Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aasha wrote:Po wizycie ... szału nie ma
dziecko zdrowe, ale moja szyjka jest w beznadziejnym stanie. Dostałam nakaz leżenia, nawet w trakcie posiłków. A ok 30tc (lub wczesniej, zobaczymy jak to bedzie) sterydy dla maluszka. Jestem załamana
tak bym chciała zeby było dobrze...0
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Aasha - leż i się nie ruszaj. Póki pozwalają w domu to jeszcze dobrze. Mija kuzynka 4-5 miesięcy w szpitalu musiała tkwić. Młoda donoszona
U Ciebie też będzie dobrze :*
Butelkę i smoczki mam z Lovi. Nie wiem czemu - tak mi się jakoś spodobałyi pewnie laktator do kompletu też kupię Lovi. Chociaż ceny dość wysokie!! Ale trudno
-
bedzie napewno dobrze tym bardziej ze wiesz na tym etapie juz co i jak i łatwo mi powiedziec bo sama nie moge wytrzymac lezac w szpitalu kilka dni ale dasz rade. Super ze lekarz tez szybko zareagowal i juz ustalil kiedy sterydy bedzie podawac. A najlepsze z tego wszytskiego ze mozesz lezec w domu a nie jak moje druga lokatorka w szpitalu do końca a jest dopiero w 33 tygodniu wiec jeszcze 7 przed nia... To tak na pocieszenie pewnie marne ale chociaz sie starałam:)
Trzymam kciuki za Was całym serduchem -
mietata kino, basen , pyszna kolacja przy swiecach ja zamierzam tak odpoczac psychicznie po wyjsciu z tego wiezienia imieniem szpital:P Takie zwykłe rzeczy a potrafia odprezyc.
włąsnie cos mi przyszlo do głowy a wypisy są w sobote??? Bo jak jutro beda wyniki to powinni mnie poscic. Ogólnie wyszła bym na własne żądanie ale się boje troszkę tak zrobić bo potem mnie nie przyjmą -
pieluszkowazabawa wrote:mietata kino, basen , pyszna kolacja przy swiecach ja zamierzam tak odpoczac psychicznie po wyjsciu z tego wiezienia imieniem szpital:P Takie zwykłe rzeczy a potrafia odprezyc.
włąsnie cos mi przyszlo do głowy a wypisy są w sobote??? Bo jak jutro beda wyniki to powinni mnie poscic. Ogólnie wyszła bym na własne żądanie ale się boje troszkę tak zrobić bo potem mnie nie przyjmą
Nie ma czegoś takiego, że jeśli wyjdziesz na własne żądanie to później Cię nie przyjmą...ja ostatnio własnie tak sie wypisałam i pytałam czy gdybym miała ponownie krwotok za 3 godziny to czy mnie przyjmą...powiedzieli, że oczywiście...i wypis na własne żądanie nie świadczy o tym, że nie wyrażam zgody na leczenie, więc przyjąć mnie kolejny raz muszą...
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Aasha wrote:Tak skrócona, ze pessar ledwo ledwo co na niej siedzi. Dzieki dziewczyny! Chyba musze sie oderwać od złych mysli, wkręcić w jakis serial, książkę, zeby jakos przetrwac chociaz do końca sierpnia. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze
Mogę ci wysłać fajną stronę z serialami online i kilka dobrych tytułów (jak pracuję w domu to sobie do obiadu coś oglądam, bo nie lubię w ciszy jeść i tak mi raźniej) jeśli oglądasz po ang.
Do tego mam Grę o tron wszystkie tomy książki w formie pdf więc mogę ci wysłać. Wciągnie cię tak, że zapomnisz nawet, że w ciąży jesteśgłowa do góry, najważniejsze zajmij czymś myśli i się nie zamartwiaj. Jak dziewczyny piszą, dobrze, że w domu a nie w tym przygnębiającym szpitalu
pieluszkowa, na wypis w sobotę bym nie liczyła...ja tak utknęłam na weekend właśnie....Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 12:39
-
mietata wrote:Dziewczyny, może macie jakiś pomysł jak się w ciąży dobrze zrelaksować w krótkim czasie? Mąż nie ma w ogóle urlopu, widzę, że jest przemęczony, do tego remont i te sprawy, chciałabym wymyślić coś co pozwoli nam się zregenerować (głównie psychicznie bo w polu nie robimy więc to nie zmęczenie fizyczne) w jakiś weekend. Myślałam o spa bo dobra sauna, zimny prysznic i leżaczek zawsze na mózg dobrze robi, ale niestety ja nie skorzystam, a chciałabym żebyśmy oboje odsapnęli. Macie jakieś nieoczywiste pomysły?
