WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się zdaje, że przy używkach 50% to max. My ostatnio oddaliśmy kanapę z ikei za free, musieliśmy kupić nową, bo z racji organizacji pokoju dziecięcego, w salonie stała się niezbędną rozkładana w razie gosci, a mielismy nierozkładaną. Po wystawieniu na olx nie minęlo 5 min, a mój telefon się zagotował od połączeń przychodzących ;) jeszcze ożeniliśmy tym ludziom szafę i komodę, których chcieliśmy się pozbyć, ale kanapa nie była w stanie, za który wzięłabym pieniądze, choć ma pokrowce do prania w pralce więc wygląda spoko.

Kupiłam sobie właśnie na wesele piękną sukienkę z Chi Chi London, mam nadzieję, że w nią wlezę za miesiąc :) albo że w razie czego da się wymienić - bo to z outletu.

• Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 21. tygodniu!
    To już połowa ciąży :)

Holibka, Pani Moł, wichrowe_wzgórza, antonna, Biedroneczka83, Jooozefka, Asia_89, czarnulka24 lubią tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A brzunio rośnie :) choć np.wczoraj obudziłam się z jakby mniejszym, dopiero po jakimś czasie "na nogach" wylazł z powrotem większy. Choć gdy noszę luźną sukienkę i bez odcięcia żadnego, to póki stoję lub idę ciąży jakoś szaleńczo nie widać, a w obciślejszych lub odciętych nad brzuchem widać bardzo :)

Karola spokojnie przeleż weekend, tak jak radzą dziewczyny, weź jakiś magnez, ewentualnie no spę w razie bólu. Mi też tak się brzuch napina czasem, czuję takie ciążenie dość nisko, nawet przy aplikacji luteiny się wystraszyłam, że coś tam jest inaczej, a tu szyjki 5 cm. Oczywiście jakby coś się pogarszało, pogłebiało to na izbę nawet dla spokoju ducha lepiej jechać. Chyba wszystkie mamy teraz tę samą panikę :)

Holibka lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przysypiam na krzywej cukrowej..brr...
    Co do rozmiaru 56.warto kupić. Madzia miała 56cm jak się urodziła i nosiła go ponad miesiąc. W większych ubrankach nogi jej uciekali np do jednej nogawki i byl płacz. Zresztą każda firma ma inny rozmiar wielkościowo. Najbardziej zanizona rozmiarów katalog jest właśnie w pepco
    Co dziś macie na obiad?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 08:38

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mothers-to-be :D

Pozdrawiam z worka sako, właśnie golnęłam sobię szklaneczkę glukozy na czczo i siedzo-leżę w mojej szkole rodzenia ;) Jestem sama z położną :) ona szykuje się do prowadzenia fitness a ja się relaksuję ;)

Robiłam dziś morfo, mocz, glukozę, posiew moczu i tsh. Za posiew i tsh zapłaciłam UWAGA! Po 10zl! Jak na Lublin to mega mega tanio. Zawsze za tsh płaciłam chyba 20zł.
    Glukoza nie taka straszna, słodka strasznie no ale nie spodziewałam się niczego innego ;) taka byłam głodna, że właściwie mi smakowała. Młodemu chyba też bo mi się kotłuje ;)

age.png

age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 nie ma a Ty już o obiad pytasz? :D Chyba schabowe rozmrażałam. Tylko nie wiem czy w panierce zrobię czy bez, plus kartofle. Bo rzadko jemy takie "typowe obiady" ;)

Wczoraj razem obejrzeliśmy kilka dziecięcyxh działow w necie i zgodnie stwierdziliśmy, że ciuchy dla dziewczyn są okropne w większości. Ew.coś tam dla chłopaków ujdzie
    Yhhh ciężko będzie ;] szkoda,,że jestem krawieckim beztalenciem.

Bolą mnie mięśnie brzucha, jakbym ćwiczyła.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Przysypiam na krzywej cukrowej..brr...
    Co do rozmiaru 56.warto kupić. Madzia miała 56cm jak się urodziła i nosiła go ponad miesiąc. W większych ubrankach nogi jej uciekali np do jednej nogawki i byl płacz. Zresztą każda firma ma inny rozmiar wielkościowo. Najbardziej zanizona rozmiarów katalog jest właśnie w pepco
    Co dziś macie na obiad?

O to łączę się w przysypianiu na krzywej :D

Też mam trochę ubranek na 56cm. Mój mąż był po urodzeniu długi ale chudy i np. mieścił się nawet w ciuszki na 50cm. Ja miałam 50cm no ale ja wcześniak, też byłam jak na wcześniaka długa i chuda... Także pajace mam głównie 62-68 z kilkoma 56-62. Bodów (lubię tak to odmieniać :D) mam więcej małych ale bodów to ja mam w ogóle więcej ;) kilka ciuszków nawet na 50 mam w razie potrzeby.

