X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    też nad tym ubolewam...codziennie....

otulaczek zobaczyłam i też sie zastanawiam czy brać...choć dziecko troche jak robak dla mnie w tym wyglada...chetnie poczytam jesli ktoś uzytkował i ma namacalne dowody że działa

niby dzieci lubią być ciasno otulane, ale wiadomo zalezy od dziecka, większości może pasować, twojemu akurat nie, to już tylko empirycznie można sprawdzić :)
    Wyprawka to jednak wielkie ryzyko hehe, bo i trzeba celować z rozmiarem, a i pewnie trafi się sporo bubli, albo nawet hitowe rzeczy nie sprawdzą się akurat u naszych dzieci.

Ja tam kupuje, majątku nie kosztuje, najwyżej odsprzedam albo komuś dam.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zasadzie chcę jak najmniej. Nie jestem podatna na reklamy. Albo coś mnie argumentami przekona, albo nie. Nie lubię zbędnych rzeczy.
    A że planujemy nie mieć jedynaczki i pewnie dość szybko ze względu na wiek ;) będziemy myśleć o następnym, to wychodzę z założenia, że się te rzeczy jeszcze przydadzą ;) dlatego też niektóre rzeczy chcę mieć nowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 15:38

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki
    Chciałam się przywitać, jestem nowa. :D
    Nie wiedziałam, że istnieje takie extra forum. Widzę że można się z niego dużo dowiedzieć i nie czuć samotnym w tym okresie :D
    Super, że do was trafiłam !
    Serdecznie pozdrawiamy z Berlina razem z Patryczkiem w brzuszku <3

wichrowe_wzgórza, Jooozefka, KasiaHaBe, Aasienkaa, Zuza2323, Natalala, Majblanca, madzialenka84, Sunshine_111, Asia_89 lubią tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo no proszę, na tym etapie jeszcze ktoś dołącza :))

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ooo no proszę, na tym etapie jeszcze ktoś dołącza :))
    ja dopiero was znalazłam :) Wcześniej szukałam jakiegoś fajnego forum, niestety z marnym skutkiem :)
    Mimo to ciesze się, że można zawsze z kimś pogadać, mąż w pracy (chyba też już ma mnie dosyć - raczej mojej paplaniny :D ) Niestety mieszkam w Berlinie i to od półtorej roku, nie ma znajomych, nie ma z kim pogadać. Takie uroki mieszkania na obczyźnie :)

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do tematu glukozy. Jestem po wizycie i zalecenie-dieta. Moja glukoza po obciazeniu niby w normie,ale przy gornej granicy. Zaznaczam ,ze na czczo wyszla idealnie..po obciazeniu nie. Poki co dieta za 3 tyg wizyta a przed nia powtorka glukozy z obciążeniem.jak bedzie podobnie zostajemy przy diecie jak gorzej diabetolog.
    Cisnienie miałam tez podwyższone i zalecenie mam 2x dziennie w domu sprawdzac i notowac.
    No i dostalam antybiotyk bo znow leukocyty podwyższone.
    Poza tym wszystko git. Szyjka dluga,twarda i zamknieta i junior wazy ponad 850g :)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    niby dzieci lubią być ciasno otulane, ale wiadomo zalezy od dziecka, większości może pasować, twojemu akurat nie, to już tylko empirycznie można sprawdzić :)
    Wyprawka to jednak wielkie ryzyko hehe, bo i trzeba celować z rozmiarem, a i pewnie trafi się sporo bubli, albo nawet hitowe rzeczy nie sprawdzą się akurat u naszych dzieci.

Ja tam kupuje, majątku nie kosztuje, najwyżej odsprzedam albo komuś dam.

no własnie ta " ciasność " i że lubia, bo lubia to prawda juz kiedyś pisalam że to daje odczucia jak w "macicy" itd..przy pierwszym w ogole nie było takich cudów professional

mamatobe a ty tak zaawansowana 26tydz plus to chyba o pazdziernik zachaczasz nawet..

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka
    Niby termin na 5 listopad :) ale wszystko się okaże w praniu :D

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe witamy :) opowiedz cos o sobie, pierwsze dziecko czy juz masz pociechy?

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    Mamatobe witamy :) opowiedz cos o sobie, pierwsze dziecko czy juz masz pociechy?
    Pierwsze dzieciątko :) Nie planowane, ale mimo to pokochane od pierwszych dwóch kresek ^^ Wiecie jak to jest, wyjeżdża się za lepszym życiem z Polski, ja tak wyjechałam półtorej roku temu do Niemiec, ściągnęłam za sobą chłopaka (teraz już męża) i nagle wszystko potoczyło się bardzo szybko :) Teraz wiem że kiedyś wrócę do Polski. Nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko wychowywało się w takim mieście jak Berlin.
    Zbyt dużo kultur, a jak pójdzie w mamusi charakter to go nie upilnuje ;) :D
    No i jak to się mówi zawsze lepiej wśród rodziny. (To tylko takie plany, jak wiemy plany zawsze mogą ulec zmianie)
    Heh a co do mnie jeszcze, cholernie stresuje się tym wszystkim, wiecie ciążą, porodem, i tym jak to dam sobie radę :)

wichrowe_wzgórza, Aasienkaa lubią tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe - witaj u nas ;) ja tez sie stresuje wszystkim mimo, ze staralismy sie 2 lata o dziecko a im dalej tym ostatnio coraz bardziej sie denerwuje i martwie jak to wszystko bedzie...

