zastój w prawej szczególnie nerce to nieszkodliwy standard na tym etapie ciąży.
    Tętno z detektora to 140 ;)

Pani Moł, Biedroneczka83, MarthaA, Asia_89, Charlutek lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • oczekujaca94 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:

No a ja do lekarza chodze prywatnie i akurat na to jest skierowanie. Bo inaczej nie wykonasz krzywej cukrowej. Niby mialam skierowanie ale za badanie i tak placilam. Tulko na skierowaniu po prostu pisalo ile mam glukozy dostac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 19:40

oczekująca94
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    oczekujaca to nie bylo do ciebie:) tylko do madzialenka

napewno za 250 zl w krakowie tez sie znajdzie , ja mowie o tych najwiekszych nazwiaskach

Ja robię w Krakowie za 250 zł ;) W Femme Medica.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie. Malunio rośnie, fika i bryka, niestety jest uparty i nieśmiały i nie pokazal czy jest synkiem czy córka :-)

wichrowe_wzgórza, Asia_89, Charlutek lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka a maść majerankowa? Ja niedawno miałam katar i zatkany noc i uratował mnie Nosolan (jest bezpieczny w ciąży)

Paulina099 już niedlugo poczujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 21:15

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe wzgórza nie mam pojęcia co to kurde jest ale wkurza i lekko boli. Wygląda jak biały pryszcz. A ten ocet to jak na gazie i przyłożyć czy jak??? Ja już wszystkiego spróbuję.

Paulina a więc na NFZ idę do dr Raffaela Gniadka w invicta a prywatnie do dr Dariusza Deoring. Także ja do dwóch lecę

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisz w google włókniaki miękkie. I zobacz czy to to ;) podobno w ciąży jest większa skłonność do tego. Można ocet jabłkowy metny dać na wacik i 15 minut trzymać, i tak 2 razy dziennie, do kilku dni powinno być po włokniaku. Ciemnieją i same się ewakuują

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Ja też po wizycie. Malunio rośnie, fika i bryka, niestety jest uparty i nieśmiały i nie pokazal czy jest synkiem czy córka :-)

Jak moje nie pokaże, to się wnerwię :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe wzgórza nie to nie to:(

To wygląda jak pryszcz

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:

U mnie najstarsza córka pokazała dopiero w 32t...wcześniej się wstydziła :) pozostała 2 chyba w 16t :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