Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka wrote:Bezwonna i bezbarwna wydzielina
Ale powiem Wam, że tak mi dziwnie ze świadomością, że już wózek jest zamówiony :p taka abstrakcja
Kupiliśmy też kilka innych pierdół i byłam pozytywnie zaskoczona, że już na wejściu praktycznie podeszła do nas kobietka i dosłownie oprowadzała nas po sklepie (wielkości boiska do piłki nożnej) i tłumaczyła i doradzała
Szkoda, że nie miałam worka z pieniędzmi, bo bym zaszalała :p
Co tam jeszcze kupiliscie?u nas też w sumie wyprawka porządnie rozpoczęta, bo mamy już wózek, fotelik z bazą, elektroniczna nianie. Ubranka i pieluchy tetrowe. W sumie mam w koszyku na allegro jeszcze na jakies 400zł pierdoly u jednego sprzedawcy (kosmetyczne, waciki duże, podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, butelki, smoczki, przescieradelko, szczotke do włosów i dziesiątka innych pierdol)- zamówię, zapłacę i będzie spokój
w przyszłym miesiącu może zacznę już powoli robić pokoik małego, żeby mieć gdzie to wszystko trzymać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 20:06
-
Ja tez luteiny nie biorę a mam dzisiaj mokro i już chciałam jechać na IP żeby sprawdzić czy to nie wody.
Jak Wam zazdroszczę tych wózków też bym chciała jechać zobaczyć ale mój powiedział że wózek to dopiero najwcześniej początek listopada więc sama sobie pojadę chyba -
Pieluszkowazabawa - też się bałam, że to wody, ale gin sprawdził i powiedział, że wszystko jest ok i nic się nie sączy
więc to pewnie zwykła wydzielina. Czytałam gdzieś na necie, że w tym czasie się takie mogą pojawić.
A na wózek nie ma co tyle czekać, bo my dziś zamowiliśmy a dostaniemy go za 6-8 tygodni! Bo ponoć przerwa urlopowa się zaczynawięc uświadom swojego męża, że na początku listopada może się trochę zdziwić :p
Invis - dziś tylko kilka drobiazgówpieluszki tetrowe, smoczki, butelkę, zestaw do czesania, zestaw do paznokci, fridę do nosa.
No i Pieluszkowazabawa ma część mojego zamówienia :p pościel, rożki, kocyk, zestaw do wózka, ręczniki i prześcieradłaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 20:29
-
Kaczorka no właśnie mój to taki co ma na wszystko czas. On najlepiej by wszystko kupił w listopadzie i to najlepiej zaraz przed terminem.
Denerwuje mnie tym i zacznę od poniedziałku sama po troszkę zbierać. We wtorek kolejna dostawa materiałów mam nadzieję że już wszystko dojdzie i będę mogła wkoncu szyć bo i w sklepie braki się robią male -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:10
-
Moja koleżanka zamówiła wózek około 1.5 miesiąca przed TP a urodziła 3 tygodnie przed TP i na wyjście ze szpitala musieli pożyczyć chociaż nosidło
wózek przyszedł ponad tydzień po tym jak urodziła.
Pieluszkowazabawa - a może Twój mąż nastawił się na to, że pójdzie do sklepu i od razu kupipewnie tak też się da.
Paulina - na serio dla chłopców jest tak mało? -
nick nieaktualnyWydzielinę zglosiłam lekarzowi na wieczornym obchodzie, mówi że spoko, nie przejmować się ale obserwować. Prosiłam mężula, żeby przywiózł mi wkładki - specjalnie drugi raz jechał z domu, ja się cieszę, że mi podrzuci, a mąż wpada z paką podpasek, ech ech! No cóż, lepsze podpachy niż nic
Asia_89, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Dziewczyny jak czujecie pierwsze ruchy dziecka?
