X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręce też mi w nocy cierpną, wtedy umieszczam je poniżej łóżka żeby zwisały i krew napłynęła :)
    Wichrowe, jak tam?? Przeszły bóle?

Ja dziś byłam z kotem brata przebywającym gościnnie u rodziców u weterynarza, bo kicha coś i lekarz orzekł jakieś zapalenie wirusowe, dał futrzakowi zastrzyki i inne leki. Od razu oczywiście wyobraziłam sobie sto toksoplazmoz i kocich zapaleń mózgu - a sierściuch to znajda, mają go od niedawna więc w sumie jeszcze nie wiadomo co za cholerstwo to może mieć. Dlatego profilaktycznie po najmniejszym kontakcie szoruję łapy jak oszalała, nawet zastanawiam się, czy nie powtórzyć badań na toxo, bo mam 0 przeciwciał.

Też macie takie twarde brzuszki? Na leżąco jest normalny, a na stojąco twardy na max. Nie boli to ani nie czuję skurczu, zastanawiam się jedynie czy to po prostu napięcie skóry już jest tak mocne czy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 22:05

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł
    Ja urządzam spacery po pokoju i trzęse rękoma:D
    Jeżeli chodzi o brzuch to ostatnio na koniec dnia (jak stoje) to mam twardy i dziwne wrażenie jakby miał pęknąć :) Jakby mnie ktoś napąpował. :)

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • mietata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, od samego dotyku kota się nie zarazisz, musiałabyś zostawić kocią kupę w kuwecie na kilkadziesiąt godzin, potem jej dotykać, nie myć rąk etc. prędzej się od brudnej marchewki rozchorujesz niż od śierściucha :)

co do twardości brzucha, stawiam na grawitację, w końcu oprócz dziecia mamy standardowe ludzkie wypełnienie które gdzieś się musi mieścić ;)

wracając jeszcze do dywanów, nie chodzi o to żeby się w całej chacie pozbywać, w salonie będę miała, ale czytałam o tym żeby w pokoju dziecka przynajmniej na początku nie instalować zbędnych tekstyliów zbierających kurz -dywanów, zasłon etc. Jeszcze się za to nie biorę, tak tylko rozważałam czy sprawdzają sie dywany czy nie.

Wichrowe, mam nadzieję, że wszystko ok i że w końcu znaleźli przyczynę.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może dzieciątko się wypina? mój brzuch jak robi się twardy to czuję skurcz delikatny, czasem się aż boję, ale nigdy skurcz nie przekroczył 30 sek. i nie są to skurcze regularne. ale dziwne uczucie ;)
    Pani Moł ja też nie byłam chora na toxo, ale mi lekarz powiedział na początku ciąży, że prędzej z niedomytych owoców i warzyw mogę się zarazić niż od zwierzaka, ale sama bym ręce myła jak oszalała :)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Pani Moł, od samego dotyku kota się nie zarazisz, musiałabyś zostawić kocią kupę w kuwecie na kilkadziesiąt godzin, potem jej dotykać, nie myć rąk etc. prędzej się od brudnej marchewki rozchorujesz niż od śierściucha :)

co do twardości brzucha, stawiam na grawitację, w końcu oprócz dziecia mamy standardowe ludzkie wypełnienie które gdzieś się musi mieścić ;)

wracając jeszcze do dywanów, nie chodzi o to żeby się w całej chacie pozbywać, w salonie będę miała, ale czytałam o tym żeby w pokoju dziecka przynajmniej na początku nie instalować zbędnych tekstyliów zbierających kurz -dywanów, zasłon etc. Jeszcze się za to nie biorę, tak tylko rozważałam czy sprawdzają sie dywany czy nie.

