X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    Wczoraj wieczorem a własciwie w nocy bo to 22 była wchodzi uśmiechnięty z wielkim kartonem. Patrze na niego a on kupiłem ważny punkt wyprawki. Pierwsza moja myśl kurde kupił sam wózek (karton wielkosci tego co wózki wkładają) już \.J0[KOiiobyłam lekko zła bo nie wiedział jaki mi się podoba ale dobra poczekałam az zrobi siusiu i umyje ręce. Wparował do pokoju i odpakowuje taki uchachany ze szok. JA patrze a tam samochód na akumulator. Ręce mi opadły normalnie

wichrowe_wzgórza, annggela, Blondik, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny milcze bo nadal u rodziców jestem remont trwa masakra marze o tym by już być w domu nie mówiąc już o tym ze tęskni mi się do męża :)

dziś 22 tydz wg belly zaczynam 6 miesiąc szok :) Hania pierwszy raz wczoraj kopnęła Lilkę:)

Blondik lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mocno bolą piersi od samego początku, leci mi siara, powiększyły się o 1 rozmiar. Sikanie normalne. Ostatnio w nocy nie umiem spać.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowazabawa - każdy z rodziców ma swoje priorytety :p

Biedroneczka - dobrze, że u rodziców jesteś ;) ja do teściowej jadę na czas remontu.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowazabawa normalnie padłam i nie mogę wstać :) mężczyźni to jednak mają swój świat

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka zawsze oglądał na wystawach takie samochodziki ale nie spodziewalam sie ze kupi jak mały będzie jeszcze w brzuchu. Jestem ciekawa co jeszcze wymysli...
    ALe jakby nie patrzec jest w czym wozic malucha hihihihi (oczywiscie zart)

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za kilka lat się przyda :) mój narazie powiedział że nie chce się wtrącać do wyprawki i nie lubi chodzić po sklepach ale ostatnio w smyku jak byłam zobaczyć to też oglądał taka fure na pedały :)

Blondik lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci kupują dla dzieci takie wózki, a my kobietki kupujemy inne ;)
    Mój się samochodami nie jara, ale pewnie młoda dzięki tatusiowi szybko opanuje obsługę pada do Xboxa.. ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wyprawką średnio się interesuje. Kontempluje jedynie kolejnych kurierów z paczkami :D.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie w smyku szybko ciuchy znudziły, a zainteresowałh te auta :D Ale nie od dziś wiem, że w znacznej części mam męski mózg :D
    Z mechanicznych rzeczy to planuję zakup kolejki z torami ♡

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten co moj kupil jest tez na pilota i tak sie zastanawiam komu zabawke kupil hehehe Bedzie wesoło napewno ale ciesze sie ze to jednak nie wózek:)

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• annggela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam żadnej depresji poporodowe i teraz tez sie tym nie martwię. Byłam tak zakochana w synku i szczęśliwa ze juz pusty brzuchol jest :) nie mogę sie doczekac porodu

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Mnie trochę raczej odpuścił. Ale raz jak wyszłam na zimno i wiatr to myślałam, że mi odpadną ;)

Wiecie, boję się depresji poporodowej :( ostatnio łapią mnie dolki, zwalam na hormony, ale... było mi ciężko i źle przed pierwsza ciążą, jakoś sobie jednak radziłam. Po stracie tak po ok 6 m-cach było tak źle, że nawet umrzeć mi się nie chciało... no i nie wyleczyłam tego, psychiatra mnie nie rozumiał, a teraz boję się że natłok wydarzeń mnie przygwoździ :/ nie bardzo mam ochotę na kolejną wizytę u jakiegoś psycho, bo rozmowy z obcymi są nie dla mnie :(

Ja też się trochę boję i też ostatnio miewam dołki, rozważałam ostatnio wizytę u psychologa, aby porozmawiać o moich obawach, problemach, rozterkach. Mąż miał i w sumie ma wciąż od jakiegoś czasu trudniejszy okres i trudno nam się nawzajem wspierać, bo każde tego wsparcia potrzebuje. Ale ostatnio przelała się czara goryczy u nas obojga i w końcu przegadaliśmy problemy i jest trochę lepiej.
    Wichrowe a chodziłaś do psychologa czy tylko do psychiatry? W moim odbiorze psychiatra cośtam posłucha, co nieco powie, ale głównie przepisuje leki, a do wyleczenia depresji jednak potrzebny jest też psycholog, który przewałkuje z człowiekiem wszystkie problemy i traumy praktycznie od dzieciństwa.

