WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Jak mi w 5tym dniu zribili usg brzucha i zobaczylam ze tam juz nic nie ma to rozplakalam sie tak ze mnie maz uspokoic nie mogl. Do tej pory to pamietam. Taki okropny obraz i uczucie ze tam we mnie nic juz nie ma! Pustka!

Ja to nazywam "efektem pustego brzucha" miałam to po każdym porodzie...budziłam sie w nocy z krzykiem,że nie czuję ruchów, w dzień gładząc się po brzuchu dochodziło do mnie, że jest pusty...brakowało mi "lokatora" w środku i niemal od razu czułam potrzebę kolejnego zajścia w ciążę...trwa to u mnie około 3tygodni po porodzie...psychicznie wtedy jestem rozbita pomiędzy radością z nowego członka rodziny a stratą i pustką rozrywającą mój brzuch od środka...wiem głupie...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    U nas większość znajomych "niedzieciata" i niestety po urodzeniu córki odczułam, że zeszliśmy trochę na inny tor. Nie spotykamy się tak często i wspólnego wakacyjnego wyjazdu też nie było :) ale częściej spotykamy się z parą, ktora ma już 2 dzieci. Priorytety troche inne ;) ale jedna z par wzięła ślub a druga się zaręczyła:)
    U nas różnie, pół na pół może... I poza tym, że z dzieciatymi czasem się ciężej ustawić, to bez zmian jest :) Nie odczuwa się tego jakoś, po prostu dzieci jawią się chyba jako naturalna konsekwencja małżenstw :D Są sobie i już.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, matka jednak pogadała sama ze swoją siostrą, przy okazji okazało się, że jej córka też w ciąży :D Nic mi cioteczna siostrunia nie mówiła, jak i ja jej :D A ostatnio spisaliśmy ją z mężem na straty :P Ona starsza ode mnie ponad 1,5roku, na początku 2018 36 kończy. Będzie mieć syna w grudniu.
    To nam się trafiło, w tym samym czasie :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sobie czułam taką presję psychiczną - najpierw, że wszyscy już po ślubie a ja nie. Później, że każdy zachodzi w ciążę a ja nie.
    Nasz ślub w tamtym roku był ostatnim z kręgu naszych znajomych i rodziny! Oczywiście mam na myśli nasze pokolenie ;)
    Ale za to teraz mam super męża i liczę też na super córcię ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    mietata ja chyba bede korzystała na początku z tej od wózka a na wyjazd poprostu sobei uszyje coś ale la millou tylko nie za ponad 300 a okolo 120zł mnie to wyjdzie:)
    no to info dla tych które szukają tej torby bo jest bardzo popularna,a chodzi po około 260 zł więc 177 to niezła obniżka

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata dzięki za linka, fajna ta torba :) hmm... tylko u mnie jest cena 269zł :/ może to kwestia koloru?

A co do wykluczenia dzieciatych z grup niedzieciatych to mam taką koleżankę, która odkąd urodziła dziecko, przestała się z nami - kumpelami z LO - spotykać. Przykre. Nie chcę taka być, najwyżej z dzieckiem będę chodzić na spotkania :P niech się uczy życia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:45

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Mietata dzięki za linka, fajna ta torba :) hmm... tylko u mnie jest cena 269zł :/ może to kwestia koloru?

A co do wykluczenia dzieciatych z grup niedzieciatych to mam taką koleżankę, która odkąd urodziła dziecko, przestała się z nami - kumpelami z LO - spotykać. Przykre. Nie chcę taka być, najwyżej z dzieckiem będę chodzić na spotkania :P niech się uczy życia :P

Holbka, no niestety tyko te dwa kolory są w promocji. Jeśli komuś kropki czy serduszka nie przeszkadzają, a zależy mu na tej torbie to pewnie kupi :) używki na olx i allegro chodzą po 200 zł więc lepiej mieć nową i to jeszcze sporo tańszą.