Wichrowe, mam nadzieję, że wszystko ok i że w końcu znaleźli przyczynę.
    u nas z córką dywan się sprawdził i teraz też zakupiłam do synka do pokoju dywan ( a był to pokój roboczy bez dywanu.. bo nigdy nie wiedziałam jaki ma być- teraz już wiem)dywan kupiłam też z IKEA taki czarno biały dobrze że szybciej kupiłam bo się jeszcze wyśmierdzi :D

wichrowe co u Ciebie?

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzę na mój suwak.. hmmm nasze dzieci to giganty, mój prawie 2x taki :D skąd oni biorą te dane ;)

82dox1hppr9ztp9m.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    patrzę na mój suwak.. hmmm nasze dzieci to giganty, mój prawie 2x taki :D skąd oni biorą te dane ;)
    Hehe moje maluszki w zeszły poniedziałek miały 551 i 552 gram å był to 21+5

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dywany- Ja odwrotnie od większości. Nie mam w domu żadnego dywanu i raczej nie kupie. (chyba ze ciążowe hormony coś mi w głowie zmienią). Osobiście uważam, że jak ktoś zachowuje czystość to dywanu nie sa szkodliwe. Ja poprostu ich nie lubię. Dziecku będę mate rozwijać do zabawy. ;-).

Twardnienie brzucha- tez mam takie uczucie wieczorem jakby mój brzuch byl troche ciałem obcym. ;-p. Taka naprężona skóra...

Laktoza i gluten - mi lekarz powiedział, że uczulenie moze objawiać sie w bardzo różny sposób. Ja miałam problemy trawienne ale też problemy z cerą mimo ze nie okreslono u mnie alergii. Ciaza to specyficzny stan i może nasilac rozne objawy.

Dostałam teraz pod opiekę owczarka niemieckiego moich rodziców (lakierują nową podłogę) leży biedaczysko i tęskni aż mnie serce ściska ale no niestety 4 dni musi byc poza domem bo dla niego to tez nie zdrowe.

Szkoła rodzenia - bylam na pierwszym spotkaniu i jestem baardzo zadowolona. U mnie spotkania trwaja 1h + ćwiczenia i cały kurs trwa az do porodu.. ;-).

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do twardego brzuszka ostatnio też tak mam że robi się twardy jakby ktoś go nadmuchal i mam uczcie że mógłby pękać. Do tego musze spać z 2 poduszkami żeby było wyżej bo czasem mi podchodzi wszystko do gardła .. no i nie mogę znalezc pozycji do spania czasem układam się kilkadziesiąt razy bo coś mi nie wygodnie.

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam czasem twardy brzuch i to w różnych miejscach. Ale lekarz kazał się tym nie stresować, to przestałam googlowanie :d.
    Dziewczyny a co sądzicie o laktatorze ? Ja chciałam kupić elektryczny przed porodem, żeby mi w razie potrzeby później mąż nie musial na szybko kupowac. Ale cały czas się zastanawiam, czy elektryczny czy ręczny ? Który polecacie ?

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ten dywan już dawno wpadł w oko, i nie potrafiłam go nie kupić :) Jest spory, gruby, mięsisty- moja córka obecnie ma dla odmiany dywan pluszowy, ale jej dywany są wymieniane dosyć często, bo ona ma białe :D
    https://zapodaj.net/images/de3ba76909408.jpg

Po wakacjach, jakoś we wrześniu będziemy pokój małego malować i kupować mebelki, więc fajnie zdąży wszystko "wywietrzeć i pooddychać" zanim maluch się urodzi.

Tak będąc w temacie pokoju i wyprawki- ktoś kiedyś pisał o tym, kiedy prać i prasować ubranka. Ja sobie tę "przyjemność" zostawiam na sam koniec, chcę aby ubranka były możliwie jak najświeższe. Myślę, że na pewno będzie to w październiku- początek lub połowa miesiąca. A Wy mamusie? Myślałyście już o tym, i o detergentach jakich użyjecie do prania dziecięcych ubranek? Z córką prałam w Dzidziusiu, teraz nie wiem czy się nie zdecyduję na Lovelę.