mietata lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Kaczorka wrote:Ooo, a ja wychodziłam w weekend ze szpitala
więc pewnie zależy.
no jasnetylko że prawdopodobieństwo wyjścia w sobotę jest niższe niż np w tygodniu.
-
Znalazłam sposób na lekkie wypływy siary
przyklejam sobie do stanika od wewnątrz rozciętą na 2 części wkładkę
i nie ma plamek i zapaszku
carefree dobrze się trzymają
Wkładek laktacyjnych na razie mi trochę szkoda marnować na te drobne kropelki które plamią mi biustonosze
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
wichrowe_wzgorza
Ja bym się nie sugerowała statystykami. Ja pierwsze dziecko urodziłam 2 tygodnie przed terminem
Ja także polecam mopa obrotowego Vileda. Jest świetny. Używałam go w Polsce. Teraz nie mam za wiele powierzchni do mycia, bo mamy carpety.
Przepraszam, ale nie rozumiem po co rozmawiacie o poronieniach. To przykry temat i nie powinno się go poruszać będąc w ciąży. Wywołujecie wilka z lasu. No ale to nie moja sprawa. Ja w tym nie zamierzam uczestniczyć
pieluszkowazabawa
Ja bym chłopcu motylków nie zafundowała, ale to kwestia gustu :
agagaga
Ja też dość często mam ochotę na piwo. I mam w lodówce zawsze Bavarię 0,0%. Jest pyszna, a nie zawiera ani odrobiny alkoholu. Uwielbiam oryginalną jak i pszeniczną.
Joozefka
Jesteś naprawdę dzielna. Choć nie do końca wiem, co się stało Twojemu synkowi. Czegoś chyba nie doczytałam. Tak, czy siak jest słodki :* -
jacky88 wrote:Hej, to ja mam bole spojenia lonowego. Przy wstawaniu z lozka hard core. Moj gin stwierdzil ze to normalne i trzeba przezyc... Wiem ze zdarzaja sie ekstremalne przypadki gdy spojenie sie rozchodzi na maxa, ale wtedy pobodno nie da sie nawet chodzic wiec trudno to przeoczyc. Aasha, trzymam kciuki!
Mnie tak właśnie w środku dziwnie pobolewa. Nie brzuch, nie macica... I nawet w tyłku to czuję ;] Jakby mnie ktoś po kościach szturchał
Wziyta na szczęście już w środę)
Aasha, współczujęAle dobrze wiedzieć od razu, dzięki temu nic się nie pogorszy. A czas na pewno Ci zleci.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
NIEPOKORNA wrote:wichrowe_wzgorza
Ja bym się nie sugerowała statystykami. Ja pierwsze dziecko urodziłam 2 tygodnie przed terminemWięc teoretycznie mam szansę większą niż mniejszą na rodzenie po 4 listopada, a co będzie to będzie
acz czuję, że faktycznie to będzie ciutkę później... Nie wiem, tak mi się wydaje po prostu ;]
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
A u nas dziś w dzień półmetkowy Oliwka zaczęła kopać tak, że pierwszy raz można było na brzuszku zobaczyć.
Rozrabiaka mała
Czyli te bulgotki jelitowe co do których nie miałam pewności, to było to
Mój się chyba zmotywował i zaczął szykować pokoik do remontuwichrowe_wzgórza, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, przy drugiej ciąży pierwsze ruchy ok 15 tygodnia, teraz jest 17 i młodego nie czuć. Jest się czym martwić, czy może tak być że bywają dni ciszy? Bo to już tak z 3 dzień i koleżanka mi świruje. A mnie się wydaje, że może na tym etapie po prostu nie czuć jeszcze codziennie...? Macie doświadczenie?9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023