No ja już czuję regularne kopniaczki i fikołki tak 2 palce poniżej pępka codziennie po kilka razy...głównie po jedzeniu i przed snem lub w czasie leżenia popołudniowego ...choć pierwsze smyrania były nisko poniżej linii włosów chyba..przynajmniej takie wrażenie miałam...na zewnątrz póki co nie czuję ale ja z tych bardziej na zimę zaopatrzonych
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:10
-
Kaczorka, ja odbieram wózek w ssierpniu ale tylko dlatego że chcieliśmy go przetrzymać jak najdłużej w sklepie ze względu na to, że im później wystawią paragon, tym dłuższa gwarancja. Normalnie pewnie byłaby to kwestia kilku dni.
Asia_89 przyjęłamPrzepraszam, że dopiero teraz, ale jak się samemu nie sprawdzi to nie widać że ktoś wysłał zaproszenie.
-
czarnulka24 wrote:Dziewczyny jak czujecie pierwsze ruchy dziecka?
Ja pierwsze ruchy poczułam w okolicach 16-17 tygodnia, były to delikatne smyrniecia i mini kopniaki.. niewyczuwalne na zewnątrz. Później stopniowo ruchy były coraz bardziej wyraźne, coraz mocniejsze i częstsze.
W tej chwili ruchy czuję nawet kilka razy dziennie, bardzo często. I dzidziuś kopie już nawet w okolicach pępka, dość wysoko (ale nie tylko, bo nawet przed chwilą położyłam dłoń bardzo nisko pod brzuchem i czułam jak się maluch wiercil). Czasem czuję go jak się ułoży i na coś delikatnie naciska, i takie uczucie dyskomfortu lekkiego. Dwa razy nawet mnie ruchy obudziły, tak się wiercil. Dodam, że ruchy czuję tylko gdy leżę i odpoczywam, zazwyczaj na wznak. Czasami też w pozycji siedzącej.
agagaga wrote:Invis, Pani Moł to dobrze, ze juz lepiej. Invis jakie żelazo masz na recepte? Jakies specjalne? Nigdy się nie spotkałam żeby lekarz przepisywał żelazo. Jest refundowane? Pytam z ciekawości.
Dostałam Tardyferon na receptę. Mam je całkowicie refundowane, bo jest to recepta niemiecka, a tam większość leków kobiety w ciąży mają całkowicie za darmo. Nie wiem jak w Polsce z tym lekiem, i czy też jest u nas na receptę ani ile kosztuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 22:55
-
Dziewczyny! Leżę sobie dzisiaj w gabinecie, czekam na USG, a tu lekarka mnie pyta kiedy byla ostatnia miesiaczka! O Maryjo! Kiedy to bylo!
(troche minelo zanim sobie przypomnialam, a wszystkie wazne daty z calego zycia przelecialy mi przed oczami xd)
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
Quote:dodam, że cale życie chodziłam do łysych Wieśków i niespecjalnie robiło to na mnie wrażenie, a ciążę prowadzi mi super spec ale cholernie przystojny facet, który chyba 40stki nie ma i to już jest trochę jednak krępujące
Mój jest młodszy ode mnie, chyba 32 ma. Cholernie przystojny
Najdziwniej się czułam jak mi w szpitalu pod kołdrę zagladał i w majty, czy krwawię po zabiegu...Pani Moł, afrykanka lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
pieluszkowazabawa wrote:Kaczorka no właśnie mój to taki co ma na wszystko czas. On najlepiej by wszystko kupił w listopadzie i to najlepiej zaraz przed terminem.
Denerwuje mnie tym i zacznę od poniedziałku sama po troszkę zbierać. We wtorek kolejna dostawa materiałów mam nadzieję że już wszystko dojdzie i będę mogła wkoncu szyć bo i w sklepie braki się robią male9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
sara9555 wrote:Dziewczyny! Leżę sobie dzisiaj w gabinecie, czekam na USG, a tu lekarka mnie pyta kiedy byla ostatnia miesiaczka! O Maryjo! Kiedy to bylo!
(troche minelo zanim sobie przypomnialam, a wszystkie wazne daty z calego zycia przelecialy mi przed oczami xd)
A ruchy to jakby śliska ryba mi się tłukłana początku. Albo jakby ktoś stukał od środka w ścianę balonika wypełnionego wodą.
Teraz po 2 tygodniach to już potrafi zasadzić takiego mocno kłujacego kopa9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023