X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Jezu ja nie chcę rodzic cc aż mnie to przeraża że mogłoby to się tak skończyć. Wolę się przełęczy już te kilka godzin i funkcjonować normalnie niż po cc męczyć się kilka dni

No wiesz, kazdy przypadek jest inny. Mega hemoroidy po ktorych nie mozesz bez placzu kilka tygodni zrobic dwojki, nie mozesz usiasc normalnie na tylku przez pare dni bez dmuchanej poduszki, wypadajaca macica, nietrzymanie moczu (podsikujesz za kazdym razem gdy kaszlniesz), zle zalozone szwy po peknieciu/nacieciu.

Takze wiesz, po sn tez mozna byc niezle pokiereszowanym i nie moc normalnie funkcjonowac pare dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 11:42

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem że nie ma wyboru ale chciałabym uniknąć cc jeśli się da

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka no tak tylko jak rozmawiałam z rodzicami to wydaje mi się że sn jednak jest lepsze jak to mówią trochę bólu i po krzyku już a po cc się męczą dziewczyny i dzieckiem się opiekować nie mogą z bolu

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• mietata Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej rodzinie i wśród znajomych są praktycznie same dziewczynki, my jak te rodzynki :)

Mercedes to śliczne imię, kojarzy mi się z taką hiszpańską pieśniarką. Kurcze my dla dziewczynek mieliśmy mnóstwo opcji a dla chłopca trudno nam było wybrać, chociaż pójdzie prawdopodobnie to z żelaznego zestawu, który miałam. Najśmieszniejsze jest to, że kompletnie nie pamiętam jak wpadłam na to imię, skąd mi w ogóle do głowy przyszło, bo jest jednak bardzo rzadko spotykane.

W ruchach to już się kompletnie pogubiłam, wczoraj wieczorem znowu coś pukało i skojarzyłam że niedawno też coś takiego czułam więc się pogubiłam od kiedy czuję ruchy ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zastanawiam się zbytnio na którym boku śpię, byle było mi wygodnie. Mam za to ogromną ochotę żeby na brzuchu się położyć. Czasem sobie z tym poradzić nie mogę :)

PsotkaKotka podpinam się pod Twoimi słowami dotyczącym porodu sn. Pęknięcia i dwa razy zakładane szwy też nie dają spać i funkcjonować przez jakiś czas ;)

MarthaA lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    No wiesz, kazdy przypadek jest inny. Mega hemoroidy po ktorych nie mozesz bez placzu kilka tygodni zrobic dwojki, nie mozesz usiasc normalnie na tylku przez pare dni bez dmuchanej poduszki, wypadajaca macica, nietrzymanie moczu (podsikujesz za kazdym razem gdy kaszlniesz), zle zalozone szwy po peknieciu/nacieciu.

Takze wiesz, po sn tez mozna byc niezle pokiereszowanym i nie moc normalnie funkcjonowac pare dni.

Nie wiem od czego to zależy, ale ja po sn nie miałam żadnej z tych rzeczy. Wręcz moje doznania seksualne były nawet lepsze, nie wiem jak to się stało ale po porodzie lepiej niż przed :)

Z cesarki boje się tego gojenia, powikłań, rany, w końcu to operacja. Kazdy poród może być inny, czy to cc czy sn, każdy niesie za sobą ryzyko.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale zakladajac ze i jedno i drugie poszloby latwo i bez komplikacji to jednak lepsze jest sn.

Ja po pierwszym cc mialam meza do pomocy 24h/dobe przez piec dni w szpitalu a potem 3tyg w domu. Natomiast teraz maz bedzie musial zostac z synkiem i nie bede mogla liczyc na jego pomoc przez te 5 dni i kurcze nie mam pojecia jak sobie poradze jesli skonczy si efaktycznie cc :/. Z tym, ze mysle sobie ze wszystkie kobiety sobie jakos radza wiec i ja dam rade no i zawsze mozna poprosic polozne pewnei zeby sie troche zajely.

I szczerze wam powiem ze ja w szpitalu zalowalam ze nie jest jak za komuny gdzie dzieci zabierali i dali matkom spac i odpoczac :/. Wiem, ze teraz jest rodzicielswto bliskosci itd i ze to pewnei dla dziecka lepiej ale dla mnie mysl ze nie moge si enawet spokojnie wyspac po tych mekach byla przerazajaca, stad pewnei skonczylo sie u mnie to krotka depresja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 11:56

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czasem zdarza się leżeć prawie że na brzuchu. Boże to była moja uluibiona pozycja do spania. Mamaginekolog faktycznie wspominała, że leżene na lewym boku nie przynosi jakiś super korzyści tak jak wszędzie to zalecają, na prawym tez spokojnie można.

