Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do mojej wagi, startowalam z duza nadwaga, obecnie mam +4kg, ale lekarz nic nie mowil, sama spytalam co sadzi o tym przyroscie, mowi, ze to jest na gornej granicy jaka by chcial zebym przybierala, ale ze jest OK.
Musze przystopowac z codziennymi lodami ;)i bardziej sie pilnowac.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Jozefinka sprawdź strony cda.pl lub trt.pl ja czekam z niecierpliwością na nowe odcinki .
Zabrałam sie ostro za wyprawkę, wszystko zamówiłam na internecie by nie biegać po sklepach tylko cieszyć sie urlopemz listy zostało mi :
Fotelik z baza
Adaptery
Mata edukacyjna bo poprzednia dałam siostrze
No i ciuszki rozmiar 62 i 68 resztę juz mamnawet kilka zabawek grzechotek zamówiłam z Fisher price w Empiku dobre ceny sa
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zauważyłyście zmiany w budowie pochwy? Ja od jakichś 2 tygodni przy wkładaniu tej luteiny czuję nie dość, że maksymalne opuchnięcie w środku i brak miejsca to coś co mnie zadziwia to: od przodu (tam w środku) czuję coś wygiętego i nisko jakby główka dziecka tam była. Oczywiście wiem, że to nie to, ale zastanawia mnie co to jest, bo jak jestem juz w 3 ciąży tak tego nie czułam nigdy
Zuza91 lubi tę wiadomość
-
Pani Moł wrote:
A co do progesteronu to u mnie lekarz zapisał ze względu na poronienie poprzedniej ciąży, to typowe w takiej sytuacji.jeden lekarz wręcz nie chciał mi dac, mówiąc że z doświadczenia jak nie mam swojego progesteronu to sztuczny nie pomoże. Dwóch innych lekarzy powiedziało, że jak chce to ok, nie zaszkodzi a może pomóc. Niedoboru niby nie było, ale plamienia przed okresem. W 12 tyg gin powiedział, że sensu już dalej nie ma , ale jak się boję to do 16 tyg mam zejść stopniowo. Nie odczułam roznicy. Właśnie idę na wizytę
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
sara9555 wrote:Dziewczyny zauważyłyście zmiany w budowie pochwy? Ja od jakichś 2 tygodni przy wkładaniu tej luteiny czuję nie dość, że maksymalne opuchnięcie w środku i brak miejsca to coś co mnie zadziwia to: od przodu (tam w środku) czuję coś wygiętego i nisko jakby główka dziecka tam była. Oczywiście wiem, że to nie to, ale zastanawia mnie co to jest, bo jak jestem juz w 3 ciąży tak tego nie czułam nigdy
Ja od tygodnia też czuję się tam spuchnięta, aż ciężko się aplikator wkłada. Wydaje mi się, że się podrapałam w środku i to dlatego. Dodatkowo delikatne swędzwnie czuję, ale kiedyś też miałam tak jak się podrapałam i samo przeszło.
Jak nie przejdzie, to sprawdzę u mojej ginekolog, czy to nie jakaś infekcja się przypałętała. -
Kaczuszka86 wrote:Myslalam że będzie gorzej ale staram się być spokojna. Dostaje tylko "zawału" gdy młody grzebie mi w gaciach i obrywam prosto w krocze albo coś mnie puchnie w kroczu. Wtedy mam nastrój " bez kija nie podchodz" ale ani razu jeszcze nie było tak źle żebym panikowala i jechala na IP więc jestem z siebie dumna. Bardziej odetchne po 30 tyg
-
Zuza91 wrote:Ja od tygodnia też czuję się tam spuchnięta, aż ciężko się aplikator wkłada. Wydaje mi się, że się podrapałam w środku i to dlatego. Dodatkowo delikatne swędzwnie czuję, ale kiedyś też miałam tak jak się podrapałam i samo przeszło.
Jak nie przejdzie, to sprawdzę u mojej ginekolog, czy to nie jakaś infekcja się przypałętała. -
Zuza91 wrote:Ja od tygodnia też czuję się tam spuchnięta, aż ciężko się aplikator wkłada. Wydaje mi się, że się podrapałam w środku i to dlatego. Dodatkowo delikatne swędzwnie czuję, ale kiedyś też miałam tak jak się podrapałam i samo przeszło.
