Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej
Jasne wszystko wyślę jak Pan doktor pojawi się na obchodzie. Matko czekam na niego jak na zbawienie dzisiaj.
Moje dziecko chyba będzie buszowac po nocach bo kopie tylko wieczorami lekko bo lekko ale dwa dni to już cos:)
Mietata ja w zarzekalam często kupuje dziewczęce ubrania dla 3 księżniczek ale powiem szczerze że jakość kiepska jest jak na ciuchy dla dzieci. Lepiej kupić gdzieś indziej a tu kupuje bo ich mama kupuje im tylko tam ubrania
-
z jakością to głównie chodzi o tkaninę, jeśli jest kaszmir to wiadomo, że jakość będzie dobra (chociaż i są różne rodzaje kaszmiru) zawsze te lepsze niż polar, mam kilka kaszmirowych swetrów i nie kupuję już sztucznych w ogóle. W tych przechodziłam już kilka zim, nic się z nimi nie dzieje, a ciepło tak, że wystarczy cieniutki założyć. Jestem wielką fanką, niestety to droga impreza, ale kupuje się na lata.
-
nick nieaktualnyWczoraj w smyku też widziałam sporo ubranek w rozmiarze 50
ja mam plan 56 pokupować tańsze jakieś, w smyku pajace po 30 pln to już większe troszkę kupiłam.
Mi się poduszka bardzo sprawdza, co prawda nie jest chyba aż tak wysoka jak ta z supermami, ale i za plecami i pod brzuchem podpiera solidnie, no i zasypiam i budzę się w.tej samej pozycji, a leżąc na plecach mam wrażenie takiego jakby zapadania się macicy co nie jest przyjemne, więc nie jest mi dobrze w tej pozycji.
Dziś na śniadanie zjadłam grzanki z pastą z fety i awokado z pomidorem i papryką i do tego jajko. Czuję się przez to tak super zdrowa i zadbana żywieniowo, że chyba muszę częściej takie solidne śniadania robić, nie tylko w weekendy -
Ja sobie tą poduszkę z Supermami bardzo chwalę. Mam C. Tylko moją już tyle miesięcy używam, że się troszkę "uklepała" i jak dla mnie, mogłaby być jeszcze wyższa. Uwielbiam na niej spać, i mam wrażenie że zostanie ze mną do końca życia.
Pogoda u nas w sam raz dla kobiet w ciążyZero upałów, raczej pochmurnie. Dzięki lato
Oby tylko pogoda dopisała na nasz wyjazd, reszta może być taka jak teraz jak dla mnie.
-
Invis, ty jesteś wyższa więc może być ok....ja jestem chyba zwyczajnie za drobna do tej poduszki....trudno, a myślałam, że będzie taaak fajnie.
co do pogody to przydałoby się trochę słońca jednak, ale również jestem za tym żeby temperatura nie przekraczała 26-28 stopni...ale 19 to moim zdaniem przesada w drugą stronęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 10:28
-
Rozmiaru 50 nie kupuję w ogóle :p jak będzie potrzeba to zamówię przez neta i wyślę męża do sklepu
Ale jeszcze raz przejrzałam Smyka i zamówiłam za 40zł 3 sztuki pajaców w rozmiarze 56. Nawet jak młoda szybko wyrośnie to nie będzie tak szkoda.
No i jeszcze śpiworek do wózka i nosidła zamówiłam :p trochę się zastanawiałam, bo czekam też na kocyk i nie wiem czy jedno i drugie nie będzie się wykluczać, ale doszłam do wniosku, że w zimę przynajmniej młoda nie zmarzniei odpada problem ocieplanego pajaca.
Poduszka C z supermami mi się sprawdza. Śpię w jednej pozycji i się nie wiercę. I mąż mnie nie przygniecie :p Ale pod brzuch kładę jeszcze płaskiego jaśka, bo o ile plecy mam podparte to te wypustki trzymam pod głową i między nogami a tam gdzie brzuch to jest pustka.
Pod głową było mi za wysoko na początku, ale później się uklepało i teraz jest idealnieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 10:53
-
nick nieaktualny
-
No wyniki są ok i mogę iść do domu huraaaa.... No tak ale w sobotę nie ma wpisów także proszę się relaksować do poniedziałku - co za paranoja !!!
Idę negocjować że odbiorę wypis w poniedziałek po co mam miejsce zajmować i tak mi nic nie dająPani Moł, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
Ja to sobie uczyłam w ksztalcie J
Poduche a właściwie wzięłam ja ze sklepu i jest super zapięcie między nogi i śpię jak suseł.
-
Pieluszkowa oby Ci się udało.
U nas tez pogoda słaba, pochmurno i nieciekawie.
Mam pytanie czy zdarzyło Wam się, ze miałyście wraz ze śluzem nitki krwi? Bo js to dzisiaj rano zauważyłam, i nie wiem co robić. Czy to od aplikacji luteiny? Czy coś się dzieje. Nic innego nie mogło mnie podrażnić.
