WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Po wizycie ... szału nie ma :( dziecko zdrowe, ale moja szyjka jest w beznadziejnym stanie. Dostałam nakaz leżenia, nawet w trakcie posiłków. A ok 30tc (lub wczesniej, zobaczymy jak to bedzie) sterydy dla maluszka. Jestem załamana :( tak bym chciała zeby było dobrze...0
    Ohhhh Asha, a co to znaczy w beznadziejnym stanie? Za krotka, za miekka , rozwarta? I co z pessarem ? Nie przyjal sie?

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha - leż i się nie ruszaj. Póki pozwalają w domu to jeszcze dobrze. Mija kuzynka 4-5 miesięcy w szpitalu musiała tkwić. Młoda donoszona :)
    U Ciebie też będzie dobrze :*

Butelkę i smoczki mam z Lovi. Nie wiem czemu - tak mi się jakoś spodobały ;) i pewnie laktator do kompletu też kupię Lovi. Chociaż ceny dość wysokie!! Ale trudno :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak skrócona, ze pessar ledwo ledwo co na niej siedzi. Dzieki dziewczyny! Chyba musze sie oderwać od złych mysli, wkręcić w jakis serial, książkę, zeby jakos przetrwac chociaz do końca sierpnia. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzie napewno dobrze tym bardziej ze wiesz na tym etapie juz co i jak i łatwo mi powiedziec bo sama nie moge wytrzymac lezac w szpitalu kilka dni ale dasz rade. Super ze lekarz tez szybko zareagowal i juz ustalil kiedy sterydy bedzie podawac. A najlepsze z tego wszytskiego ze mozesz lezec w domu a nie jak moje druga lokatorka w szpitalu do końca a jest dopiero w 33 tygodniu wiec jeszcze 7 przed nia... To tak na pocieszenie pewnie marne ale chociaz sie starałam:)
    Trzymam kciuki za Was całym serduchem

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Holibka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha będzie dobrze! Wszystkie tu wspieramy Cię i twojego maluszka :* oszczędzaj się i leż ile możesz, to naprawdę pomaga.

age.png

age.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata kino, basen , pyszna kolacja przy swiecach ja zamierzam tak odpoczac psychicznie po wyjsciu z tego wiezienia imieniem szpital:P Takie zwykłe rzeczy a potrafia odprezyc.

włąsnie cos mi przyszlo do głowy a wypisy są w sobote??? Bo jak jutro beda wyniki to powinni mnie poscic. Ogólnie wyszła bym na własne żądanie ale się boje troszkę tak zrobić bo potem mnie nie przyjmą

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha dużo siły i cierpliwości :) No i kciuki za to żeby wszystko było dobrze. Jedyny plus w tej sytuacji, ze możesz w domu leżeć. Ale dasz radę :) nadrabiasz wszystkie zaległości książkowe serialowe.

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    mietata kino, basen , pyszna kolacja przy swiecach ja zamierzam tak odpoczac psychicznie po wyjsciu z tego wiezienia imieniem szpital:P Takie zwykłe rzeczy a potrafia odprezyc.

włąsnie cos mi przyszlo do głowy a wypisy są w sobote??? Bo jak jutro beda wyniki to powinni mnie poscic. Ogólnie wyszła bym na własne żądanie ale się boje troszkę tak zrobić bo potem mnie nie przyjmą

Nie ma czegoś takiego, że jeśli wyjdziesz na własne żądanie to później Cię nie przyjmą...ja ostatnio własnie tak sie wypisałam i pytałam czy gdybym miała ponownie krwotok za 3 godziny to czy mnie przyjmą...powiedzieli, że oczywiście...i wypis na własne żądanie nie świadczy o tym, że nie wyrażam zgody na leczenie, więc przyjąć mnie kolejny raz muszą...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • mietata Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Tak skrócona, ze pessar ledwo ledwo co na niej siedzi. Dzieki dziewczyny! Chyba musze sie oderwać od złych mysli, wkręcić w jakis serial, książkę, zeby jakos przetrwac chociaz do końca sierpnia. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze :)

Mogę ci wysłać fajną stronę z serialami online i kilka dobrych tytułów (jak pracuję w domu to sobie do obiadu coś oglądam, bo nie lubię w ciszy jeść i tak mi raźniej) jeśli oglądasz po ang.
    Do tego mam Grę o tron wszystkie tomy książki w formie pdf więc mogę ci wysłać. Wciągnie cię tak, że zapomnisz nawet, że w ciąży jesteś :) głowa do góry, najważniejsze zajmij czymś myśli i się nie zamartwiaj. Jak dziewczyny piszą, dobrze, że w domu a nie w tym przygnębiającym szpitalu

pieluszkowa, na wypis w sobotę bym nie liczyła...ja tak utknęłam na weekend właśnie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 12:39