Dziewczyny co sądzicie o ciązy z zaskoczenia? Właśnie mi mignął na TLC ten program. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby do 8-9 miesiąca kobieta mogła nie wiedzieć, że jest w ciąży i dowiaduje się w chwili niespodziewanego porodu :O

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie jak przez 9 miesięcy można się nie domyśleć, że jest się w ciąży. Nawet jeśli pojawia się jakieś comiesięczne krwawienie to jest jeszcze mnóstwo innych objawów. Jakoś tego nie widzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 12:04

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa porody sn i mam nadzieję, że i tym razem taki będzie. Byłam nacinana dwa razy, ale teraz zaopatrzyłam się w balonik i mam nadzieję, że się obejdzie bez cięcia.

Natalala moje znajoma dowiedziała się w 4 miesiącu o ciąży, a brat właśnie opowiadał, że jego kumpel dowiedział się, że będzie tatą w dniu porodu, tyke, że obie dziewczyny były dość puszyste. Więc myślę, że jest to możliwe.

Charlutek lubi tę wiadomość

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za balonik? wklada sie go tam gdzie mysle? ;)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Aasha trzymam kciuki :)

Kaczorka będę gonić miotla hihihi żartuje oczywiscie:*

Wichrowe wzgórza daj już temu swojemu mężowi pochwalić się że będzie tatusiem. Ja swojemu mówiłam że powiemy jak będzie widać ale jak tylko się dowiedział że będzie syn to nie wytrzymał i obdzwonil chyba pół świata:p podejrzewam że Twój będzie tak się cieszył przy tym:)
    Hehhehe :D wiesz, to nawet nie chodzi o to że on ma potrzebę mówienia i "chwalenia się", tylko nie chce się już pilnować że coś chlapnie, to raczej w tę stronę.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    Ja miałam dwa porody sn i mam nadzieję, że i tym razem taki będzie. Byłam nacinana dwa razy, ale teraz zaopatrzyłam się w balonik i mam nadzieję, że się obejdzie bez cięcia.

Natalala moje znajoma dowiedziała się w 4 miesiącu o ciąży, a brat właśnie opowiadał, że jego kumpel dowiedział się, że będzie tatą w dniu porodu, tyke, że obie dziewczyny były dość puszyste. Więc myślę, że jest to możliwe.

Nieźle. Ja nigdy osobiście nie spotkałam się z czymś takim. Ciekawe :)
    A co do balonika. Rzeczywiście ma to sens? Poczytałam właśnie w internetach i sama się zastanawiam. Co o tym myślisz?

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie boje porodu i szczerze wolalabym cesarke. ale nie bede kombinować i jak nie bedzie przeciwwskazan do porodu sn, to urodze tak jak mi będą kazali :)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego 4, no 5 miesiąca jestesm w stanie jeszce jakoś zrozumieć, że kobieta nie wie w szczególności jak miała np nieregularne miesiączki itp., ale do porodu? Zawsze mnie ten program zadziwiał i się zastanawiałam czy któras właśnie słyszała o czyms takim w swoim otoczeniu.

f2w33e3k8e2wdta9.png

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka dowiedziała się u lekarza jakoś kolo 20 tygodnia :D ale to była trzecia ciąza. Po 1szej prawie rok nie miala cyklu normalnego, przytyła, i myślała ze jest tak samo - brzuch został, cyklu brak. A tu się okazało, że brak bo ciąża :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    ja sie boje porodu i szczerze wolalabym cesarke. ale nie bede kombinować i jak nie bedzie przeciwwskazan do porodu sn, to urodze tak jak mi będą kazali :)

Mnie sie kiedyś marzyło, żeby kazali cc robić. Bo wtedy nie mój wybor, nie moja odpowiedzialnosc ;) ale teraz myślę, że może dam radę, mimo niskiego progu bólu. I natura wie co robi :)

Charlutek lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    ja w zasadzie spie dobrze, nic mnie nie boli i nie budzę się w nocy. tylko zastanawiam sie, jak istotne jest to spanie na lewym boku... nie lubie na lewym :) wole na prawym. a najlepiej na plecach. kladziecie sie swiadomie na lewym boczku czy macie to gdzies?
    Na jednym z live'ów a propo mitów w ciąży Mamaginekolog wypowiadala sie ze jesli jest nam wygodnie to krzywdy dziecku nie robimy i ze ciało samo da znać ze mu nie wygodnie i nie zdrowo a spanie na lewym boku sprawdza sie tylko w przypadku np. duzej ilosci wód plodowych lub ciazy mnogiej.
    Tak tylko pisze bo zdziwilam sie sama ze to wrecz nie zdrowe caly czas spac na jednym boku..

wichrowe_wzgórza, Charlutek lubią tę wiadomość

m3sxyx8ddvq77ovr.png

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet dla postawy to pewnie niezdrowe ;)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek tak, tam gdzie myślisz.

Ja mam Aniball. Szczerze to nie wiedziałam, że jest coś takiego, ale moja dobra znajoma używała i sobie chwali (przy drugim porodzie nie pękła, ani nie była nacinana). Ćwiczy się z tym dopiero pod koniec ciąży. I nie, nic się tam nie rozciąga "na zapas", jak się nie używa, to wszystko wraca do pierwotnych rozmiarów ;)

Ja poprzednio spałam jak mi pasowało i teraz też śpię jak mam ochotę. Też wolę na prawym boku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 12:29

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