X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaj, wrócisz do domu będzie cię nadal bolało, już lepiej to wyjaśnić raz a dobrze.

pako_mrrr lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie i tak i tak :/ raczej nic nowego mi nie powiedzà tutaj :/
    Okropnie tu jest :(

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe trzymaj się!
    A może to jakiś piasek w nerkach czy coś? Jakbyś nie była w ciąży to bym ci piwo poradziła ;]

age.png

age.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy którejś z Was wyszedł wynik toxo Igg - i Igm +? Wg internetów oznacza to świeże zakażenie, ale wartości są dziwnie niskie. Znajoma mojej mamy pracuje w diagnostyce i powiedziała, że to dziwny wynik Igg 0,010 oraz Igm 0,060, gdzie właśnie od 0,060 zaczyna się wynik dodatni. Do tej pory miałam Igg i Igm oba ujemne, a toxo robiłam już 3 razy.

Jutro rano powtarzam to badanie, a w piątek mam kontrolę u mojej ginekolog. W emocjach napisałam jej już SMSa z wynikami badań i pytaniem, czy czekać do piątku, czy jutro już się u niej pojawić. Jeszcze mi nie odpowiedziała, a ja oczywiście histeryzuję.

Pocieszam się tym, że sporo kobiet robi toxo tylko w 1 trymestrze i potem nawet nie wiedzą, czy są chore czy nie, a dzieci rodzą się zdrowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 17:25

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe lepiej poczekaj. Może coś się wyjaśni a tak wrócisz do domu i będziesz dalej myśleć i się stresować.

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu :) pokój po remoncie mega :) miejsca mnóstwo! Jasno, przestronnie. Tylko walczymy teraz z zapełnianiem mebli, bo wszystko jest w kartonach :p

No i w końcu mam swoją poduchę ciążową, bo do teściowej nie brałam. No ciężko się bez niej śpi.
    Więc jak ktoś się namyśla to polecam :)

I ściągnęłam do domu wszystkie ubranka dla małej. Mamy tego tyle, że obiecałam mężowi, że już nic więcej nie kupię :p trochę mi nie wierzy ;)

Co do malowania łóżeczka - w weekend zgłębiłam temat. Najbardziej polecane są emulsje i bejce Altax z certyfikatem "bezpieczna zabawka".

W temacie dziwnych snów - dzisiaj śniło mi się, że jakiś gówniarz wspiął się do nas na wysokość pierwszego piętra i podglądał mnie przez okno w łazience. Tak się Wkurzyłam, że otworzyłam okno i go odpechnęłam. Wylądował na ziemi i się nie ruszał a ja kminiłam czy dzwonić po pogotowie czy nie :p bo nie chciałam sobie robić problemu ;)

Zgaga - mi w dalszym ciągu pomaga zimne kakao błyskawiczne.

Pani Moł - co do wyników krzywej cukrowej. U mnie po godzinie było 87 a po 2h 104. Czyli też nie spadło, a nawet wzrosło. Ale że wszystko w normie to i jeden ginekolog i drugi nie mieli żadnych zarzutów. Więc pewnie i u Ciebie tak będzie :)

Mietata - współczuję tego stresu remontowego.. chyba faktycznie urlop to dobry pomysł. Będzie czas na w miarę spokojne ogarnięcie najwazniejszyh spraw.

Wichrowe wzgórza - lepiej drążyć temat bólu skoro tak męczy. Widocznie jakaś przyczyna tego musi być.

Pani Moł lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Wichrowe trzymaj się!
    A może to jakiś piasek w nerkach czy coś? Jakbyś nie była w ciąży to bym ci piwo poradziła ;]
    Właśnie rozkmikialiàmy dzis, czy to 0% tak też podziała :P

Usg czysto w zasadzie. Nie ma piachu, kamieni, poszerzenie bardziej fizjologiczne ciazowo, ale objawy sa :(

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalala, na Barskiej powiedzieli, że raczej nic nowego raczej nie usłyszę.

O własnie dziadowi powiedzieli,że niedługo.ma przyjść urolog a pretensje do tego co go tu przysłał :D no świetnie..

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    po to wymyślono dostawki, każdy śpi wtedy w swoim łóżku, brania malucha pod kołdrę sobie nie wyobrażam.