mają jeszcze w promocji większy model
    http://allegro.pl/skip-hop-torba-do-wozka-fit-graphite-aqua-promocja-i6802108300.html i tam wszystkie kolory w tej samej cenie. To trochę większa torba od tej signature duo, ma też fajny dodatek torby termicznej, ale kurde dla mnie chyba jest za duża, ja mały knypek jestem i głupio wyglądam z wielkimi torbami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:59

• Holibka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Holbka, no niestety tyko te dwa kolory są w promocji. Jeśli komuś kropki czy serduszka nie przeszkadzają, a zależy mu na tej torbie to pewnie kupi :) używki na olx i allegro chodzą po 200 zł więc lepiej mieć nową i to jeszcze sporo tańszą.

mają jeszcze w promocji większy model
    http://allegro.pl/skip-hop-torba-do-wozka-fit-graphite-aqua-promocja-i6802108300.html i tam wszystkie kolory w tej samej cenie. To trochę większa torba od tej signature duo, ma też fajny dodatek torby termicznej, ale kurde dla mnie chyba jest za duża, ja mały knypek jestem i głupio wyglądam z wielkimi torbami.

Kurde to ja nie chcę ani serduszek ani kropek :D No nic, pewnie na początku zobaczę jak się sprawuje standardowa wózkowa torba i jak będzie trzeba to będę się zastanawiać nad skip hop ;) Faktycznie ta mniejsza jakaś zgrabniejsza się wydaje.
    Mi się jeszcze ta podoba, ale cena już całkiem kosmiczna :P http://allegro.pl/lassig-green-label-torba-z-akcesoriami-szara-i6888061978.html#thumb/1 no ale ja lubię takie workowate torebki i ta nie jest taka typowo wózkowa, która krzyczy "cześć to ja! praktyczna mama! :D i można wyjść z nią do ludzi także bez dziecka :D

age.png

age.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata fajna ta torba ale na poczatek chyba wystarczy ta od wózka zreszta nie wiem sama zobaczymy w praniu co i jak.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekalnia pełna bab a ginekolog jeszcze nie ma.. zapowiada się długie czekanie :/ ale może mąż zdąży po mnie przyjechać :)
    I pozytyw taki, że ponoć nie ma już tej wrednej położnej, która mi na nerwy działała :D

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mój rekord u gina to od 16:45 do 20:40 był w poczekalni:)

W poneidziałek połówkowe nie moge sie doczekać. Odrazu po lece do szpitala bo córka znajomych (moja chrześniaczka) będzie miała zabieg laseroterapii tak jej strasznie kibicuje.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Holibka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka grunt to znaleźć pozytyw każdej sytuacji ;)
    A ja dziś mam kolejne zajęcia szkoły rodzenia, chyba tam zasnę na tych workach sako, chyba że będzie jakieś aktywizowanie typu uczymy się przewijać dziecko ;)

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Kurde to ja nie chcę ani serduszek ani kropek :D No nic, pewnie na początku zobaczę jak się sprawuje standardowa wózkowa torba i jak będzie trzeba to będę się zastanawiać nad skip hop ;) Faktycznie ta mniejsza jakaś zgrabniejsza się wydaje.
    Mi się jeszcze ta podoba, ale cena już całkiem kosmiczna :P http://allegro.pl/lassig-green-label-torba-z-akcesoriami-szara-i6888061978.html#thumb/1 no ale ja lubię takie workowate torebki i ta nie jest taka typowo wózkowa, która krzyczy "cześć to ja! praktyczna mama! :D i można wyjść z nią do ludzi także bez dziecka :D

ja poluję na szarą, mam sporo czasu to poczekam na jakiś soldzik, na teraz nie jest mi potrzebna. Ta torba jest tak popularna bo jest mega funkcjonalna, stąd wiele osób kupuje, mimo że ma te od wózka.Jeszcze zimą się spakować to będzie wyzwanie, więc im lepsza organizacja tym lepiej. Przy moim wózku nie ma torby, a nawet jakby była to nie dokupuję.

