X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca wrote:
    Yeah!! Udało mi się upolować 1 bodziaka z projekt body ale w rozmiarze 62 bo 56 juz nie było. Jakims fartem odswieżyłam stronę i się udało ;-)
    szczęściara :)

Majblanca lubi tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagraj w lotka :) Mnie wywaliło jak już byłam na ostatniej stronie :(

wichrowe_wzgórza, Majblanca lubią tę wiadomość

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumpelę też :/

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 26 lipca 2017, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, doooooom! Mam nadzieję, że dziś coś pośpimy..

madzialenka84 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bodziaki fajne, ale nie będę specjalnie czekać pół nocy, aż uda mi się trafić.

Wichrowe życzę Wam z całego serca spokoju i przespanej nocy :)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    szczęściara :)

Ciekawe, że teraz takie obłożenie. Jak pisałam Wam tutaj kilka dni temu o tej akcji, to nie był żadnych braków i bardzo łatwo można było zamówić każdy model i rozmiar. Widziałam na FB, że SuperStyler reklamuje tę akcję, może dlatego tak się ruszyło. Tym bardziej cieszę się, że ogarnęłam to na samym początku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 05:55

Pani Moł lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola___ wrote:
    Ja też mam czasem twardy brzuch i to w różnych miejscach. Ale lekarz kazał się tym nie stresować, to przestałam googlowanie :d.
    Dziewczyny a co sądzicie o laktatorze ? Ja chciałam kupić elektryczny przed porodem, żeby mi w razie potrzeby później mąż nie musial na szybko kupowac. Ale cały czas się zastanawiam, czy elektryczny czy ręczny ? Który polecacie ?

Ja kupiłam używany (ale mało) elektryczny laktator Medela. Wyszło połwę taniej :) U mnie w rodzinie sporo kobiet miało na początku problemy z laktacją.

Przy elektrycznym się nie męczysz, bo praktycznie sam robi za Ciebie całą robotę. Przy ręcznym słyszałam, że aż ręka może zaboleć od pompowania, zwłaszcza jak często i długo musisz używać.

Może się okazać, że w ogóle nie będzie potrzebny, ale jak kupować, to jak dla mnie tylko elektryczny - nie ma sensu się męczyć z ręcznym.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator na początek kupię ręczny, a jeśli okaże się niewystarczający i uciążliwy a często potrzebny, to wówczas dokupię elektro.

Dywan też planuję kupić do pokoju córki. Na razie nie mam.żadnych dywanów w domu, jedynie na balkonie, ale chcę jesszcze do salonu. Długo nie lubiłam dywanów, zasłon itp, ale jakiś czas temu mi się pozmieniało ;) dla dziecia chcę jakiś niebieski, bo pokój będzie w raczej stonowanych barwach, dlatego taka plama koloru mu się przyda :)

Wysłany: 26 lipca 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dywanów nie lubię, ale...pełzanie kiedys czy zabawa na podłodze mogą być średnie :/ może tymczasowo coś będzie :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 26 lipca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalala wrote:

Wichrowe - ale się naczekałaś :/ współczuję bólu, miejmy nadzieję, że się już nie powtórzy.
    Urolog nie był niestety takim optymistą :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Pol nocy nie przespalam tak mnie ząb bolał:( koleżanka zostawiła maść na dziąsła swojej córki i napisałam sobie w dziurę zęba i kurde przeszło. A w domu tylko ibuprom był niestety.

Byłam wczoraj w sklepie i pytałam właśnie o laktatory i ekspedientka powiedziała żeby na początek kupić używany ręczny bo ludzie kupują i nie korzystaja. Jak faktycznie będzie potrzeba to wtedy zainwestować w elektryczny używany bądź nowy. Mówiła że nie ma sensu odrazu ładować 600zl bo może się nie przydać poprostu.
    Także ja kupie używany bo faktycznie wystawiają prawie nowki za 50 zł a wtedy wrazie czego inwestycja w elektryczny jak będzie potrzeba.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Aasha Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale sie najadłam wczoraj strachu... wieczorem, juz przed snem, chciałam sie przekręcić z boku na bok i ...nie mogłam. Tak mnie zaczęło ciągnąć w pępku, ze nie mogłam sie ruszyć. Z trudem wstałam i poszłam do toalety, ale z bólu nie mogłam sie wyprostować. Po kilku minutach przeszło. Nie wiem, co to było :( ale dzis wizyta na szczęście, dopytam...

