X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idè sama bo nie mam wyjścia. Niech mnie personel ratuje w razie czego :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata - jak młodemu będzie zimno to go kocykiem okryjesz i załatwione :)

Wichrowe - powinnaś sobie poradzić :) weź cytrynę! Fajna lemoniada się robi :p

Blondik lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    no to u nas jest problem bo mąż chodzi w tshirtach całą zimę, ja muszę mieć grube swetry nawet przy dobrym ogrzewaniu...teraz bądź tu mądry i ubierz dziecko w 1 warstwę więcej niż dorosłego ;)
    U nas jest dokładnie tak samo ;)

• mietata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak z ciekawości po ile sztuk kupujecie ubranek z danego rozmiaru. Przeglądam net a tam hasła kup 3 body, 3 kaftanik, 2 pajacyki...jakieś absurdalne to trochę, co ja będę pracę tę garstkę ciuszków co 2 dni? :)
    Czy zestaw 6-7 sztuk każdego typu, body, śpiochy, pajacyk jest ok? taki tygodniowy zapas :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak pisałam mam zapas od koleżanek i z używek średnio mi wychodzi po około 15 szt. Spodni za to tylko 3-4 pary i tak ze 3-4 kaftaniki . Najwięcej mam pajacykow,spiochow i body :) ogólnie trzy mega torby w rozmiarze 56-62 planuje ubierać młodego w schemat który wyżej jest pisany czyli body a do tego pajac bądź śpiochy. Ewentualnie na wyjścia i wizyty coś żeby wystroic :) mąż się śmieje że przy tej ilości to cały miesiąc mogę prania nie robić. Tak myślę że trochę ubranek wywioze do teściowej żeby nie targac na przebranie jak będę do niej jechać

Pieluszkowazabawa wysłałam Ci maila w sprawie wyceny :) życzę dla babci wszystkiego dobrego i zdrówka

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 3 sztuki to wydaje mi się mało. Dziecku się uleje czy cokolwiek i już do prania. Po 6 wydaje się już bardziej rozsądne, tak tez gdzieś czytałam ale doświadczenia nie mam. Przynajmniej prania nie trzeba by codziennie wstawiać.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się sprawdzał zestaw 15 kompletnych strojów. Pranie co 3 dni. Małe dziecko na początku często przebieraniec bo sama jesteś niewprawiona i tu ubrudzisz tam oblejesz. Trzeba mieć zapasowe i mieć na uwadze to że nie zawsze na czas wyprasujesz czy zrobisz pranie.
    Ja w domu zawsze ubierają w jedną warstwę plus ewentualnie kocyk/rozek/śpiworek. Dzieci lubią być ciasno owiniete:)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Pamiętacie może ile wam wyszło na połówkowych plynu owodniowego. Chodzi mi w cm ??? u mnie jeden dzidziuś ma 7.0cm drugi 3.5 cm płynu owodniowego i pisze nieco zmniejszona ilość.

Byłabym wdzięczna jakbyście spojrzały jaki był u was? ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 21:37

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do glukozy ja ok19 lipca bede robiła,tez będę sama. Ostatnio jak robilam morfologie to pytalam,kobieta w lab powiedzisla ze moge sobie cytryne przyniesc i abym wode wziela.
    Co do ubranek myślę ze min. ok tych 6 kompletów trzeba mieć.
    A ja dziś zamówiłam torbę do wózka:) byłam w niej zakochana i wiedziałam ze muszę ja mieć. Pamiętam jak z córa bujałam się z małą torba. Dla mnie to był mój must have :) a wiem ze ta torba posłuży mi przez kilka lat :) kupiłam Torbę Duo Signature Heather Grey SKIP HOP oraz szczotkę z naturalnego włosia dla młodego :)
    oto mój nabytek https://www.calydlamamy.pl/torby-do-wozka/3385-torba-duo-signature-heather-grey-87967401770.html

czarnulka u mnie w wynikach tylko jest informacja, że w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 21:53

czarnulka24 lubi tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, mi lekarz nic na ten temat nie mówił, tylko że wszystko w normie, więc nie pomogę,do tego chyba nie ma sensu porównywać ciąży bliźniaczej do pojedynczej.

Aasienkaa też mam tę torbę wpisaną na listę zakupów nawet ten sam kolor hehe, ale odkładam to na później. W ogóle teraz robię zakupy głównie ze względu na wyprzedaże bo chciałam coś upolować w niższych cenach.
    Mój mąż się śmieje, że mam się powstrzymać z zakupami bo potem będę musiała to wszystko pakować w kartony do przeprowadzki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 22:12

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie macie już zakupy dla maluszków i siebie zrobione, te drobne, ale i te konkretniejsze;)?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, ja tez mam tylko informacje, ze w normie.
    Ja mam kilka ciuszków :) i nic poza tym

• mietata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Dziewczyny, a jakie macie już zakupy dla maluszków i siebie zrobione, te drobne, ale i te konkretniejsze;)?
    kilka ubranek, głównie ze względu na przeceny jak wspomniałam, resztę zostawiam na później, mam folder w przeglądarce tam wrzucam strony sklepów lub produktów które chce kupić. Jak już wszystko wybiorę to potem w 1 dzień można pozamawiać :)

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata też miałam czekać, ale była w fajnej cenie :D a używki ok 200 zł.. masakra jakaś. W tym kolorze nowe ok 270 taka standardowa cena. Serio ludzie sprzedając używki trochę przesadzają, chcą prawie tyle co nowe na promocji można kupić. i nie mówię tylko o torbach.
    rodzynka66 jak skończymy remoncik w domu kupuję po kolei. do 30 tc chce zamknąć temat wyprawki.

