X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Dzięki! :)
    Planuję wytrzymać do planowanego urlopu. Czuję, że i tak przy najbliższej wizycie dostanę zwolnienie czy mi się to spodoba czy nie, bo najbliższe ponad 2 tygodnie to będzie pracowy maraton :(
    a ja w tym roku nie idę na urlop dałam zwolnienie i już, urlop zbieram aby później po urlopie rodzicielskim dłużej z małym zostać :)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka dokładnie, tak jak dziewczyny piszą- myśl o sobie. I o swoim dziecku.

Długo czekaliście na przesyłkę z H&M online? Bo 22 lipca niby wysłali paczkę, a do tej pory nie dostałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 18:04

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka
    Pamiętaj, że najważniejsze jest zdrowie twojego dzieciaczka <3
    i nikt ani nic nie ma prawa mówić Ci jak masz się zachowywać i co robić.
    Postaw się teraz, bo później może być za późno. I wejdą Ci na głowę w tej pracy.
    Jesteś w ciąży i masz swoje prawa - korzystaj z nich ile się da :*

Invis
    A to dziadostwo ! Współczuję :*

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - coraz częściej słyszę o takich przypadkach z OLX. I to właśnie wygląda tak, że chcą część wpłaty przed wysłaniem towaru a później znikają..
    Ludzie są okropni :/

Holibka - Ty się nawet nie zastanawiaj tylko bierz zwolnienie i ciesz się ostatnimi miesiącami ciąży :)
    Niestety my się często poświęcamy a pracodawcy mają nas głęboko gdzieś.

Z dolegliwości ciążowych - od wczoraj puchną mi stopy.. nie wiem czemu, bo ani nie jest gorąco, ani za dużo na nogach nie przebywam.
    I tak się zastanawiam do jakiego momentu to jest normalne a kiedy powinnam się zgłosić do lekarza.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Invis - coraz częściej słyszę o takich przypadkach z OLX. I to właśnie wygląda tak, że chcą część wpłaty przed wysłaniem towaru a później znikają..
    Ludzie są okropni :/

Holibka - Ty się nawet nie zastanawiaj tylko bierz zwolnienie i ciesz się ostatnimi miesiącami ciąży :)
    Niestety my się często poświęcamy a pracodawcy mają nas głęboko gdzieś.

Z dolegliwości ciążowych - od wczoraj puchną mi stopy.. nie wiem czemu, bo ani nie jest gorąco, ani za dużo na nogach nie przebywam.
    I tak się zastanawiam do jakiego momentu to jest normalne a kiedy powinnam się zgłosić do lekarza.

Kaczorka, skasowałam tę część posta, bo weszłam w historię mojego konta bankowego i zobaczyłam, że kwota za tę rzecz wróciła od tej pani. Dziwnie, prawda? 24.07 przelałam 150zł, następnego dnia wpłynęło mi 150zł, z tym samym tytułem, itd. Babka zwróciła, czy co...?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Kaczorka, skasowałam tę część posta, bo weszłam w historię mojego konta bankowego i zobaczyłam, że kwota za tę rzecz wróciła od tej pani. Dziwnie, prawda? 24.07 przelałam 150zł, następnego dnia wpłynęło mi 150zł, z tym samym tytułem, itd. Babka zwróciła, czy co...?

A to faktycznie dziwne. Może zły numer konta był albo ją sumienie ruszyło ;)
    Dobrze, że pieniążki są u Ciebie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    a ja w tym roku nie idę na urlop dałam zwolnienie i już, urlop zbieram aby później po urlopie rodzicielskim dłużej z małym zostać :)
    Holibka powinnaś podobnie zostawić sobie urlop na następny rok. Skoro oni tak to idź na zwolnienie bo z każdym tyg będzie coraz ciężej.
    Ja wstępnie planowałem iść później na zwolnienie ale szefowa to już od początku mówiła żebym szła że względu na poprzednie poronienia. Pracowałam do 13tc dopóki nie znalazło się zastępstwo za mnie ale tylko z własnego wyboru a szefowa ciągle dzwoniła po co ja tam siedzę i że ona ze względu na moją zagrożona ciążę i poprzednie poronienia wręcz upiera die żebym odpoczywala. Więc w pracy tylko nadzorowałam ale zakaz chodzenia, stania itp.Ze względu na szew szyjkowy musiałam już przed zabiegiem mieć czas na badania i przygotowania no a potem wiadomo życie w większości w poziomie.

