X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Inna sprawa, że trzeba się wstrzelić - nie za wcześnie i nie za późno. Albo może nie być wolnego anestezjologa... tym bardziej wolę nie nastawiać się.
    Dlatego ja sie nie nastawiam ale w razie czego o to poproszę jak bedzie mozliwosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 13:57

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do znieczulenia to mówią mi różnie. Np. że lepiej wytrzymać kilka godzin bólu niż później mieć skutki uboczne (ból pleców przez 3 miesiące), szczerze ja sama nie wiem, każda ma inną granice bólu. Na swoją porodówkę wybieram sie za miesiąc, zobaczymy. Chociaż u mnie w DE to jest normalne każda prawie bierze ZZO.

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec ja się boje igły serio stara baba a się boi panicznie zastrzyków.
    Ten jest w kręgosłup wiec już wogóle. Z tego co wiem to w moim szpitalu nie ma tego wiec chyba dylematu mieć nie będę.
    A własnie jest jakiś przepis który reguluje to ze mam prawo np zażądać tego znieczulenia???

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka & Mamatobe - śliczne macie brzuszki :)

Ja mam jutro wizytę w klinice 15.15 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 14:07

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa z tego co wiem to jeżeli szpital dysponuje tym znieczuleniem, to poda ci go bez problemów. Oczywiście jeżeli twoje wyniki będą okej. Słyszałam też, że w Polsce strasznie mało jest szpitali, które mają to znieczulenie.

Patryk <3
    zyniqif.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja czytałam o skutkach ubocznych znieczuleń i mi się odechciało :/ w szkole rodzenia babka też mowila o tym, jak na dziecko to wpływa i zrobię wszystko, żeby uniknąć zieczulenia... a kiedyś bylam pewna że wezmę. Fizjoterapeutka sama miała jeden bez i jeden z i mówi, że w razie 3 dziecka nie weźmie. Woli lepszą świadomość i kontrolę.

Ni ezycze ci tego ale wierz mi, ze po dwoch w ogole nieprzespanych nocach i paru godzinach bardzo silnych boli (gdzie konca nie widac) zmienilabys bardzo szybko zdanie i raczej nie myslalabys o potencjalnych skutkach ubocznych.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znieczulenie chyba nie ominie przy CC ostatnio jedna z dziewczyn w ciąży bliźniaczej chciała rodzic naturalnie no i jak 1 dziecko wyszło to drugie miało tyle miejsca ze w tym czasie zdarzyło się obrócic i musieli robić cc.. masakra pisała ze jest w dwóch miejscach po nacinana na górze po cc i na dole :/

Także ja chyba wole cc od razu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 14:13

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Mnie znieczulenie chyba nie ominie przy CC ostatnio jedna z dziewczyn w ciąży bliźniaczej chciała rodzic naturalnie no i jak 1 dziecko wyszło to drugie miało tyle miejsca ze w tym czasie zdarzyło się obrócic i musieli robić cc.. masakra pisała ze jest w dwóch miejscach po nacinana na górze po cc i na dole :/

Także ja chyba wole cc od razu
    Na Twoim miejscu też bym się decydowała od razu na CC. Wolałabym nie ryzykować.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci tez sa takie aktywne? Bo mi mała caly czas szaleje tylko krótkie przerwy sobie robi i nie wiem czy tak ma byc... ? Lekarz mi powiedzial, ze mam juz zacząć notowac ruchy tylko nie bardzo wiem jak to robic jak ona co chwile sie wierci

atdc6iyemt9e9h2r.png

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba kazdy szpital musi miec to znieczulenie a jak cc beda robic to co wtedy:P Kurcze moim zdaniem oni poprostu nie chcą dawać tych znieczuleń bo to zawsze dodatkowa robota jest.

No nic bedzie co ma byc.

Glowa mnie boli zgaga mnie meczy co za dzień:/ Wyjsc sie nie da bo leje. Z filmów juz tez nei mam co oglada chyba zaczne ogladac jakąś ukrytą prawde czy coś takiego bo umre z nudów dzisiaj

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ni ezycze ci tego ale wierz mi, ze po dwoch w ogole nieprzespanych nocach i paru godzinach bardzo silnych boli (gdzie konca nie widac) zmienilabys bardzo szybko zdanie i raczej nie myslalabys o potencjalnych skutkach ubocznych.

Wiesz, nie mówię o sytuacjach ekstremalnych. Acz byłoby dziwne, żeby poród trwał 2 doby, to coś byłoby nie tak w decyzji o cc raczej.
    Teraz też nie biorę paracetamolu, choć niby można, a przez 3 dni ostatnie przyjęłam maksymalne dawki. Życie.
    O skutkach ubocznych myślę zawsze, dlatego wytrzymuję ile się da.

Czarnulka, może pod koniec się okaże, że z góry będziesz mieć cc planowe. Bliźniaki nie tak czesto puszcza się dołem.

