Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nooo należy Ci się
Ja mam chwile ulgi. Wchłonelam paracetamol i nospę max, poszłam pod prysznic a potem wymyłam wc i łazienkę... na wszelki wypadek, jakbym w szpitalu zlądowała
Na razie się modlę, żeby już nie wróciło. Aż się boję pozycję leżącą przyjąćno i mam dziś szkołe rodzenia, nie chciałabym jej tracić.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Nooo należy Ci się
Ja mam chwile ulgi. Wchłonelam paracetamol i nospę max, poszłam pod prysznic a potem wymyłam wc i łazienkę... na wszelki wypadek, jakbym w szpitalu zlądowała
Na razie się modlę, żeby już nie wróciło. Aż się boję pozycję leżącą przyjąćno i mam dziś szkołe rodzenia, nie chciałabym jej tracić.
Mi pomaga nospa czasem na dłużej czasem tylko na chwilę gazy wyjdą a później znów w tym miejscu się nagromadza. Sprubuj przed snem popijajc herbatke z kopru ja też chcę się w nią zaopatrzyć.
Nie wiem czy mięta nie miałaby podobnego działania?albo espumisan dla maluszków bi nie wiem czy ten dla dorosłych jest bezpieczny27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
A ja już po 1 glukozie
niewiem o co ten szum bo była bardzo smaczna, lekko cytrynowa. Trafił mi się lekarz wariat co dał mnóstwo badań w kierunku tarczycy i cukrów. Glukoza na 0,60,120,180 zadko spotykane, insulinę z obciążeniem ale tego nie mogą zrobić na miejscu
przeciwciała na tarczyce, usg tarczycy itp ma jakiegoś Chopla na tym punkcie
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Ja miałam lekką zgage przez ostatnie dwa dni, chyba doszłam po czym. Maz kupił mi soki pomarańczowe i napilam się wczoraj wieczorem i znowu zgaga. piłam je właśnie przez te dwa dni, to musi być to. A co do kopru włoskiego, na początku ciazy miałam okropne wzdęcia i szukałam co by tu pomogło i z tego co wyczytałam kopru włoskiego nie stosuje się w ciąży, ale może warto zapytać lekarza, bo to tylko info z Internetu.
U mnie dziś ulewa odkąd się obudziłam, przysniło mi się ze polknęłam gumę do żucia i po obudzeniu nie mogłam pozbyć się uczucia ze ona rzeczywiście mi utknęła w gardleSyn
-
U mnie zgaga jest okropna...zazwyczaj zaczyna sie pod wieczór i trwa do momentu aż nie usnę ...a z zasypianiem tez cieżko , bo nie wygodnie, bo duszno, bo za gorąco
czasami pomagają migdały...ale tak jak pisze-czasami ...
I tak czasami z łezka w oku wspominam ten czas z początku ciąży, jak nie miałam żadnych objawów i dolegliwości i gdyby nie kontrolne wizyty u lekarza, to nie wiedziałabym, ze jestem w ciąży
Ale z drugiej strony, myśle, ze bliżej niż dalej i jak poczuje jakiegoś kopniaka od Julki to jakoś mi tak lepiej sie robi
Generalnie uważam, ze wszystko jest do przeżycia tylko zależy to od naszego nastawienia
Zostało mi 98 dni do porodu....kiedy to zleciało ?? -
hej hej ja dzisiaj nie wyspana:( miałam tak durne sny ze sie co chwile budziłam...
Nic nei piszcie o zgadze bo ja mam od rana do momentu az usne i tak od 3 dni. Jeszcze troszke i sie do niej przyzwyczaje hehe
mietata ja mam tez takie zaleglosci pracy ze szok. Ale pomału nadrabiam bo moge tylko 4 godzinki dziennie pracowac. A potrzebuje tak z 7 dni po 13 godzin poproacowac aby to nadrobic ehhh no coz musze sie przemeczyc albo kogos jeszcze zatrudnic chociaz na czarno na chwilke aby przetrwac ten przymusowy odpoczynek.
Ide popołudniu poogladac rzeczy dla małego moze akurat cos mi wpadnie w oko. ALe zobaczymy nic na siłe.
Co do morza z racji tego ze mieszkam na pograniczu gdańska i sopotu to mam to na codzien i zazdroszczze osoba ktore maja góry. Tak bym sobie pojechala w góry połazic np nad morskim okiem.
-
Kaczuszka86 wrote:A ja już po 1 glukozie
niewiem o co ten szum bo była bardzo smaczna, lekko cytrynowa. Trafił mi się lekarz wariat co dał mnóstwo badań w kierunku tarczycy i cukrów. Glukoza na 0,60,120,180 zadko spotykane, insulinę z obciążeniem ale tego nie mogą zrobić na miejscu
przeciwciała na tarczyce, usg tarczycy itp ma jakiegoś Chopla na tym punkcie
Z insuliną się nie przejmuj, w ciąży nie powinno się w ogóle robić jej po obciążeniu, tak mi mówił lekarz, bo łożysko wpływa podobno na jej poziom i to są wyniki niemiarodajne, tzn. jak wyjdzie coś niepokojącego to trzeba powtórzyć po ciąży i wtedy ewentualnie wprowadzać leczenie.
U nas też leje, siedzę w pracy jak za karę dziś, dosłownie głową walę w biurko, taka jestem niewyspana, zmęczona i zniechęcona życiem....bez sensu, cały 2 trymestr to tyko remont.....w sumie to dobrze, że tam nie mieszkam, ale i tak do dupy wszystko, mam dość. Najchętniej bym wróciła do łóżka zjadła czekoladę i nie wychodziła przez tydzień z domu.... -
wichrowe a to napewno kolka??? Aż dziwne ze tak czesto Cie łapie i tyle czasu boli nawet po lekach. Ja jak kolke to pamietam z dzieciństwa takie kłucie z boku po bieganiu ale sie zdusilo reka i przechodzilo
Moze faktycznie IP niech sprawdza co to jest.
