X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręce też mi w nocy cierpną, wtedy umieszczam je poniżej łóżka żeby zwisały i krew napłynęła :)
    Wichrowe, jak tam?? Przeszły bóle?

Ja dziś byłam z kotem brata przebywającym gościnnie u rodziców u weterynarza, bo kicha coś i lekarz orzekł jakieś zapalenie wirusowe, dał futrzakowi zastrzyki i inne leki. Od razu oczywiście wyobraziłam sobie sto toksoplazmoz i kocich zapaleń mózgu - a sierściuch to znajda, mają go od niedawna więc w sumie jeszcze nie wiadomo co za cholerstwo to może mieć. Dlatego profilaktycznie po najmniejszym kontakcie szoruję łapy jak oszalała, nawet zastanawiam się, czy nie powtórzyć badań na toxo, bo mam 0 przeciwciał.

Też macie takie twarde brzuszki? Na leżąco jest normalny, a na stojąco twardy na max. Nie boli to ani nie czuję skurczu, zastanawiam się jedynie czy to po prostu napięcie skóry już jest tak mocne czy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 22:05

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł
    Ja urządzam spacery po pokoju i trzęse rękoma:D
    Jeżeli chodzi o brzuch to ostatnio na koniec dnia (jak stoje) to mam twardy i dziwne wrażenie jakby miał pęknąć :) Jakby mnie ktoś napąpował. :)

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • mietata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, od samego dotyku kota się nie zarazisz, musiałabyś zostawić kocią kupę w kuwecie na kilkadziesiąt godzin, potem jej dotykać, nie myć rąk etc. prędzej się od brudnej marchewki rozchorujesz niż od śierściucha :)

co do twardości brzucha, stawiam na grawitację, w końcu oprócz dziecia mamy standardowe ludzkie wypełnienie które gdzieś się musi mieścić ;)

wracając jeszcze do dywanów, nie chodzi o to żeby się w całej chacie pozbywać, w salonie będę miała, ale czytałam o tym żeby w pokoju dziecka przynajmniej na początku nie instalować zbędnych tekstyliów zbierających kurz -dywanów, zasłon etc. Jeszcze się za to nie biorę, tak tylko rozważałam czy sprawdzają sie dywany czy nie.

Wichrowe, mam nadzieję, że wszystko ok i że w końcu znaleźli przyczynę.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może dzieciątko się wypina? mój brzuch jak robi się twardy to czuję skurcz delikatny, czasem się aż boję, ale nigdy skurcz nie przekroczył 30 sek. i nie są to skurcze regularne. ale dziwne uczucie ;)
    Pani Moł ja też nie byłam chora na toxo, ale mi lekarz powiedział na początku ciąży, że prędzej z niedomytych owoców i warzyw mogę się zarazić niż od zwierzaka, ale sama bym ręce myła jak oszalała :)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Pani Moł, od samego dotyku kota się nie zarazisz, musiałabyś zostawić kocią kupę w kuwecie na kilkadziesiąt godzin, potem jej dotykać, nie myć rąk etc. prędzej się od brudnej marchewki rozchorujesz niż od śierściucha :)

co do twardości brzucha, stawiam na grawitację, w końcu oprócz dziecia mamy standardowe ludzkie wypełnienie które gdzieś się musi mieścić ;)

wracając jeszcze do dywanów, nie chodzi o to żeby się w całej chacie pozbywać, w salonie będę miała, ale czytałam o tym żeby w pokoju dziecka przynajmniej na początku nie instalować zbędnych tekstyliów zbierających kurz -dywanów, zasłon etc. Jeszcze się za to nie biorę, tak tylko rozważałam czy sprawdzają sie dywany czy nie.

