Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy którejś z Was wyszedł wynik toxo Igg - i Igm +? Wg internetów oznacza to świeże zakażenie, ale wartości są dziwnie niskie. Znajoma mojej mamy pracuje w diagnostyce i powiedziała, że to dziwny wynik Igg 0,010 oraz Igm 0,060, gdzie właśnie od 0,060 zaczyna się wynik dodatni. Do tej pory miałam Igg i Igm oba ujemne, a toxo robiłam już 3 razy.
Jutro rano powtarzam to badanie, a w piątek mam kontrolę u mojej ginekolog. W emocjach napisałam jej już SMSa z wynikami badań i pytaniem, czy czekać do piątku, czy jutro już się u niej pojawić. Jeszcze mi nie odpowiedziała, a ja oczywiście histeryzuję.
Pocieszam się tym, że sporo kobiet robi toxo tylko w 1 trymestrze i potem nawet nie wiedzą, czy są chore czy nie, a dzieci rodzą się zdrowe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 17:25
-
My już w domu
pokój po remoncie mega
miejsca mnóstwo! Jasno, przestronnie. Tylko walczymy teraz z zapełnianiem mebli, bo wszystko jest w kartonach :p
No i w końcu mam swoją poduchę ciążową, bo do teściowej nie brałam. No ciężko się bez niej śpi.
Więc jak ktoś się namyśla to polecam
I ściągnęłam do domu wszystkie ubranka dla małej. Mamy tego tyle, że obiecałam mężowi, że już nic więcej nie kupię :p trochę mi nie wierzy
Co do malowania łóżeczka - w weekend zgłębiłam temat. Najbardziej polecane są emulsje i bejce Altax z certyfikatem "bezpieczna zabawka".
W temacie dziwnych snów - dzisiaj śniło mi się, że jakiś gówniarz wspiął się do nas na wysokość pierwszego piętra i podglądał mnie przez okno w łazience. Tak się Wkurzyłam, że otworzyłam okno i go odpechnęłam. Wylądował na ziemi i się nie ruszał a ja kminiłam czy dzwonić po pogotowie czy nie :p bo nie chciałam sobie robić problemu
Zgaga - mi w dalszym ciągu pomaga zimne kakao błyskawiczne.
Pani Moł - co do wyników krzywej cukrowej. U mnie po godzinie było 87 a po 2h 104. Czyli też nie spadło, a nawet wzrosło. Ale że wszystko w normie to i jeden ginekolog i drugi nie mieli żadnych zarzutów. Więc pewnie i u Ciebie tak będzie
Mietata - współczuję tego stresu remontowego.. chyba faktycznie urlop to dobry pomysł. Będzie czas na w miarę spokojne ogarnięcie najwazniejszyh spraw.
Wichrowe wzgórza - lepiej drążyć temat bólu skoro tak męczy. Widocznie jakaś przyczyna tego musi być.Pani Moł lubi tę wiadomość
-
Holibka wrote:Wichrowe trzymaj się!
A może to jakiś piasek w nerkach czy coś? Jakbyś nie była w ciąży to bym ci piwo poradziła ;]
Usg czysto w zasadzie. Nie ma piachu, kamieni, poszerzenie bardziej fizjologiczne ciazowo, ale objawy sa9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Natalala, na Barskiej powiedzieli, że raczej nic nowego raczej nie usłyszę.
O własnie dziadowi powiedzieli,że niedługo.ma przyjść urolog a pretensje do tego co go tu przysłałno świetnie..
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
mietata wrote:po to wymyślono dostawki, każdy śpi wtedy w swoim łóżku, brania malucha pod kołdrę sobie nie wyobrażam.
Pako, ja dziś sie popłakałam ze zmęczenia, ledwo do domu doszłam. Poszłam na urlop nie daję już rady, mój sen o odrywającej się podłodze oczywiście się ziścił, wszystko się przesunie teraz, muszę zmianiac terminy montaży, rzygać się chce...tyle w temacie.
boszzz, no to masakrawidzisz i tak źle i tak niedobrze. Że też nie może być jkos po środku, tak na spokojnie, tylko ciągle coś...
-
Invis, właśnie zastanawiałam się nad dywanem do małego pokoju, jak to się sprawdza? nie kurzy się bardziej? w sensie czy dla takich maluchów dywan jest w ogóle dobry?
-
Po 2 godzinach wzięli mnie to sali - zero intymności, obok jakiś Arab, starsza pani
... super. I powiedzieli, że na sorze w ogóle nie ma urologa HAHAHAHA. Może zejść na konsultacje ale cholera wie kiedy bo operuje. Pobrali znów krew...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
mietata wrote:Invis, właśnie zastanawiałam się nad dywanem do małego pokoju, jak to się sprawdza? nie kurzy się bardziej? w sensie czy dla takich maluchów dywan jest w ogóle dobry?
Jak się odpowiednio utrzymuje w czystości (czyt. Regularnie odkurza, wietrzy, nie wpuszcza zwierza...) to dywan jak najbardziej okmy dywany możemy mieć tylko na górze- gdzie pieseł nie wchodzi. Ale u małej w pokoju od zawsze był jakiś dywan i ok. To tak z mojego doświadczenia, gdzie moja córa nie ma na nic alergii itd.
-
U mnie na razie w domu nie ma dywanow, sa plytki i panele, ale dla dziecka juz kupilam szary w gwiazdki z IKEA i do salonu tez rozlozymy tez dywan z IKEA. Dziecko przeciez bedzie sie ukladac na matach edukacyjnych na podlodze, dziecko bedzie sie tam bawic, wiec dywan musi byc jak dla mnie.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
u nas w domu są dywany,oprócz sypialni bo nie mogę się zdecydować jaki chcę i tak schodzi. mam psa z włosem, więc czysto. czy się kurzy? .. w domu gdzie mieszkają ludzie się kurzy
w pokoju bez dywanu jest tak samo jak w innych
dla mnie jest bardziej przytulnie
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
ps. na dywany i włosy polecam turboszczotki.. są mega, naprawdę jak mam długie, córa ma długie, jest piesek z włosem... szczotka zbiera wszystkie włosycóra 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Dziewczyny mam pytanie, jutro mam zrobić glukozę a biorę od ponad tygodnia euthyrox 25. I teraz czy mam wziąć go rano jak zawsze na czczo czy dopiero po badaniu na glukozę. Zapomniałam zapytać ginekologa.34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Madzialenka, tez patrzyłam sobie ten dywan. Chociaż ja będę miała tylko kat dla malucha w sypialni.
Aasienka, mam dokładnie tak samo. Ogromny problem z podjęciem decyzji co do wyboru dywanu.
Na razie wstępnie rozrysowalismy plan pokoju, musimy zakupić łóżeczko i pomierzyc Dokładnie i zabrac się są meble. Czas nagle zaczął tak szybko lecieć.,
Wichrowe, oby wszystko było dobrze! -
Co do dywanów:) nie wyobrażam sobie nie mieć dywanu w domu, jakoś wydaje mi się cieplej w pomieszczeniu, tak przytulnie
skurcze i inne dziadostwo
Dziewczyny, nie wiem może wy macie jakieś pomysły. Dostaje już szału co noc się budzę między 3-4 I nie mogę rękoma ruszyć albo skurcze (chociaż na to mam sok pomidorowy) ale na ręce zero pomysłu:( Sama nie wiem jak to nazwać cierpną, drętwieją, cholera jasna i to bolinawet dzisiaj w ciągu dnia mi lewa dłoń odmawiała posłuszeństwa.