Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pani Moł, cytat:
"Obecnie PTD zaleca wykonywanie 3-punktowego testu obciążenia glukozą (wcześniej wykonywano 2-punktowy). Na podstawie wyników tego testu cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:
stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)
tyle w temacie, wyniki zawsze interpretuje lekarz, ale jak widzisz do cukrzycy ci dalekoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 22:14
-
Holibka nie, to nie ten olejek kupiłam. W Hebe zakupiłam Bio-olejek z Kneipp, stosuję już kilka dni, i jestem bardzo zadowolona. Wydajny, szybko się wchłania, ładnie pachnie i niska cena (około 20zł za 100ml). Poza tym ma bardzo dobre opinie w internecie. Póki co nowych rozstępów brak, a skóra wydaje się być fajnie nawilżona, gładka i ogólnie zadowolona jestem.
Mamatobe witaj w naszym fajowym groniejak będę na komputerze to dopiszę Cię do naszej listy
termin porodu to 5 listopada, zgadza się?
Wanienka z Ikei- dziewczyny które mają, orientujecie się czy pasuje do niej taki zwykły stelaż pod wanienkę z allegro? Bo też chyba się na taką zdecyduję, ale chciałabym dokupić stelaż. Jednak komfort kąpieli malucha dużo większy a taki stelaż dużo nie kosztuje. Przy córce się sprawdził
Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór
Dziewczyny jako, że mocno już zabieram się za wyprawkę pojawiły się u mnie pierwsze dylematy.
Powiedzcie mi proszę jaki rozmiar kołderki dla takiego maluszka wybieracie?
Bo widzę ze są różne wielkości. Najczęściej spotykam 120x90 lub 100x135 ale zastanawiam się czy na początku taka kołdra nie jest za wielka.
Zdaje sobie sprawę, że niektóre z Was będą używać śpiworków. Ja niestety nie mam jeszcze żadnych doświadczeń więc śpiworek już mam ale chcę zakupić też kołderkę i tutaj właśnie proszę Was o pomoc. Osobiście nie mam pojęcia jaki rozmiar wybrać.. tym bardziej ze na pierwsze 6 m-cy mam kołyskę o niestandardowych wymiarach. -
Invis
Tak, jak się coś zmieni dam znać
A co do płci dziecka mi raz powiedzieli że chłopak, później dziewczynka, wściekła poszłam prywatnie w Polsce no i wyszło na chłopaka. Z niecierpliwością czekam na kolejne badanie może zdecyduje się na 3d
Żegnam was moje drogie, idę spać przy dźwiękach deszczu(nienawidzę tego lata
)Jutro czeka mnie dentysta, no cóż jak mus to mus. Dobranoc mamuśki:*
-
Mamatobe♥ wrote:Invis
Tak, jak się coś zmieni dam znać
A co do płci dziecka mi raz powiedzieli że chłopak, później dziewczynka, wściekła poszłam prywatnie w Polsce no i wyszło na chłopaka. Z niecierpliwością czekam na kolejne badanie może zdecyduje się na 3d
Żegnam was moje drogie, idę spać przy dźwiękach deszczu(nienawidzę tego lata
)Jutro czeka mnie dentysta, no cóż jak mus to mus. Dobranoc mamuśki:*
Nie mów, że to się jeszcze może zmienić...bo najpierw w 18t miał być Adaśw 20 okazało się, że jednak Ania...co prawda mąż jeszcze nie może przeboleć Adasia, ale córki już planują wianuszki i spineczki dla Ani...
a tak w ogóle witam Cięi życzę bezproblemowej ciąży...u nas też słodka wpadka...ale pokochana od 2 kreseczek
tyle tylko, że w domu już 3 mam :)no cóż...życie...
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Majblanca - jesli chodzi o kolderke to ja wybieram ta 120x90 wlasnie dlatego, ze jest częściej spotykana i wszędzie taka pościeli mozna kupic wiec stwierdzilam, ze po co utrudniać a tym bardziej, ze następną kupię juz taka normalna duża wiec ta bedzie tylko do małego lozeczka
Majblanca lubi tę wiadomość
-
A ja się dosłownie zwijam z bólu - kolka
zgaga sraga, czemu o kolkach nikt nie mówi?
serio to takie niepopularne?
zżarłam nospę max, espumisan i przybieram najdziwaczniejsze pozycje, żeby ruszyć te cholerne ściśnięte jelita. A co jakiś czas wpadam w paranoję, że to coś gorszego i operacyjnego ;]
Na wszelki wypadek sprawdziłam detektorem, czy młoda dycha, to przywaliła w detektor i tyle9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Wichrowe ja osobiscie kolek tez nie doświadczam ale moja kuzynka miała z nimi problem. U niej bylo to bardzi zalezne od tego co je...jesli dobrze pamietam to nasilało jej się po produktach mlecznych. Eh moze spróbuj na chwilkę ograniczyć nabiał. Moze to jakis problem z laktozą?
Współczuje i nie zazdroszczę. -
Nie, z laktozą jestem ok ale i tak nie jem
mąż nie może, więc masło, jogurty, biały ser mamy bezlaktozowe
i raczej jem tylko w I połowie dnia.
Fakt, że dieta ma znaczenie - zjadłam za dużo różnych rzeczyilościowo może nie tak wiele, ale tu arbuz, tam fasolka szparagowa, tu batonik malutki...
ehhh i tak falami lepiej i gorzej... przerąbane, że leżenie w tym wypadku bardziej szkodzi niż pomaga.
