WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola___ wrote:
    Wiecie mnie oczywiście ogarnęła panika, od wczoraj czuję takie parcie na pęcherz, jakby mi dziecko ciążyło, takie uczucie ciężkości i już tak się spielam, bo przeczytałam w internecie ze może skracać mi się szyjka... i już nie wiem czy lecieć na izbę, czy poczekać do poniedziałku aż będę miała wizytę. Chyba się trochę nakręcam...
    Nakrecasz ;) pewnie mlode tak sobie usiadło :) ale jak masz stresować dzieciaka, to zadzwoń do lekarza albo po prostu poleż :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola___ wrote:
    Wiecie mnie oczywiście ogarnęła panika, od wczoraj czuję takie parcie na pęcherz, jakby mi dziecko ciążyło, takie uczucie ciężkości i już tak się spielam, bo przeczytałam w internecie ze może skracać mi się szyjka... i już nie wiem czy lecieć na izbę, czy poczekać do poniedziałku aż będę miała wizytę. Chyba się trochę nakręcam...

Ja mam takie parcie cały czas od kilku tygodni. A to dlatego, że młoda mi się ułożyła na plecach w poprzek macicy - akurat na dole. I to uciska na pęcherz. Szyjka się nie skróciła.
    Myślę, że u Ciebie też dziecię jest przyczyną :) ja bym poczekała do poniedziałku. Ale ja to ja :p jeśli masz się denerwować to może lepiej sprawdzić na IP.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Faktycznie nas mało :( Ja myślałam o szpitalu Kopernika, moja lekarz lrowadząca jest tam ginekologiem-położnikiem. Wiem jednak, że tam w pierwszej kolejności biorą bardziej skomplikowane przypadki, a jest stosunkowo niewiele miejsca na "zwykłe" porody. Wiem, że oddział neonatologii też mają tam na wysokim poziomie.

Kilka moich znajomych chciało tam rodzić, ale żadnej się nie udało, bo nie był miejsc i były odsyłane do innych szpitali.

Dobre opinie słyszałam też o szpitalu Żeromskiego i właśnie o Ujastku. Wybór jednak nadal wydaje mi się trudny :(

No niestety to Klinika więc rzeczywiście mają obłożenie non stop, i tak jak mówisz niestety wiem że dużo odsyłają z reguły fizjologii z cięciami chyba nieco mniejszy problem. Sale raczej wieloosobowe , zdarza się kłaść na korytarzu. Choć spora część oddziałów po remontach. Z kolei rozumiem chęć podążania za lek.prow.
    Z Żeromskim nie mam żadnych osobistych doświadczeń , jedynie opinie koleżanek że ok. Może "dni otwarte" jakoś cię nakierują co wybrać, z reguły każdy szpital je ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 17:33

Zuza91 lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 lipca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Żeromskim robiłam kolano ;) ale tylko w ramach podnajmu sali przez prywatę :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja w Żeromskim robiłam kolano ;) ale tylko w ramach podnajmu sali przez prywatę :P

ale rozumiem ze gin-poł, oddz. omijałaś:)? wówczas?

Wysłany: 6 lipca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ramach dnia wolnego od roboty zajmuję się dzieciowymi sprawami i przeglądam ciuchy dla dzieci na vinted...nie wiem jakoś ręce idzie załamać jakie ludzie ceny walą na ciuszki używane z pepco....
    Tak jak dziś szukałam używanego biurka z ikei i jakaś dziewczyna wystawiła dokładnie takie jakiego szuka, używane, które kosztuje drożej niż to samo nowe w Ikei, nie trawię tego świata.

BTW jak myślicie, jaki procent ceny za ciuszek dziecięcy używany jest ok? w sensie kiedy opłaca się kupić używki, a kiedy lepiej zainwestować w nowe?

