X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Zobacz jeszcze średnià objetość krwinki, to też ma znaczenie.

Ja dostałam żelazo, a erytrocyty ciut spadły, są trochę pod normą, a.hemoglobina ledwo, też spadła. Może jakbym nie brała spadłoby bardziej. Ale reszta w normie więc to nic takiego.

I te siki jednak dobre :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f99a0ecc86bd.jpg

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też szczerze mówiąc nie uznaję, że ktoś mi powie, że jakaś rasa jest z założenia wredna. Mogę zrozumieć, że małe rasy są bardziej hałaśliwe, a np.goldeny bardzo ugodowe i lubią dzieci, ale widziałam wiele przypadków, gdy człowiek najpierw bawił się z psem a potem gdy pies się w zabawie zagalopował (bez żadnej agresji) potrafił psa zabawką uderzyć po głowie. Ludzie często robią zwierzętom wodę z mózgu a potem mają do zwierząt pretensje. Yorki czy maltańczyki są często ofiarami takiego wychowania, ludzie traktują je jak żywe pluszaki i nie wychowują, a jedynie uczą że w domu się nie załatwia - i to w mniej lub bardziej udolny sposób.

KasiaHaBe lubi tę wiadomość

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka chyba przesadzasz troszkę. Ja nie napisałam że legowisko to jest nic tylko że nic tam nie było prócz legowiska.

Ja kocham zwierzeta ale tego po dzisiejszym zdarzeniu ale sorry nie jestem w stanie zaakceptować w moim domu. Dla mnie zwierzę ma swoje miejsce w hierarchii rodzinnej i nie pozwolę na to aby mnie gryzla bo będzie jak z siostrą mojej przyjaciółki której pies jej własny odgrywa kawałek nogi i do dzisiaj ma wyrwe w nodze że wstyd jej chodzić w krótkich spodenkach czy w spódnicy.
    Im też wszyscy mówili że spokojnie to tylko zwierzę a potem stała się tragedia niestety. Gdyby nie ich ojciec nie wiadomo jakby się to skończyło.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dość mocno rozbolał mnie brzuch bez źadnego wysiłku. Wzięłam no spę i magnez i się położyłam. I tak sobie na fb patrzę, a tu w jednej mojej grupie dyskusja na temat luteiny. Laski piszą, że po odstawieniu miały martwe urodzenia!! Aż mnie zmrozilo bo jestem w trakcie odstawiania i biorę już tylko raz dziennie na noc. Myślicie, że może to być w ogóle możliwe?? Ja teraz chyba ze strachu wrócę do pierwotnej dawki i nie odstawię do porodu - cbyba lekarza urobię, żeby mi nie kazał odstawiać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 15:15

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Mol moja przyjaciółka leciała cała ciążę na luteiny w dużej dawce stopniowo zmniejszala aż w 33 całkiem odstawila i urodziła po terminie zdrowa córkę. Wydaje mi się że gdyby luteiny powodowała właśnie coś takiego to raczej by jej lekarze nie przepisywali

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i psa nie bije czasami krzykne np na miejsce i tyle. Nie jest też zabawka i nikt jej nie tarmosi nie mizia itd.pies to pies
    I jestem zdania że domowników to osoba święta i się jej nie gryzie. A to że psa się uczy sikac na dworze to chyba normalne no chyba że ktoś pozwala na robienie w domu dla mnie fuj i wolę iść na dwór z nia

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Holibka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka - rutynowa wizyta z USG :)

Pani Moł nie czytaj tyle for :P Będzie ok, nie martw się!

Pieluszkowa nie przesadzam.
    A ty kolejny raz robisz wielkie halo wokół swoich spraw prywatnych, w ogóle nie związanych z tematyką naszego wątku, prowokujesz dyskusję o psim wychowaniu, po czym ignorujesz wszelkie rady i dalej wylewasz swoje żale i to też mnie wkurzyło. Nie piszesz o psie w kontekście dziecka tylko swoim własnym, jaki to wredny i niewychowany pies, po prostu chcesz sobie tu ponarzekać na forum. To nie miejsce na to moim zdaniem.

Blondik, Karola___ lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Pani Mol moja przyjaciółka leciała cała ciążę na luteiny w dużej dawce stopniowo zmniejszala aż w 33 całkiem odstawila i urodziła po terminie zdrowa córkę. Wydaje mi się że gdyby luteiny powodowała właśnie coś takiego to raczej by jej lekarze nie przepisywali
    Chodzi mi o coś odwrotnego - czyli nie, że luteina to powoduje, a jej odstawienie, czyli że wychodzi na to, że tym dziewczynom luteina podtrzymywała ciążę nawet w wyższych miesiącach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    A to że psa się uczy sikac na dworze to chyba normalne no chyba że ktoś pozwala na robienie w domu dla mnie fuj i wolę iść na dwór z nia
    No jasne, że to normalne, chodzi mi o metody, jakimi ludzie psy uczą.