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Dziewczyny, może macie jakiś pomysł jak się w ciąży dobrze zrelaksować w krótkim czasie? Mąż nie ma w ogóle urlopu, widzę, że jest przemęczony, do tego remont i te sprawy, chciałabym wymyślić coś co pozwoli nam się zregenerować (głównie psychicznie bo w polu nie robimy więc to nie zmęczenie fizyczne) w jakiś weekend. Myślałam o spa bo dobra sauna, zimny prysznic i leżaczek zawsze na mózg dobrze robi, ale niestety ja nie skorzystam, a chciałabym żebyśmy oboje odsapnęli. Macie jakieś nieoczywiste pomysły? :)
    Kajaki na Liwcu ;-)

mietata lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, a ja wychodziłam w weekend ze szpitala :) więc pewnie zależy.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Kajaki na Liwcu ;-)

no to jest coś na co bym nie wpadła :) tylko że ja pływać nie umiem...jak zwykle coś ;P

• mietata Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ooo, a ja wychodziłam w weekend ze szpitala :) więc pewnie zależy.

no jasne :) tylko że prawdopodobieństwo wyjścia w sobotę jest niższe niż np w tygodniu.

• Holibka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam sposób na lekkie wypływy siary ;) przyklejam sobie do stanika od wewnątrz rozciętą na 2 części wkładkę :D i nie ma plamek i zapaszku ;) carefree dobrze się trzymają :D Wkładek laktacyjnych na razie mi trochę szkoda marnować na te drobne kropelki które plamią mi biustonosze ;)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgorza
    Ja bym się nie sugerowała statystykami. Ja pierwsze dziecko urodziłam 2 tygodnie przed terminem :)

Ja także polecam mopa obrotowego Vileda. Jest świetny. Używałam go w Polsce. Teraz nie mam za wiele powierzchni do mycia, bo mamy carpety.

Przepraszam, ale nie rozumiem po co rozmawiacie o poronieniach. To przykry temat i nie powinno się go poruszać będąc w ciąży. Wywołujecie wilka z lasu. No ale to nie moja sprawa. Ja w tym nie zamierzam uczestniczyć :)

pieluszkowazabawa
    Ja bym chłopcu motylków nie zafundowała, ale to kwestia gustu :

agagaga
    Ja też dość często mam ochotę na piwo. I mam w lodówce zawsze Bavarię 0,0%. Jest pyszna, a nie zawiera ani odrobiny alkoholu. Uwielbiam oryginalną jak i pszeniczną.

Joozefka
    Jesteś naprawdę dzielna. Choć nie do końca wiem, co się stało Twojemu synkowi. Czegoś chyba nie doczytałam. Tak, czy siak jest słodki :*

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    Hej, to ja mam bole spojenia lonowego. Przy wstawaniu z lozka hard core. Moj gin stwierdzil ze to normalne i trzeba przezyc... Wiem ze zdarzaja sie ekstremalne przypadki gdy spojenie sie rozchodzi na maxa, ale wtedy pobodno nie da sie nawet chodzic wiec trudno to przeoczyc. Aasha, trzymam kciuki!

Mnie tak właśnie w środku dziwnie pobolewa. Nie brzuch, nie macica... I nawet w tyłku to czuję ;] Jakby mnie ktoś po kościach szturchał :D
    Wziyta na szczęście już w środę :))

Aasha, współczuję :( Ale dobrze wiedzieć od razu, dzięki temu nic się nie pogorszy. A czas na pewno Ci zleci.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    wichrowe_wzgorza
    Ja bym się nie sugerowała statystykami. Ja pierwsze dziecko urodziłam 2 tygodnie przed terminem :)
    Eeee tam, no jednak skądś się biorą liczby ;) Więc teoretycznie mam szansę większą niż mniejszą na rodzenie po 4 listopada, a co będzie to będzie :) acz czuję, że faktycznie to będzie ciutkę później... Nie wiem, tak mi się wydaje po prostu ;]

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha trzymaj się dzielnie i staraj się nie wstawać bez potrzeby! Będzie dobrze. Bardzo wiele kobiet jest w takiej sytuacji i najczęściej kończy się to dobrze, oczywiście z poświęceniem w ciąży, ale najważniejszy jest maluszek! :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś w dzień półmetkowy Oliwka zaczęła kopać tak, że pierwszy raz można było na brzuszku zobaczyć. ;) Rozrabiaka mała ;)
    Czyli te bulgotki jelitowe co do których nie miałam pewności, to było to ;)
    Mój się chyba zmotywował i zaczął szykować pokoik do remontu ;)

wichrowe_wzgórza, Pani Moł lubią tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png

Wysłany: 7 lipca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przy drugiej ciąży pierwsze ruchy ok 15 tygodnia, teraz jest 17 i młodego nie czuć. Jest się czym martwić, czy może tak być że bywają dni ciszy? Bo to już tak z 3 dzień i koleżanka mi świruje. A mnie się wydaje, że może na tym etapie po prostu nie czuć jeszcze codziennie...? Macie doświadczenie?

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