Wczoraj byłam na usg ale tylko przez brzuch i było wszystko Ok. Zaś mętlik w głowie ;( -
nick nieaktualny
-
mietata wrote:Invis, ty jesteś wyższa więc może być ok....ja jestem chyba zwyczajnie za drobna do tej poduszki....trudno, a myślałam, że będzie taaak fajnie.
co do pogody to przydałoby się trochę słońca jednak, ale również jestem za tym żeby temperatura nie przekraczała 26-28 stopni...ale 19 to moim zdaniem przesada w drugą stronę
Mietata daj sobie może jeszcze jedną noc z poduchąja mam 160 cm wzrostu, ważę teraz z 55 kilo, spałam zawsze prawie na płasko i moje pierwsze noce z poduszką były słabe, a teraz ? Teraz nawet jak jadę na weekend do rodziców to sadzam poduchę na fotelu pasażera i w drogę :p. Uwielbiam ją
-
no udało się w poniedziałek do odbioru wypis. TO zaczynam się pakowac juhuuuu
jeszcze odwiedze moja lokatorke z sali poki jestem w pizamie to wejde do niej moze czegos potrzebuje i uciekam do domu.Aasienkaa, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
pieluszkowazabawa wrote:Hej hej
Jasne wszystko wyślę jak Pan doktor pojawi się na obchodzie. Matko czekam na niego jak na zbawienie dzisiaj.
Moje dziecko chyba będzie buszowac po nocach bo kopie tylko wieczorami lekko bo lekko ale dwa dni to już cos:)
Mietata ja w zarzekalam często kupuje dziewczęce ubrania dla 3 księżniczek ale powiem szczerze że jakość kiepska jest jak na ciuchy dla dzieci. Lepiej kupić gdzieś indziej a tu kupuje bo ich mama kupuje im tylko tam ubrania
A ja dalej nie czuję ruchówMoże czasem jak spokojnie leżę, to coś tam mnie smyrnie, ale nadal nie wiem, czy to jelita, czy dziecko
-
Paulina099 wrote:Pieluszkowa oby Ci się udało.
U nas tez pogoda słaba, pochmurno i nieciekawie.
Mam pytanie czy zdarzyło Wam się, ze miałyście wraz ze śluzem nitki krwi? Bo js to dzisiaj rano zauważyłam, i nie wiem co robić. Czy to od aplikacji luteiny? Czy coś się dzieje. Nic innego nie mogło mnie podrażnić.
Wczoraj byłam na usg ale tylko przez brzuch i było wszystko Ok. Zaś mętlik w głowie ;(
Ja nie miałam krwi, ale moja ginekolog uprzedzała, że można się podrażnić aplikatorem i może pęknąć jakieś naczynko. Powiedziała, żeby się nie przejmować, chyba że te niteczki krwi nie przejdą, tylko przerodzą się w krwawienie lub zaczną się bóle brzucha czy skurcze.
Jeśli to jednorazowa sprawa u Ciebie i nie ma innych objawów, to bym się nie przejmowała na Twoim miejscu -
Zuza ja te ruchy to czuję od 2 dni i są też takie delikatne jakby puste pukniecia i tylko jak leżę na plecach pewnie się rozkręcić jeszcze u nas albo mamy poprostu leniuszki w brzuszku
Zuza91 lubi tę wiadomość
-
Dzieki Zuza
to nie byla krew tylko tak jakby różowy śluz. ja nie używam aplikatora. Jedynie palcem, ale paznokcie mam dość długie i wczoraj trochę gorzej wchodzila :p Ale to było jednorazowe. Co prawda dla świetego spokoju pojechałam na IP ale glupis baba powiedziała ze jest kilka ciężarnych i co najmniej kilka godzin czekania Wiec zrezygnowałam. Teraz się położyłam i będę leżeć. Jeżeli to się powtórzy to wtedy jadę od razu.
Co do ruchów to chyba od początku tez zaczęłam odczuwacwczoraj potwierdziło się, ze łożysko ja przedniej ścianie Wiec pewnie dlatego później, zreszta do najchudszych tez nie należę.
Pieluszkowa, świetna robota, przynajmniej w domku będziesz.
Mietata, może zrób jeszcze jedno podejście do tej poduszki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 12:59
-
Paulina099 wrote:Mam pytanie czy zdarzyło Wam się, ze miałyście wraz ze śluzem nitki krwi? Bo js to dzisiaj rano zauważyłam, i nie wiem co robić. Czy to od aplikacji luteiny? Czy coś się dzieje. Nic innego nie mogło mnie podrażnić.
Wczoraj byłam na usg ale tylko przez brzuch i było wszystko Ok. Zaś mętlik w głowie ;(
Raz się zadrapałam aplikatorem i też panika. Było nieco bladej krwi na nim oraz na papierze, ale w nic się to nie przerodziło, choć w nocy prawie co chwilę latałam sprawdzać, czy krew nie leci. Gin potwierdził, że to było udrapnięcie, poza tym wszystko teraz jest mocno ukrwione i polecał aplikować palcami, jednak zostałam przy tym nieszczęsnym aplikatorze, jest Ok, jestem też bardziej ostrożniejsza, nakładam na niego delikatny żel "Conceive"Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 13:01