Wichrowe, mam nadzieję, że wszystko ok i że w końcu znaleźli przyczynę.
    u nas z córką dywan się sprawdził i teraz też zakupiłam do synka do pokoju dywan ( a był to pokój roboczy bez dywanu.. bo nigdy nie wiedziałam jaki ma być- teraz już wiem)dywan kupiłam też z IKEA taki czarno biały dobrze że szybciej kupiłam bo się jeszcze wyśmierdzi :D

wichrowe co u Ciebie?

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzę na mój suwak.. hmmm nasze dzieci to giganty, mój prawie 2x taki :D skąd oni biorą te dane ;)

82dox1hppr9ztp9m.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    patrzę na mój suwak.. hmmm nasze dzieci to giganty, mój prawie 2x taki :D skąd oni biorą te dane ;)
    Hehe moje maluszki w zeszły poniedziałek miały 551 i 552 gram å był to 21+5

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dywany- Ja odwrotnie od większości. Nie mam w domu żadnego dywanu i raczej nie kupie. (chyba ze ciążowe hormony coś mi w głowie zmienią). Osobiście uważam, że jak ktoś zachowuje czystość to dywanu nie sa szkodliwe. Ja poprostu ich nie lubię. Dziecku będę mate rozwijać do zabawy. ;-).

Twardnienie brzucha- tez mam takie uczucie wieczorem jakby mój brzuch byl troche ciałem obcym. ;-p. Taka naprężona skóra...

Laktoza i gluten - mi lekarz powiedział, że uczulenie moze objawiać sie w bardzo różny sposób. Ja miałam problemy trawienne ale też problemy z cerą mimo ze nie okreslono u mnie alergii. Ciaza to specyficzny stan i może nasilac rozne objawy.

Dostałam teraz pod opiekę owczarka niemieckiego moich rodziców (lakierują nową podłogę) leży biedaczysko i tęskni aż mnie serce ściska ale no niestety 4 dni musi byc poza domem bo dla niego to tez nie zdrowe.

Szkoła rodzenia - bylam na pierwszym spotkaniu i jestem baardzo zadowolona. U mnie spotkania trwaja 1h + ćwiczenia i cały kurs trwa az do porodu.. ;-).

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do twardego brzuszka ostatnio też tak mam że robi się twardy jakby ktoś go nadmuchal i mam uczcie że mógłby pękać. Do tego musze spać z 2 poduszkami żeby było wyżej bo czasem mi podchodzi wszystko do gardła .. no i nie mogę znalezc pozycji do spania czasem układam się kilkadziesiąt razy bo coś mi nie wygodnie.

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam czasem twardy brzuch i to w różnych miejscach. Ale lekarz kazał się tym nie stresować, to przestałam googlowanie :d.
    Dziewczyny a co sądzicie o laktatorze ? Ja chciałam kupić elektryczny przed porodem, żeby mi w razie potrzeby później mąż nie musial na szybko kupowac. Ale cały czas się zastanawiam, czy elektryczny czy ręczny ? Który polecacie ?

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ten dywan już dawno wpadł w oko, i nie potrafiłam go nie kupić :) Jest spory, gruby, mięsisty- moja córka obecnie ma dla odmiany dywan pluszowy, ale jej dywany są wymieniane dosyć często, bo ona ma białe :D
    https://zapodaj.net/images/de3ba76909408.jpg

Po wakacjach, jakoś we wrześniu będziemy pokój małego malować i kupować mebelki, więc fajnie zdąży wszystko "wywietrzeć i pooddychać" zanim maluch się urodzi.

Tak będąc w temacie pokoju i wyprawki- ktoś kiedyś pisał o tym, kiedy prać i prasować ubranka. Ja sobie tę "przyjemność" zostawiam na sam koniec, chcę aby ubranka były możliwie jak najświeższe. Myślę, że na pewno będzie to w październiku- początek lub połowa miesiąca. A Wy mamusie? Myślałyście już o tym, i o detergentach jakich użyjecie do prania dziecięcych ubranek? Z córką prałam w Dzidziusiu, teraz nie wiem czy się nie zdecyduję na Lovelę.

