X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miewam takich bóli. Jedyne to ciągnięcia jakby więzadeł przy wstawaniu. Maluch od wczoraj mega aktywny, ciągle go czułam. A wczoraj rano tak sie wiercil że mnie obudził :) Ciekawa jestem, ile już waży. Dzisiaj na 17 jedziemy na badania polowkowe, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Przy okazji chcemy też pojechać pooglądać wózki, bo chciałam zobaczyć na żywo wózek wybrany przeze mnie. Wczoraj zamówiłam też tą kamerkę do elektronicznej niani, o której Wam pisałam:P Po przemyśleniu sprawy uznałam że dla nas to wręcz wyprawkowy must have. Ale wiadomo, w mieszkaniu może być to ccałkowicie nieprzydatne. Chociaz przyjaciółka używa w mieszkaniu ponad 100m2 i sobie chwali ;p

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzisiaj zaplanowałem użycie określa w kuchni a mam prawie na całą ścianę i ogarnięcie połowu garderoby. Jutro druga część garderoby i okno w pokoju. Trzeciego nie ruszam bo tam remont będzie.
    Mnie w nocy tak bolał dzisiaj brzuch właściwie podbrzusze może przez tą kąpiel w morzu ehhh sama nie wiem w piątek wizyta i będę miała chyba tysiąc pytań pierwszy raz

Invis lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Wichrowe, ja też tak mam. Wczoraj po chwili na zakupach i w samochodzie aż mnie wygięło do przodu i po powrocie do domu w zasadzie już się z wyra nie podniosłam, taki ciągnąco-kłujący ból. Lekarzowi zgłaszałam, niby się mam nie martwić. Daj znać co Ci powiedzą :)

Ufff dzięki.
    Bo ja mam wizję skracającej się szyjki, odklejającego się łożyska, itp. Po środowym badaniu lekarz mówił, że jest tak ładnie, że nie powinno nic się dziać. Jestem teraz w pracy, dałam zwolnienie, zabiorę kilka gratów, ogarnę to i owo i wracam poleżeć. Dotrwam do usg jutro, może z nospą i magnezem.
    Dzieć się wierci nawet teraz ;)

Mam nadzieję, że to tylko więzadła czy coś. Raz kłuje mnie z boku, raz w podbrzuszu, raz koło ogona...

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas chyba indywidualnie odczuwa natężenie tych bólowych spraw w związku z rozciąganiem, naciąganiem itp, mam znajome co całą ciążę z pieśnią na ustach piekąc ciastka spędziły, no i są takie jak ja :D że nawet na leżąco marudzę, że mogłoby być wygodniej :D

Pieluszkowa, z tym myciem okien to bądź ostrożna, zwłaszcza górnych części. Wiem, że być może niektóre z Was mogą mieć zdanie, że z tym myciem okien, wieszaniem zasłon itp.to zabobony babć, ale lepiej nie ryzykować tych prac z wysokim wyciąganiem rąk. Ja tam coś czuję jak np.pranie wieszam na wyższym sznureczku. Okna umył w sobotę mąż :) dał sobie chłopak radę! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 09:52

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kamerki do pilnowania dziecka. Fajna sprawa ale... Przeczytajcie sobei ten artykul:

http://www.newsweek.pl/swiat/kamerki-do-pilnowania-dzieci-jak-hakerzy-podgladaja-ludzi-,artykuly,378773,1.html

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Co do kamerki do pilnowania dziecka. Fajna sprawa ale... Przeczytajcie sobei ten artykul:

http://www.newsweek.pl/swiat/kamerki-do-pilnowania-dzieci-jak-hakerzy-podgladaja-ludzi-,artykuly,378773,1.html

PsotkaKotka, producent zapewnia że są zabezpieczenia aby nikt z zzewnątrz nie mógł podglądać. Zresztą... serio nie wydaje mi się, aby ktoś chciał akurat extra włamywac się i hakowac, aby oglądać moje śpiące w łóżeczku dziecko :D Bez przesady ;) spośród miliona ludzi ktoś akurat upatrzy sobie mnie...

Edit: przeczytałam ten "artykuł". Jasno jest tam napisane, że dotyczy to producentów kamerek które nie posiadają zabezpieczeń. Kamerka przytoczona przeze mnie takowe posiada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 10:18

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    PsotkaKotka, producent zapewnia że są zabezpieczenia aby nikt z zzewnątrz nie mógł podglądać. Zresztą... serio nie wydaje mi się, aby ktoś chciał akurat extra włamywac się i hakowac, aby oglądać moje śpiące w łóżeczku dziecko :D Bez przesady ;) spośród miliona ludzi ktoś akurat upatrzy sobie mnie...

Edit: przeczytałam ten "artykuł". Jasno jest tam napisane, że dotyczy to producentów kamerek które nie posiadają zabezpieczeń. Kamerka przytoczona przeze mnie takowe posiada :)

Ok.
    Mi tez sie wydaje malo prawdopodobne ze ktos by mial podniete z ogladania spiacego dziecka, ale jakos ta swidomosc ze jakis zboczeniec moglby jednak to robic mnie przeraza tak poprostu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ok.
    Mi tez sie wydaje malo prawdopodobne ze ktos by mial podniete z ogladania spiacego dziecka, ale jakos ta swidomosc ze jakis zboczeniec moglby jednak to robic mnie przeraza tak poprostu.

