X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde za daleko to nie poszłam siedzę na IP bo moja babcie przywieźli z podejrzeniem 5 zawału. Masakra zaraz przyjedzie moja mama to ona będzie z nią siedziala

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkoboska, to rodzinne u Was z tym szpitalem? ;) trzymam kciuki za babcię!

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja babcia to sercowiec i cukrzyk wiec czesto tu bywa. Mama mnei zmienila i juz jestem domu

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch już zaczyna wyglądać na ciążowy, a nie jak po porządnym przejedzeniu :D W końcu się doczekałam :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec1f4eadc519.jpg

Mam do Was pytanie. W przyszłym tygodniu idę na obciążenie glukozą, planowałam siedzieć tam sama z książką, a Mąż obok na rzece by łowił ryby. Ale była ostatnio w odwiedzinach siostra z mężem i oboje zaczeli mi mówić, że ktoś musi być ze mną i tam siedzieć, bo mogę zemdleć.
    Jak to było z tymi, które już mają to za sobą? Poszłyście same czy z kimś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 15:10

Jooozefka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza92, ja byłam w poprzedniej ciąży sama, i miliony kobiet również. Bez przesady :) może się umowcie że w razie czego będziecie pod telefonem, w kontakcie i tyle.

Blondik, Holibka lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ładny brzuch ;)
    Ja wybieram się na glukozę tez sama. Ale pewnie w razie czego mąż będzie pod telefonem. Nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje.
    Pieluszkowa, co z babcia?
    Dziewczyny czy na waszych IP tez jest tak niemiło? I takie kolejki. Powiem Wam, ze jestem bardzo zawiedziona ta sytuacja dzisiaj.

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, no właśnie wydawało mi się to zbędne, ale po ich gadce to już nie byłam pewna.
    A tak to ja będę miała czas i spokój, żeby książkę poczytać, on żeby na ryby w końcu skoczyć, a później zakupy :) Wilk syty i owca cała :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Iza, ładny brzuch ;)
    Ja wybieram się na glukozę tez sama. Ale pewnie w razie czego mąż będzie pod telefonem. Nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje.
    Pieluszkowa, co z babcia?
    Dziewczyny czy na waszych IP tez jest tak niemiło? I takie kolejki. Powiem Wam, ze jestem bardzo zawiedziona ta sytuacja dzisiaj.
    To pewnie zależy od tego, jaki rejestratorka ma dzień i humorek :) Albo usposobienie. Ja zazwyczaj na niemilych ludzi staram się reagować miło, i wtedy się ogarniają bo im sie głupio robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 15:28

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, dzięki :) No wiadomo, pod telefonem będzie, a rzeka na której łowi ryby też znajduje się blisko laboratorium, więc problemu żadnego w tym nie widzę.

Czy to normalne, że maleństwo kopie, co widać po skaczącym brzuchu, a ja przestałam to tak mocno odczuwać lub nie czuję tego wogóle? Wcześniej to czułam wyraźne każdego kopniaka...

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a gdzie byłaś na IP???
    Na Zaspie jest masakra a szczególnie w weekendy.
    Z babcia nie wiem jak ja byłam to lekarz jeszcze jej nie badał. Mama ma do mnie dzwonić wrazie czego. Wszyscy się śmieją że ona jak kot ma 7 żyć :)

Iza ładny brzusio taki malutki i zgrabny:)

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa, w Gdyni. Pewnie gdyby nie to, ze miałam wczoraj usg i było wszystko Ok to bym czekała. Do tej pory ten inny śluz to była jednorazowa akcja Wiec leze i odpoczywam. Zapisalam się od razu na dodatkowa wizytę do mojej gin ma wtorek.

Wysłany: 8 lipca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najmniejsze kolejki na ginekologi to niby Gdańsk wojewódzki nie wiem czy to prawda bo nie bylam nigdy. Ja to tylko Zaspa bo tu moj prowadzacy pracuje

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 8 lipca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądam fb i moja koleżanka ma kiełki do sprzedania może którejś z Was się spodobają rozmiar pisze 62-68

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe5900cb2b41.jpg

Karola___ lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Po pierwszej nocy z poduchą supermami mam mieszane uczucia, wszystko fajnie wygodnie, ale ja jestem za mała, za niska, za drobna? do tej poduszki, nie jestem w stanie jej sobą tak obciążyć jak powinnam chyba i mam za wysoko głowę do reszty ciała.....więc powinnam chyba była kupić tylko wałek taki, bo pod głową musze mieć jednak płaską poduszkę.

także chyba przyjdzie nam się rozstać
    sprzedam poduszkę superamami C
    użyta 1 raz bo dostałam ją wczoraj, mam paragon potwierdzający datę zakupienia. Sprzedam za pół ceny, która chętna?