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola___ wrote:

Szyjka najczęściej skraca się bezboleśnie :(
    Mój młody jak okresie się głowa w dół to myślałam że zaraz wyleci i że brzuch targam po udach. Z racji szwu szyjkowego trochę klebilo mi się w głowie ale za kilka dni miałam wizytę i było wszystko ok. Potem myślałam że rezerwie mnie przy pępku a krocze przeszło i co się okazało??? Młody akurat musiał się przekręcić wtedy bo na następnej wizycie był już nogami w kroczu a ja od razu czulam się po tym obrocie lepiej.
    Przy skracaniu szyjki należy pilnować bardziej żeby się brzuch nie stawiał, unikać skurczy i dużo leżeć.
    Jeśli masz za kilka dni wizytę to dla spokoju duszy polecam polezec sobie przez weekend w łóżku :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    top ten zakupy :) ja kupiłam wczoraj recznik kąpielowy na wyprzedaży w smyku :) bo zamawiałam starszej torebkę to i Hanka coś dostanie hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    w ramach dnia wolnego od roboty zajmuję się dzieciowymi sprawami i przeglądam ciuchy dla dzieci na vinted...nie wiem jakoś ręce idzie załamać jakie ludzie ceny walą na ciuszki używane z pepco....
    Tak jak dziś szukałam używanego biurka z ikei i jakaś dziewczyna wystawiła dokładnie takie jakiego szuka, używane, które kosztuje drożej niż to samo nowe w Ikei, nie trawię tego świata.

BTW jak myślicie, jaki procent ceny za ciuszek dziecięcy używany jest ok? w sensie kiedy opłaca się kupić używki, a kiedy lepiej zainwestować w nowe?

Zapewne od stopnia zużycia i skąd ciuch. Myślę że jeśli coś kosztuje 30 zł to jeśli nie jest zużyte i zmevhacone od prania to 10 zł jest ok ale za ciuszki z pepco gdzie cena wyjściowa to 10 zł to niewiem czy 3 zł jest ok.
    Najlepiej wypatrywac paczek w niskiej cenie ale takie gdzie są perełki. Ja kupiłam mega pake za 60 zł z przesyłką około 50 szt w środku że względu na kilka ciuchów z Disneya. Połowę oddałam na jakiś ośrodek typu chyba samotna matka( niewiem znajoma zawierała) a drugie pół zostawiłam dla siebie po ostrej selekcji

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3

Wysłany: 6 lipca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje, że za używkę to tak z 50% bym chciała...? No nie wiem, zależy od stanu. Jak średni to wiadomo, że mniej...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa, jak tam u Twojej szpitalnej koleżanki i jej maluszka?
    Nie mogę przestać i nich myśleć...

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Zapewne od stopnia zużycia i skąd ciuch. Myślę że jeśli coś kosztuje 30 zł to jeśli nie jest zużyte i zmevhacone od prania to 10 zł jest ok ale za ciuszki z pepco gdzie cena wyjściowa to 10 zł to niewiem czy 3 zł jest ok.
    Najlepiej wypatrywac paczek w niskiej cenie ale takie gdzie są perełki. Ja kupiłam mega pake za 60 zł z przesyłką około 50 szt w środku że względu na kilka ciuchów z Disneya. Połowę oddałam na jakiś ośrodek typu chyba samotna matka( niewiem znajoma zawierała) a drugie pół zostawiłam dla siebie po ostrej selekcji

Ja np. robię jeszcze tak, że jak podobają mi się wybrane ubrania z jakiejś paki ubranek, to wysyłam osobie sprzedającej te ubrania które mi się podobają zaznaczone, i proszę o wyliczenie. Żeby nie kupować właśnie ubranek które mi się nie podobają. Jeszcze nikt nie odmówił i zawsze idzie się dogadać :) Tym sposobem mam same perelki, w idealnym stanie, za niewielkie pieniążki.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:

Z pepco nie ma sensu kupować używek bo są w słabym stanie, badziewny materiał, na kilka prań.
    Ja używki kupuję takie bardziej markowe - next, mothercare, carters, gap - te wiem, że warto kupić używane, bo są zwykle prawie jak nowe. Co do ceny to za używkę liczę, żeby maks. 50% średniej ceny rynkowej, najlepiej już po wliczeniu wysyłki.

hemoglobina dziś na szkole rodzenia położna bardzo polecała herbatkę z pokrzywy na hemoglobinę i wapń.

Pani Moł lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine lokatorka dobrze się czuje tylko połamana jest bardzo. Z córcia jej no niestety jest pod respiratorem nie umie oddychać jeść itd za dużo ona też nie wie bo jeszcze wstać nie może żeby iść do niej.

