X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaj, wrócisz do domu będzie cię nadal bolało, już lepiej to wyjaśnić raz a dobrze.

pako_mrrr lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie i tak i tak :/ raczej nic nowego mi nie powiedzà tutaj :/
    Okropnie tu jest :(

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe trzymaj się!
    A może to jakiś piasek w nerkach czy coś? Jakbyś nie była w ciąży to bym ci piwo poradziła ;]

age.png

age.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy którejś z Was wyszedł wynik toxo Igg - i Igm +? Wg internetów oznacza to świeże zakażenie, ale wartości są dziwnie niskie. Znajoma mojej mamy pracuje w diagnostyce i powiedziała, że to dziwny wynik Igg 0,010 oraz Igm 0,060, gdzie właśnie od 0,060 zaczyna się wynik dodatni. Do tej pory miałam Igg i Igm oba ujemne, a toxo robiłam już 3 razy.

Jutro rano powtarzam to badanie, a w piątek mam kontrolę u mojej ginekolog. W emocjach napisałam jej już SMSa z wynikami badań i pytaniem, czy czekać do piątku, czy jutro już się u niej pojawić. Jeszcze mi nie odpowiedziała, a ja oczywiście histeryzuję.

Pocieszam się tym, że sporo kobiet robi toxo tylko w 1 trymestrze i potem nawet nie wiedzą, czy są chore czy nie, a dzieci rodzą się zdrowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 17:25

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe lepiej poczekaj. Może coś się wyjaśni a tak wrócisz do domu i będziesz dalej myśleć i się stresować.

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu :) pokój po remoncie mega :) miejsca mnóstwo! Jasno, przestronnie. Tylko walczymy teraz z zapełnianiem mebli, bo wszystko jest w kartonach :p

No i w końcu mam swoją poduchę ciążową, bo do teściowej nie brałam. No ciężko się bez niej śpi.
    Więc jak ktoś się namyśla to polecam :)

I ściągnęłam do domu wszystkie ubranka dla małej. Mamy tego tyle, że obiecałam mężowi, że już nic więcej nie kupię :p trochę mi nie wierzy ;)

Co do malowania łóżeczka - w weekend zgłębiłam temat. Najbardziej polecane są emulsje i bejce Altax z certyfikatem "bezpieczna zabawka".

W temacie dziwnych snów - dzisiaj śniło mi się, że jakiś gówniarz wspiął się do nas na wysokość pierwszego piętra i podglądał mnie przez okno w łazience. Tak się Wkurzyłam, że otworzyłam okno i go odpechnęłam. Wylądował na ziemi i się nie ruszał a ja kminiłam czy dzwonić po pogotowie czy nie :p bo nie chciałam sobie robić problemu ;)

Zgaga - mi w dalszym ciągu pomaga zimne kakao błyskawiczne.

Pani Moł - co do wyników krzywej cukrowej. U mnie po godzinie było 87 a po 2h 104. Czyli też nie spadło, a nawet wzrosło. Ale że wszystko w normie to i jeden ginekolog i drugi nie mieli żadnych zarzutów. Więc pewnie i u Ciebie tak będzie :)

Mietata - współczuję tego stresu remontowego.. chyba faktycznie urlop to dobry pomysł. Będzie czas na w miarę spokojne ogarnięcie najwazniejszyh spraw.

Wichrowe wzgórza - lepiej drążyć temat bólu skoro tak męczy. Widocznie jakaś przyczyna tego musi być.

Pani Moł lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Wichrowe trzymaj się!
    A może to jakiś piasek w nerkach czy coś? Jakbyś nie była w ciąży to bym ci piwo poradziła ;]
    Właśnie rozkmikialiàmy dzis, czy to 0% tak też podziała :P

Usg czysto w zasadzie. Nie ma piachu, kamieni, poszerzenie bardziej fizjologiczne ciazowo, ale objawy sa :(

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalala, na Barskiej powiedzieli, że raczej nic nowego raczej nie usłyszę.

O własnie dziadowi powiedzieli,że niedługo.ma przyjść urolog a pretensje do tego co go tu przysłał :D no świetnie..

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    po to wymyślono dostawki, każdy śpi wtedy w swoim łóżku, brania malucha pod kołdrę sobie nie wyobrażam.

