X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, no niestety H&M tak ma nieraz ponad tydzień się czeka.Masz kod przesyłki możesz śledzić w necie.

Ja wzięłam urlop bo i tak mam dużo i mi się przeterminuje :) także mam laby do 15 sierpnia. Na zwolnienie mam zamiar iść w październiku, to kiepski miesiąc na dojazdy do pracy, infekcje etc. i już będę chciała się tak mentalnie przygotować. Teraz mam kupę roboty, remont, przeprowadzkę na głowie to mi ta ciąża jakoś umyka...nie mam czasu nawet na jakieś dzieciowe książki, filmy etc. jakoś się czuję taka nieprzygotowana hehe :)

Holbika, jak jest taka sytuacja, to warto może iść na zwolnienie. W innych krajach kobiety rozpoczynają urlop macierzyński już 2 miesiące przed porodem, widać ustawodawcy przewidywali, że to już nie czas na pracę....
    Z własnego doświadczenia wiem, że stres i psychiczne zmęczenie może się odbić czkawką i dawać poczucie nawet fizycznego zmęczenia (u mnie akurat remont tak działa). Dobrze że masz urlop, odsapniesz trochę, a potem to właściwie już końcówka ciązy spokojnie można iść na zwolnienie.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, a kiedy masz wizytę?

Na kolki to najlepiej się ruszać, żeby się przesuwało w tych jelitach :/

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata dlaczego miałby ci się przeterminować urlop? w przypadku ciąży urlop wypoczynkowy przechodzi normalnie "na później" po wykorzystaniu UM , ewent. UR

my podobnie myślimy o chrzcinach w święta BN, myślę że to db czas, pierwszego też chrzciliśmy jak miał równo 2 miesiące i było cudnie , przespał mszę , imprezę itd. Urządzaliśmy w restauracji jednak to jest wielka wygoda było 18 osób , w sumie najbliższa rodzina. 2 tyg temu miałam okazję być chrzestną , obiad w domu ... i trochę męczące to było- gości 25 sztuk, duszno, ciasno..

my po wizycie nasz człowiek nr. dwa ma się dobrze, waży ok 800 g. Ja o 1 kg cięższa niż miesiąc temu. Na wyniki zdrowa, szyjka prawie 4 cm, więc mam przyzwolenie na wakacyjny wyjazd który już tuż tuż !!

Holibka ja tylko do końca tyg pracuję i bye bye, sorry ale czuję że to już ten moment! Serio ! jak już się przekonałaś nie miej nadziei że ktoś ci podziękuje za to że się poświęcasz dla pracy, pracodawcy itd

Invis dywan rzeczywiście SUPER , aż spr str. L-M bo wierzyć sie nie chce że to od nich....szkoda tylko że nieco większych rozmiarów nie mają...
    Ja tam kocham dywany mam w każdym pomieszczeniu, nie wydaje mi się żeby były "zagrożeniem" dla dziecka. Za sterylnie nie może być.

wichrowe przeczytałam twoje przeboje ...no na wyrostek obj nie wyglądały, ale to już wiesz. Kolka nerkowa też nic przyjemnego, trzymaj się , życzę aby to był jednorazowy epizod....choć lubi nawracać jak już raz się zdarzyło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 20:38

Aasienkaa lubi tę wiadomość

• Invis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata- między innymi w Niemczech tak właśnie jest, że urlop macierzyński trwa od 6 tygodni przed porodem, do 8 tygodni po porodzie.

Mamatobe- spokojnie, ja to się dopiero czuję jak słoniątko :) waga +11kg prawie... wiem, że wyglądam jeszcze dobrze i zgrabnie, ale szczerze mówiąc jestem przerażona tym, że aż tyle już przytylam. I źle się z tym czuję.

