Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRęce też mi w nocy cierpną, wtedy umieszczam je poniżej łóżka żeby zwisały i krew napłynęła
Wichrowe, jak tam?? Przeszły bóle?
Ja dziś byłam z kotem brata przebywającym gościnnie u rodziców u weterynarza, bo kicha coś i lekarz orzekł jakieś zapalenie wirusowe, dał futrzakowi zastrzyki i inne leki. Od razu oczywiście wyobraziłam sobie sto toksoplazmoz i kocich zapaleń mózgu - a sierściuch to znajda, mają go od niedawna więc w sumie jeszcze nie wiadomo co za cholerstwo to może mieć. Dlatego profilaktycznie po najmniejszym kontakcie szoruję łapy jak oszalała, nawet zastanawiam się, czy nie powtórzyć badań na toxo, bo mam 0 przeciwciał.
Też macie takie twarde brzuszki? Na leżąco jest normalny, a na stojąco twardy na max. Nie boli to ani nie czuję skurczu, zastanawiam się jedynie czy to po prostu napięcie skóry już jest tak mocne czy jak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 22:05
Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
Pani Moł
Ja urządzam spacery po pokoju i trzęse rękoma:D
Jeżeli chodzi o brzuch to ostatnio na koniec dnia (jak stoje) to mam twardy i dziwne wrażenie jakby miał pęknąćJakby mnie ktoś napąpował.
-
Pani Moł, od samego dotyku kota się nie zarazisz, musiałabyś zostawić kocią kupę w kuwecie na kilkadziesiąt godzin, potem jej dotykać, nie myć rąk etc. prędzej się od brudnej marchewki rozchorujesz niż od śierściucha
co do twardości brzucha, stawiam na grawitację, w końcu oprócz dziecia mamy standardowe ludzkie wypełnienie które gdzieś się musi mieścić
wracając jeszcze do dywanów, nie chodzi o to żeby się w całej chacie pozbywać, w salonie będę miała, ale czytałam o tym żeby w pokoju dziecka przynajmniej na początku nie instalować zbędnych tekstyliów zbierających kurz -dywanów, zasłon etc. Jeszcze się za to nie biorę, tak tylko rozważałam czy sprawdzają sie dywany czy nie.
Wichrowe, mam nadzieję, że wszystko ok i że w końcu znaleźli przyczynę.
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
a może dzieciątko się wypina? mój brzuch jak robi się twardy to czuję skurcz delikatny, czasem się aż boję, ale nigdy skurcz nie przekroczył 30 sek. i nie są to skurcze regularne. ale dziwne uczucie
Pani Moł ja też nie byłam chora na toxo, ale mi lekarz powiedział na początku ciąży, że prędzej z niedomytych owoców i warzyw mogę się zarazić niż od zwierzaka, ale sama bym ręce myła jak oszalałacóra 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
mietata wrote:Pani Moł, od samego dotyku kota się nie zarazisz, musiałabyś zostawić kocią kupę w kuwecie na kilkadziesiąt godzin, potem jej dotykać, nie myć rąk etc. prędzej się od brudnej marchewki rozchorujesz niż od śierściucha
co do twardości brzucha, stawiam na grawitację, w końcu oprócz dziecia mamy standardowe ludzkie wypełnienie które gdzieś się musi mieścić
wracając jeszcze do dywanów, nie chodzi o to żeby się w całej chacie pozbywać, w salonie będę miała, ale czytałam o tym żeby w pokoju dziecka przynajmniej na początku nie instalować zbędnych tekstyliów zbierających kurz -dywanów, zasłon etc. Jeszcze się za to nie biorę, tak tylko rozważałam czy sprawdzają sie dywany czy nie.
Wichrowe, mam nadzieję, że wszystko ok i że w końcu znaleźli przyczynę.
wichrowe co u Ciebie?córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
Aasienkaa wrote:patrzę na mój suwak.. hmmm nasze dzieci to giganty, mój prawie 2x taki
skąd oni biorą te dane
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dywany- Ja odwrotnie od większości. Nie mam w domu żadnego dywanu i raczej nie kupie. (chyba ze ciążowe hormony coś mi w głowie zmienią). Osobiście uważam, że jak ktoś zachowuje czystość to dywanu nie sa szkodliwe. Ja poprostu ich nie lubię. Dziecku będę mate rozwijać do zabawy.
.
Twardnienie brzucha- tez mam takie uczucie wieczorem jakby mój brzuch byl troche ciałem obcym. ;-p. Taka naprężona skóra...
Laktoza i gluten - mi lekarz powiedział, że uczulenie moze objawiać sie w bardzo różny sposób. Ja miałam problemy trawienne ale też problemy z cerą mimo ze nie okreslono u mnie alergii. Ciaza to specyficzny stan i może nasilac rozne objawy.
Dostałam teraz pod opiekę owczarka niemieckiego moich rodziców (lakierują nową podłogę) leży biedaczysko i tęskni aż mnie serce ściska ale no niestety 4 dni musi byc poza domem bo dla niego to tez nie zdrowe.