Pako, ja dziś sie popłakałam ze zmęczenia, ledwo do domu doszłam. Poszłam na urlop nie daję już rady, mój sen o odrywającej się podłodze oczywiście się ziścił, wszystko się przesunie teraz, muszę zmianiac terminy montaży, rzygać się chce...tyle w temacie.

boszzz, no to masakra :( widzisz i tak źle i tak niedobrze. Że też nie może być jkos po środku, tak na spokojnie, tylko ciągle coś...

zi13nafan2lh9052.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj kupiłam piękny dywan do Mieszka do pokoju. Miałam zacząć po wakacjach, ale byliśmy na zakupach, i stwierdziłam że przy okazji wykorzystam męża do noszenia, bo byl dość spory :p

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, właśnie zastanawiałam się nad dywanem do małego pokoju, jak to się sprawdza? nie kurzy się bardziej? w sensie czy dla takich maluchów dywan jest w ogóle dobry?

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 2 godzinach wzięli mnie to sali - zero intymności, obok jakiś Arab, starsza pani
    ... super. I powiedzieli, że na sorze w ogóle nie ma urologa HAHAHAHA. Może zejść na konsultacje ale cholera wie kiedy bo operuje. Pobrali znów krew...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Invis, właśnie zastanawiałam się nad dywanem do małego pokoju, jak to się sprawdza? nie kurzy się bardziej? w sensie czy dla takich maluchów dywan jest w ogóle dobry?

Jak się odpowiednio utrzymuje w czystości (czyt. Regularnie odkurza, wietrzy, nie wpuszcza zwierza...) to dywan jak najbardziej ok :) my dywany możemy mieć tylko na górze- gdzie pieseł nie wchodzi. Ale u małej w pokoju od zawsze był jakiś dywan i ok. To tak z mojego doświadczenia, gdzie moja córa nie ma na nic alergii itd.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nasz koteł to jak chodzący puchaty dywan ;) to chyba nie ryzykuję :)

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie w domu nie ma dywanow, sa plytki i panele, ale dla dziecka juz kupilam szary w gwiazdki z IKEA i do salonu tez rozlozymy tez dywan z IKEA. Dziecko przeciez bedzie sie ukladac na matach edukacyjnych na podlodze, dziecko bedzie sie tam bawic, wiec dywan musi byc jak dla mnie.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w domu są dywany,oprócz sypialni bo nie mogę się zdecydować jaki chcę i tak schodzi. mam psa z włosem, więc czysto. czy się kurzy? .. w domu gdzie mieszkają ludzie się kurzy :) w pokoju bez dywanu jest tak samo jak w innych :) dla mnie jest bardziej przytulnie :)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. na dywany i włosy polecam turboszczotki.. są mega, naprawdę jak mam długie, córa ma długie, jest piesek z włosem... szczotka zbiera wszystkie włosy :)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jutro mam zrobić glukozę a biorę od ponad tygodnia euthyrox 25. I teraz czy mam wziąć go rano jak zawsze na czczo czy dopiero po badaniu na glukozę. Zapomniałam zapytać ginekologa.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka, tez patrzyłam sobie ten dywan. Chociaż ja będę miała tylko kat dla malucha w sypialni.
    Aasienka, mam dokładnie tak samo. Ogromny problem z podjęciem decyzji co do wyboru dywanu.
    Na razie wstępnie rozrysowalismy plan pokoju, musimy zakupić łóżeczko i pomierzyc Dokładnie i zabrac się są meble. Czas nagle zaczął tak szybko lecieć.,
    Wichrowe, oby wszystko było dobrze!

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dywanów:) nie wyobrażam sobie nie mieć dywanu w domu, jakoś wydaje mi się cieplej w pomieszczeniu, tak przytulnie :)

skurcze i inne dziadostwo
    Dziewczyny, nie wiem może wy macie jakieś pomysły. Dostaje już szału co noc się budzę między 3-4 I nie mogę rękoma ruszyć albo skurcze (chociaż na to mam sok pomidorowy) ale na ręce zero pomysłu:( Sama nie wiem jak to nazwać cierpną, drętwieją, cholera jasna i to boli :( nawet dzisiaj w ciągu dnia mi lewa dłoń odmawiała posłuszeństwa.

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