Zuza, moja czasem bryka i rozrabia jak nienormalna, a czasem myślę co taka cicha jest ;)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja nie mam zdania co do znieczulenia. Niby fajnie - świadomość itp., na szkole rodzenia mówią, że ból pomaga kobiecie itp. Ale ja nie wiem co to za ból i czy mi on na pewno pomoże :/ Wolałabym mieć alternatywę i możliwość skorzystania ze znieczulenia w razie potrzeby. No i też przecież do końca nie wiadomo, teoretycznie każdy poród może skończyć się cesarką w razie komplikacji.

age.png

age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze na termoforze :( cmi mnie caly czas, ale leki zostawiam na ostre ataki, bo i tak częsciej niż co 8 godzin nie mogę
    Wiec wole miec ten zapas.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    A ja siedze na termoforze :( cmi mnie caly czas, ale leki zostawiam na ostre ataki, bo i tak częsciej niż co 8 godzin nie mogę
    Wiec wole miec ten zapas.
    Jejku jak ja Ci współczuje, zdrówka dużo kochana !

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psocia masz super brzuchalka mój chyba wiekszy heheh

a na wadze hm start 86kg 9tc 80kg, potem 79 a teraz 81,7 hmm czyli mozna powiedzic niecałe 2 kg poszło do przodu od spadku :)

ja nadal nie wiem gdzie rodzić :( bo wazny tez dla mnie jest odział dla maluszków no i tu problem

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    chyba kazdy szpital musi miec to znieczulenie a jak cc beda robic to co wtedy:P Kurcze moim zdaniem oni poprostu nie chcą dawać tych znieczuleń bo to zawsze dodatkowa robota jest.

No nic bedzie co ma byc.

Glowa mnie boli zgaga mnie meczy co za dzień:/ Wyjsc sie nie da bo leje. Z filmów juz tez nei mam co oglada chyba zaczne ogladac jakąś ukrytą prawde czy coś takiego bo umre z nudów dzisiaj
    Mogą mieć, ale dawać w Polsce tego nie lubią wolą męczyć kobiety, to mnie strasznie wkurza. Moje dwie koleżanki rodziły miesiąc temu i tak się męczyły, trzymali je bez znieczulenia bez niczego 24h, dopiero jak dzieciaczka tętno spadło zrobili cesarkę ;/ Moja kuzynka rodziła dwa tyg temu, w innym mieście i ta sama historia poród 24h dali jej piłkę i to wszystko.

Co do nudów, mam to samo. Nie ma co oglądać... pogoda zajebi***a, że aż się rzygać chcę. Mąż dba o mnie żeby mi się nie nudziło i wymyśla coraz lepsze obiady... ehh dzisiaj pizza własnej roboty, za którą muszę się w końcu wziąć. A co do filmów niektóre oglądam po dwa razy ^^

Patryk <3
    zyniqif.png

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no coz dzieci kiedyś chciały być lekarzami policjantami, fryzjerkami a teraz moja chrzesniaczka oznajmiła mi że będzie youtuberka :D Ciekawa jeste co nasze maluchy wymysla kiedys.

Współczuje Ci tych bóli naprawde. A np amolem jakbyś smarowała to miejsce??? Ja jak mam rwe to smaruje leciutko aby rozmasować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 14:49

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Czy wasze dzieci tez sa takie aktywne? Bo mi mała caly czas szaleje tylko krótkie przerwy sobie robi i nie wiem czy tak ma byc... ? Lekarz mi powiedzial, ze mam juz zacząć notowac ruchy tylko nie bardzo wiem jak to robic jak ona co chwile sie wierci
    No mój Patryk był aktywny kilka dni temu a od niedawna się rozleniwił, więc albo wieczorem daje ostro popalić i cały dzień nic, albo ja ja nie mam czasu na odpoczynek tylko jestem gdzieś w trasie to wtedy szaleje.

Patryk <3
    zyniqif.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znieczulenie jak znieczulenie, wszystko ma efekty uboczne, wystarczy podpisać zgodę na operację, tam jest cała lista rzeczy które mogą nam się przytrafić, więc nie wiem po co straszyć. Może to taka metoda żeby kobiety tego znieczulenia nie chciały, bo i tak nie ma kto i jak podać (realia polskich szpitali).
    Debatowanie o tym na tym etapie nie ma sensu, jak człowiek stanie z tym bólem oko w oko to wtedy moze sobie deklarować, teraz to takie bajanie najwyżej ;)

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzis po krzywej cukrzycowej, gladko poszlo, luzik, tylko trzeba odbębnic swoje i wyjac 3 godziny z zyciorysu ;-) mala brykala az brzuch skakal, mam nadzieje, ze wszystkie wyniki beda w porzadku, zobaczymy. Co do zzo: przy pierwszym porodzie nie mialam, chociaz juz przy wejsciu mowilam ze chce, kazali czekac do 4 cm rozwarcia, a ze mi skoczylo z 2cm na 8cm wiec sytuacja byla jasna. Z dzisiejszej perspektywy ciesze sie, bo spodziewalam sie wiekszego bolu a wszystko bylo do przezycia, teraz tez sprobuje bez, a jak sytuacja sie potoczy zobaczymy. Co do porodu ktory trwa 2 doby. Ja rowniez mialam skurcze przed 2 doby PRZED porodem, bolesne, ale nieregularne, ale to nie znaczy ze rodzilam 2 dni, chociaz bolalo wlasnie tyle. Rodzilam 6 godzin od reguralnych skurczybykow i tak to trzeba liczyc ;-)

c55fflw18twvhf6h.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