X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wybrałyście już jakiś konkretny model wanienki ? Bo ja tak patrzę cały czas w necie i nic znaleźć nie mogę sensownego, szukam wanienki ze stelażem, tylko nie plastikowym :)

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Ja kupilam wozek baby merc ;) ale jeszcze nie używany wiec ciezko mi opinie wydac

A masz go już u siebie, że tak powiem? Moge wiedzieć jaki model? Ogólne wrażenie wizualne i materiałowe?

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak juz w domu go mam model Faster a jeśli chodzi o wrażenia to wydaje się byc całkiem pożądany, dobrze wykonany i dobrze sie prowadzi jak na razie nie mialam do czego sie doczepic wiec mysle, ze to byl dobry wybór wiadomo wszystko wyjdzie w trakcie użytkowania

Natalala lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Mamatobe, ja w ogóle nie lubię takich mamuśkowych grup, ale ta bardzo mi pasuje. Nie widzę tu głupich kobiet, nie widzę byków ortograficznych (tak, to dla mnie ważne!......)

oj tam oj tam ja czasem jak szybko piszę nie używam pl znaków, ale dzięki ci ,że mi nigdy tego nie wytknęłaś :)

Karola powodzenia na glukozie , serio są o wiele gorsze badania niż ulepek do wypicia, to straszenie jest niepoważne. Co do wanienki , kiedyś pisałam ja mam tą najzwyklejszą z IKEI i uważam że fajna , mała zgrabna, łatwa do przechowywania, a na tym mi zależało. Ja akurat nie czułam potrzeby posiadania wanienki ze stojakiem- ale tu znów kwestia na czym komu zależy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 18:12

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wanienkę też kupiłam zwykłą z IKEI.
    Karola dasz radę, pocieszę Cię, ja za 2,5 tygodnia powtarzam badanie :) A póki co szykuję sobie jadłospis :) Na pewno mi to na zdrowie wyjdzie :) czyli moja druga ciąża z zagrożeniem cukrzycowym, cóż podejrzewałam, że tak może być. Ale oby to pomogło i abym nie musiała szukać diabetologa :)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupię tę wanienkę z ikei. Wybieram się z siostrą jutro lub w środę, chcę zobaczyć też lampkę - chmurkę, jakoś tak mi się spodobała i chcę ją mieć, o ile będzie ładna na żywo ;)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny czy wam twardnieje brzuszek ? Jeśli tak to w ktorym miejscu

Tak, twardnieje, na dole, duzo ponizej pepka.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola___ wrote:
    Dziewczyny a wybrałyście już jakiś konkretny model wanienki ? Bo ja tak patrzę cały czas w necie i nic znaleźć nie mogę sensownego, szukam wanienki ze stelażem, tylko nie plastikowym :)
    A gdzie tam :P podobają mi się zwykle, tradycyjne białe. Wczoraj widziałam w ikea, takie bardziej jak...balia ;]

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    oj tam oj tam ja czasem jak szybko piszę nie używam pl znaków, ale dzięki ci ,że mi nigdy tego nie wytknęłaś

Heheh :P bo powiedzmy, że czasem to dopuszczam. Wiem, jak jest pisać z telefonu na szybko. Znam sytuacje, że ktoś z obcym lapkiem i bez polskich liter :P Najbardziej drażnią mnie chamskie orty :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    wanienkę też kupiłam zwykłą z IKEI.
    Karola dasz radę, pocieszę Cię, ja za 2,5 tygodnia powtarzam badanie :) A póki co szykuję sobie jadłospis :) Na pewno mi to na zdrowie wyjdzie :) czyli moja druga ciąża z zagrożeniem cukrzycowym, cóż podejrzewałam, że tak może być. Ale oby to pomogło i abym nie musiała szukać diabetologa :)
    Spokojnie będzie ok.moja znajoma miała cukrzyce i wystarczyła dieta, dzieć zdrowy. Poszukaj w necie jest sporo stron z przepisami poradami etc. Dobrze ze stan przedcukrzycowy wykryty wcześnie.

Aasienkaa lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Możecie polecić mi jakiś "zdrowy" dla dziecka lakier do paznokci? Kiedyś była o tym mowa ale w życiu się nie dokopie ;)

Zeby nie mial formadlehydu, obecnie wiekszosc lakierow jest bezpieczna, ja uzywam O.P.I lube Essie.

