Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Holibka wrote:Dzięki!
Planuję wytrzymać do planowanego urlopu. Czuję, że i tak przy najbliższej wizycie dostanę zwolnienie czy mi się to spodoba czy nie, bo najbliższe ponad 2 tygodnie to będzie pracowy maratoncóra 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Holibka
Pamiętaj, że najważniejsze jest zdrowie twojego dzieciaczka
i nikt ani nic nie ma prawa mówić Ci jak masz się zachowywać i co robić.
Postaw się teraz, bo później może być za późno. I wejdą Ci na głowę w tej pracy.
Jesteś w ciąży i masz swoje prawa - korzystaj z nich ile się da :*
Invis
A to dziadostwo ! Współczuję :* -
Invis - coraz częściej słyszę o takich przypadkach z OLX. I to właśnie wygląda tak, że chcą część wpłaty przed wysłaniem towaru a później znikają..
Ludzie są okropni
Holibka - Ty się nawet nie zastanawiaj tylko bierz zwolnienie i ciesz się ostatnimi miesiącami ciąży
Niestety my się często poświęcamy a pracodawcy mają nas głęboko gdzieś.
Z dolegliwości ciążowych - od wczoraj puchną mi stopy.. nie wiem czemu, bo ani nie jest gorąco, ani za dużo na nogach nie przebywam.
I tak się zastanawiam do jakiego momentu to jest normalne a kiedy powinnam się zgłosić do lekarza. -
Kaczorka wrote:Invis - coraz częściej słyszę o takich przypadkach z OLX. I to właśnie wygląda tak, że chcą część wpłaty przed wysłaniem towaru a później znikają..
Ludzie są okropni
Holibka - Ty się nawet nie zastanawiaj tylko bierz zwolnienie i ciesz się ostatnimi miesiącami ciąży
Niestety my się często poświęcamy a pracodawcy mają nas głęboko gdzieś.
Z dolegliwości ciążowych - od wczoraj puchną mi stopy.. nie wiem czemu, bo ani nie jest gorąco, ani za dużo na nogach nie przebywam.
I tak się zastanawiam do jakiego momentu to jest normalne a kiedy powinnam się zgłosić do lekarza.
Kaczorka, skasowałam tę część posta, bo weszłam w historię mojego konta bankowego i zobaczyłam, że kwota za tę rzecz wróciła od tej pani. Dziwnie, prawda? 24.07 przelałam 150zł, następnego dnia wpłynęło mi 150zł, z tym samym tytułem, itd. Babka zwróciła, czy co...?
-
Invis wrote:Kaczorka, skasowałam tę część posta, bo weszłam w historię mojego konta bankowego i zobaczyłam, że kwota za tę rzecz wróciła od tej pani. Dziwnie, prawda? 24.07 przelałam 150zł, następnego dnia wpłynęło mi 150zł, z tym samym tytułem, itd. Babka zwróciła, czy co...?
A to faktycznie dziwne. Może zły numer konta był albo ją sumienie ruszyło
Dobrze, że pieniążki są u Ciebie. -
Aasienkaa wrote:a ja w tym roku nie idę na urlop dałam zwolnienie i już, urlop zbieram aby później po urlopie rodzicielskim dłużej z małym zostać
Ja wstępnie planowałem iść później na zwolnienie ale szefowa to już od początku mówiła żebym szła że względu na poprzednie poronienia. Pracowałam do 13tc dopóki nie znalazło się zastępstwo za mnie ale tylko z własnego wyboru a szefowa ciągle dzwoniła po co ja tam siedzę i że ona ze względu na moją zagrożona ciążę i poprzednie poronienia wręcz upiera die żebym odpoczywala. Więc w pracy tylko nadzorowałam ale zakaz chodzenia, stania itp.Ze względu na szew szyjkowy musiałam już przed zabiegiem mieć czas na badania i przygotowania no a potem wiadomo życie w większości w poziomie.