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Mi ten dywan już dawno wpadł w oko, i nie potrafiłam go nie kupić :) Jest spory, gruby, mięsisty- moja córka obecnie ma dla odmiany dywan pluszowy, ale jej dywany są wymieniane dosyć często, bo ona ma białe :D
    https://zapodaj.net/images/de3ba76909408.jpg

Po wakacjach, jakoś we wrześniu będziemy pokój małego malować i kupować mebelki, więc fajnie zdąży wszystko "wywietrzeć i pooddychać" zanim maluch się urodzi.

Tak będąc w temacie pokoju i wyprawki- ktoś kiedyś pisał o tym, kiedy prać i prasować ubranka. Ja sobie tę "przyjemność" zostawiam na sam koniec, chcę aby ubranka były możliwie jak najświeższe. Myślę, że na pewno będzie to w październiku- początek lub połowa miesiąca. A Wy mamusie? Myślałyście już o tym, i o detergentach jakich użyjecie do prania dziecięcych ubranek? Z córką prałam w Dzidziusiu, teraz nie wiem czy się nie zdecyduję na Lovelę.

Laktator- ja nadal zastanawiam się w jaki inwestować. Raz myślę, że elektryczny, innym razem że ręczny... jeszcze innym razem zastanawiam się czy się z tym zakupem nie wstrzymać, bo może nie będzie potrzebny. Czy ktoś używał ręcznego, do sporadycznego odciągania, np. przy wyjściu? Czy strasznie uciążliwe jest używanie ręcznego, czy lepiej zainwestować w elektryczny (nie oszukujmy się, cena przy elektrycznym sporo wyższa).

Twardnienie brzucha- mi twardnieje tylko kiedy mały się "wypnie" i rozróżniam to. Skurczy jeszcze żadnych nie miałam (nie licząc skurczy poprzedzających biegunkę po żelazie...) i zastanawiam się czy się pojawią. Ogólnie z brzuchem wszystko w jak najlepszym porządku jak narazie :)
    Znajoma urodziła końcem mają miała ręczny laktator i mówi że ciężko jej było i zamówiła elektryczny i bardzo sobie chwali mówiła ze rozbudzil j niej laktacje i w ogóle jest super

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Skyonearth86 Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Mi ten dywan już dawno wpadł w oko, i nie potrafiłam go nie kupić :) Jest spory, gruby, mięsisty- moja córka obecnie ma dla odmiany dywan pluszowy, ale jej dywany są wymieniane dosyć często, bo ona ma białe :D
    https://zapodaj.net/images/de3ba76909408.jpg

Po wakacjach, jakoś we wrześniu będziemy pokój małego malować i kupować mebelki, więc fajnie zdąży wszystko "wywietrzeć i pooddychać" zanim maluch się urodzi.

Tak będąc w temacie pokoju i wyprawki- ktoś kiedyś pisał o tym, kiedy prać i prasować ubranka. Ja sobie tę "przyjemność" zostawiam na sam koniec, chcę aby ubranka były możliwie jak najświeższe. Myślę, że na pewno będzie to w październiku- początek lub połowa miesiąca. A Wy mamusie? Myślałyście już o tym, i o detergentach jakich użyjecie do prania dziecięcych ubranek? Z córką prałam w Dzidziusiu, teraz nie wiem czy się nie zdecyduję na Lovelę.

Laktator- ja nadal zastanawiam się w jaki inwestować. Raz myślę, że elektryczny, innym razem że ręczny... jeszcze innym razem zastanawiam się czy się z tym zakupem nie wstrzymać, bo może nie będzie potrzebny. Czy ktoś używał ręcznego, do sporadycznego odciągania, np. przy wyjściu? Czy strasznie uciążliwe jest używanie ręcznego, czy lepiej zainwestować w elektryczny (nie oszukujmy się, cena przy elektrycznym sporo wyższa).

Twardnienie brzucha- mi twardnieje tylko kiedy mały się "wypnie" i rozróżniam to. Skurczy jeszcze żadnych nie miałam (nie licząc skurczy poprzedzających biegunkę po żelazie...) i zastanawiam się czy się pojawią. Ogólnie z brzuchem wszystko w jak najlepszym porządku jak narazie :)

Invis, a skąd ten dywan ?? Jest rewelacyjny !!