Laktator- ja nadal zastanawiam się w jaki inwestować. Raz myślę, że elektryczny, innym razem że ręczny... jeszcze innym razem zastanawiam się czy się z tym zakupem nie wstrzymać, bo może nie będzie potrzebny. Czy ktoś używał ręcznego, do sporadycznego odciągania, np. przy wyjściu? Czy strasznie uciążliwe jest używanie ręcznego, czy lepiej zainwestować w elektryczny (nie oszukujmy się, cena przy elektrycznym sporo wyższa).

Twardnienie brzucha- mi twardnieje tylko kiedy mały się "wypnie" i rozróżniam to. Skurczy jeszcze żadnych nie miałam (nie licząc skurczy poprzedzających biegunkę po żelazie...) i zastanawiam się czy się pojawią. Ogólnie z brzuchem wszystko w jak najlepszym porządku jak narazie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 22:59

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KURWAAAAA!!! Przepraszam, ale inaczej NIE MOGĘ. 3 godziny leci mi JEDNA kroplówka. Z czego 40 min ja i mąż prosiliśmy o przepchanie bo się zatkała. 2 godziny czekania na wypis.
    Właśnie wychodzę. Kolka nerkowa. Jestem zdrowa, dziecko tak uciska, może się to powtarzać :(

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis ja ze względu na duże prawdopodobieństwo, że w szpitalu mogę wylądować ok 30 tc to chce poprasować pod koniec sierpnia - początek września. Zaczynamy od Lovelii.

Karola___ ja kupuję laktator ręczny, stanę na rzęsach aby karmić piersią, ale sprzęt musi być :) jak zechcę gdzieś wyskoczyć to pokarm zostawię tatusiowi ;)poza tym laktator chcę zabrać do szpitala, nie wiem jak zacznie się poród, czy będę miała pokarm itp. a laktator pomoże mi w razie potrzeby w rozkręceniu laktacji. Może i elektryczny jest fajny, ale wolę kasę wydać na coś innego. Z córą kończyłam studia karmiąc, w weekendy wyjeżdżałam, tylko na noc wracałam, ręczny laktator pomógł mi utrzymać karmienie piersią, ściągałam pokarm bez problemu.
    Majblanca mój brzuch czasem też jak ciało obce a w środku czasem mam wrażenie jakbym miała małą ośmiornicę :D ale lubue te jego zaczepki.. no oprócz uderzeń o pęcherz :)
    jak wasze maluchy teraz są położone? tak z ciekawości;) bo do prawidłowej pozycji mają jeszcze dużo czasu :)

Majblanca lubi tę wiadomość

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa mój mały na ostatnim USG jeszcze był główką do góry :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś głową w dół :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Mi ten dywan już dawno wpadł w oko, i nie potrafiłam go nie kupić :) Jest spory, gruby, mięsisty- moja córka obecnie ma dla odmiany dywan pluszowy, ale jej dywany są wymieniane dosyć często, bo ona ma białe :D
    https://zapodaj.net/images/de3ba76909408.jpg

Piękny dywanik, nie mogę się napatrzec na to cudo :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi właśnie Belly pokazało, że jestem już w siódmym miesiącu! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 00:07

Majblanca, Pani Moł lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie synus wzdłuż brzucha złożony jak "scyzoryk" tak go doktor określił... Ale czuję ze ma duzo miejsca jeszcze bo fika i rusza sie strasznie. Mam wrażenie ze każdego dnia jest troche inaczej.

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - piękny dywanik!

Wichrowe - ale się naczekałaś :/ współczuję bólu, miejmy nadzieję, że się już nie powtórzy.

Co do projektu body to teraz się załapać na działający serwer chyba graniczy z cudem :)

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeah!! Udało mi się upolować 1 bodziaka z projekt body ale w rozmiarze 62 bo 56 juz nie było. Jakims fartem odswieżyłam stronę i się udało ;-)

m3sxyx8ddvq77ovr.png
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