Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie kontrolnej, nasz maluch łaskawie pokazuje tylko co ma między nogami, bezwstydnik
odwrócił się kompletnie plecami i jedyne co mogłam zobaczyć to to że ma bardzo ładne ucho ;P
W ciągu miesiąca urosło mu się z 400 do 700 g, skubaniec.
Mi waga stanęła w miejscu i trochę się bałam, ale lekarz powiedział, że jak dziecko rośnie prawidłowo, płynu jest pod dostatkiem etc. to absolutnie nie ma się co wagą przejmować.
Ketony w moczu mam od niejedzenia...ale niestety ja nie mam nadal apetytu, mdli mnie na widok chleba, rano to już nic nie mogę przełknąć, masakra. Pocieszam się, że może po przeprowadzce mi przejdzie, że może to stres wokół remontu tak na mnie działa.
A propos spodni z H&M mam ten sam zestaw co Invis, chinosy są najlepsze moim zdaniem, idealne na lato, ładny kolor, fajnie się noszą, tylko w taki zaduch jak dziś to zadne długie spodnie.
Ja sobie zamówiłam jeszcze z Zalando, z przecen 2 sukienki takie ciążowe-do karmienia, na jesień bo z długim rękawem i 2 tshirty z GAP za grosze, bo nie mam w czym chodzić dosłownie...Te z Gap z wiskozy są super, długie, piękne kolory i bardzo dobrej jakości materiał, polecam.
W ogóle w h&m też są teraz przeceny więc polecam zamawiać przez netawichrowe_wzgórza, Jooozefka, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
mietata wrote:ooo rany, to nam jaodzianka przepadnie!!!!
Nie przejmuj się, moja siostra złamała dwa najmniejsze palce u nogi i też nie miała gipsu, musiała tylko smarować i się oszczędzać. Żyje, zakładana normalne buty, nic ją nie boli. Także głowa do góry. BTW jak ty to zrobiłaś?
Kochana, szlam sobie na prostej drodze, nawet się nie potknelam ani nic. Jakoś zle stanęłam, noga mi się wygiela na bok i cos chrupneloi ja jeszcze poszłam dalej do pociągu, bolało, ale myślałam ze przejdzie, a w pociągu spuchło i już nie mogłam stanąć. Nie miałam obcasów, tylko taki 4 cm koturn
no ofiara ze mnie straszna
jeszcze nigdy nie miałam nic złamanego, to pierwszy raz w ciąży akurat
-
wiem wiem ze kazdemu nie dogodze dlatego chce mieszanke z disco polo a nie sama biesiada.
Bedzie co ma byc i tyle -
Pako, luz, mojej siostrze nawet nie robili prześwietlenia, tych małych paluszków nawet się w gips nie wkłada, tak jej powiedzieli. A ona biedna biegła do telefonu i zahaczyła o szafę...we własnym domu, także wiesz, nie rób z siebie sieroty, wbrew pozorom ludzie czesto łamią te palce
Długo będziesz miała wywczas domowy???Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 15:08
-
Pako, zdarza się i tak. Dobrze, ze nie upadłaś. Przymusowe leżenie czasem tez jest fajne
trzymam kciuki żeby opuchlizna zeszła.
Joozefka, dobre
Duże te Wasze dzieci i brzuchymój dziec wczoraj miał 480 g a mój brzuch nadal mało ciążowy :p pogoda dzisiaj do dupy, cały dzień pada. Przynajmniej pół szafy ogarnelam. Drugie pół ( tam gdzie są ciuchy) zostało na potem, to będzie gorsza przeprawa. Tez tam macie, ze szkoda wyrzucić bo się przyda?
Jooozefka lubi tę wiadomość
-
Holibka wrote:Zuza91 cienkie ale w upalne dni jednak ciepło, też takie mam. Też lubię.
Holibka a w jakim masz rozmiarze? Ja przed ciążą w H&M miałam rozmiar S i zastanawiam się, czy przekłada się to też na ubrania ciążowe. Zamówiłabym sobie te spodnie przez internet, ale boję się, że nie trafię z rozmiarem -
Dziewczyny, Nestel zorganizowało akcję, gdzie ZA DARMO MOŻNA DOSTAĆ BODY!
Akcja fajna, wystarczy wypełnić test składający się z 3 pytań. Ubranka szybko schodzą, do wyboru jest kilka wzorów i rozmiarów, przesyłka za darmo. Ja już swoje zamówiłam
Link do akcji: https://www.projektbody.pl/Asia_89, wichrowe_wzgórza, jacky88 lubią tę wiadomość
-
Zuza91 wrote:Holibka a w jakim masz rozmiarze? Ja przed ciążą w H&M miałam rozmiar S i zastanawiam się, czy przekłada się to też na ubrania ciążowe. Zamówiłabym sobie te spodnie przez internet, ale boję się, że nie trafię z rozmiarem
jeśli tylko brzuch ci wyszedł to kupuj normalny rozmiar. Ja mam normalnie 34/36 i kupiłam 36, ale w sumie mogłyby być mniejsze bo czasami mi z tyłka lecą. Zawsze możesz odesłać i wymienić na inny rozmiar
Paulina, mój w 22+3 ważył 400 g a w 24+4 już 700 (pomyliło mi się, to nie w miesiac tak urósł tylko w 3 tygodnietakże różnice są normalne, masz dobra wagę malucha w akurat tym momencie ciąży, za 2-3 tyg będzie ważył prawie dwa razy tyle
Mi też się wydawało, że mój taki knypek bo nie spodziewałam się że różnica 2-3 tyg to taka różnica w wadze dzieci!
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:19
Zuza91, Karola___ lubią tę wiadomość
-
wichrowe_wzgórza wrote:Mietata, V kość śródstopia to nie to samo co "mały paluszek". Inne leczenie i duuużo bardziej bolesne.
-
no i się potwierdza, że to jednak częsta przypadłość
Pako, trzymamy kciuki, daj znać co ci tam zalecą....mam nadzieję, że nie ugrzęźniesz za długo na zwolnieniu! -
Tylko Pako, absolutnie nie próbuj chodzić! Jak się boisz rtg niech rezonans zrobią. To ważne, bo ważne jest też miejsce złamania. Gips może okazać się konieczny, żeby nie było deformacji stopy. No ale oby nie9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyA ja nie mam tyle szczęścia, zamówiłam ostatnio jeansy ciążowe w rozmiarze przedciążowym i niestety są za ciasne w udziszczach i dupsku. Mam nadzieję, że po ciąży w miarę szybko wrócę do normy, a póki co idę bardziej w świeże warzywa a mniej w słodkości i przekąski co by nie skończyć jako geometryczna kula.
Ja kiedyś połamałam paluszek i nie było fajnie! A co dopiero kość śródstopia... Ale miałam też złamany ząb, nos i piszczel ze zwichnięciem kolana i wtedy z bolu straciłam przytomność, fizycznie największy hardkor z jakim miałam do czynienia.
Pako, odpoczywaj, nie obciążaj nózki i oby wszystko było dobrze!!
Jooozefka, ale numer!żeby w takim tygodniu wysokim jeszcze takie niespodzianki - niezłe jaja!
(tzn.właśnie nie..
)
Jooozefka lubi tę wiadomość