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Holibka nie ma co się zastanawiać. Musisz teraz dbać o siebie podwójnie. Zdrowie Twoje i dzieciątka najważniejsze. Ja tez mam pracę biurową, ale pod dużą presją i stresem, często gęsto zdarzało się, że trzeba było zostac po godzinach dlatego też myknęłam na zwolnienie
-
nick nieaktualnyHolibka, dokładnie! Zaraz zaczyna się trzeci trymestr, czas skupić się na sobie, na dziecki, mężu
odpocząć wreszcie, a zwłaszcza jak szef opiernicza za kilka minut spóźnienia ciężarną! Ja się cieszę zwolnieniem od dawien dawna
lubię swoją pracę i mam spoko dyra ale dojazdy 2x 35 km trasą śmierci w godzinach najbardziej natężonego ruchu to nie, dzięki. Nikt mi się w pracy nie dziwił i wiem, że jeśli wrócę to dyrektor szykuje jeszcze dla mnie awans, ale przy takim maluszku nie chcę tracić czasu, który mogłabym spędzić z dzieckiem, na dojazdy, więc postaram się o pracusię w mieście zamieszkania.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAaaa a co do chrztu to będę robić na bank, ale bez wielkiej impry. Mam nadzieję, że moi rodzice będą mogli przyjechać. Pewnie ogarniemy to jakoś tuż po świętach, bo rodzina rozjechana mocno, chrzestni obydwoje w sporej odległości od nas, ale mąż ma siostrę a ja brata, więc wielkiego dylematu nie ma.
-
Pani Moł wrote:Invis, h&m ma dość długie terminy dostaw, tydzień na bank. Za wysylkę w 48 h trzeba dopłacać bodajże 50 pln.
O no widzisz, dobrze wiedzieć. Dziękuję za odpowiedź, bo zamawialam pierwszy raz na ich stronie i trochę mnie dziwił ten wydłużony czas wysyłki.
-
Mamatobe♥ wrote:My też nie chcemy imprezy w knajpie, młody będzie za mały na jakieś duże imprezy
To raz a dwa kasa ... szkoda mi kasy
to kosztuje, a skoro jest miejsce w domu to czemu z niego nie skorzystać. No chyba że nie wiadomo ile osób by było.
zrobienie obiadu dla kilku osób to nic takiego, zawsze mama może mi pomóc, a myślę że ja sama będę się swobodniej czuła we własnych 4 katach, mogąc młodą odłozyc do jej łóżka, nakarmic czy coś
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mamatobe♥ wrote:Ejjjj ! Byłam dzisiaj w sklepie i ekspedientka pyta się mnie na kiedy termin, no to jej mówie 5.11. Zrobiła wielkie oczy i do mnie, że była pewna, że ja na końcówce .... i czy jestem pewna, że nie bliźniaki. Bezczelne babsko !
Wk****ją mnie tacy ludzie.też nie nie lubię czegoś takiego
sama miałam odwrotną sytuację, i nawet się ucieszyłam, bo wczoraj dziewczyna byla zaskoczona, że to 6 miesiąc juź. A wydawalo mi się zę bebzol duży
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mamatobe♥ wrote:Ja na Twoim miejscu szybko bym na zwolnienie poszła, szczególnie jak ktoś ma Ciebie w dupie ... vice versa. Dla mnie nie byłoby dyskusji, jeżeli masz taką możliwość - skorzystaj
Życzę Ci dużo cierpliwości i siły, zarówno tej fizycznej jak i psychicznejMamatobe♥, Natalala lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Kaczorka wrote:
I tak się zastanawiam do jakiego momentu to jest normalne a kiedy powinnam się zgłosić do lekarza.buty wszystkie posprzedawała
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Wichrowe, z tymi chrzcinami i ilością osób to jeszcze zależy kto jak ddużą ma rodzinę. Bo jeśli ma się więcej rodzeństwa, żyjących dziadków itd. to siłą rzeczy liczba osób rośnie. Ja jeśli bym miała robić to pewnie w restauracji- wygodniej. Przychodzisz, płacisz wychodzisz i o nic się nie martwisz.
-
wichrowe_wzgórza wrote:Hahhaha
też nie nie lubię czegoś takiego
sama miałam odwrotną sytuację, i nawet się ucieszyłam, bo wczoraj dziewczyna byla zaskoczona, że to 6 miesiąc juź. A wydawalo mi się zę bebzol duży
hahhaha
-
Invis wrote:Wichrowe, z tymi chrzcinami i ilością osób to jeszcze zależy kto jak ddużą ma rodzinę. Bo jeśli ma się więcej rodzeństwa, żyjących dziadków itd. to siłą rzeczy liczba osób rośnie. Ja jeśli bym miała robić to pewnie w restauracji- wygodniej. Przychodzisz, płacisz wychodzisz i o nic się nie martwisz.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Dopiero co pisalam, ze nie mam kolek a teraz od wczoraj mnie męczy w lewym boku i juz mnie to dobija a do tego taka zgaga, ze juz mam dosc... Pilam nawet ta wode z ogórków ale niestety nic nie pomogła
spac musze na stosie poduszek zeby tak nie palilo a bylam przyzwyczajona do cieniutkie poduszeczki... Tak wiec juz nie wiem co to komfortowy sen... A tak wogole to wydaje mi sie, ze mam zbyt częste te skurcze macicy... Martwi mnie juz to