16udskjo1bkad87p.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:19

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Hej hej
    Pol nocy nie przespalam tak mnie ząb bolał:( koleżanka zostawiła maść na dziąsła swojej córki i napisałam sobie w dziurę zęba i kurde przeszło. A w domu tylko ibuprom był niestety.

To biegiem do dentysty, bolący ząb to już ostatni sygnał, że rozwija się infekcja. teraz spokojnie można mieć znieczulenie w ciąży także nie am na co czekać...

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skyonearth86 wrote:
    Invis, a skąd ten dywan ?? Jest rewelacyjny !!

Z Leroy Merlin :) i jest w dwóch rozmiarach, większy i mniejszy.

Asia_89 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Skyonearth86 Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Z Leroy Merlin :) i jest w dwóch rozmiarach, większy i mniejszy.

Zakochałam sie normalnie :) muszę go obejrzeć na żywo , ale widzę, ze kolory bardzo uniwersalne !
    Czadowy ! :)

Invis lubi tę wiadomość

16udskjo1bkad87p.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAKTATOR - ja bym kupila dopiero jak bym wiedziala ze sie przyda, po co marnowac pieniadze?
    A po drugie ja wiem ze to bardzo ulatwia zycie tym ktoych dzieci jedza z butli (moj nie chcial) ale dla mnie laktoator to narzedzie szatana ;D, to jest absolutnie okropne. Musialam uzyc w szpitalu i potem kupilam (nie wiem po co) reczny, widzialam tez kolezanke z tym usrojstwem prz piersi. Az mi slabo jak o tym mysle, ja sie czulam jak dojna krowa, kompletnie odkobiecona, jakby mnie maz z tym zobaczyl to bym sie ze wstydu spalila. Okropienstwo.
    pieluszkowazabawa wrote:
    O nie opcji spania że mną wogole nie biorę pod uwagę już wolę latać do drugiego pokoju nawet (przynajmniej schudne) nasze łóżko to nasze łóżko miejsce dla nas intymne i niech tak pozostanie juz

Zgadzam sie po czesci tzn. ja uwazam ze dziecko na poczatku powinno jak najdluzej spac z mama. Dziecko bylo przez 9 miesiecy w brzuchu czyli scisly kontakt wiec to troche szok dla niego tak samemu w tym lozeczku lezec cala noc. My, ludzie, tez lubimy spac z kims i sie przytulac. Ty przytulasz sie do meza, a kto sie przytuli do dziecka ;)?
    Natomiast w pewnym wieku, jak juz dziecko cos kuma i jest poprostu wieksze fizycznie to idzie do swojego lozeczka. Dla mnie za to nieakceptowalne jest zeby 2latetnie dziecko przychodzilo mi w srodku nocy do lozka a wiem ze takich maluchow jest bardzo duzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 09:31

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Ręce też mi w nocy cierpną, wtedy umieszczam je poniżej łóżka żeby zwisały i krew napłynęła :)
    Wichrowe, jak tam?? Przeszły bóle?

Ja dziś byłam z kotem brata przebywającym gościnnie u rodziców u weterynarza, bo kicha coś i lekarz orzekł jakieś zapalenie wirusowe, dał futrzakowi zastrzyki i inne leki. Od razu oczywiście wyobraziłam sobie sto toksoplazmoz i kocich zapaleń mózgu - a sierściuch to znajda, mają go od niedawna więc w sumie jeszcze nie wiadomo co za cholerstwo to może mieć. Dlatego profilaktycznie po najmniejszym kontakcie szoruję łapy jak oszalała, nawet zastanawiam się, czy nie powtórzyć badań na toxo, bo mam 0 przeciwciał.

Też macie takie twarde brzuszki? Na leżąco jest normalny, a na stojąco twardy na max. Nie boli to ani nie czuję skurczu, zastanawiam się jedynie czy to po prostu napięcie skóry już jest tak mocne czy jak?

Ja nie mam żadnej styczności z kotami, nie przyrządzam i nie jem surowego mięsa, wszystkie warzywa i owoce wyparzam, nawet jak mam zamiar je obrać i często myję ręce, a wczoraj w badaniu krwi wyszło mi świeże zakażenie toxoplazmozą, także nie ma reguły. Ten kot na nic może nie wpływać, a toxo najwyraźniej może załapać każdy.

klz9hdgefsr87l0p.png
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