Dostałam cynk że czapki najlepsze są te szpitalne na początek i żeby nie szaleć z maleńkimi czapuniami ;)

Laski ćwiczycie mięśnie dna miednicy?

age.png

age.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis curry z mleczkiem kokosowym i cieciorka na obiad :) własnie wychodzimy na wizyte kontrolna do gin, bedziemy sprawdzać jak sie pessar ułożył i pewnie posiew. Choć usg pewnie tez. Trzymajcie kciuki, czuje ze jest dobrze ale stress mam i tak:P

Pani Moł, Holibka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, jak mi się przypomni to ćwiczę. ;) Chyba trzeba sobie jakiś rygor w tym narzucić.
    Wichrowe, a mi się duuużo podoba dziewczęcych ubranek :) ale róż to nie moja broszka, ja jestem z tych co black is my happy color. Dopuszczam jeszcze biały, szary, granat i czerwień, ale to progres od niedawna :) i dziecko też w te barwy będę pewnie owijać w większości :)

• Aasha Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to moj maz dzis rano zagiął mnie pytaniem "kochanie, dlaczego olej stoi w lodowce"? Nawet nie wiem kiedy go tam wstawiłam :P

Mama2kituszek, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie cwicze dna. Ale za to czuje, że będą problemy z kregoslupem, od wczoraj mnie boli:| Bylysmy wczoraj z Przyjaciolka i naszymi dziecmi na plazy miejskiej (mamy takie miejsca nad Wartą w Poznaniu z hamakami, lezakami, koszami plazowymi), no i kazda z nas miala wiadomo, pełną torbe samych przydatnych rzeczy. Do tego ponosilam tez troche Jej 3miesiecznego Synka i od wieczora boli....:| Chyba wezme paracetka.
    Dwa dni temu robilm przegląd ciuszkow jakie mam po Corce i innych, wyrzucilam do kubla ma odziez dwa worki poplamionych lub spranych rzeczy i zostalo mi tyyyle jeszcze, że spokojnie blizniaki bym ubrala;-) Wiecej mam chlopiecych:-) Choc ja akurat lubie te dziewczenskie, slodziarskie;-) To sobie kupie kilka choc dla mojej przyjemnosci, a co!:-)

Pieluszkowa, mam nadzieje, że Twojej wspollokatorce jakos sie ułoży i Malenstwo wyjdzie z tego obronną ręką.. No i życzę wyjścia ze szpitala:-)

Blondik i Holibka, dobrych wynikow życzę po glukozie:-) Ja jeszcze przed.

Karola i jak dzisiaj?

Aasha trzymam trzymam! Ja ostatnio przerylam cale mieszkanie w poszukowaniu kluczy, nerwowka straszna, w koncu znalazlam... w skrzynce na klucze... No nie wpadlam na to, zeby tam zajrzec;-)

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    9 nie ma a Ty już o obiad pytasz? :D Chyba schabowe rozmrażałam. Tylko nie wiem czy w panierce zrobię czy bez, plus kartofle. Bo rzadko jemy takie "typowe obiady" ;)

Wczoraj razem obejrzeliśmy kilka dziecięcyxh działow w necie i zgodnie stwierdziliśmy, że ciuchy dla dziewczyn są okropne w większości. Ew.coś tam dla chłopaków ujdzie
    Yhhh ciężko będzie ;] szkoda,,że jestem krawieckim beztalenciem.

Bolą mnie mięśnie brzucha, jakbym ćwiczyła.

Oj tak, dla dziewczynek ciężko kupić coś fajnego, nie różowego i w rozsądnej cenie. Ja niektóre ubranka dla córki kupiłam w działach "męskich" Smyka czy F&F - spokojnie je można zaliczyć do ubranek unisex :) Poluję też w internecie na ładne, używane ubranka - można dorwać prawdziwe perełki za grosze :)

Co do bólu mięśni - mnie kilka dni tak bolało, aż mi się rozeszły i jak napnę brzuch, to już dwa palce włożę w tę dziurę :P

klz9hdgefsr87l0p.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HolibkaJa staram się ćwiczyć codziennie. Po kilka razy nawet. Ale zdarza mi się zapomnieć. Rozważam też kupno balonika, o ktorym pisaliśmy jakis czas temu. Muszę z położną pogadać o tym

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kupujecie używane ciuszki o których często tu piszecie? W szmatkach czy online?

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję ciuszki we wszystkich kolorach, o ile nie mają napisane "It's a boy" :D I właśnie uważam, że dla dziewczynki łatwiej kupić ciuszki, bo można wybierać ze wszystkiego. Dla chłopca jednak różowe rzeczy odpadają.
    Mam kilka ubranek na rozmiar 50 i kilka na 56, ale rozumiem, że powinnam się skupić przede wszystkim na 62 ;)

Katarzynaa ja kupuję w lumpie. Osobiście wolę używane rzeczy dokładnie obejrzeć przed kupnem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 09:38

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze to mnie dzisiaj piguła załamała :( na posiew czeka sie dwa dni????? Serio????

I mam tu znowu bez sensu lezec do jutra???

Ja mam juz 38 zamówień do obrobienia i 10 paczek lezy zeby wyslac w domu a oni mnie tu trzymaja i uwaga nic nawet mi nie daja!!!!

Była wczoraj u mnie moja mama i przyniosła mi ubranka które kupiła az tak mi milo się zrobiło. Kupiła mojemu księciowi 3 pary dresików ale słodkie te spodenki

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie dzisiaj stukneło 20 czyli połowa za mna wkońcu:P:P

Pani Moł lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny sprawdzam status przesyłki i widnieje jako w transporcie od 7 dni ! To mozliwe zeby polecony tyle szedł??

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio kilka razy w lumpkach bywałam i choc kupilam dla siebie sukienki nieciążowe na przyszły rok i cos tam na teraz, to noworodkowych żadnych ładnych rzeczy nie upolowałam. Lipka, może jeszcze trafię.

Na obiad dziś leczo będzie, kilka dni już za mną chodzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa, z pocztą polską wszystko jest możliwe :D

‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