Holibka ta z linka też ładna, ale cena faktycznie zabija... kurcze rozumiem, żeby to jeszcze ze skóry było, no nic na dzieciach się zarabia nieźle.
    niestety prawda jest taka, że im coś prostsze, bardziej klasyczne i ładniejsze to cena zaraz szybuje w górę.

Holibka lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    no ale ja lubię takie workowate torebki i ta nie jest taka typowo wózkowa, która krzyczy "cześć to ja! praktyczna mama! :D i można wyjść z nią do ludzi także bez dziecka :D

hahahha padłam, cudne :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka - zawsze staram się szukać pozytywnych stron :)
    Na szczęście ginekolog się zjawiła 20 minut po mnie i kolejka idzie sprawnie ;) jak to na NFZ - ekspres :p

Pieluszkowazabawa - tyle czasu to ja chyba tylko na IP w szpitalu spędziłam ;) z reguły mam trochę więcej szczęścia :)

W torby się póki co nie bawię. Będzie przy wózku ;) no i jeszcze jest pod wózkiem przecież dodatkowy schowek ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Laski, mam pytanko. Czy wynik po dwóch godzinach jest ok?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bba32f921de7.png

Bo jednak glukoza jest niższa niż na czczo i tak sie zastanawiam

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Holibka - zawsze staram się szukać pozytywnych stron :)
    Na szczęście ginekolog się zjawiła 20 minut po mnie i kolejka idzie sprawnie ;) jak to na NFZ - ekspres :p

Pieluszkowazabawa - tyle czasu to ja chyba tylko na IP w szpitalu spędziłam ;) z reguły mam trochę więcej szczęścia :)

W torby się póki co nie bawię. Będzie przy wózku ;) no i jeszcze jest pod wózkiem przecież dodatkowy schowek ;)

To ja na prenatalne i PAPPA na NFZ od godziny 8:30 do 14:30...jakimś dziwnym sposobem wszystkie na badanie umówione byłyśmy na 9:00!!! więc jasne było, że obowiązywała kolejka...zaznaczam, że wcale ostatnia nie byłam...a gdzies tak w środku ;) a wszystkie mniej więcej do 9 poprzychodziły...życie...nasiedziałam sie wtedy na tym twardym stołku tyle że dopiero właśnie w tej 6 ciąży dowiedziałam się, gdzie mam szyjkę...tak mnie skubana od tego stołka bolała...no a 2 dni później krwotok...przypadek?

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Hey Laski, mam pytanko. Czy wynik po dwóch godzinach jest ok?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bba32f921de7.png

Bo jednak glukoza jest niższa niż na czczo i tak sie zastanawiam

Ja miałam jakieś w miarę podobne i były ok, lekarz cukrzycy nie stwierdził.

Joozefka bo aby chorować i chodzić po lekarzach to trzeba mieć zdrowie ;]

Jeju jak mi się ten dzień dłuży... siedzę sama w pracy, robotę mam zrobioną na dwa tygodnie w przód, za oknem jesień. Nienawidzę takich dni: nic nie robisz, ale siedzisz w pracy no bo musi być otwarte. Kompletna strata czasu. Jak założę własne biuro to zamiast godzin otwarcia będzie miało podany telefon do mnie ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 16:08

IZA92 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Ja miałam jakieś w miarę podobne i były ok, lekarz cukrzycy nie stwierdził.

Joozefka bo aby chorować i chodzić po lekarzach to trzeba mieć zdrowie ;]

A to ok :D Jeszcze czekam co mi Ginka odpisze :)

Tak wogóle to nie było źle, słodkie to było, ale dało się wypić, na początku było mi dziwnie na żołądku i odbijało mi się tą glukozą, ale w trakcie czekania totalnie nic się nie działo :)
    Najgorsze w badaniu to to, że moja lewa ręka ucierpiała i mam siniaka :(

Holibka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide za jakieś 2 tyg. Mam już skiero.

IZA92 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