-
Mietata, oby ci się udało odciąć psychicznie w tym spa. Ja mam często problem, żeby odpocząć po takim intensywnym okresie, bo niby ciało odpoczywa, ale umysł nadal pędzi.
Wichrowe, nie zazdroszczęja chyba już siedziałabym na IP
Dziewczyny, czy wasi lekarze mówili coś o piciu kawy przy twardniejacym brzuchu? Piję jedną słaba dziennie, ale zastanawiam się, czy nie odstawić, bo jednak magnez się wypłukuje. -
Nie wiem co to jest od wczoraj
zaczęło się jak kolka - i wydaje mi się, że jak mam ściśnięte wszystko w brzuchu to nie jest nic nienormalnego, jedni reagują zgagą ja widać kolką.
Ale to jest jakieś pojeb****. Nic się nie rusza, nie przesuwa, po prostu napier****. Ledwo żyję.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Pomaga mi tylko picie gorącej wody w pozycji siedzacej....
Może coś wczoraj jadłas co wywołało te sensacjemi na uciski w brzuchu dobrze robi herbatka z rumianku i espumisan
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
pieluszkowa, taka kolka od zbyt szybkiego chodzenia to chyba coś innego niż jelitowa. Każda z nas ma inną budowę i macica też inaczej sobie tam mości miejsce, uciskając na jelita....straszne to musi być, wyrazy współczucia wichrowe. Weź może pogadaj z jakimś lekarzem, bo się wykończysz a tu jeszcze przynajmniej 3 miesiące do końca...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 10:39
-
A jak ta kolka się objawia ? Bo ja wczoraj i dzisiaj miałam taki problem, że mnie w nocy obudziło kłucie z lewej strony brzuszka, wstałam ledwo się wyprostowałam, wystraszyłam się oczywiście, poszłam siku, wróciłam położyłam się na boku zasnęłam i jak się obudziłam to już było milion razy lepiej.
Już się nawet bałam, że nie dojadę na badanie krzywej cukrowej, ale się udało i już jestesmy popowiem wam, że nie sprawiło mi wypicie tej glukozy problemu, pani doradziła wycisnąć cytrynę, tak zrobiłam, pod koniec czułam ze słodkie, no nie chciałabym pic tego codziennie, ale z początku to było nawet smaczne :p. Po 15 minutach zaczęło mi się już odbijać tą glukozą, jak jakiemuś dziadkowi, ale luzik no i dziecko mi się rozszalało strasznie
wyniki jutro po 13, trzymajcie kciuki
-
mietata możliwe ja sie nie znam ale jedyna kolke jaka mialam to wlasnie od biegania i to dobre 20 lat temu.
Ja jako anty lekarz to chyba w takiej sytuacji faktycznie tez bym poszla na konsultacje nawet na IP. Ile z bólem mozna chodzic przeciez to i człowiek zmeczony i juz nerwowy sie robi.
A może to trzustka się odezwała??? -
Myślę, że albo wyrostek albo nerka
zaczyna się w brzuchu a potem promienuje w cholerę na plecy. I najgorsze jest to, że w żaden sposób nie mogę leżeć. A na siedząco nie pośpię. Zaraz się chyba zacznę zbierać, bo już nie mam na to siły. Głodna jestem, ale zjeść się boję
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Kaczuszka, nie konsultowałam - nie zdiagnozuje tego przez telefon.
Zbieram się na IP bo już nie daję radyna szczęście mąż mnie zawiezie, udało mu się ogarnąć już w pracy i pewnie będzie za jakieś 30 min.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Jest tez cos takiego jak kolka watrobowa. Ja to chyba mialam dwa razy choc usg nic nie wykazalo. cyt "silny i ciągły ból w prawej części brzucha, który trwa przez kilka, a nawet kilkanaście godzin. Przy znacznym nasileniu ból może promieniować do prawej łopatki i ramienia."
To sie ponoc pojawia po ciezkim jedzeniu, tlustym, alkoholu itp. Raz tez myslalam ze bede na IP jechac bo nie przechodzilo bardzo dlugo a ja sie nei moglam z bolu ruszac prawie. Nospa nei pomagala, pomogl dopeiro paracetamol. -
Wichrowe jedź na IP, to coś za bardzo cię męczy. Taki ból to stres dla organizmu, a jednocześnie i dziecka. Na IP może dadzą ci coś lepiej rozkurczającego, jak trzeba będzie to położą w szpitalu i się tobą zajmą odpowiednio. Trzymam kciuki aby to była jakaś pierdoła!
Mietata współczuję doznań remontowych, też miałam takie sny podczas maratonu wykończeniowego naszego mieszkania. 2 tygodnie minie zanim się obejrzysz. Wcale ci się nie dziwię, że nie masz głowy do pracy, ja tak mam i bez remontu
Ja na czas wykończenia brałam wolne środy, żeby mieć je na załatwienia i ściganie wykonawców. A jak się już przeprowadzicie to będzie taki tydzień błogiego nicnierobieniami się wtedy nawet nogą nie chciało ruszyć, leżałam odłogiem
Myślę że SPA to fajny pomysł
Swoją drogą u mnie już czas zapisać się na pedi bo już mi strasznie hybryda na stopach odrosłaPrzed ciążą w takim tempie rosły mi paznokcie na dłoniach
Teraz u dłoni nie nadążam piłować
Mi zostało jeszcze ok. 3 tygodnie pracy, potem wybieram się na zwolnienie. Mam już dość, potrzebuję czasu dla siebie, bardzo mi się do niego spieszy