WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka na serio z Was dzielna ekipa. Ale będzie dobrze teraz, wyczerpaliście już na pewno limit takich przeżyć jak na jedną rodzinę.
    Ja po poronieniu leżałam na sali z ciężarówką w 20.tygodniu której się szyjka skracala. Patuska jak cholera. Fajki biegała palic co chwilę, a jak rozmawiała z córką przez tel to traktowała ją tak okropnie, że się przykro robiło. Ponadto japy nie zamknęła przez całe spędzone razem 7 dni. Znam każdy szczegół z jej życia. Za to teraz bylam sama w jednoosobowej sali i to było spoko. Przygnębiająco trochę, jak to w szpitalu, ale jednak bez towarzystwa takich, jak ta moja patuska.

• Skyonearth86 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Dziewczyny z Krakowa - macie już wybrany szpital, w którym chcecie rodzić? Ja mam swoje typy, ale jestem ciekawa, co wybierają inni i dlaczego :)

Ja chyba bede rodziców w Rydygierze. Mój lekarz prowadzący tam pracuje, wiec chyba byłoby najlepiej. Ale wczoraj ylam na sorze bo bardzo bolał mnie brzuch i wzięli mnie na usg na ginekologię.....o Boże...odrapane ściany...pokoje takie przepełnione (katem oka zobaczyłam ) i zaczęłam sie baaaardzo zastanawiać :)
    Chociaż tak sobie pomyslałam, ze pojadę tam gdzie mój mąż mnie zawiezie :)

Zuza91 lubi tę wiadomość

16udskjo1bkad87p.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego "mojego" wózka nie ma w Warszawie nigdzie :( Sklep gdzie były jest zlikwidowany, a oni robią na eksport głównie :/ Więc w zasadzie zostaje siedziba firmy, ale jakoś chwilowo nie po drodze mi z Częstochową. Chyba, że skoczymy na urlop na początku września... Na zamówienie ten wózek, 2-3 tygodnie.
    Może na razie pooglądam cokolwiek, a jak się ten urlop trafi to obczaję... W ciemno jednak nie chcę, wiadomo że pan zachwalał, no ale co ma robić :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, my imię już mamy, ale nie używamy, jakoś mi się wydaje że użyjemy jak się urodzi :)
    moja talia się jeszcze dzielnie trzyma, ale mam tak brzuch ułożony śmiesznie, że jeszcze wcięcie jest widoczne...za to tshirty się za krótkie robią

Holibka lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Tego "mojego" wózka nie ma w Warszawie nigdzie :( Sklep gdzie były jest zlikwidowany, a oni robią na eksport głównie :/ Więc w zasadzie zostaje siedziba firmy, ale jakoś chwilowo nie po drodze mi z Częstochową. Chyba, że skoczymy na urlop na początku września... Na zamówienie ten wózek, 2-3 tygodnie.
    Może na razie pooglądam cokolwiek, a jak się ten urlop trafi to obczaję... W ciemno jednak nie chcę, wiadomo że pan zachwalał, no ale co ma robić :D

a przypomnij co to za ten twój wózek...Polecam ten sklep na AL. Solidarności, ale idź w tygodni, w weekend dzikie tłumy. Kupować nie musisz, ale co sobie podotykasz, pojeździsz po chodniku etc to przynajmniej będziesz miała porównanie.

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ho, ja dzisiaj po drugim polowkowym u specjalisty. z malym wszystko super, wszystkie parametry w normie. wazy juz 506 g :) ale.. (oczywiście nie moze obyc sie u mnie bez ale) badanie dopplerowskie wykazalo nieprawidłowy przeplyw w krazeniu matczyno-lozyskowym (czy jak to sie nazywa). prawa aorta jest ok, w lewej za niski przewplyw. mam miec kontrole za 5-6 tyg. nie znam dokladnie szczegolow, ani noe wiem jaki to ma wplyw na przebieg ciazy. za 2 tyg mam wizyte u mojej lekarki to zapytam. najwazniejsze, ze maly zdrowy, ze rosnie i dobrze sie rozwija. ale zawsze cos... juz mnie to zaczyna meczyc...