Holibka, Zuza91 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka - jak zwykła wizyta to bez stresu :) zmierzą, zważą, pooglądają i koniec :p

A tak odnośnie materacy do łóżeczka - myslałyście jakie kupić?
    Bo ja trochę poczytałam i tak się skłaniam ku takiemu lateks-kokos.
    A może macie jakieś swoje typy?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Dziewczyny, dość mocno rozbolał mnie brzuch bez źadnego wysiłku. Wzięłam no spę i magnez i się położyłam. I tak sobie na fb patrzę, a tu w jednej mojej grupie dyskusja na temat luteiny. Laski piszą, że po odstawieniu miały martwe urodzenia!! Aż mnie zmrozilo bo jestem w trakcie odstawiania i biorę już tylko raz dziennie na noc. Myślicie, że może to być w ogóle możliwe?? Ja teraz chyba ze strachu wrócę do pierwotnej dawki i nie odstawię do porodu - cbyba lekarza urobię, żeby mi nie kazał odstawiać!

Proszę nie czytać tego co piszą na necie, bo tam zazwyczaj straszą! Urodzisz zdrowego i żywego bobasa :) bo niby czemu by miało być inaczej? Odpocznij i będzie dobrze :)

Zuza91 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Holibka - jak zwykła wizyta to bez stresu :) zmierzą, zważą, pooglądają i koniec :p

Ja coś możliwie najbardziej naturalnego, olewam robaki :P Kokos, kokos-gryka - o takich myślałam wstępnie.

age.png

age.png

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka jak masz ze mną problem to omijaj moje wpisy. Proste??

Uważasz sie za kij wie kogo a jesteś tu tak samo zwykłym forowym człowieczkiem jak i ja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 15:50

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Mol ona odstawila ja stopniowo nie z dnia na dzień i urodziła zdrowa córkę więc to chyba nie reguła chociaż chyba warto zapytać lekarza poprostu

Zuza91 lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, masz takie troche wyniki jak ja, wydają się niezłe, a to spadło to cóż...ciąża :)
    Zobacze co mi jutro lekarz powie na te morfologie.

Pani Moł, bo w takich wątkach zwykle piszą te którym cos nie poszło, a nie te co mówią "eee nie u mnie wszystko cudownie" ;) ja odstawiłam w 16tc i jakoś mała się rusza.

Za to się przybiłam rano, weszlam zobaczyć co u inseminacyjnych dziewczyn, i wczoraj jedna straciła dziecko w połowie 17 tygodnia... popłakałam się aż, bo wiem co znaczy czekac, latać po lekarzach, robić dzieci na fotelu ginekologicznym zamiast w łóżku własnym, a potem taki cios :(

czarnulka24 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- ja myślałam o materacyku piankowo-lateksowym. Jeszcze muszę się doinformować.

Luteina- ja odstawiłam już kilka tygodni temu i wszystko ok. A brałam duże dawki od początku ciąży :)

Pani Moł lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie słyszalam o takich mechanizamch zgonu czy obumarcia wewnatrzmacicznego, mysle ze sa to proste skojarzenia tych kobiet na zasadzie mialam luteine bylo db nie mam jest zle, na tym etapie lozysko pelni głowna funkcje nie luteina serwowana z zewnatrz. Rowniez polecam nie czytanie takich rzeczy, a w razie niejasnosci najlepiej pytac u zrodła czyli ginekol.

Czarnulka twoje wyniki wydaja sie byc adekwatne na tym etapie dodatkowo do ciazy blizniaczej , obnizenie parametrów czerwonokrwinkowych wyglada raczej na anemie w mech rozcienczenia typowe dla ciazy bo zwieksza sie ilosc krwi krazacej, co nie zmienia faktu ze pewnie do jakiegos wsparcia suplementacja (raczej na recepte)-zobaczysz co powie ci ginekolog. zauwazylam ze duzo wyników konsultujesz forumowo? czemu nie pytasz lekarza prowadzacego?

co do zgagi równiez polecam mleko, chłodne. Przy bardzo dokuczliwych dolegliwosciach niektore leki zobojetniajace.

materac chyba gryczano kokosowy mamy....

wichrowe tez czytalam ten watek chociaz sie nie udzialałam (również mam ciąże po IUI), widzialam ten post...no niestety nie wygladało to db od poczatku....ale coż mozna bylo napisac...nadziei odbierac nie wolno do konca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 16:32

mietata lubi tę wiadomość

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja materac mam zamiar kupic piankowy,albo lateksowy.

Zuza91 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelka, często pyta się na forum przed wizytą chociażby ze zwykłej ciekawości ;] nie oznacza to braku konsultacji ze swoim ginem, ale raczej nikt nie chwyta za sluchawkę wypytywać o wyniki morfologii ;]

czarnulka24 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Ja kupuję lateksowy z Vitmatu :) Hipoalergiczny, a do tego na tyle 'oddychający', że dzieciaki się nie pocą :) No i nie nasiąka płynami, łatwo się go czyści.

klz9hdgefsr87l0p.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