Ja się dzisiaj poplakalam chyba za dużo emocji i mój mały zaczął delikatnie kopać i teraz ta ciąża taka realna się stała. Te wszystkie usg to nic w porównaniu z kopniakami

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Karola___ Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja wam bardzo dziękuje za wypowiedzi :* leżę sobie i odpoczywam :) moja Zosia właśnie była główką ostatnio odwrócona to może stąd to dziwne uczucie. Mam nadzieję, że przejdzie i postanowiłam znowu ograniczyć googlowanie wszystkiego co mnie niepokoi, chyba w moim przypadku czasem lepsza jest niewiedza niż tysiąc informacji, które nie pochodzą od lekarza.

Co do używanych ciuszków, to ja kupuje same nowe na razie. Mamy ten komfort, że od naszych znajomych w dalszym ciągu regularnie co dwa tygodnie dostajemy nowe pudła ciuszków, więc na upartego pewnie wszystko mamy, ale dla mnie kupowanie tych drobiazgów to przyjemność i czasem nie potrafię sobie odmówić :) ale już kupuje większość tak zwanych wyjściowych ubranek, bo tymi praktycznymi myślę, że spokojnie obdzieliłabym z pięcioro dzieci :p.

Pieluszkowa szkoda mi tej Twojej lokatorki :( mam nadzieję, że z jej dzieckiem będzie wszystko dobrze.
    A co do mamyginekolog, bo pisalyscie o niej wcześniej, to ja też myślę, że to jej sposób na poradzenie sobie ze stratą. Ona ma taki zawód, nigdy nie odgrodzi się od dzieciaków i radości jaka towarzyszy porodom, a myślę, że ze względu na czytelniczki również nie może pisać samych artykułów o stracie i cierpieniu. Wszystkie byśmy się nakręcały. We mnie ona wzbudza bardzo pozytywne uczucia, wydaje mi się taką "ciepłą" osobą.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola_ ja od kilku dniu tez mam jakieś takie bóle na dole. Najczęściej jak długo chodzę, albo ćwiczę. I też na początku miałam schizy, że to na pewno szyjka mnie boli i się skraca. Chyba taki okres ciąży teraz jest, że szyjka jest na tapecie i się martwimy, żeby donosić.

mietata też myślę, że 50% jest ok.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane, jak tam brzuszki? Rosna? Mam wrazenie, ze moj w ciagu ostatnich dwoch tyg bardzo urosl, az obawiam sie czy zmoeszcze sie w sukienke na wesele, ktora kupilam jakis 1-2 miesiac temu ;) przymiarka w sobote. No i bez poduchy ciazowej tez juz sie nie obejdzie ...

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • mietata Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też myślałam, że 50% ceny jest ok, w końcu to noszone rzeczy, ale jak widzę body z pepco za 10 zł idzie się załamać.
    Niestety nie mam znajomych z małymi dziećmi, większość dzieciatych rozdała już ubranka, albo ma same dziewczęce sukienki etc. Zazdroszczę, że macie od kogo wziąć ciuszki....
    Ja cały czas waham się nad rozmiarem, niby 56 nie ma sensu kupować, ale może się okaże, że nasz synek będzie mały. Na pomiarach w połówkowych plasuje się raczej w połowie pierwszej połowy siatki centylowej, więc raczej jest mniejszy niż większy :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata - masz ten sam problem co ja. Młoda raczej średnio duża. Ale te 56 wydaje mi się takie na chwilę i trochę mi szkoda kupować :/ no ale coś trzeba. Dlatego te na 56 staram się jakieś tańsze brać :p

Charlutek - coś tam rośnie ;) ale jak na 6 miesiąc to szału nie ma :p ja mam szerokie biodra i mi raczej brzuszek w poprzek rośnie niż do przodu. Zwłaszcza, że młoda tak się ułożyła wzdłuż i nic mię wypycha ;)

Coś mnie gardło dzisiaj drapie :/ i mam wrażenie jakby mnie zaraz miało na kibelek pogonić - dziwne takie uczucie w brzuchu. Oby tylko mnie jakaś zaraza nie dopadła :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