Chrzanię taką wyjątkowość9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Trzymam kciuki zeby przeszło.
A nie masz problemu z jakas alergią pokarmowa która mogła nasilić się w ciąży? Może gluten Cie uczula. Ja przed ciążą mialam problemy trawienne i pierwsze co to kazali mi wykluczyc laktozę i gluten. Niby nie mam alergii ale było mi lżej. Później samo przeszło.
Może spróbuj lekko strawnej diety i powiedz lekarzowi ze masz aż takie problemy...zawsze jest jakaś szansa ze będzie miał pomysł jak Ci pomóc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 01:55
-
wichrowe_wzgórza wrote:A ja się dosłownie zwijam z bólu - kolka
zgaga sraga, czemu o kolkach nikt nie mówi?
serio to takie niepopularne?
zżarłam nospę max, espumisan i przybieram najdziwaczniejsze pozycje, żeby ruszyć te cholerne ściśnięte jelita. A co jakiś czas wpadam w paranoję, że to coś gorszego i operacyjnego ;]
Na wszelki wypadek sprawdziłam detektorem, czy młoda dycha, to przywaliła w detektor i tyle
Napady kolki jelitowej możesz łagodzić piciem herbatki z kopru włoskiego, która pomaga usunąć zalegające w jelitach powietrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 05:02
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Invis dzięki za info, tak czułam że coś pokręciłam, bo pisałaś o ładnym zapachu, a ten hipp zapachem nie powala
następny kupię ten twój skoro się sprawdza, hipp szybko się zużywa
Wichrowe współczuję kolekmoże faktycznie spróbuj tego kopru włoskiego. Kurcze jak dorosłą tak to męczy to się nie ma co dziwić, że dziecko wyje przy kolkach
A ja nie mogę spać od 4:30 i wzięłam się za porządki na moim blogu, stwierdziłam że na zwolnieniu będę więcej pisać i go rozruszam
-
Cześć dziewczyny
Ja wypoczywam na urlopie. Śmieję się, że w tym roku z mężem zdziadzieliśmy i wybraliśmy się nad Bałtyk. Na razie próbuję się odnaleźć w takim tempie wypoczynku, na szczęście okolica jest bardzo przyjemna, lasy i dużo fajnych terenów spacerowych. Za to jak wybieramy się do miejscowości obok na obiady, to tam doświadczam bałtykowania z moich koszmarów: tłumy ludzi, betonowa promenada i festiwal parawanówNiestety nie mogę tu długo spać przez niewygodne łóżka, ale dzięki temu codziennie zaliczam spacer brzegiem morza przed śniadaniem.
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Holibka, to samo o dzieciach pomyślałam.
Noc koszmar, ból taki że w pewnym momencie cała się już trzęsłam - z bólu, zmęczenia i stresu. Pomagała chwilowo gorąca woda do picia i siedząca pozycja. Przedrzemałam 3 godziny na jakiejś wieży z poduszek. Teraz chciałam chociaż chwilę normalnie pospać i ból wracaprzeokrutny. Nie wiem, jak tak dalej pójdzie to chyba na IP pojadę, bo oszaleję
mężowi też nockę zesrałam, a zaraz idzie do pracy
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Już myślę, czy to nie nerka albo wyrostek... ale gorączki brak, nawet stanu podgorączkowego. Nie wymiotuję, między 23 a 2 byłam 3 razy w wc i poszło ok (wczesniej jadłam kilka suszonych śliwek), sikam.normalnie - bezboleśnie, "czysto", stosownie do ilości pitej wody.
Jak siedzę to mi lepiej, leżenie powoduje okropny nawrót bólua ja chcę spaaaać, padam na pysk
Wejdę pod prysznic, wczoraj moment ciepełka i było lepiej. Umyję włosy, na wypadek wycieczki na IP
Spróbuję jeszcze z jedną nospą i paracetamolem.
Reszta brzucha ok - nie jest twardy, nie boli, mała się rusza...
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
NIEPOKORNA wczoraj pojawiły się po 9, ale jak zaczęłam robić zamówienie to wyskoczył jakiś błąd, pewnie przeciążenie serwera i klapa. Nie zamówiłam. No cóż.
Dostaliśmy od koleżanki mojego 3 gigantyczne reklamówki ciuszków.. widzę, że nic nie muszę z ciuszków kupowaćteraz tylko posegregować, poprać i wyprasować
ps. moje ciśnienie dziś extra, wyspałam się dziś, padłam wczoraj- pewnie z tych wszystkich nerwów i emocji wczorajszych.. no i chłodniej za zewnątrz jest.
podoba mi się ta dieta dla diabetyków:) ale muszę jeszcze się tego nauczyć :)zmienić pewne nawykiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 08:27
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Też miałam dziś ciężką noc, remont na finiszu, śniło mi się, że podłoga odpadła, mówię wam koszmar, mam już dość jestem taka przemęczona, że sama się już sobie kłaniam. Na nic nie mam czasu, mnóstwo spraw do załatwienia, kupa roboty, zaległe zlecenia, jak ja zazdroszczę tych spacerów nad morzem.
Zapowiedziałam dziś mężowi, że po przeprowadzce idę do spa, masaż, mani pedi i co sobie kurde zamarzę....mam wyjść zrelaksowana i wieczorem jeszcze chcę kolację przy świecachmam nadzieję, że dożyję, jeszcze tylko 2 tygodnie...
wichrowe_wzgórza, pako_mrrr lubią tę wiadomość