Laktator- ja nadal zastanawiam się w jaki inwestować. Raz myślę, że elektryczny, innym razem że ręczny... jeszcze innym razem zastanawiam się czy się z tym zakupem nie wstrzymać, bo może nie będzie potrzebny. Czy ktoś używał ręcznego, do sporadycznego odciągania, np. przy wyjściu? Czy strasznie uciążliwe jest używanie ręcznego, czy lepiej zainwestować w elektryczny (nie oszukujmy się, cena przy elektrycznym sporo wyższa).

Twardnienie brzucha- mi twardnieje tylko kiedy mały się "wypnie" i rozróżniam to. Skurczy jeszcze żadnych nie miałam (nie licząc skurczy poprzedzających biegunkę po żelazie...) i zastanawiam się czy się pojawią. Ogólnie z brzuchem wszystko w jak najlepszym porządku jak narazie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 22:59

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KURWAAAAA!!! Przepraszam, ale inaczej NIE MOGĘ. 3 godziny leci mi JEDNA kroplówka. Z czego 40 min ja i mąż prosiliśmy o przepchanie bo się zatkała. 2 godziny czekania na wypis.
    Właśnie wychodzę. Kolka nerkowa. Jestem zdrowa, dziecko tak uciska, może się to powtarzać :(

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis ja ze względu na duże prawdopodobieństwo, że w szpitalu mogę wylądować ok 30 tc to chce poprasować pod koniec sierpnia - początek września. Zaczynamy od Lovelii.

Karola___ ja kupuję laktator ręczny, stanę na rzęsach aby karmić piersią, ale sprzęt musi być :) jak zechcę gdzieś wyskoczyć to pokarm zostawię tatusiowi ;)poza tym laktator chcę zabrać do szpitala, nie wiem jak zacznie się poród, czy będę miała pokarm itp. a laktator pomoże mi w razie potrzeby w rozkręceniu laktacji. Może i elektryczny jest fajny, ale wolę kasę wydać na coś innego. Z córą kończyłam studia karmiąc, w weekendy wyjeżdżałam, tylko na noc wracałam, ręczny laktator pomógł mi utrzymać karmienie piersią, ściągałam pokarm bez problemu.
    Majblanca mój brzuch czasem też jak ciało obce a w środku czasem mam wrażenie jakbym miała małą ośmiornicę :D ale lubue te jego zaczepki.. no oprócz uderzeń o pęcherz :)
    jak wasze maluchy teraz są położone? tak z ciekawości;) bo do prawidłowej pozycji mają jeszcze dużo czasu :)

Majblanca lubi tę wiadomość

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa mój mały na ostatnim USG jeszcze był główką do góry :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś głową w dół :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Mi ten dywan już dawno wpadł w oko, i nie potrafiłam go nie kupić :) Jest spory, gruby, mięsisty- moja córka obecnie ma dla odmiany dywan pluszowy, ale jej dywany są wymieniane dosyć często, bo ona ma białe :D
    https://zapodaj.net/images/de3ba76909408.jpg

Piękny dywanik, nie mogę się napatrzec na to cudo :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi właśnie Belly pokazało, że jestem już w siódmym miesiącu! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 00:07

Majblanca, Pani Moł lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie synus wzdłuż brzucha złożony jak "scyzoryk" tak go doktor określił... Ale czuję ze ma duzo miejsca jeszcze bo fika i rusza sie strasznie. Mam wrażenie ze każdego dnia jest troche inaczej.

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - piękny dywanik!

Wichrowe - ale się naczekałaś :/ współczuję bólu, miejmy nadzieję, że się już nie powtórzy.

Co do projektu body to teraz się załapać na działający serwer chyba graniczy z cudem :)

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeah!! Udało mi się upolować 1 bodziaka z projekt body ale w rozmiarze 62 bo 56 juz nie było. Jakims fartem odswieżyłam stronę i się udało ;-)

m3sxyx8ddvq77ovr.png
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