Dziewczyny co do otulacza tez chce kupic tylko nie moge zdecydować czy woombie czy tulik... Mogłaby ktoras doświadczona doradzic?

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Mamatobe :)

Dziewczyny słyszała któraś cos wózkach Baby Merc? Jakoś mało opinii w internecie
    http://sklep.babymerc.pl/wozki-3w1-zestawy-z-fotelikiem/165-nowosc-3w1-wozek-baby-merc-zipy-q-aluminiowy-13kg.html

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zgagi to ja mam :) prawie dzień w dzień, raz mniej raz wiecej, raz później, a czasem od rana. Nic mi nie pomaga z naturalnych środków, a leków nie próbowałam. Pomaga mi dieta tak na prawde. Jak cały dzień jem, że tak powiem zdrowo, mało smażonego lub wcale, jak najmniej przetworzone potrawy i bez słodyczy, nie pokładam się zaraz po jedzeniu to wszystko jest Oki. W zasadzie dla mnie najbardziej zdradliwe jest to pokładania się, wtedy zgaga murowana :d.
    Upierdliwa ta zgaga strasznie to prawda, ale bez przesady :)

Jutro idę na badanie glukozy, co do straszenia tym badaniem to więcej się naczytałam w internecie strasznych historii niż od najbliższych koleżanek. Każda to przeszła i każda mówiła, ze no nie jest to najlepsza potrawa świta ale da się wypić i nie ma co się nakręcać, bo wtedy to faktycznie mdłości są już ze strachu.

Aasienkaa lubi tę wiadomość

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam wozek baby merc ;) ale jeszcze nie używany wiec ciezko mi opinie wydac

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Zaczęłam się poważnie nad otulaczem zastanawiać... a do tego taki śliczny znalazłam :P

Normalnie wyprawkowy szał dopadł i Ciebie :)
    Ja planuję kupić otulacz. Ale tez nie wiem jaki. Na razie to sprzątam mieszkanie po kuchniowym remoncie. Wszystkie rzeczy wyniesione do pokoju córki. Generalnie wielka masakra. Tempo sprzatania mam żółwiowe wiec z miesiąc mi zejdzie :)

Też mam okropne problemy z zaparciami. Wszystkiego juz próbowałam.

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o jakiś otulaczach itp a ja w ogóle nie wiem do czego takie rzeczy służą i co jest w ogóle potrzebne :P macie może jakieś fajne strony żeby się dokształcić co powinno się kupić albo co się przydaje? :P

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Normalnie wyprawkowy szał dopadł i Ciebie :)
    Hahahha no dla mnie myślenie o pojedynczych rzeczach to faktycznie już jak szał :D
    Zaczęly mi się reklamy stosowne wyświetlać, więc czasem wchodzę i paczę :P na razie na spokojnie.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe, ja w ogóle nie lubię takich mamuśkowych grup, ale ta bardzo mi pasuje. Nie widzę tu głupich kobiet, nie widzę byków ortograficznych (tak, to dla mnie ważne! ;) ), nie widzę pieluszkowego zapalenia mózgu i nawiedzenia słodko-pierdzącego na punkcie ciąży ;] Jest naprawdę ok :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem :) Hanna wazy 520g wszystko o jeden dzien wieksze :) no oprocz glowy heheh ta po siostrach i mamie bedzie miec mala :)

Zuza2323, Majblanca, wichrowe_wzgórza, KasiaHaBe, Pani Moł, Invis, Jooozefka, Asia_89 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja dieta to gotowany kurczak badz owoce i surowe warzywa nic innego nie moge jesc w dalszym ciagu:( aaaa i czasami wmusze w siebei kanapke z serem i ogorkiem.
    Takze nie jest jakas okropna ta moja dieta w ciazy.

Moja mama sie śmieje ze sprawdza sie u mnie zabobony pewnie i maluszke będzie miał włoski :P:P:P średnio w to wierze no ale co w coś niby trzeba :P

jestem po rozmowie z grupa wodzirejska (znalazalm az jedna wolna) i odrazu zmienili nam piosenke na pierwszy taniec hehehe ale musielismy opowiedziec o sobie zeby dobrali do nas scenariusz wesela. Pierwszy raz sie spotkalam z takim czyms ale smiesznie bylo zobaczymy czy jeszcze kogos znajde:)

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