Jutro na 8 rano mam badanie USG drugiego stopnia nerek malucha. Ciekawa jestem co wykaże. Jak się uda, to obejrzymy od razu niemiecką porodowkę,w której zamierzam rodzić. Tzn jeśli akurat nie będzie żadnego porodu :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis -> ja trzy tygodnie temu też się cieszyłam że przytyłam równe 10 kg i sobie myślę ah ładnie idzie mimo że jem wszystko i nic sobie nie odmawiam. Teraz widzę jak zaczynam się zaokranglać (nie tylko na brzuchu )

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe wizyte mam za tydzien we wtorek dopiero wiec jak mi sie nie pogorszy to bede musiala wytrzymac bo nie chce na IP jechac bo az tak zle nie jest. Staram sie ruszac ale jak sie ruszam to boli bardziej mozliwe, ze to tylko wzdecia ale pewna nie jestem

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze urlop zaległy z zeszłego roku...do tego kurde czuję się w sumie super, głupio tak iść do lekarza i mówić, że chce się zwolnienie, jak człowiek nie wygląda totalnie na chorego ;)

Strasznie wam dziewczyny współczuję tych kolek....trzymajcie się dzielnie

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    mietata dlaczego miałby ci się przeterminować urlop? w przypadku ciąży urlop wypoczynkowy przechodzi normalnie "na później" po wykorzystaniu UM , ewent. UR

my podobnie myślimy o chrzcinach w święta BN, myślę że to db czas, pierwszego też chrzciliśmy jak miał równo 2 miesiące i było cudnie , przespał mszę , imprezę itd. Urządzaliśmy w restauracji jednak to jest wielka wygoda było 18 osób , w sumie najbliższa rodzina. 2 tyg temu miałam okazję być chrzestną , obiad w domu ... i trochę męczące to było- gości 25 sztuk, duszno, ciasno..

my po wizycie nasz człowiek nr. dwa ma się dobrze, waży ok 800 g. Ja o 1 kg cięższa niż miesiąc temu. Na wyniki zdrowa, szyjka prawie 4 cm, więc mam przyzwolenie na wakacyjny wyjazd który już tuż tuż !!

Holibka ja tylko do końca tyg pracuję i bye bye, sorry ale czuję że to już ten moment! Serio ! jak już się przekonałaś nie miej nadziei że ktoś ci podziękuje za to że się poświęcasz dla pracy, pracodawcy itd

Invis dywan rzeczywiście SUPER , aż spr str. L-M bo wierzyć sie nie chce że to od nich....szkoda tylko że nieco większych rozmiarów nie mają...
    Ja tam kocham dywany mam w każdym pomieszczeniu, nie wydaje mi się żeby były "zagrożeniem" dla dziecka. Za sterylnie nie może być.

wichrowe przeczytałam twoje przeboje ...no na wyrostek obj nie wyglądały, ale to już wiesz. Kolka nerkowa też nic przyjemnego, trzymaj się , życzę aby to był jednorazowy epizod....choć lubi nawracać jak już raz się zdarzyło
    no urlop się nie przeterminuje. ps. ja na zwolnieniu grubo ponad 200 zł więcej biorę kasy niż normalna wypłata :)

ja od początku ciąży 11 kg na plus :D ale nie czuję się na giganta (jeszcze), no może trochę taka niezgrabna się robię, heheh. Jak wstaję z łóżka to jak pokraka :D ale co tam.. po ciąży schudnę, ciąża to czas kiedy ktoś powie cześć grubasie i się nie obrażam :) hmm.. Lewandowską nie jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 21:26

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja po wizycie. Helenka waży już 690g i ma się dobrze :) szyjka w pessarze, posiew i krzywa cukrowa super. Po kolejnej wizycie za 3 tyg dostanę skierowanie do szpitala na 2 dni na podanie sterydów dla maluszka. Ogólnie gin kazała trochę mi wyluzować i powiedziała, że już więcej niż ja robię nie da się zrobić dla tego dziecka. I że mam trochę na dwór wychodzić nawet! także pozytywnie :)

ps. Kupiłam kieckę letnia t-shirtówka z Little John, polecam! Niby taka dresowa, ale bardzo cieniutka, wygodna, i wszyscy członkowie rodziny mnie dziś w niej skomplementowali :)

antonna, Jooozefka, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:

Tzn.nie wyglądały po obmacaniu. Bo samo umiejscowienie bólu moglo wskazywax na wyrostek, tym bardziej że w ciąży nie musi objawiać się typowo. Mąż z palcem w nosie zdiagnozowałby to bez mojej ciąży, tak...nie był 100% pewnien, bo może być chociażby zakątniczy. Kręgosłup też mi troszkę chcieli wmówić.
    Chirurg powiedział, że obstawia kolkę, ale jeśli wróce 3 dni później z wyrostkiem to się nie zdziwi :P
    Dobre jest to, że jestem zdrowa, zero piachu i kamieni. Minus - zależy jak się mloda ułoży :/ mało z tym można zrobić... :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Hej dziewczyny, ja po wizycie. Helenka waży już 690g i ma się dobrze :) szyjka w pessarze, posiew i krzywa cukrowa super. Po kolejnej wizycie za 3 tyg dostanę skierowanie do szpitala na 2 dni na podanie sterydów dla maluszka. Ogólnie gin kazała trochę mi wyluzować i powiedziała, że już więcej niż ja robię nie da się zrobić dla tego dziecka. I że mam trochę na dwór wychodzić nawet! także pozytywnie :)

ps. Kupiłam kieckę letnia t-shirtówka z Little John, polecam! Niby taka dresowa, ale bardzo cieniutka, wygodna, i wszyscy członkowie rodziny mnie dziś w niej skomplementowali :)

zastanawiałam się nad kupieniem u nich sukienki, a mogę podpytać jaki rozmiar wzięłaś i jaki zazwyczaj nosisz?

• Aasha Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    zastanawiałam się nad kupieniem u nich sukienki, a mogę podpytać jaki rozmiar wzięłaś i jaki zazwyczaj nosisz?

napisałam do nich - wysłałam wymiary i doradzili :) ja wzięłam M, bo obecnie biust 92, biodra 97 i jestem dość wysoka - 174. Rozmiar idealny i jeszcze jest dużo miejsca na brzuszek dzięki marszczeniom po bokach.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam dopiero 4 kg (waga z poniedzialku) A jem za 10 a nie za przyslowiowych dwoje. Jestem głodna nawet w nocy, muszę wstać i coś przegryzc. Ciekawe kiedy nastąpi wielkie bum i zrobię się szersza niż wyższa :p

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jak na razie przytylam 4 kg ;) w nocy chyba jem najwięcej... Nie moge sie powstrzymac a jak nie jem to nie moge spac wiec chyba tak musi byc

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Ja przytylam dopiero 4 kg (waga z poniedzialku) A jem za 10 a nie za przyslowiowych dwoje. Jestem głodna nawet w nocy, muszę wstać i coś przegryzc. Ciekawe kiedy nastąpi wielkie bum i zrobię się szersza niż wyższa :p
    Hahah witaj w klubie :) Ja juz wieczorem szykuje jogurty, banany albo inne jedzonko na noc :D Jak wstaje do toalety przy okazji idę do kuchni ^^ mam tak od niedawna no ale trudno. Nawet męża w nocy ostatnio częstować chciałam, to mnie opierdzielił, że mam go nie budzić :D a ja tylko dobrą żoną chciałam być :D

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha mamatobe ja mojego meza tez ostatnio budzilam bo jedzenie o 2 w nocy zrobiłam ale o dziwo wstał i zjadł ;) wogole jemu sie ciaza bardzo udziela i juz 8 kg przytyl ale mu sie to przydało ;)

Mamatobe♥, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 7 i wyglądam jak słoń już. Chociaż dzisiaj przyjaciółka powiedziała że zazdrości mi brzuszka

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• antonna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które kupiły, albo mają zamiar kupić woombie. Jaki rodzaj wybrałyście/wybieracie? Ten original, czy air? Czy może jeszcze jakiś inny :>

Wichrowe Wzgórza mam nadzieję, że Ci te boleści przejdą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 22:12

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny bo w kompleksy wpadne :D kurcze 4 /7 kg to ja bym chciała przytyć. No nic pociesze się jedynie że to już końcówka:D, a jak ktoś do mnie mówi "grubasku" to ja się wypieram "Ja nie jestem gruba, ja jestem NADZIANA" :D

wichrowe_wzgórza, Natalala lubią tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wsparcie :) bardzo bardzo! Dzisiejsze słowa szefa to był taki pozytywny - dla mnie, nie dla niego - kopniak motywacyjny, aby w końcu przestać pracować na czyjeś marzenia i zacząć na swoje, czyli nie wracać na etat po macierzyńskim ;)

Co do wagi ja mam +9kg, poszło w różne miejsca, czuję się nieco grubsza, ale nieraz przed okresem czułam się znacznie bardziej ociężała. Jak jadłam w nocy w pierwszym trymestrze to schudłam :p także coś w tym musi być... ;)

Mamatobe♥, Aasienkaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