X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, cytat:
    "Obecnie PTD zaleca wykonywanie 3-punktowego testu obciążenia glukozą (wcześniej wykonywano 2-punktowy). Na podstawie wyników tego testu cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:

stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
    stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
    stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)

tyle w temacie, wyniki zawsze interpretuje lekarz, ale jak widzisz do cukrzycy ci daleko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 22:14

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka nie, to nie ten olejek kupiłam. W Hebe zakupiłam Bio-olejek z Kneipp, stosuję już kilka dni, i jestem bardzo zadowolona. Wydajny, szybko się wchłania, ładnie pachnie i niska cena (około 20zł za 100ml). Poza tym ma bardzo dobre opinie w internecie. Póki co nowych rozstępów brak, a skóra wydaje się być fajnie nawilżona, gładka i ogólnie zadowolona jestem.

Mamatobe witaj w naszym fajowym gronie :D jak będę na komputerze to dopiszę Cię do naszej listy :) termin porodu to 5 listopada, zgadza się?

Wanienka z Ikei- dziewczyny które mają, orientujecie się czy pasuje do niej taki zwykły stelaż pod wanienkę z allegro? Bo też chyba się na taką zdecyduję, ale chciałabym dokupić stelaż. Jednak komfort kąpieli malucha dużo większy a taki stelaż dużo nie kosztuje. Przy córce się sprawdził :)

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;-)

Dziewczyny jako, że mocno już zabieram się za wyprawkę pojawiły się u mnie pierwsze dylematy.
    Powiedzcie mi proszę jaki rozmiar kołderki dla takiego maluszka wybieracie?
    Bo widzę ze są różne wielkości. Najczęściej spotykam 120x90 lub 100x135 ale zastanawiam się czy na początku taka kołdra nie jest za wielka.

Zdaje sobie sprawę, że niektóre z Was będą używać śpiworków. Ja niestety nie mam jeszcze żadnych doświadczeń więc śpiworek już mam ale chcę zakupić też kołderkę i tutaj właśnie proszę Was o pomoc. Osobiście nie mam pojęcia jaki rozmiar wybrać.. tym bardziej ze na pierwsze 6 m-cy mam kołyskę o niestandardowych wymiarach.

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Invis
    Tak, jak się coś zmieni dam znać :)

A co do płci dziecka mi raz powiedzieli że chłopak, później dziewczynka, wściekła poszłam prywatnie w Polsce no i wyszło na chłopaka. Z niecierpliwością czekam na kolejne badanie może zdecyduje się na 3d :)

Żegnam was moje drogie, idę spać przy dźwiękach deszczu :P (nienawidzę tego lata :()Jutro czeka mnie dentysta, no cóż jak mus to mus. Dobranoc mamuśki:*

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Invis
    Tak, jak się coś zmieni dam znać :)

A co do płci dziecka mi raz powiedzieli że chłopak, później dziewczynka, wściekła poszłam prywatnie w Polsce no i wyszło na chłopaka. Z niecierpliwością czekam na kolejne badanie może zdecyduje się na 3d :)

Żegnam was moje drogie, idę spać przy dźwiękach deszczu :P (nienawidzę tego lata :()Jutro czeka mnie dentysta, no cóż jak mus to mus. Dobranoc mamuśki:*

Nie mów, że to się jeszcze może zmienić...bo najpierw w 18t miał być Adaś ;) w 20 okazało się, że jednak Ania...co prawda mąż jeszcze nie może przeboleć Adasia, ale córki już planują wianuszki i spineczki dla Ani...
    a tak w ogóle witam Cię :) i życzę bezproblemowej ciąży...u nas też słodka wpadka...ale pokochana od 2 kreseczek :) tyle tylko, że w domu już 3 mam :)no cóż...życie...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Niepokorna, a może już się pula skończyła? Jak zamawiałam kilka dni temu, to tego wzoru, który wybrałam w rozm.56 było ostatnich kilka sztuk.

