Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina099- ogólnie można chyba wejść w post (edytuj) i usunąć
Holibka- Sauna ozonowa na włosy. Podobno ma intensywnie nawilżać i dawać efekt pięknych, elastycznych, sprężystych i lśniących włosówTylko że podobno aby był efekt trzeba powtarzać co tydzień-dwa. Zobaczymy jak będzie po pierwszym.
Pani Moł- No to już mi się podoba podejście Twojej położnej do tych podstawowych spraw
Tak w ogóle informacja zakupowa! W Lidlu promocja na pieluszki Pampers. Wg moich koleżanek bardzo korzystna.Holibka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pomocy. . Od jakiś 2h czuje jednego malucha jakby ruszał się praktycznie w pochwie. . Chwilami bardzo nisko w pachwinie czy to normalne? ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Dziewczyny pomocy. . Od jakiś 2h czuje jednego malucha jakby ruszał się praktycznie w pochwie. . Chwilami bardzo nisko w pachwinie czy to normalne? ?
O kurcze, może się tak rozpycha po prostu? Jeśli cię to niepokoi to może napisz sms do swojego gin
-
Paulina099 wrote:Witam się i ja po całym dniu
w południe byłam i lekarza, bo ostatnio śluz mialam jakiś taki bardziej żółty i dostałam globulki macmiror. Czy któraś tez je brała?
Nue wiem czy jesteście oszczędne, ale ja lubię porównywać ceny. I już chyba nic nie kupię stacjonarne w aptece. Straszne przebitki maja ;/ za 8 globulek zapłaciłam 32 zł, a jakbym zamówiła przez neta to za 12 globulek 30 zł..
Poza tym spędziłam bardzo miło popołudnie, najpierw byłam na pysznych pierogach a potem spacer w parku oliwskim. Jakbyście kiedyś były w gdansku to polecam pierogarnie Mandu
Ja brałam te globulki, przeszła mi infekcja i od tamtej pory już nic się nie działo. To było chyba w 15 tygodniu. Na noc je stosowałam, chyba takie żółte były i warto na noc założyć wkładkę higieniczną, bo one brudziły strasznie.K@sia lubi tę wiadomość
-
Holibka wrote:O kurcze, może się tak rozpycha po prostu? Jeśli cię to niepokoi to może napisz sms do swojego gin
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 22:09
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Dziewczyny pomocy. . Od jakiś 2h czuje jednego malucha jakby ruszał się praktycznie w pochwie. . Chwilami bardzo nisko w pachwinie czy to normalne? ?
Hmm ja też tak nisko czułam prawie w pachwinie - macica już daleko sięga, jest też bardzo rozciągnięta na boki, więc można o tak czuć, tak sądzęAle że w pochwie prawie, to nie wiem. Jesteś pewna, że to dzidziusia tam czułaś?
-
Zuza91 wrote:Hmm ja też tak nisko czułam prawie w pachwinie - macica już daleko sięga, jest też bardzo rozciągnięta na boki, więc można o tak czuć, tak sądzę
Ale że w pochwie prawie, to nie wiem. Jesteś pewna, że to dzidziusia tam czułaś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 22:15
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
czarnulka24 wrote:Nom możliwe ze się rozpycha.. a może któraś miała tak?? U mnie maluszki są położone pośladkowo grzbietowotylnie a drugi grzbietowoprzednio
Ja ostatnio też czułam ruchy nisko i jeszcze ciągle parcie na pęcherz i od razu wydedukowałem, że to skracająca się szyjka i już rodzę. A tak naprawdę nic mi nie było, po prostu malutka się tak ułożyła i stad takie odczucia.
Poleż chwilę, nie denerwuj się i zobacz jak się czujesz. Ja zasnęłam i jak się obudziłam było dużo lepiej. Jeśli wciąż zle to faktycznie napisz do swojej ginki, napewno coś doradzi :*
Ej dziewczyny a jeszcze mam pytanie, od kiedy takim maluszkom czyta się książeczki ? Już takim po urodzeniu czy starszym dopiero ? Moi rodzice twierdzą, ze czytali mi od wyjścia ze szpitala i dlatego teraz tak pochłaniam książki, ale nie wierze, żeby to miało taki związek :p. Więc pytam was z ciekawościczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Poleze jeszcze i zobacze co się będzie dziać tydzień temu w środę szyjka była zamknięta miała 2.8cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 22:19
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Czarnulka jeśli 2 palce wskazujące poniżej pępka to ja mojego malucha dość często tak czuję, ale zwykle na środku. No ale mój jest jeden, a ty masz dwóch łobuziaków, to może się po prostu bardziej "na szerokość" rozpychają. Mnie dziś gin badał i jak mi określał gdzie sięga macica to nieźle się zdziwiłam, nie sądziłam że jest już taka duża, a jednak.
