X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po comiesiecznej wizycie u gina. Badanie moczu, cisnienia, sluchanie serduszka i moje pytania. Takze nic specjalnego oraz zlecenie na badanie krwi.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mojej wagi, startowalam z duza nadwaga, obecnie mam +4kg, ale lekarz nic nie mowil, sama spytalam co sadzi o tym przyroscie, mowi, ze to jest na gornej granicy jaka by chcial zebym przybierala, ale ze jest OK.

Musze przystopowac z codziennymi lodami ;)i bardziej sie pilnowac.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• annggela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefinka sprawdź strony cda.pl lub trt.pl ja czekam z niecierpliwością na nowe odcinki .

Zabrałam sie ostro za wyprawkę, wszystko zamówiłam na internecie by nie biegać po sklepach tylko cieszyć sie urlopem :) z listy zostało mi :
    Fotelik z baza
    Adaptery
    Mata edukacyjna bo poprzednia dałam siostrze
    No i ciuszki rozmiar 62 i 68 resztę juz mam :) nawet kilka zabawek grzechotek zamówiłam z Fisher price w Empiku dobre ceny sa :)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zauważyłyście zmiany w budowie pochwy? Ja od jakichś 2 tygodni przy wkładaniu tej luteiny czuję nie dość, że maksymalne opuchnięcie w środku i brak miejsca to coś co mnie zadziwia to: od przodu (tam w środku) czuję coś wygiętego i nisko jakby główka dziecka tam była. Oczywiście wiem, że to nie to, ale zastanawia mnie co to jest, bo jak jestem juz w 3 ciąży tak tego nie czułam nigdy

Zuza91 lubi tę wiadomość

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:

A co do progesteronu to u mnie lekarz zapisał ze względu na poronienie poprzedniej ciąży, to typowe w takiej sytuacji.
    Niekoniecznie typowe ;) jeden lekarz wręcz nie chciał mi dac, mówiąc że z doświadczenia jak nie mam swojego progesteronu to sztuczny nie pomoże. Dwóch innych lekarzy powiedziało, że jak chce to ok, nie zaszkodzi a może pomóc. Niedoboru niby nie było, ale plamienia przed okresem. W 12 tyg gin powiedział, że sensu już dalej nie ma , ale jak się boję to do 16 tyg mam zejść stopniowo. Nie odczułam roznicy. Właśnie idę na wizytę :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Dziewczyny zauważyłyście zmiany w budowie pochwy? Ja od jakichś 2 tygodni przy wkładaniu tej luteiny czuję nie dość, że maksymalne opuchnięcie w środku i brak miejsca to coś co mnie zadziwia to: od przodu (tam w środku) czuję coś wygiętego i nisko jakby główka dziecka tam była. Oczywiście wiem, że to nie to, ale zastanawia mnie co to jest, bo jak jestem juz w 3 ciąży tak tego nie czułam nigdy

Ja od tygodnia też czuję się tam spuchnięta, aż ciężko się aplikator wkłada. Wydaje mi się, że się podrapałam w środku i to dlatego. Dodatkowo delikatne swędzwnie czuję, ale kiedyś też miałam tak jak się podrapałam i samo przeszło.

Jak nie przejdzie, to sprawdzę u mojej ginekolog, czy to nie jakaś infekcja się przypałętała.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Myslalam że będzie gorzej ale staram się być spokojna. Dostaje tylko "zawału" gdy młody grzebie mi w gaciach i obrywam prosto w krocze albo coś mnie puchnie w kroczu. Wtedy mam nastrój " bez kija nie podchodz" ale ani razu jeszcze nie było tak źle żebym panikowala i jechala na IP więc jestem z siebie dumna. Bardziej odetchne po 30 tyg :)
    Mnie niepokoi uczucie rozpierania w dole, albo silne kłucia. Niby wiem, że kiedyś już tak miałam i nic się nie działo, ale teraz przy tej szyjce mam stracha. A nic konkretnego o niej nie wiem. Mam nowego gina, więc 18.07 na wizycie będę pytać o nią. Na szczęście przez ilość zjadanych i wpychanych tabletek do siebie MÓJ zmądrzał i zorientował się, że trochę mnie musi oszczędzać i dostałam szoku jak mi napisał ostatnio wiadomość "Zrób tyle ile dasz radę" hahah :D

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Ja od tygodnia też czuję się tam spuchnięta, aż ciężko się aplikator wkłada. Wydaje mi się, że się podrapałam w środku i to dlatego. Dodatkowo delikatne swędzwnie czuję, ale kiedyś też miałam tak jak się podrapałam i samo przeszło.