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka nie ma co się zastanawiać. Musisz teraz dbać o siebie podwójnie. Zdrowie Twoje i dzieciątka najważniejsze. Ja tez mam pracę biurową, ale pod dużą presją i stresem, często gęsto zdarzało się, że trzeba było zostac po godzinach dlatego też myknęłam na zwolnienie :D

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, dokładnie! Zaraz zaczyna się trzeci trymestr, czas skupić się na sobie, na dziecki, mężu :) odpocząć wreszcie, a zwłaszcza jak szef opiernicza za kilka minut spóźnienia ciężarną! Ja się cieszę zwolnieniem od dawien dawna ;) lubię swoją pracę i mam spoko dyra ale dojazdy 2x 35 km trasą śmierci w godzinach najbardziej natężonego ruchu to nie, dzięki. Nikt mi się w pracy nie dziwił i wiem, że jeśli wrócę to dyrektor szykuje jeszcze dla mnie awans, ale przy takim maluszku nie chcę tracić czasu, który mogłabym spędzić z dzieckiem, na dojazdy, więc postaram się o pracusię w mieście zamieszkania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, h&m ma dość długie terminy dostaw, tydzień na bank. Za wysylkę w 48 h trzeba dopłacać bodajże 50 pln.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa a co do chrztu to będę robić na bank, ale bez wielkiej impry. Mam nadzieję, że moi rodzice będą mogli przyjechać. Pewnie ogarniemy to jakoś tuż po świętach, bo rodzina rozjechana mocno, chrzestni obydwoje w sporej odległości od nas, ale mąż ma siostrę a ja brata, więc wielkiego dylematu nie ma. :)

• Invis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Invis, h&m ma dość długie terminy dostaw, tydzień na bank. Za wysylkę w 48 h trzeba dopłacać bodajże 50 pln.

O no widzisz, dobrze wiedzieć. Dziękuję za odpowiedź, bo zamawialam pierwszy raz na ich stronie i trochę mnie dziwił ten wydłużony czas wysyłki.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    My też nie chcemy imprezy w knajpie, młody będzie za mały na jakieś duże imprezy :) To raz a dwa kasa ... szkoda mi kasy :) to kosztuje, a skoro jest miejsce w domu to czemu z niego nie skorzystać. No chyba że nie wiadomo ile osób by było. :P
    Dokładnie tak samo myślę ;) zrobienie obiadu dla kilku osób to nic takiego, zawsze mama może mi pomóc, a myślę że ja sama będę się swobodniej czuła we własnych 4 katach, mogąc młodą odłozyc do jej łóżka, nakarmic czy coś

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Ejjjj ! Byłam dzisiaj w sklepie i ekspedientka pyta się mnie na kiedy termin, no to jej mówie 5.11. Zrobiła wielkie oczy i do mnie, że była pewna, że ja na końcówce .... i czy jestem pewna, że nie bliźniaki. Bezczelne babsko !

Wk****ją mnie tacy ludzie.
    Hahhaha :D też nie nie lubię czegoś takiego ;) sama miałam odwrotną sytuację, i nawet się ucieszyłam, bo wczoraj dziewczyna byla zaskoczona, że to 6 miesiąc juź. A wydawalo mi się zę bebzol duży

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Ja na Twoim miejscu szybko bym na zwolnienie poszła, szczególnie jak ktoś ma Ciebie w dupie ... vice versa. Dla mnie nie byłoby dyskusji, jeżeli masz taką możliwość - skorzystaj :)
    Życzę Ci dużo cierpliwości i siły, zarówno tej fizycznej jak i psychicznej :)
    O to to!!! Nie ma co się poświęcac dla ludzi, którzy mają to gdzieś. Bierz L4 i łap siły na jesień!

Mamatobe♥, Natalala lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Nie wiem, ale kumpeli takie większe stopy już zostały :/ buty wszystkie posprzedawała :/

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, z tymi chrzcinami i ilością osób to jeszcze zależy kto jak ddużą ma rodzinę. Bo jeśli ma się więcej rodzeństwa, żyjących dziadków itd. to siłą rzeczy liczba osób rośnie. Ja jeśli bym miała robić to pewnie w restauracji- wygodniej. Przychodzisz, płacisz wychodzisz i o nic się nie martwisz.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Hahhaha :D też nie nie lubię czegoś takiego ;) sama miałam odwrotną sytuację, i nawet się ucieszyłam, bo wczoraj dziewczyna byla zaskoczona, że to 6 miesiąc juź. A wydawalo mi się zę bebzol duży
    Tyle, że zaczynam się czuć jak jakieś słoniątko :D hahhaha

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Wichrowe, z tymi chrzcinami i ilością osób to jeszcze zależy kto jak ddużą ma rodzinę. Bo jeśli ma się więcej rodzeństwa, żyjących dziadków itd. to siłą rzeczy liczba osób rośnie. Ja jeśli bym miała robić to pewnie w restauracji- wygodniej. Przychodzisz, płacisz wychodzisz i o nic się nie martwisz.
    Nieee no pewnie, jakbym miała gościć 20, to dzięki ale nie :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co pisalam, ze nie mam kolek a teraz od wczoraj mnie męczy w lewym boku i juz mnie to dobija a do tego taka zgaga, ze juz mam dosc... Pilam nawet ta wode z ogórków ale niestety nic nie pomogła :( spac musze na stosie poduszek zeby tak nie palilo a bylam przyzwyczajona do cieniutkie poduszeczki... Tak wiec juz nie wiem co to komfortowy sen... A tak wogole to wydaje mi sie, ze mam zbyt częste te skurcze macicy... Martwi mnie juz to

atdc6iyemt9e9h2r.png
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