Odnośnie piersi to moje mrowią jak się siara zbiera. Jak je delikatnie ucisnę to siara wypływa i jest ulga, ale powtarzam - delikatnie uciskam, żadne duszenie :P

A odnośnie ułożenia miednicowego - mój łobuz chyba ćwiczy karate, ciągle mi tam mieli na linii majtek. A wczoraj jak się położyłam to poczułam czkawkę, z 5 minut :)

age.png

age.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, ale szlo jak krew z nosa. Czekalam 3 h w kolejce

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze przed.. A tak mi się nie chce wychodzić :/ zwłaszcza, że też mnie czeka posiadówa w kolejce.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u koleżanki która ma dwie córki 2,5 roku i 7 latke. 2,5 roczna dziewczynka grzeczna jak aniołek za to ta 7 latka masakra no normalnie bym rozszarpała to dziecko chyba jakby się do mnie tak odnosiło. Wyszłam po 45 minutach bo nie dałam rady psychicznie na to patrzeć. Kiedyś rodzic przywalił w dupe i był spokoj a jak patrze na to bezstresowe wychowywanie to boje sie.
    Po wizycie u nich ogarnął mnie strach że nie dam sobie rady z synkiem jesli będzie taki jak ta starsza. Dopiero po takich wizytach uświadamiam sobie co mnie czeka tak naprawde. Te pierwsze miesiące wydaje mi się ze nie bedą takie straszne ale potem się zacznei jak zacznie taki maluch gadac i chodzić.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowazabawa - nie jest tak źle ;) nie wszystkie dzieciaki są takie niegrzeczne.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalala wrote:
    Ja juz po wizycie, ale szlo jak krew z nosa. Czekalam 3 h w kolejce

A jak po wizycie, wszystko ok?

Kaczorka - kciuki :)

U mojego gin też zawsze poślizg :D we wtorek miałam wizytę na 17:00, telefonicznie dowiadywałam się o poślizg i kazali przyjechać na 17:30, a weszliśmy o 18:10 ;)

posiew moczu - wyniki kurcze, już prawie tydzień i nic nie mam :/ Jak długo maksymalnie się czeka?

age.png

age.png

Wysłany: 13 lipca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, byłam u psychiatry, bo to już był taki etap że potrzebny był lekarz a nie mądrala po uniwerku ;) Nie wiem, może żle trafiłam, bo i psychiatrę i psychologa trzeba dobrać "pod siebie". Acz sądzę, że mnie by się z nikim nie udało, nienawidzę mówić obcemu człowiekowi o sobie, no nienawidzę.
    Psychiatra zasugerował odłożenie ciąży do wyleczenia się... Szlag mnie trafił, nie rozumiał że mnie boli nie tylko strata, ale że dobija mnie to czekanie, to że się nie da, to że wróciłam do punktu wyjścia, że nie wiem ile to potrwa i że ja właśnie pierwszy raz w życiu jestem gotowa na ciążę. tak że tak :P

A dziś mnie brzuch ściska, matka wyprowadziła mnie z równowagi. Wymusza na mnie jakimś szantażem emocjonalnym i tekstami "jesteś moim jedynym członkiem rodziny" / "jakbyś mnie prosiła o pomoc to bym nie odmówiła" uczestnictwo w rozmowie ze swoją siostrą :/ Która akurat przyjechała na chwilę. Żeby potem kota ogonem nie odwróciła, a chodzi o remontowe kwestie. A ja nie chcę!!! Nie chcę się z nią widzieć, nie chcę żeby wiedziała o ciąży bo nie chcę pytań!!! Jak na nią wpadnę - trudno. Ale specjalnie się spotykać - nie, to mnie wkurza, denerwuje... A matka 10 min drąży temat, no co mnie denerwuje, nie musisz z nią gadać, tylko masz być. W końcu powiedziałam, że jak nie rozumie że L4 mam po to, żeby się NIE DENERWOWAĆ i że muszę jej odmówić i jak ma z tym problem, to może z lekarzem moim pogadać. I się rozłączyłam.
    Mam inne priorytety. Ale się zdenerwowałam i brzuch mnie ściska a dawno już tak nie było :(

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 13 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    A jak po wizycie, wszystko ok?

Kaczorka - kciuki :)

U mojego gin też zawsze poślizg :D we wtorek miałam wizytę na 17:00, telefonicznie dowiadywałam się o poślizg i kazali przyjechać na 17:30, a weszliśmy o 18:10 ;)

posiew moczu - wyniki kurcze, już prawie tydzień i nic nie mam :/ Jak długo maksymalnie się czeka?
    Zwykle 3 dni jak nic nie rośnie, a dlużej jak coś jest.
    Ale u mnie nic nie było, a wynik miałam po 2 tygodniach, bo w systemie coś im się pokićkało..
    Ale to zależy od laboratorium.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