Ja mam poduszkę J z supermami i też jest za wysoka pod głowę i dk tego twardawa - aż mnie kark boli i ucho, a miałam do niej kilka podejść. Dzisiaj mam zamiar ją trochę wypatroszyć, żeby była bardziej miękka i płaska. Może jeszcze się polubimy...

klz9hdgefsr87l0p.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Ja mam poduszkę J z supermami i też jest za wysoka pod głowę i dk tego twardawa - aż mnie kark boli i ucho, a miałam do niej kilka podejść. Dzisiaj mam zamiar ją trochę wypatroszyć, żeby była bardziej miękka i płaska. Może jeszcze się polubimy...

wypatroszenie też mi chodzi po głowie, bo jednak żal wydać 100 i nic z tego nie mieć....przemyślę sprawę.
    Ja dziś wpadłam na wyprzedaże do Zary i Okaidi Obiadi, przepiękne cieplutkie pajacyki kupiłam takie w rozmiarze 56 na sam początek bo nie miałam. W ogóle muszę się ogarnąć trochę żeby sparować te ubranka, rozmiary z rodzajami.Jeszcze nie rozkminiłam jak takie dziecko ubierać w listopadzie...
    body dł rękaw+śpiochy
    body dł rękaw+półśpiochy
    body dł rękaw +spodenki i skarpetki
    body dł rękaw czy krótki?+ pajacyk

kaftaników, sweterków i bluzek rozpinanych nie planowałam kupować na razie w ogóle, może później jak się dzieć ustabilizuje trochę w swoim ciele :)
    czy takie zestawy mam zrobić? (błagalne pytanie do doświadczonych mam ;) bo nie wiem co się z czym łączy i czy w takim zestawie nie będzie za zimno, za gorąco?
    Może taką rozpiskę dla laików warto zrobić? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 17:29

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Mam do Was pytanie. W przyszłym tygodniu idę na obciążenie glukozą, planowałam siedzieć tam sama z książką, a Mąż obok na rzece by łowił ryby. Ale była ostatnio w odwiedzinach siostra z mężem i oboje zaczeli mi mówić, że ktoś musi być ze mną i tam siedzieć, bo mogę zemdleć.
    Jak to było z tymi, które już mają to za sobą? Poszłyście same czy z kimś?

Ja miałam test w pierwszej ciąży i nawet nie było mi niedobrze. To wszystko kwestia organizmu.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos glukozy, ja raz miałam i wszystko było ok, teraz w ciąży nie utrzymałam i po 10 minutach zwymiotowałam. To nie tylko kwestia organizmu, ale i dnia, formy w jakiej jesteśmy, temperatury etc etc. różnie może być. Tak czy inaczej w przychodni są przecież pielęgniarki. Ja na ostatniej próbie z akcjami byłam sama i wiadomo, że jak coś się dzieje to one od razu wychodzą i pomagają dojść do siebie :)
    Po 15 min odpoczynku i 5 kubkach wody sama wróciłam do domu, teraz znowu idę sama.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - ja byłam sama. Nic mi się po glukozie nie działo. Trochę na początku zamuliło, ale siedziałam spokojnie i przeszło.
    No i babeczki w laboratorium mówiły, że gdybym się źle czuła to mam do nich przyjść i na kozetce poleżeć :)
    Więc myślę, że Twój mąż spokojnie może iść na ryby :)

Co do poduchy - ona się uklepie i nie będzie taka wysoka. Tylko trzeba kilka razy się na niej przespać ;)

Pieluszkowazabawa - super, że udało się wyjść ze szpitala :) babcia też mam nadzieję, że dojdzie do siebie!

My dziś na zakupach przed remontem byliśmy. 3h łażenia po sklepie! Ale udało się kupić wszystko :) mam nadzieję, że tatusiowie zrobią wszystko tak, że nie będę musiała reklamacji składać :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    wypatroszenie też mi chodzi po głowie, bo jednak żal wydać 100 i nic z tego nie mieć....przemyślę sprawę.
    Ja dziś wpadłam na wyprzedaże do Zary i Okaidi Obiadi, przepiękne cieplutkie pajacyki kupiłam takie w rozmiarze 56 na sam początek bo nie miałam. W ogóle muszę się ogarnąć trochę żeby sparować te ubranka, rozmiary z rodzajami.Jeszcze nie rozkminiłam jak takie dziecko ubierać w listopadzie...
    body dł rękaw+śpiochy
    body dł rękaw+półśpiochy
    body dł rękaw +spodenki i skarpetki
    body dł rękaw czy krótki?+ pajacyk

kaftaników, sweterków i bluzek rozpinanych nie planowałam kupować na razie w ogóle, może później jak się dzieć ustabilizuje trochę w swoim ciele :)
    czy takie zestawy mam zrobić? (błagalne pytanie do doświadczonych mam ;) bo nie wiem co się z czym łączy i czy w takim zestawie nie będzie za zimno, za gorąco?
    Może taką rozpiskę dla laików warto zrobić? :)

Mam taki plan jak Ty, jak chodzi o ubieranie :) W mieszkaniach nawet zimą jest bardzo ciepło, jak grzeją kaloryfery. Zasada ponoć jest taka, że dziecko powinno mieć jedną warstwę więcej ubrań, niż dorośli. Czyli jeśli ja chodzę w podkoszulku, to takie śpiochy i body z dłuhim rękawem powinno zrobić robotę (mam nadzieję).

Jeśli chodzi o body i pajace, to słyszałam, że te na te z krótkim rękawem łatwiej jest założyć pajaca. Czasem pajac ma węższe rękawy niż body i wtedy ciężko jest na jeden długi rękaw założyć kolejny i to węższy.

W praktyce i tak nam się to dopiero zweryfikuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 18:53

klz9hdgefsr87l0p.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to u nas jest problem bo mąż chodzi w tshirtach całą zimę, ja muszę mieć grube swetry nawet przy dobrym ogrzewaniu...teraz bądź tu mądry i ubierz dziecko w 1 warstwę więcej niż dorosłego ;)

‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