Nie wiem. Co wchodzę to nie ma już ani jednej sztuki z żadnego wzoru :(

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca - jesli chodzi o kolderke to ja wybieram ta 120x90 wlasnie dlatego, ze jest częściej spotykana i wszędzie taka pościeli mozna kupic wiec stwierdzilam, ze po co utrudniać a tym bardziej, ze następną kupię juz taka normalna duża wiec ta bedzie tylko do małego lozeczka

Majblanca lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna teraz sa dostępne ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dosłownie zwijam z bólu - kolka :/ zgaga sraga, czemu o kolkach nikt nie mówi? :( serio to takie niepopularne? :/ zżarłam nospę max, espumisan i przybieram najdziwaczniejsze pozycje, żeby ruszyć te cholerne ściśnięte jelita. A co jakiś czas wpadam w paranoję, że to coś gorszego i operacyjnego ;]
    Na wszelki wypadek sprawdziłam detektorem, czy młoda dycha, to przywaliła w detektor i tyle :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe jak widzisz jestes wyjątkowa ;) zgaga owszem męczy mnie co chwile najbardziej wieczorami ale kolek nie miewam

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe ja osobiscie kolek tez nie doświadczam ale moja kuzynka miała z nimi problem. U niej bylo to bardzi zalezne od tego co je...jesli dobrze pamietam to nasilało jej się po produktach mlecznych. Eh moze spróbuj na chwilkę ograniczyć nabiał. Moze to jakis problem z laktozą?
    Współczuje i nie zazdroszczę. :(

m3sxyx8ddvq77ovr.png

Wysłany: 25 lipca 2017, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, z laktozą jestem ok ale i tak nie jem ;) mąż nie może, więc masło, jogurty, biały ser mamy bezlaktozowe ;) i raczej jem tylko w I połowie dnia.
    Fakt, że dieta ma znaczenie - zjadłam za dużo różnych rzeczy :( ilościowo może nie tak wiele, ale tu arbuz, tam fasolka szparagowa, tu batonik malutki... :/ ehhh i tak falami lepiej i gorzej... przerąbane, że leżenie w tym wypadku bardziej szkodzi niż pomaga.
    Chrzanię taką wyjątkowość :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki zeby przeszło.
    A nie masz problemu z jakas alergią pokarmowa która mogła nasilić się w ciąży? Może gluten Cie uczula. Ja przed ciążą mialam problemy trawienne i pierwsze co to kazali mi wykluczyc laktozę i gluten. Niby nie mam alergii ale było mi lżej. Później samo przeszło.
    Może spróbuj lekko strawnej diety i powiedz lekarzowi ze masz aż takie problemy...zawsze jest jakaś szansa ze będzie miał pomysł jak Ci pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 01:55

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    A ja się dosłownie zwijam z bólu - kolka :/ zgaga sraga, czemu o kolkach nikt nie mówi? :( serio to takie niepopularne? :/ zżarłam nospę max, espumisan i przybieram najdziwaczniejsze pozycje, żeby ruszyć te cholerne ściśnięte jelita. A co jakiś czas wpadam w paranoję, że to coś gorszego i operacyjnego ;]
    Na wszelki wypadek sprawdziłam detektorem, czy młoda dycha, to przywaliła w detektor i tyle :P
    A ja miewam kolki czasem aż mnie skręca to biorę nospe. U mnie występuje ona po lewej stronie brzucha w okolicy pachwiny. Zwyczaj się pojawia wieczorem jak kładę się spać jak w dzień boli to pomaga mi poruszanie się. .
    Napady kolki jelitowej możesz łagodzić piciem herbatki z kopru włoskiego, która pomaga usunąć zalegające w jelitach powietrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 05:02

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis dzięki za info, tak czułam że coś pokręciłam, bo pisałaś o ładnym zapachu, a ten hipp zapachem nie powala ;) następny kupię ten twój skoro się sprawdza, hipp szybko się zużywa ;)