Holibka, wichrowe_wzgórza, Pani Moł, Jooozefka, antonna lubią tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    HolibkaNikodem? bardzo ładne imię ☺

tak, chyba będize Nikodem, powoli się mąż przyzwyczaja :D Rodzina reaguje bardzo różnie, ale ja jestem z tych nie przejmujących przesadnie się opinią innych. Z nazwiskiem brzmi ładnie, nie jest przesadnie popularne, niezbyt archaiczne. 90% osób, którym powiedziałam o imieniu (wow, chyba z 10 osób ;]) kojarzy się z Nikodemem Dyzmą. Chyba muszę przeczytać tę książkę, albo chociaż obejrzeć serial ;]

Joozefka umknął mi Twój post z opisem objawów Frania, jakie wystąpiły u Ciebie jeszcze w ciąży i dalej, dopiero doczytałam. Przesyłam uściski dla Was, jesteś bardzo dzielna! No i oczywiście całuski dla Franka! :) Na pewno pozna brata :)

wichrowe ja też klepsydra :D u mnie talia przodem jeszcze delikatnie się zaznacza, ale bokiem to wyglądam jak przemytniczka arbuzów ;)

żelazo kurcze czyli ten femibion z tego co piszecie to loteria czy wpłynie na hemoglobinę czy nie ;] jeśli wierzyć przyswajaniu z wit. c to u mnie mogło się sprawdzić, bo jem sporo warzyw i owoców bogatych w tę właśnie witaminę w ciąży, może nie z tych najbogatszych, ale i nie najuboższych. Dodatkowo - co właśnie odkryłam - mój organizm do niedawna odkwaszał się, żądając ode mnie góry cytryn, pomidorów i grejpfrutów, może to też miało jakieś znaczenie?

Jooozefka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka, to strach. Na polowkowych niby wszystko ok, a później okazuje się że jednak nie...a wydawać by się mogło że te badania takie dokładne. Na tych zdjęciach sprzed śpiączki Twój synek wygląda na bardzo radosnego chłopca...i rzeczywiście nie widać aby był chory.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    a przypomnij co to za ten twój wózek...Polecam ten sklep na AL. Solidarności, ale idź w tygodni, w weekend dzikie tłumy. Kupować nie musisz, ale co sobie podotykasz, pojeździsz po chodniku etc to przynajmniej będziesz miała porównanie.

Taki, titan jodła https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1a00c44bf6f.jpg

W Solidarności na pewno się wybiorę, ale jeszcze mi się nie chce :D

A imienia my już używamy. Chociaż w szkole mówiła wczoraj babeczka, że najlepiej mieć ze 4 do wyboru i po urodzeniu zobaczyć które najlepiej pasuje. Ale ja już wiem, że to jedno właśnie jest idealne :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, 4 imiona? no way....mi jedno męskie ładne, uniwersalne, pasujące od nazwiska i nie łamiące języka jednej i drugiej rodziny było trudno wymyślić.
    a tak w ogóle to na szkole rodzenia takie rady? hehe :)

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    o matko, 4 imiona? no way....mi jedno męskie ładne, uniwersalne, pasujące od nazwiska i nie łamiące języka jednej i drugiej rodziny było trudno wymyślić.
    a tak w ogóle to na szkole rodzenia takie rady? hehe :)

No, w ramach luźnych rozmów :D

Mnie tak samo 4 to nie do ogarnięcia. Jedno od lat mamy dla chłopaka, a dziewczynie wymyśliłam rok temu. Podoba nam się kilka, ale nie chcemy popularnych ani już występujących u znajomych, np. Liliana czy Róża.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe wzgórza żebyś chociaż model ten dirwala żeby pojeździć a kolor to już można dobrać na zamówienie.

Moja lokatorka poprosiła mojego czy nie mógłby jej kupić kilku rzeczy dla dziecka awaryjnie bo mąż jej w delegacji za granicą a rodziny nie ma.
    Śmiać mi się chciało z jego miny bo on nie w8e nawet co to pajacyk

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• agagaga Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzis mieszkaniowa masakra. Dobijaja wody do CO a u nas remont i grzejnik w kuchni ściągnięty. Dobrze, ze robotnik byl w domu bo by nam zalalo cale mieszkanie. Bo po co informowac mieszkanxow o takich drobnostkach. Ech

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe, nie wiem jak bardzo lubisz życie na krawędzi, ale bez macania i test drive to bym żadnego wózka nie kupiła....chyba że możesz zwrócić to może tak zrób :)

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Wichrowe wzgórza żebyś chociaż model ten dirwala żeby pojeździć a kolor to już można dobrać na zamówienie.