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    dokładnie dlatego ja byłam raz na IP i faktycznie mnei polożyli wtedy. JA to wogole ejstem anty lekarz i jak nie ma potrzeby to nei ide a jak w ciazy nei bylam to przeziebienie eee... dwa gripeksy jakas witaminka C i po problemie:) teraz pewnie bym poszla do internisty.

I wiecie co ciężarnym powinni zabrać internet bo sie naczytaja i potem zaczynaja panikowac jak ja przez te ruchy. Niczym sie nei denerwuje jak tymi ruchami ale to mowie przez artykuły pewnie.

Ja tez sie ostatnio martwilam, ze jednego dnia sie ruszala bardziej a drugiego mniej albo wcale i poszlam na prywatne usg i teraz sie juz nie martwie,bo dziecko jest jeszcze male i ma duzo miejsca, tak mowila babka na usg.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie:) w pierwszej ciąży też zakończyło się dietą wierzę, że teraz też mi się uda :)właśnie wertuję neta w poszukiwaniu przysmaków :) może wejdzie mi to w krew, bo pomimo ciąży jestem obciążona genetycznie, moja babcia miała cukrzycę a ponoć cukrzyca lubi co 2 pokolenie się pojawić, więc zmiana troszkę tylko jedzenia wyjdzie mi na dobre :)
    początkowo też zmartwiłam się tym antybiotykiem, ale okazało się, że ten który dostałam to nawet w I trymestrze lekarze dają. A ciśnienie.. mam nadzieję, że to "wypadek przy pracy" :)

82dox1hppr9ztp9m.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa, kup książkę Jadłonomia, to dieta wegańska, fajne przepisy i zdrowe :) Ja byłam przez prawie rok na diecie insulinowej, niski IG sporo wymyślałam zastępników, generalnie nie było źle, same plusy taka dieta :)

Aasienkaa, Karola___ lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie najlepsza dieta na problemy z cukrem to dieta ograniczajaca weglowodany wzamian za zdrowe tluszcze i tak tez polecala moja endokrynolog/diabetolog.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Aasienkaa, kup książkę Jadłonomia, to dieta wegańska, fajne przepisy i zdrowe :) Ja byłam przez prawie rok na diecie insulinowej, niski IG sporo wymyślałam zastępników, generalnie nie było źle, same plusy taka dieta :)
    dziękuję, zainteresuję się tą pozycją :) początki chyba najgorsze ;) ale pewnie po pewnym czasie samopoczucie lepsze :)

82dox1hppr9ztp9m.png

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pomylek w okreslaniu plci. Mojej znajomej na kazdym usg wychodzila dziewczynka, nawet na 3 d i u roznych lekarzy, kupila wyprawke dla dziewczynki i zaskoczenie przy narodzinach - chlopiec! I to trzeci!

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż cały czas ma jakoś wątpliwości, czy to dziewczyna :D
    Ale że my nic z typowo dziewczyńskich rzeczy na pewno nie kupimy, to...najwyżej byłoby zaskoczenie :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    A co do pomylek w okreslaniu plci. Mojej znajomej na kazdym usg wychodzila dziewczynka, nawet na 3 d i u roznych lekarzy, kupila wyprawke dla dziewczynki i zaskoczenie przy narodzinach - chlopiec! I to trzeci!

Nie strasz oO

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witaj Mamatobe! :)
    Jam przyjechała do rodzicow na Pomorze, zaskakująco szybko i bezproblemowo minęła mi podróż. :) ubolewam jednak bo na wysokości Bydgoszczy zorientowałam się, że zapomniałam ciążowej poduchy, muszę sobie teraz ukulać koce w rogala ;) mi się poduszka sprawdza baaardzo. Jest dla mnie niezbędna absolutnie :)

Co do krzywej, odebrałam dziś wyniki i mam pytanie, bo niezupełnie wiem jak to interpretować a wizyta za tydzień. Glukoza na czczo 83, po obciążeniu i 1 h - 124, a po dwóch h - 125. Wszystko w normach, ale czy ten poziom glukozy po 2 h nie powinien spaść?

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