82dox1hppr9ztp9m.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa ty mnie nie strasz około 30 tyg to ja może się przeprowadzę hehe.
    A gdzie kupiłaś tę torbę za fajną cenę tzn jaką? :) ja widziałam najtaniej za 230-240 zł....a nie, nawet za 220 jest :)
    Co do używek to pełna zgoda, ja już jestem strasznie zniechęcona...ludziom się w głowach przewraca chyba. Najpierw powinni sobie zadać pytanie za ile sami by kupili używaną rzecz i taką cenę dać.

Sama dziś sprzedałam krzesło do biurka Ikei za 30% a krzesło w stanie idealnym....ale wyprzedajemy meble bo nie wszystko wejdzie do nowego mieszkania. Taka jest idea używek, że opłaca się komuś przyjechać samochodem i zabrać to krzesło, zamiast jechać do Ikei....

Na allegro też widzę dużo handlujących ciuchami z lumpeksu (można jednak łatwo odróżnić kto sprzedaje po swoim dziecku a kto ma kilkanaście wyprawek dla chłopca i dziewczynki ;) z cenami trochę z kosmosu. Rozumiem, że wśród tego trafiają się perełki, ale ja chyba nie mam ani czasu ani cierpliwości żeby tam szperać. Wolę chyba zrobić dodatkowe zlecenie i zarobić dodatkową kasę ;) Tylko że ja z tych niecierpliwych na zakupach, wchodzę do sklepu, 3 sekundy skanuję wieszaki i już wiem że albo coś jest albo nie, przekładanie, wybieranie strasznie mnie męczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 22:59

• Invis Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:

Ja mam zamówiony wózek głęboki ze spacerówką i torbą, fotelik samochodowy; kupione większość ubranek, pieluszki tetrowe, nianie elektroniczną, śpiworek do spania, i mam podarowany podgrzewacz do butelek i karuzelę do łóżeczka :)

Myślę, że po wakacjach ruszymy dalej z wyprawką na poważniej, czyli pokoik malucha, i pierdółki kosmetyczne, mniejsze akcesoria. Myślę, że najważniejsze już jest :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ja mam zamówiony wózek głęboki ze spacerówką i torbą, fotelik samochodowy; kupione większość ubranek, pieluszki tetrowe, nianie elektroniczną, śpiworek do spania, i mam podarowany podgrzewacz do butelek i karuzelę do łóżeczka :)

Myślę, że po wakacjach ruszymy dalej z wyprawką na poważniej, czyli pokoik malucha, i pierdółki kosmetyczne, mniejsze akcesoria. Myślę, że najważniejsze już jest :P

Invis a jaki śpiworek do spania wybrałaś ? Ja właśnie jestem na etapie szukania :) koleżanki mi polecają otulacze, takie ciasne śpiworki np. tulik albo sleepee. Oglądam je pierwszy raz w życiu i jeszcze nie mam zdania, co lepiej się sprawdza.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Aasienkaa ty mnie nie strasz około 30 tyg to ja może się przeprowadzę hehe.
    A gdzie kupiłaś tę torbę za fajną cenę tzn jaką? :) ja widziałam najtaniej za 230-240 zł....a nie, nawet za 220 jest :)
    Co do używek to pełna zgoda, ja już jestem strasznie zniechęcona...ludziom się w głowach przewraca chyba. Najpierw powinni sobie zadać pytanie za ile sami by kupili używaną rzecz i taką cenę dać.

Sama dziś sprzedałam krzesło do biurka Ikei za 30% a krzesło w stanie idealnym....ale wyprzedajemy meble bo nie wszystko wejdzie do nowego mieszkania. Taka jest idea używek, że opłaca się komuś przyjechać samochodem i zabrać to krzesło, zamiast jechać do Ikei....

Na allegro też widzę dużo handlujących ciuchami z lumpeksu (można jednak łatwo odróżnić kto sprzedaje po swoim dziecku a kto ma kilkanaście wyprawek dla chłopca i dziewczynki ;) z cenami trochę z kosmosu. Rozumiem, że wśród tego trafiają się perełki, ale ja chyba nie mam ani czasu ani cierpliwości żeby tam szperać. Wolę chyba zrobić dodatkowe zlecenie i zarobić dodatkową kasę ;) Tylko że ja z tych niecierpliwych na zakupach, wchodzę do sklepu, 3 sekundy skanuję wieszaki i już wiem że albo coś jest albo nie, przekładanie, wybieranie strasznie mnie męczy.
    Kupilam w tym sklrpie co link wyslalam.
    Nooo..moj gin mnie straszy ze moze tak byc ze ok 30 tyg polozy mnie ze wzgledu na moja macice..ale to sie okaże pozniej zobaczymy jak bedzie sie zachowywala. Moja cora utodzila sie w 34tc i teraz tez szykuje sie na wczesniaka. Bede dpokojniej sie czula jak do konca sierpnia skompletuje wszystko :) Ja do spania mam śpiworek nie pamietam firmy poniewaz dostalam go. Z cora spiworek spisal sie rewelacyjnie. Koldry w ogóle nie kupuje.

82dox1hppr9ztp9m.png

Wysłany: 9 lipca 2017, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Mietata - jak młodemu będzie zimno to go kocykiem okryjesz i załatwione :)

Wichrowe - powinnaś sobie poradzić :) weź cytrynę! Fajna lemoniada się robi :p
    Chyba nie wezme, bo są opinie że może to zaburzyć wynik :/

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 9 lipca 2017, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Żadne... NIC.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