Moja lokatorka poprosiła mojego czy nie mógłby jej kupić kilku rzeczy dla dziecka awaryjnie bo mąż jej w delegacji za granicą a rodziny nie ma.
    Śmiać mi się chciało z jego miny bo on nie w8e nawet co to pajacyk

Śmiej się śmiej, ja się dowiedziałam w zeszłym tygodniu :/

Tak, ten model jest w ogóle w kilku wersjach. Ogólnie ich wózki podobne są, mają podobne parametry, więc nawet COKOLWIEK do pomacania by mnie troszkę urządziło....

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ulicy czatu na kogoś z takim hihihi podejdz i zapytaj jak kiedys za gowniara dasz się karnąć?"
    Hehe już widzę ta zdziwiona minę mamy tego malucha w wózku

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Narobiłyście mi smaka na pasztet, ćwikłę i chrzan...a już miałam iść na zakupy po wiśnie i zmajstrować wiśniankę z makaronem :P a teraz to już sama nie wiem co bym zjadła...najlepiej to wszystko :)

Pieluszkowa trzymajcie się...dobrze, że tylko na strachu się skończyło, ale uważaj na Was...nie dźwigaj i nie noś takich gabarytowo dużych rzeczy...

A ja dziś poczyniłam pierwsze zakupy...w smyku sa teraz takie przeceny, że nie dało się nie zamówić...i tak stałam się szczęśliwą posiadaczką kompletu body+ śpioszki, 2 kaftaników i peluszek tetrowych z matherhood...no prawie posiadaczką...czekam teraz na dostawę :)
    Jeśli chodzi o wagę to u mnie na dzień dzisiejszy -9kg na minusie...ale ja jestem z tych XXXXL...także u mnie to na zdrowie ;) i z tego jak patrzę po ubraniach to schudłam w ramionach, tyłku i w biodrach...brzuch rośnie i z tłustego bebzonu powoli robi się słodki ciążowy, spiczasty brzuszek...aż w szoku jestem...bo myślałam, że mi sie po bokach rozleje przy mojej otyłości...

Ja tez jestem z tych XXL, ale u mnie 3 kg na plusie,mimo to czuje sie dobrze i jestem zadowolona z wygladu, wiele osob mi mowi, ze wyglada lepiej niz przed ciaza :)

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Invis Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wczoraj teściowa przelała kasę na wózek.. i później pisze do mnie na msn, żebym wysłała jej jeszcze raz zdjęcie wózka. No to wklejam. I czekam na "hejt", bo jak rozważałam ten, i jeszcze inny, to mówiła że ten czarny to taki jakiś smutny, poza tym kwadratowa gondola kojarzy jej się z czymś niemodnym, bo takie wózki były za czasów ich synów :P

No a ona mi pisze że bardzo ładny, zgrabny, że czarny to też jej kolor, i że ma nadzieję że Mieszko się w nim zmieści :D (ostatnio ciągle mnie żartobliwie straszy wagą dziecia, bo mój mąż ważył przy porodzie prawie 4700g). To się zdziwiłam.

Holibka lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E, to miło :)))

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Ja tez jestem z tych XXL, ale u mnie 3 kg na plusie,mimo to czuje sie dobrze i jestem zadowolona z wygladu, wiele osob mi mowi, ze wyglada lepiej niz przed ciaza :)

Znam kilka dziewczyn, które w ciąży mimo że cośtam przytyły to wizualnie schudły - na twarzy, w nogach, rękach itp., szczególnie jak były budowy normalnej lub większej. Pewnie u Ciebie też tak to wygląda. Organizm sam wie co dla niego dobre i nasze dzieci też :)

[EDIT]
    siara przypomnijcie mi u kogo już się pojawia? Joozefka chyba u ciebie, tak? Mnie kilka razy dziennie mrowi w piersiach i zaraz potem mogę bardzo łatwo wycisnąć parę kropli i mrowienie ustaje.

[EDIT 2]
    teściowa u mnie od wczoraj w odwiedzinach i tłucze mojemu mężowi, że ma się ogarnąć i bardziej mi pomagać :D A mi każe leżeć :D ME LIKE IT!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 17:37

age.png

age.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