Jak nie przejdzie, to sprawdzę u mojej ginekolog, czy to nie jakaś infekcja się przypałętała.
    Ja znowu miałam 4 tyg temu infekcję, dostałam globulki. 2 tygodnie później gin mi znowu przepisał ale tylko 3 sztuki nic nie mówił po co, nie mówił nic o tym, ani ja mu nie mówiłam, ale znałam te tabletki to też nie pytałam. Wzięłam i kilka dni później też mi się świąd pojawił, ale znowu z zewnątrz. I czuję, że znowu infekcja. A ja mam zawsze z tym problem buuu

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:

A co do aplikatora to czytałam w ulotce, że zalecane w ciąży palcami aplikować, ze względu na większe ukrwienie i powiększenie i dlatego mój leży nieodpakowany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 18:38

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na dole nie macam, ale jak próbowałam seksu to dziwnie na maksa :/ faktycznie jakby mniej miejsca było, ale jakoś niezbyt miła ta ciasnota. Pzynajmniej dla mnie :D

Spojrzałam teraz w kartę, od kwietnia na plusie 4 kg, myślę że łącznie będzie z 6. Ale obżeram się głupio :( mam takie parcie na słodkie że hoho. Mięso lubiłam, to jakoś nie podchodzi. Owoców niewiele, a teraz nektarynki, morele, arbuzy... może dzięki temu obciążenie glukozą mi posmakuje :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ja często mam takie "opuchnięcia" . zdarzało się że nie mogłam luteiny czy globulek zaaplikować bo całe wejście spuchnięte. zauważyłam ze często robi mi się to w ciepłe dni albo gdy mały nisko leży i uciska

Już przerobiłam kłucia, ból, rozciągania , ciągnięcia, opuchnięcia i uczucie wypadającego "czegoś " z pochwy itp. a z szyjka wszystko było potem na badaniach ok.

Luteine teraz mam doustną ale wracac będę chyba do tej dopochwowej i zawsze aplikowałam ją palcem. Gin mi podpowiedział że łatwiej będzie jak delikatnie nasmaruje palec np. clotrimazolum

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja się na dole nie macam, ale jak próbowałam seksu to dziwnie na maksa :/ faktycznie jakby mniej miejsca było, ale jakoś niezbyt miła ta ciasnota. Pzynajmniej dla mnie :D

Spojrzałam teraz w kartę, od kwietnia na plusie 4 kg, myślę że łącznie będzie z 6. Ale obżeram się głupio :( mam takie parcie na słodkie że hoho. Mięso lubiłam, to jakoś nie podchodzi. Owoców niewiele, a teraz nektarynki, morele, arbuzy... może dzięki temu obciążenie glukozą mi posmakuje :D

ja od początku mam około 7 ;( a słodyczy mało jem. myślę że to też przez to moje wymuszone lenistwo ale olewam temat. boje się tylko rozstępów i wiszącej skóry na brzuchu ;(

mhsv9vvj9veszbog.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Sara ja często mam takie "opuchnięcia" . zdarzało się że nie mogłam luteiny czy globulek zaaplikować bo całe wejście spuchnięte. zauważyłam ze często robi mi się to w ciepłe dni albo gdy mały nisko leży i uciska

Już przerobiłam kłucia, ból, rozciągania , ciągnięcia, opuchnięcia i uczucie wypadającego "czegoś " z pochwy itp. a z szyjka wszystko było potem na badaniach ok.

Luteine teraz mam doustną ale wracac będę chyba do tej dopochwowej i zawsze aplikowałam ją palcem. Gin mi podpowiedział że łatwiej będzie jak delikatnie nasmaruje palec np. clotrimazolum
    Bez jaj, bo ja puchnę ostatnio nawet na twarzy :/ Pierwszy raz mam takie coś. W poprzednich ciążach się nie zdarzało, a teraz mi mówisz, że tam na dole może też być to samo o.O

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja specjalnie jeździłam do MC'a żeby coś przybrać, bo schudłam 10kg w ciąży.

wichrowe_wzgórza, Kaczuszka86 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wiszącej skóry nie boje, miałam po odhudzaniu. Wolnym. Taka moja uroda, przeżyję. Bardziej się boję się mi się przez te kolagenowe problemy pochwa rozciągnie i nie wróci :(
    Po wizycie wszystko ok.
    Zapomniałam tylko zapytać, czemu jego zdaniem tygodnie zaczynam w srody, skoro każda apka mówi mi że wczesniej, bo w soboty ;]

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o tym zestawie?
    http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy-butelka-kosmetyczka-i6800396115.html

kompletnie nie wiem jak zabrać się do tematu butelek. chce mieć chociaż awaryjnie bo z tym karmieniem nie wiadomo jak będzie przecież.

Czy zmieniając rozmiar smoczka będzie on pasował do tej samej butelki?

mhsv9vvj9veszbog.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Czy zmieniając rozmiar smoczka będzie on pasował do tej samej butelki?
    Tak :)

Kaczuszka86 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie z pochwą nic nie dzieje. Luteine przez wiele tygodni aplikowalam aplikatorem, również nic się nie działo, zero problemów. Jeśli chodzi o seks to także nie odczuwam raczej różnicy.

Kaczuszka, może kup sobie jedną buteleczke na początek :) ja tak robię. Jak później okaże się że potrzeba więcej to spokojnie dokupisz, a może się też okazać że z całego zestawu w ogóle nie skorzystasz.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 12 lipca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje badanie było dziś niekomfortowe. Gin powiedział, że niestety będzie coraz ciężej :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Moje badanie było dziś niekomfortowe. Gin powiedział, że niestety będzie coraz ciężej :D
    Ja wole to moje nieprzyjemne i troszke bolesne, niz to jak faceci lekarze mnie badaja. Tacy delikatni, ze az za bardzo hehe. Pamietam jak bylam w szpitalu to sie wszystkie cieszyly jak to pan doktor bada haha xd

‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