Jak nie przejdzie, to sprawdzę u mojej ginekolog, czy to nie jakaś infekcja się przypałętała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 18:38
-
Ja się na dole nie macam, ale jak próbowałam seksu to dziwnie na maksa
faktycznie jakby mniej miejsca było, ale jakoś niezbyt miła ta ciasnota. Pzynajmniej dla mnie
Spojrzałam teraz w kartę, od kwietnia na plusie 4 kg, myślę że łącznie będzie z 6. Ale obżeram się głupiomam takie parcie na słodkie że hoho. Mięso lubiłam, to jakoś nie podchodzi. Owoców niewiele, a teraz nektarynki, morele, arbuzy... może dzięki temu obciążenie glukozą mi posmakuje
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Sara ja często mam takie "opuchnięcia" . zdarzało się że nie mogłam luteiny czy globulek zaaplikować bo całe wejście spuchnięte. zauważyłam ze często robi mi się to w ciepłe dni albo gdy mały nisko leży i uciska
Już przerobiłam kłucia, ból, rozciągania , ciągnięcia, opuchnięcia i uczucie wypadającego "czegoś " z pochwy itp. a z szyjka wszystko było potem na badaniach ok.
Luteine teraz mam doustną ale wracac będę chyba do tej dopochwowej i zawsze aplikowałam ją palcem. Gin mi podpowiedział że łatwiej będzie jak delikatnie nasmaruje palec np. clotrimazolum
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
wichrowe_wzgórza wrote:Ja się na dole nie macam, ale jak próbowałam seksu to dziwnie na maksa
faktycznie jakby mniej miejsca było, ale jakoś niezbyt miła ta ciasnota. Pzynajmniej dla mnie
Spojrzałam teraz w kartę, od kwietnia na plusie 4 kg, myślę że łącznie będzie z 6. Ale obżeram się głupiomam takie parcie na słodkie że hoho. Mięso lubiłam, to jakoś nie podchodzi. Owoców niewiele, a teraz nektarynki, morele, arbuzy... może dzięki temu obciążenie glukozą mi posmakuje
ja od początku mam około 7 ;( a słodyczy mało jem. myślę że to też przez to moje wymuszone lenistwo ale olewam temat. boje się tylko rozstępów i wiszącej skóry na brzuchu ;(
Kaczuszka86 wrote:Sara ja często mam takie "opuchnięcia" . zdarzało się że nie mogłam luteiny czy globulek zaaplikować bo całe wejście spuchnięte. zauważyłam ze często robi mi się to w ciepłe dni albo gdy mały nisko leży i uciska
Już przerobiłam kłucia, ból, rozciągania , ciągnięcia, opuchnięcia i uczucie wypadającego "czegoś " z pochwy itp. a z szyjka wszystko było potem na badaniach ok.
Luteine teraz mam doustną ale wracac będę chyba do tej dopochwowej i zawsze aplikowałam ją palcem. Gin mi podpowiedział że łatwiej będzie jak delikatnie nasmaruje palec np. clotrimazolumPierwszy raz mam takie coś. W poprzednich ciążach się nie zdarzało, a teraz mi mówisz, że tam na dole może też być to samo
-
Ja się wiszącej skóry nie boje, miałam po odhudzaniu. Wolnym. Taka moja uroda, przeżyję. Bardziej się boję się mi się przez te kolagenowe problemy pochwa rozciągnie i nie wróci
Po wizycie wszystko ok.
Zapomniałam tylko zapytać, czemu jego zdaniem tygodnie zaczynam w srody, skoro każda apka mówi mi że wczesniej, bo w soboty ;]9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Co myślicie o tym zestawie?
http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy-butelka-kosmetyczka-i6800396115.html
kompletnie nie wiem jak zabrać się do tematu butelek. chce mieć chociaż awaryjnie bo z tym karmieniem nie wiadomo jak będzie przecież.
Czy zmieniając rozmiar smoczka będzie on pasował do tej samej butelki?
Mi sie z pochwą nic nie dzieje. Luteine przez wiele tygodni aplikowalam aplikatorem, również nic się nie działo, zero problemów. Jeśli chodzi o seks to także nie odczuwam raczej różnicy.
Kaczuszka, może kup sobie jedną buteleczke na początekja tak robię. Jak później okaże się że potrzeba więcej to spokojnie dokupisz, a może się też okazać że z całego zestawu w ogóle nie skorzystasz.
-
wichrowe_wzgórza wrote:Moje badanie było dziś niekomfortowe. Gin powiedział, że niestety będzie coraz ciężej