Karola ponoć można czytać jeszcze w ciążyMaluchy słyszą już od 17 tygodnia ponoć.
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Pani Moł wrote:Karola, uważam porównanie za calkiem adekwatne. Pies też wymaga wychowania i pracy nad nim a nie tylko michy i spaceru.
A ja nie. no zwierzę nie człowiek, nie zmienimy tegoRozumiem, że odpowiedzialność, że to tamto blblablabla, a czasem się nie da/ nie ma jak /itd.
Pani Moł wrote:Jestem po pierwszym spotkaniu szkoły rodzenia. Babeczka przewiduje aż 15 spotkań, no ale nie mam nic przeciwko, bo jest bardzo fajna i podzielam w wielu kwestiach jej spokrzenie na noworodki - odnośnie szczepień, karmienia, kąpieli itp.
U nas na szczęście o szczepieniach nie ma nic w programie, co bardzo mi pasujeAle miałam dziś drugie zajęcia i bardzo fajnie jest, myślę że skorzystam i że to był dobry wybór
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Holibka wrote:
Pani Moł Myślałam że w mojej szkole rodzenia jest jakoś bardzo dużo spotkań - 12, a widzę że u ciebie jeszcze więcej
A ile trwają? Bo ja mam 8 po 3 godziny zegarowe, acz kończymy wcześniej jak sprawnie idzie.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Czarnulka ja ostatnio pisałam że mojego też tak nisko czuje i teraz to samo jest. Byłam na IP dzisiaj ale nie zapytałam bo zapomniałam raz ze z nerwów a dwa nie spodziewałam się że gin będzie mnie też badał wkoncu byłam z ręką tylko.
W poniedziałek będę miała połowkowe to się zapytam lekarza czy to normalne jest.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Paulina099 wrote:Witam się i ja po całym dniu
w południe byłam i lekarza, bo ostatnio śluz mialam jakiś taki bardziej żółty i dostałam globulki macmiror. Czy któraś tez je brała?
Tak, i nie zapomnę tego nigdy ;] Mówiłam głupiej babie, że mam uczulenie na nystatynę, a ta mi macmiror zapisała. Od tej pory ZAWSZE czytam ulotki. Po 2 tabletce nie wiedziałam co z kroczem zrobić, ten kurw****n powiedział, że nie ma czasu mnie przyjąć...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Invis wrote:
W ogole moja kosmetyczka jest przekonana, że jej syn ma autyzm przez szczepionke która mu dali w pierwszych dobach życia. Nie dopuszcza do siebie myśli, że dziecko mogło się takie urodzić, ale tego nie można było przecież wtedy ocenic. Ale nie- wina szczepionek i koniec. No ale jak się szczepi też na wszystko co popadnie i jak leci, to na co innego zrzucić...
Autyzm to zbiór zaburzeń, ale w sumie pewne składowe mogły jak najbardziej po szczepieniu wystąpić, to jest nawet w ulotkach. Może bez tych dawek byłby zdrowszy, nie wiemy tego.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
czarnulka24 wrote:Nom może nie aż w pochwie ale tak z 2 palce wskazujące poniżej pępka
To ja tez tak nisko czulam wczoraj kopniaczki, mysle, ze to normalne.czarnulka24 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
czarnulka24 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Holibka wrote:Po 2 godziny, spotkań 12 lub 13, pewna nie jestem.
A, no czyli w sumie tak samo wychodzi, jak u mnie.
I powiem Wam, że strasznie się cieszę, że zapisałam się tak wcześnie (jest jeszcze jedna dziewczyna w 23 tc, reszta już tak okolice 30 a nawet po).
Nie chciałoby mi się dymać z tym bebzolem na zajęciaA tak jeszcze zdążę te informacje przetrawić, sprawdzić, lepiej wykorzystać.
Dziś były masaże, zrelaksowałam się9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Autyzm to zbiór zaburzeń, ale w sumie pewne składowe mogły jak najbardziej po szczepieniu wystąpić, to jest nawet w ulotkach. Może bez tych dawek byłby zdrowszy, nie wiemy tego.
No właśnie, nie wiemy tego, a ona jak nawiedzona twierdzi że to na bank wina szczepionek. Z drugiej strony po co też szczepić dziecko na wszystko jak leci... 6w1, pneumo, meningo, rota, a najlepiej wszystko na raz. W ogóle niby teraz szczepionka na pneumo jest obowiązkowa... ciekawe co na to rodzice którzy na dodatkowe szczepionki nigdy dzieci szczepić nie zamierzali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 22:37