Szkoła rodzenia - bylam na pierwszym spotkaniu i jestem baardzo zadowolona. U mnie spotkania trwaja 1h + ćwiczenia i cały kurs trwa az do porodu...
Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
Co do twardego brzuszka ostatnio też tak mam że robi się twardy jakby ktoś go nadmuchal i mam uczcie że mógłby pękać. Do tego musze spać z 2 poduszkami żeby było wyżej bo czasem mi podchodzi wszystko do gardła .. no i nie mogę znalezc pozycji do spania czasem układam się kilkadziesiąt razy bo coś mi nie wygodnie.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja też mam czasem twardy brzuch i to w różnych miejscach. Ale lekarz kazał się tym nie stresować, to przestałam googlowanie :d.
Dziewczyny a co sądzicie o laktatorze ? Ja chciałam kupić elektryczny przed porodem, żeby mi w razie potrzeby później mąż nie musial na szybko kupowac. Ale cały czas się zastanawiam, czy elektryczny czy ręczny ? Który polecacie ? -
Mi ten dywan już dawno wpadł w oko, i nie potrafiłam go nie kupić
Jest spory, gruby, mięsisty- moja córka obecnie ma dla odmiany dywan pluszowy, ale jej dywany są wymieniane dosyć często, bo ona ma białe
https://zapodaj.net/images/de3ba76909408.jpg
Po wakacjach, jakoś we wrześniu będziemy pokój małego malować i kupować mebelki, więc fajnie zdąży wszystko "wywietrzeć i pooddychać" zanim maluch się urodzi.
Tak będąc w temacie pokoju i wyprawki- ktoś kiedyś pisał o tym, kiedy prać i prasować ubranka. Ja sobie tę "przyjemność" zostawiam na sam koniec, chcę aby ubranka były możliwie jak najświeższe. Myślę, że na pewno będzie to w październiku- początek lub połowa miesiąca. A Wy mamusie? Myślałyście już o tym, i o detergentach jakich użyjecie do prania dziecięcych ubranek? Z córką prałam w Dzidziusiu, teraz nie wiem czy się nie zdecyduję na Lovelę.
Laktator- ja nadal zastanawiam się w jaki inwestować. Raz myślę, że elektryczny, innym razem że ręczny... jeszcze innym razem zastanawiam się czy się z tym zakupem nie wstrzymać, bo może nie będzie potrzebny. Czy ktoś używał ręcznego, do sporadycznego odciągania, np. przy wyjściu? Czy strasznie uciążliwe jest używanie ręcznego, czy lepiej zainwestować w elektryczny (nie oszukujmy się, cena przy elektrycznym sporo wyższa).
Twardnienie brzucha- mi twardnieje tylko kiedy mały się "wypnie" i rozróżniam to. Skurczy jeszcze żadnych nie miałam (nie licząc skurczy poprzedzających biegunkę po żelazie...) i zastanawiam się czy się pojawią. Ogólnie z brzuchem wszystko w jak najlepszym porządku jak narazieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 22:59
-
KURWAAAAA!!! Przepraszam, ale inaczej NIE MOGĘ. 3 godziny leci mi JEDNA kroplówka. Z czego 40 min ja i mąż prosiliśmy o przepchanie bo się zatkała. 2 godziny czekania na wypis.
Właśnie wychodzę. Kolka nerkowa. Jestem zdrowa, dziecko tak uciska, może się to powtarzaćMamatobe♥ lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Invis ja ze względu na duże prawdopodobieństwo, że w szpitalu mogę wylądować ok 30 tc to chce poprasować pod koniec sierpnia - początek września. Zaczynamy od Lovelii.
Karola___ ja kupuję laktator ręczny, stanę na rzęsach aby karmić piersią, ale sprzęt musi byćjak zechcę gdzieś wyskoczyć to pokarm zostawię tatusiowi ;)poza tym laktator chcę zabrać do szpitala, nie wiem jak zacznie się poród, czy będę miała pokarm itp. a laktator pomoże mi w razie potrzeby w rozkręceniu laktacji. Może i elektryczny jest fajny, ale wolę kasę wydać na coś innego. Z córą kończyłam studia karmiąc, w weekendy wyjeżdżałam, tylko na noc wracałam, ręczny laktator pomógł mi utrzymać karmienie piersią, ściągałam pokarm bez problemu.
Majblanca mój brzuch czasem też jak ciało obce a w środku czasem mam wrażenie jakbym miała małą ośmiornicęale lubue te jego zaczepki.. no oprócz uderzeń o pęcherz
jak wasze maluchy teraz są położone? tak z ciekawości;) bo do prawidłowej pozycji mają jeszcze dużo czasuMajblanca lubi tę wiadomość
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
Invis wrote:Mi ten dywan już dawno wpadł w oko, i nie potrafiłam go nie kupić
Jest spory, gruby, mięsisty- moja córka obecnie ma dla odmiany dywan pluszowy, ale jej dywany są wymieniane dosyć często, bo ona ma białe
https://zapodaj.net/images/de3ba76909408.jpg
Piękny dywanik, nie mogę się napatrzec na to cudo
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert