WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, ja też dziś się nie mogłam powstrzymać i zamówiłam kilka ubranek, rożek i kocyk. <3

Czarnulka, ale fajnie że chłopaki takie wyrośnięte i równo rosnące! Gratulacje! :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• agagaga Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też obserwuję u siebie siarę i mrowienie.

Czarnulka super chłopaki. Oby dalej tak rośli jak do tej pory.

Mloda obrocila się głową w dół i widzę teraz jak brzuch mi skacze. Wczesniej to nie było zauważalne. I dopiero teraz zaczęłam biegac co chwilę do toalety. Nie wiedziałam co to znaczy wczesniej :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jestem za gruba na to, żeby skakanie widzieć :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Zuza z Krakowa nas chyba nie duzo, kojarzyłam że ty i widzę ze jeszcze jedna z nas sie ujawniła.
    Ja na Ujastku bo : przede wszystkim tam mój "lekarz prowadzacy" pracuje, a poza tym byłam tam na stażu i mam db zdanie nt tamtejszego oddziału gin-poł, oraz neonatologii , przy okazji III st referencyjności więc patologia noworodka 1 klasa, i db warunki lokalowe. Choć chyba nadal utrzymuje się tam duży "przerób" , więc spodziewam się dużego zaludnienia. Za mojego stażu do 15h było około 15 porodów (z 10 fizjologicznych i 5 cc).
    Poprzednio byłam w Siemiradzkim i też wszystko jw poza stopniem referencyjnosci. Plus pyszne jedzenie.
    Co do szpitali to pewnie tyle opinii ile ludzi.
    A ty o którym myslisz?

Jeszcze w temacie poronień/urodzeń martwych , mi się wydaje że jednak jest różnica w stracie ciązy wczesnej i wysokiej. Ja osobiscie swoich wczesnych utrat na poziomie prawie ciąz bioch nie przezylam bardzo, wiedzialam od poczatku ze nie rokuja, było przykro ale nic wiecej. Natomiast strata ciąz wyzszych takich kiedy czuje sie juz ruchy, zmienia sie ciało itd to już wg mnie jest doznanie traumatyczne. Dodatkowo tez zwykla kwestia medyczna dochodzenia do siebie po stracie takiej ciązy- przeciez to już sa zaawansowane zmiany w organizmie , inna regeneracja itd

Pieluszkowa mi sie motylki podobaja i nie widze nic złego w takim zestawie dla chłopca

Czarnulka chłopcy maja bardzo ładną wagę jak na blizniaki i 20 tc byle tak dalej, oczywiscie gratulacje i pamietam że u ciebie juz rozne prognozy byly ostatnio chyba 2 dziewczynki wiec tajemnica rozwiazana i w koncu wiadomo kto

Faktycznie nas mało :( Ja myślałam o szpitalu Kopernika, moja lekarz lrowadząca jest tam ginekologiem-położnikiem. Wiem jednak, że tam w pierwszej kolejności biorą bardziej skomplikowane przypadki, a jest stosunkowo niewiele miejsca na "zwykłe" porody. Wiem, że oddział neonatologii też mają tam na wysokim poziomie.

Kilka moich znajomych chciało tam rodzić, ale żadnej się nie udało, bo nie był miejsc i były odsyłane do innych szpitali.

Dobre opinie słyszałam też o szpitalu Żeromskiego i właśnie o Ujastku. Wybór jednak nadal wydaje mi się trudny :(

klz9hdgefsr87l0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do siary to mi taka płynna nie wypływa, ale codziennie rano i wieczorem znajduję troszkę zaschniętej. No i w sutku jakby widzę taką jakby wilgotną, raz miałam plamkę na koszulce nocnej.
    Dziś moja mała jest wyjątkowo rozhasana, aż zaczęłam się zastanawiać czy jak się tak będzie zachowywać to czy się nie oplącze cała pępowiną.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One się ciągle oplątują i odplątują :) bardzo rzadko coś się dzieje z tego powodu ;)

Mąż pisze do mnie z pracy: "Jak tam moje dziewczyny?"
    Na co ja: Niedobrze mi. Chyba po lodach. Które zjadłam po mięsie z żółtym serem. Które zjadłam po bobie. Który zjadłam po kawie.
    Mąż: yyyyy to chyba I trymestr....?

:D

Zuza, kuzynka w Siemiradzkim rodziła, chyba zadowolona, ale ona generalnie bezproblemowa kobieta jest :)

Zuza91, Asia_89, Pani Moł lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię od 5 oby do domku dzisiaj.
    Mojej lokatorce odeszły całkowicie wody nas ranem i zabrali ja na porodówke. Tak mi jej szkoda bo nikogo nie ma przy sobie.

Czarnulka gratulacje chłopaków.

Dużo chłopców na listopada się szykuje

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowazabawa nie mogę coś napisać do ciebie na fb bo nie mam massengera ale i miejsca żeby go zainstalować :( mogłabyś wysłać mi cennik swoich produktów na maila [email protected]??? Interesują mnie te piękne poszewki na pościel 120x90, ochraniacz bawełniany na łóżeczko, rożek z minky i bawełny, płaska poduszka i kocyk minky ale z grubym wypelnieniem. Jeśli będziesz miała też link do wzorów tkanin to poproszę :)

Co do poronien to naprawdę różnie można znosić. Po pierwszym zamknęłam się na wszystko i wszystkich. 3 miesiące zwolnienia i wygładzania jak Zombi. Drugie od początku szło źle więc "splynelo" po mnie i za tydzień nawet nie pamiętałam. Niestety 3 bolało innaczej bo było już w 22 tc. Urodziło się maleńkie dziecko i nie da się tego zapomnieć :( na tle tych dwóch wcześniejszych to 3 było najbardziej bolesne. Wróciłam po urlopie 8 tyg do pracy i tylko myśl o powrocie do starań i determinacji że będę próbować do upadłego trzymała mnie w pionie. Żałobę ciągnęłam 2 miesiace a potem starałam się normalnie funkcjonować, wrócić do starań. Do dziś potrafię się poplakalam na wspomnienie o mojej dziewczynce :( czas nie leczy ran, uczy mnie tylko żyć z tą rysa która odcisnela się na życiorysie. Los chciał ze o obecna ciążę starałam się wyjątkowo długo bo całe 12 cykli ( zawsze było po 1-2) niby ok ale chyba głowa się zatkała. Teraz jestem na etapie straty poprzedniego dziecka i bardzo emocjonalnie to do mnie wrocilo i myślę że zawsze będzie wracać

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka super ze z chłopakami wszystko ok i rosną w miarę równo.super waga i proporcje :)

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa, ale mi żal tej Twojej współlokatorki :(
    Daj znać, jak jeszcze będziesz, jak poszło i jak z maleństwem...

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka, chyba żadna z nas nie chce sobie wyobrażać nawet przez co przechodzilas.. tym bardziej, że to nasz aktualny etap jakby, bo okolice 20 tygodnia. Straszne... ale tym razem jest dobrze, i tego się trzymaj.

Mi się dzisiaj śniło, że mi odeszly wody. Okropny sen. Świadomość, że dziecko się urodzi i nie przeżyje. Chyba przez tą współlokatorke pieluszkowej ten sen... pieluszkowazabawa, a ona to chyba 29 tydzień tak? To już w sumie dzieci przeżywają, sama znam osobiście kilka osób urodzonych tak wcześnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 09:15

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Ci powiedzieć że teraz jestem nawet pewniejsza i nie kryje się z ciąża czy wyprawka co bardzo cieszy mojego lekarza.tym razem jest to lekarz który odbierał tamten "porod" i zna moja historie. Wtedy nie miałam ani jednej rzeczy. Mam nadzieję że limit nieszczęścia już wykorzystałam :) Lekarz mówi że po 30 tc będę mogła więcej odetchnąć i nie obawiać się już tak czy młody przeżyje.
    Jak pieluszkowazabawa pisała o tej dziewczynie to obrazy wróciły w mega szybkim tempie. Jest mi bardzo przykro jak słyszę podobne historie. Też wtedy pamiętam że byłam sama i na ostatnią chwilę przyjechała do mnie mama (mąż jak na złość miał tego samego dnia operacje kolana) ale może i lepiej bo on z tych wrażliwców i niewiem jak by to zniósł.zajelam się jego rehabilitacja i wozeniem go na zabiegi i jakoś czas leciał. Nawiązując do mamy ginekolog myślę że stara się trzymać pion i stary system działania bo to trochę takie wyparcie a jak jest sama w domu to ból robi swoje.
    Ale może już dosyć tych smutnych poronienie co od kilku dni się tu przewijają. Kto teraz wizytuje? Dziewczyny chwalić się brzucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 09:38

mhsv9vvj9veszbog.png

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znac co z nią narazie siedze tu jeszcze i czekam na wyniki bo na wyjscie robia i krew i mocz. Zreszta mój ma przyniesc od nas kilka rzeczy takich jak rozek i kocyk bo jest sama i nie da rady nic kupic sobie a paczek chyba nie przynosza do szpitala. Zawiadomiłyśmy jej męza bo prosila zobaczymy moze uda sie mu przyjechac tej delegacji

Kaczuszka jasne wszytsko wysle na @ tylko wroce do domku. JEsli chodzi o wzory to wszystko jestem w stanie sciagnac a konkretne te co mam na mmiescu to sa na profilu.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz mi tylko czy jest możliwość zrobienia pościeli panelowe czy jakoś tak to się nazywa w która będę mogła włożyć kołdrę i czy może być tak że wzór jest z dwóch stron? Ten produkt interesuje mnie najbardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 10:13

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym tyg jest ta dziewczyna przypomnij?

mhsv9vvj9veszbog.png

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysłałam Ci cennik przykładowy. Pościel o której piszesz czyli panel z przodu i panel z tyłu mozna zrobic tylko koszt tego to 130zł juz z poduszka. Te panele sa mega drogie stad te ceny ale kazdy ma certyfikat

Moja lokatorka jest w 29 tygodniu i chyba 3 dniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 10:19

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, Pieluszkowa, oby tej dziewczynie wszystko się pomyślnie ułożyło, trzymam kciuki za jej dzidziusia.

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki zaraz zerknę i przerzuca temat na maila żeby tu nie zasmiecac :)

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 tc to już bardzo duża szansa że będzie wszystko dobrze. Przekaż dziewczynie że wysylamy pozytywne życzenia wszystkiego dobrego dla niej i maleństwa

mhsv9vvj9veszbog.png

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kurde i kicha nie ide do domu:/ wyszły bakterie w moczu i tłumacze tym głąbom ze dotknelam pojemnik w srodku bo by mi spadl z reki to nie na posiew mi dali kolejny pojemnik bo nie moga mnie puścić :/:/:/

Kaczuszka przekaze jak tylko zobacze ją. Bede za godzine pytać kogos co z nia moze cos powiedza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 10:30

nzjdvfxmh01bn5c2.png

‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