Wichrowe współczuję kolek :/ może faktycznie spróbuj tego kopru włoskiego. Kurcze jak dorosłą tak to męczy to się nie ma co dziwić, że dziecko wyje przy kolkach :/

A ja nie mogę spać od 4:30 i wzięłam się za porządki na moim blogu, stwierdziłam że na zwolnieniu będę więcej pisać i go rozruszam :)

age.png

age.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja wypoczywam na urlopie. Śmieję się, że w tym roku z mężem zdziadzieliśmy i wybraliśmy się nad Bałtyk. Na razie próbuję się odnaleźć w takim tempie wypoczynku, na szczęście okolica jest bardzo przyjemna, lasy i dużo fajnych terenów spacerowych. Za to jak wybieramy się do miejscowości obok na obiady, to tam doświadczam bałtykowania z moich koszmarów: tłumy ludzi, betonowa promenada i festiwal parawanów :D Niestety nie mogę tu długo spać przez niewygodne łóżka, ale dzięki temu codziennie zaliczam spacer brzegiem morza przed śniadaniem.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png

Wysłany: 25 lipca 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, to samo o dzieciach pomyślałam.
    Noc koszmar, ból taki że w pewnym momencie cała się już trzęsłam - z bólu, zmęczenia i stresu. Pomagała chwilowo gorąca woda do picia i siedząca pozycja. Przedrzemałam 3 godziny na jakiejś wieży z poduszek. Teraz chciałam chociaż chwilę normalnie pospać i ból wraca :( przeokrutny. Nie wiem, jak tak dalej pójdzie to chyba na IP pojadę, bo oszaleję :( mężowi też nockę zesrałam, a zaraz idzie do pracy :(

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 25 lipca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślę, czy to nie nerka albo wyrostek... ale gorączki brak, nawet stanu podgorączkowego. Nie wymiotuję, między 23 a 2 byłam 3 razy w wc i poszło ok (wczesniej jadłam kilka suszonych śliwek), sikam.normalnie - bezboleśnie, "czysto", stosownie do ilości pitej wody.
    Jak siedzę to mi lepiej, leżenie powoduje okropny nawrót bólu :( a ja chcę spaaaać, padam na pysk :(
    Wejdę pod prysznic, wczoraj moment ciepełka i było lepiej. Umyję włosy, na wypadek wycieczki na IP :P
    Spróbuję jeszcze z jedną nospą i paracetamolem.
    Reszta brzucha ok - nie jest twardy, nie boli, mała się rusza...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wczoraj pojawiły się po 9, ale jak zaczęłam robić zamówienie to wyskoczył jakiś błąd, pewnie przeciążenie serwera i klapa. Nie zamówiłam. No cóż.
    Dostaliśmy od koleżanki mojego 3 gigantyczne reklamówki ciuszków.. widzę, że nic nie muszę z ciuszków kupować :) teraz tylko posegregować, poprać i wyprasować :)
    ps. moje ciśnienie dziś extra, wyspałam się dziś, padłam wczoraj- pewnie z tych wszystkich nerwów i emocji wczorajszych.. no i chłodniej za zewnątrz jest.
    podoba mi się ta dieta dla diabetyków:) ale muszę jeszcze się tego nauczyć :)zmienić pewne nawyki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 08:27

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • mietata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam dziś ciężką noc, remont na finiszu, śniło mi się, że podłoga odpadła, mówię wam koszmar, mam już dość jestem taka przemęczona, że sama się już sobie kłaniam. Na nic nie mam czasu, mnóstwo spraw do załatwienia, kupa roboty, zaległe zlecenia, jak ja zazdroszczę tych spacerów nad morzem.
    Zapowiedziałam dziś mężowi, że po przeprowadzce idę do spa, masaż, mani pedi i co sobie kurde zamarzę....mam wyjść zrelaksowana i wieczorem jeszcze chcę kolację przy świecach ;) mam nadzieję, że dożyję, jeszcze tylko 2 tygodnie...

wichrowe_wzgórza, pako_mrrr lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