Pako, ja dziś sie popłakałam ze zmęczenia, ledwo do domu doszłam. Poszłam na urlop nie daję już rady, mój sen o odrywającej się podłodze oczywiście się ziścił, wszystko się przesunie teraz, muszę zmianiac terminy montaży, rzygać się chce...tyle w temacie.

boszzz, no to masakra :( widzisz i tak źle i tak niedobrze. Że też nie może być jkos po środku, tak na spokojnie, tylko ciągle coś...

zi13nafan2lh9052.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj kupiłam piękny dywan do Mieszka do pokoju. Miałam zacząć po wakacjach, ale byliśmy na zakupach, i stwierdziłam że przy okazji wykorzystam męża do noszenia, bo byl dość spory :p

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, właśnie zastanawiałam się nad dywanem do małego pokoju, jak to się sprawdza? nie kurzy się bardziej? w sensie czy dla takich maluchów dywan jest w ogóle dobry?

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 2 godzinach wzięli mnie to sali - zero intymności, obok jakiś Arab, starsza pani
    ... super. I powiedzieli, że na sorze w ogóle nie ma urologa HAHAHAHA. Może zejść na konsultacje ale cholera wie kiedy bo operuje. Pobrali znów krew...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Invis, właśnie zastanawiałam się nad dywanem do małego pokoju, jak to się sprawdza? nie kurzy się bardziej? w sensie czy dla takich maluchów dywan jest w ogóle dobry?

Jak się odpowiednio utrzymuje w czystości (czyt. Regularnie odkurza, wietrzy, nie wpuszcza zwierza...) to dywan jak najbardziej ok :) my dywany możemy mieć tylko na górze- gdzie pieseł nie wchodzi. Ale u małej w pokoju od zawsze był jakiś dywan i ok. To tak z mojego doświadczenia, gdzie moja córa nie ma na nic alergii itd.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nasz koteł to jak chodzący puchaty dywan ;) to chyba nie ryzykuję :)

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie w domu nie ma dywanow, sa plytki i panele, ale dla dziecka juz kupilam szary w gwiazdki z IKEA i do salonu tez rozlozymy tez dywan z IKEA. Dziecko przeciez bedzie sie ukladac na matach edukacyjnych na podlodze, dziecko bedzie sie tam bawic, wiec dywan musi byc jak dla mnie.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w domu są dywany,oprócz sypialni bo nie mogę się zdecydować jaki chcę i tak schodzi. mam psa z włosem, więc czysto. czy się kurzy? .. w domu gdzie mieszkają ludzie się kurzy :) w pokoju bez dywanu jest tak samo jak w innych :) dla mnie jest bardziej przytulnie :)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. na dywany i włosy polecam turboszczotki.. są mega, naprawdę jak mam długie, córa ma długie, jest piesek z włosem... szczotka zbiera wszystkie włosy :)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jutro mam zrobić glukozę a biorę od ponad tygodnia euthyrox 25. I teraz czy mam wziąć go rano jak zawsze na czczo czy dopiero po badaniu na glukozę. Zapomniałam zapytać ginekologa.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka, tez patrzyłam sobie ten dywan. Chociaż ja będę miała tylko kat dla malucha w sypialni.
    Aasienka, mam dokładnie tak samo. Ogromny problem z podjęciem decyzji co do wyboru dywanu.
    Na razie wstępnie rozrysowalismy plan pokoju, musimy zakupić łóżeczko i pomierzyc Dokładnie i zabrac się są meble. Czas nagle zaczął tak szybko lecieć.,
    Wichrowe, oby wszystko było dobrze!

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dywanów:) nie wyobrażam sobie nie mieć dywanu w domu, jakoś wydaje mi się cieplej w pomieszczeniu, tak przytulnie :)

skurcze i inne dziadostwo
    Dziewczyny, nie wiem może wy macie jakieś pomysły. Dostaje już szału co noc się budzę między 3-4 I nie mogę rękoma ruszyć albo skurcze (chociaż na to mam sok pomidorowy) ale na ręce zero pomysłu:( Sama nie wiem jak to nazwać cierpną, drętwieją, cholera jasna i to boli :( nawet dzisiaj w ciągu dnia mi lewa dłoń odmawiała posłuszeństwa.

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