Tak, ale przeczytałas artykuł do końca? Doczepili się elektronicznych nian bez odpowiednich zabezpieczeń.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Tak, ale przeczytałas artykuł do końca? Doczepili się elektronicznych nian bez odpowiednich zabezpieczeń.

Ja wiem wiem. Ja tak tylko mowie ze mimo wszystko swiadomosc ze jednak ktos moglby jest okropna.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybieram sie za miesiac na wesele i szukam sukienki. Szukam na zalando i na bonprixie ale one sa takie paskudne te sukienki :/, nic specjalnego.

Tutaj sa przepiekne, ale maskarycznie drogie :(

https://www.mamarella.com/de/mama/umstandsmode/umstandskleider-festlich/?p=3

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 19 czerwca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł az tak skakać nie bede i będde myła na raty musze to zrobic bo juz sa tak brzydkie ze nic przez nie nie widac :( A wole to zrobic wlasnie poko ciaza nie jest mega zaawansowana bo potem to juz bede sie bala troszke robic az takich porządków.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 19 czerwca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psotka kotka
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0482838001.html#Ciemnoniebieski

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    psotka kotka
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0482838001.html#Ciemnoniebieski

dzieki. Ale na wesele chcialam jakis weselszy kolor.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Wybieram sie za miesiac na wesele i szukam sukienki. Szukam na zalando i na bonprixie ale one sa takie paskudne te sukienki :/, nic specjalnego.

Psotka, jest na allegro taki sklep outletowy. Obserwuję tam kilka kiecek bo w sierpniu idę na wesele. Wyszukiwalam poprzez wpisanie frazy "sukienka maternity" - są z asosa, z chi chi london, piękne, nowe, róźne rozmiary, od 50 czy 80 pln :)

• antonna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

Ja też idę za miesiąc na wesele. Przejrzę te sukienki z tego linku. Ale ja z kolei szukam czegoś czarnego.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, najwyższy czas przełamać lody i zagonić chłopa do mycia okien - siedzicie wygodnie z chłodną lemoniadą w ręku i dajecie instrukcje jeśli to jego "pierwszy raz" ze ścierką ;)
    Ja już nie sprzątam w domu, mąż przejął wszystkie obowiązki i sobie radzi i dom czysty.

Pani Moł, pako_mrrr, Asia_89 lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/jj1586-sa-fioletowa-sukienka-marki-bpc-r-34-i6850967645.html
    z bpc mają fajne i tanie, na raz na wesele na pewno coś znajdziesz, sama na komunie kupowałam, bo dużo sukienek mają z gumkami na plecach i łatwo brzuch zmieścić

mietata mój nawet mnie wyzywa jak chcę coś zrobić, dzisiaj chciałam iść na strych po karton, to rzucił wszystko i poszedł za mnie. Trochę się przez to czuję ułomna, ale w sumie cieszę się, że dba o mnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 11:57

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    dziewczyny, najwyższy czas przełamać lody i zagonić chłopa do mycia okien - siedzicie wygodnie z chłodną lemoniadą w ręku i dajecie instrukcje jeśli to jego "pierwszy raz" ze ścierką ;)
    Ja już nie sprzątam w domu, mąż przejął wszystkie obowiązki i sobie radzi i dom czysty.

Ja to już nic nie robię, aż mi czasem wstyd. W zeszłym tygodniu, raz przed wyjściem do pracy, włożyłam naczynia do zmywarki i zamiotłam rozsypany koci żwirek i mój m. napisał mi takiego pięknego smsa, że jest mi bardzo wdzięczny że coś robię, że mimo że mi teraz ciężko to on widzi że się staram - wiecie co? Myślałam że on się ze mnie nabija, że to taki sarkazm i odpisałam mu czy to żart jakiś czy co? A on że nie, że na serio, że jest ze mnie dumny i takie tam... o.O chyba to gdzieś w poradniku dla facetów co maja baby w ciąży wyczytał ;P ale zrobiło mi się naprawdę bardzo miło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 12:03

agagaga lubi tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata mój szybciej sprzątaczkę wynajmie niż ogarnie w domu ale jednak póki daje rade to coś robie. Nie przeforsowuje się bo muszę tez szyć do firmy a to tez na duższą metę jest uciążliwe takie siedzenie i schylanie się. Robie wszystko na raty teraz ogarnelam poł garderoby pożniej okna sobie umyje tyle ile dam rade reszte w kolejne dni. Mój zakupy sporzywcze robi odkąd dostalam zakaz dziwigania powyzej 2 kg:P

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie macie. Moj pracuje czesto do 18tej i wraca zrypany z pracy i naprawde nie mialabym nawet serca zeby go prosic zeby cos posprzatal. A w weekend niech se chlop troche odpocznie, nawet bym na to nie wpadla zeby mu zaproponowac zeby umyl lazienke lub poodkurzal zamiast polezec albo isc z malym na spacer czy jechac nad jeziorko...

A ja okien nie myje i juz. Tzn myje ale raz na ruski rok, ostatnio to chyba wlasnie jakis rok temu.

jakby mi dziekowal za wlozenei naczyc do zmywarki to chyba bym go do psychiatry wyslala.

Z tym ze ja siedze w domu. Akurat ucze sie do egzaminu z jezyka ale jednak jest to siedzenie w domu i serio nie wyobrazam sobei zeby moj maz po przyjsciu z pracy mial jeszcze sprzatac w domu lub gotowac...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