X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochałam się <3 (w mojej nowej łazience)
    Klucze odebrane, mieszkanie aż czeka żebym tam wpadła :D Kurcze i co ja mam robić do jutra :( Dopiero jutro przyjedzie bus z panelami i kuchnią .... Muszę jakoś zabić czas, bo aż mnie nosi :D

Kaczuszka86, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Mam pytanie. Czy ktoras z Was boryka sie z bolem bioder? Od dwoch dni odczuwam ogromny bol lewego biodra na wysokosci stawu (kretarz wielki). Nie moge zgiac nogi ukucnac, masakra. Jedyne co slysze to ze w ciazy to normalne (!!!). Ktos cos gdzies?

c55fflw18twvhf6h.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    Czesc. Mam pytanie. Czy ktoras z Was boryka sie z bolem bioder? Od dwoch dni odczuwam ogromny bol lewego biodra na wysokosci stawu (kretarz wielki). Nie moge zgiac nogi ukucnac, masakra. Jedyne co slysze to ze w ciazy to normalne (!!!). Ktos cos gdzies?

Mnie często łapie na wysokości boczkami nad pośladkiem w okolicach boczka. Mi mówili że mogę mieć rwe. Czasem to ledwo chodzę a co dopiero wstać z łóżka :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    wkońcu nie ma deszczu u nas jupiii bo wczoraj stanęłam przed klatka i zrezygnowałam z pójścia do sklepu ściana deszczu była. Ale dzisiaj idę do pracy nawet się ciesze bo w domu nuda jak już oglądałm na necie jakąś ukryta prawdę.

Może wkońcu kurier dojedzie po paczki.

Ja się nie mierze jakoś nie chce mieć większej depresji przez swój wygląd niż już mam.

Niech ten kurier jedzie bo już nie możemy doczekać się na zamówienie żeby zacząć urządzać kącik dla młodego :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacky, widzisz, w ciąży to normalne że coś boli :D paranoja :D

Mietata, jedyne co to nadal sporo pić. Sęk w tym, że jestem zdrowa jak ryba i dieta nie ma wpływu - bo nie mam piasku ani kamieni. Czytałam też o tym i generalnie ucisk z minimalnym zastojem ma każda z nas niemal, to fizjologia. Tylko ja mam pecha, że tak mnie napier****. Dlatego tutaj ciężko jakkolwiek inaczej pomóc, niż doraźnie :( przeciwbólami, przesuwaniem brzucha w lewo i ciepłem... Widzę, że często kobietom po ok tygodniu przechodzi i już nie wraca, zwykle to zaczyna się oo 20-26 tygodnia. Czasem w kolejnej ciąży też jest ok. Cewnik od nerki do pęcherza to jednak słabe i odradzane ciężarnym rozwiązanie. Na razie boję się wstać, dobrze spałam... a zasypiałam po 2 godzinach płaczu...

Mamatobe, super, aż zazdoszczę :D Chętnie bym sobie urządziła coś jeszcze raz, bo to super sprawa :)

Jakbym miała dom, to bym chciała zamiast poddasza piwnice :) rzadko się teraz robi podpiwniczone domy, a wg mnie to ma sporo plusów.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Zakochałam się <3 (w mojej nowej łazience)
    Klucze odebrane, mieszkanie aż czeka żebym tam wpadła :D Kurcze i co ja mam robić do jutra :( Dopiero jutro przyjedzie bus z panelami i kuchnią .... Muszę jakoś zabić czas, bo aż mnie nosi :D

Uwielbiam takie urządzanie i wszystko nowe. Niestety własne mieszkanie i dom to niestety tylko w zakresie marzeń a brać kredyt na 30 lat to nie dla nas :(

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Uwielbiam takie urządzanie i wszystko nowe. Niestety własne mieszkanie i dom to niestety tylko w zakresie marzeń a brać kredyt na 30 lat to nie dla nas :(
    Oczywiście, że wynajmowane :D, ale po kilku latach na kawalerce i z prysznicem (którego nienawidzę) to aż na dupie nie mogę usiedzieć :D

Patryk <3
    zyniqif.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowr - kazdy chcialby piwnice, problem w tym ze to bardzo duzy koszt, dlatego ludzie nie robia.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:

Mnie bolał ostatnio lewe biodro bardzo przez dwa dni, potem prawe, a potem oba. Biodra przeszły, teraz bolą kolana. Lekarka też mówi, że to normalne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 11:27

klz9hdgefsr87l0p.png

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Wichrowr - kazdy chcialby piwnice, problem w tym ze to bardzo duzy koszt, dlatego ludzie nie robia.
    Każdy? Jak siedziałam w takich grupach urządzeniiwych to większość uważała to za bez sensu pomysł. Poddasze wygrywało :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 28 lipca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Oczywiście, że wynajmowane :D, ale po kilku latach na kawalerce i z prysznicem (którego nienawidzę) to aż na dupie nie mogę usiedzieć :D
    Też wcześniej 5 lat mieszkaliśmy w kawalerce, bez wanny.
    Wanna to pikus, bardziej męczacy był brak wydzielonej sypialni. Jak już mieliśmy więcej niż 2 gości, to trzeba bylo składać łóżko do formy sofy. I nie było opcji, że np.pójdę spać jak mąź gra w karty z chłopakami :/
    Teraz jest normalnie i na swoim :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie miałam kontrolę z ZUSu - a dopiero co 3 tygodnie temu mnie wzywali... a dziś przyszli sprawdzić...

mhsvf71xt0wtqk81.png

Wysłany: 28 lipca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, a jak to wyglada? O której przyszli? Ładują się do srodka czy tylko patrza czy jestes i do widzenia?

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze przez te wakacje urlopy i ciaze mam takie opoznienia ze szok. Zawsze wszystko na czas było zrobione i wysłane:/

Jem sniadanko w pracy i dalej do roboty. Dziewczyny się śmieją że dzisiaj dzień rożków bo same rożki dzisiaj szyje.

Jutro zaczyna się jarmark także 3 tygodnie cieżkiej pracy oby tylko pogoda dopisała.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA też marze o wannie bo mamy prysznic:( A ja z tych lubiących sie pluskać w wodzie.

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Natalala Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Dziewczyny, właśnie miałam kontrolę z ZUSu - a dopiero co 3 tygodnie temu mnie wzywali... a dziś przyszli sprawdzić...

To jednak zdarzają się kontrole ciężarnych. A od kiedy jesteś na zwolnieniu? Sama jestem ciekawa jak to wygląda...

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde u nas słabo, miałam nie pisać, żeby przestać o tym myśleć. Wczoraj byliśmy na wizycie. Te kłucie w prawym boku mogło być spowodowane krwiakiem, który mi się zrobił i kilka dni temu się właśnie oddzielił i teraz będzie się wchłaniał. Lekarz mówi, że to nic poważnego, mimo że oczywiście w internecie naczytałam się już jakiś strasznych historii. Powiedział, że krwiak był malutki, oddzielił się i się wchłania, w żaden sposób nie wpływa na dziecko. A Zosia 1,5 tyg młodsza niż według terminu usg. Mieści się jeszcze cały czas w te widełki, ale jest do obserwacji. Mamy teraz wizytę 7.08 a później 24.08 i będziemy mierzyć wszystkie przepływy bardzo dokładnie, bo może być po prostu mała. Na połówkowych wszystkie przepływy były wzorowe ale dziecko tylko 4 dni młodsze, a teraz już 1,5 tygodnie, wiec ważne podobno aby to monitorować. Pytałam już o hipotrofię, ale lekarz mówi, że na razie to bardzo przesadzone, bo wszystko się może unormować, w związku z tym postaram się znowu zrobić sobie szlaban na internet, bo widać nakręcanie się zupełnie mi nie służy.
    Martwię się bardzo, wczoraj to już non stop płakałam. Mąż mnie cały czas uspokoja, że lekarz kazał czekać i się nie martwić, to po co dorabiam teorie... ale wiecie jak to jest

w4sqflw1pp6mhaw2.png

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze być pod kontrolą :) pamiętaj, że Zosia czuje Twój stres i raczej nie jest tym zachwycona. Hipotrofia to jeszcze też nie dramat. Małe łatwiej się rodzi :P pewnie się wyrówna. Głowa do góry :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Też wcześniej 5 lat mieszkaliśmy w kawalerce, bez wanny.
    Wanna to pikus, bardziej męczacy był brak wydzielonej sypialni. Jak już mieliśmy więcej niż 2 gości, to trzeba bylo składać łóżko do formy sofy. I nie było opcji, że np.pójdę spać jak mąź gra w karty z chłopakami :/
    Teraz jest normalnie i na swoim :)
    Co racja to racja, kawalerka jest strasznie uciążliwa. My nie będziemy mieli sypialni, Patrykowi pokoik robimy... ale to będzie też mój pokój :D (a'la sypialnia)
    fakt w tym wszystkim jest taki, że jak mnie mąż wkur** to idę do innego pokoju i nie muszę na niego patrzeć :D

Patryk <3
    zyniqif.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, hipotrofia to nie koniec swiata. Mojej kolezanki corka urodzila się z hipotrofia, poza tym ze byla malenka nic jej nie bylo.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