X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaktam wasze szyjki? jakie mają długości? Wczoraj mi wyszła 3,35 i trochę się martwię... do tej pory wahała się 3,5-4,5 i nie wiem czy się przejmować i zalec na kanapie czy funkcjonować normalnie (i tak się oszczędzam), mała ma ułożenie główkowe teraz. Lekarz w sumie nic nie powiedział na szyjkę a ja się tak później zastanowiłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 13:49

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• agagaga Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola oprócz forum zakaz internetowania :) wiem, że łatwo się mówi ale stres nie służy Zosi. Ważne, że jesteś pod kontrolą.

Karola___ lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Dziewczyny a jaktam wasze szyjki? jakie mają długości? Wczoraj mi wyszła 3,35 i trochę się martwię... do tej pory wahała się 3,5-4,5 i nie wiem czy się przejmować i zalec na kanapie czy funkcjonować normalnie (i tak się oszczędzam), mała ma ułożenie główkowe teraz. Lekarz w sumie nic nie powiedział na szyjkę a ja się tak później zastanowiłam...

lekarz nic nie mówi, znaczy gites i się nie przejmujemy :) gdyby coś było nie tak, wierz mi, powiedziałby ci i:)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    U mnie najwyraźniej bez zmian. Gin mawia, że jakieś 4cm, na usg w 20 tygodniu (czyli 5 tygodni temu) wyszło 38mm, teraz na szybkim na IP 37 mm.
    Nie wiem, czy takie minimalne różnice mają znaczenie, przecież może być nawet kwestia ułożenia do pomiaru.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Spokojnie, hipotrofia to nie koniec swiata. Mojej kolezanki corka urodzila się z hipotrofia, poza tym ze byla malenka nic jej nie bylo.
    Mamyginekolog ten Roger chyba też hipotrofik :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie poddaję, na siedząco mogę robić to, co zamierzałam robić później, czyli segregację dokumentów :)

Moja mama za to jest chyba przeszczęśliwa, że wreszcie może mi się "ponarzucać" z zupkami, odwiedzinami i pomocą ;) Bo tak to ja nie lubię, a teraz specjalnie nie odmawiam, bo na pewno żarcie się przyda :P Jak nie mam siły nad garami stać. I na szczęście cały ten tydzień mąż nie ma żadnej doby w pracy...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Ja nie wiem o jakim deszczu wy mówicie :P Na lubelszczyźnie susza i ciepełko, od słońca zaczyna boleć mnie głowa, tak cholernik razi ;]
    niech nadal nie pada, bo u mnie dach odkryty :D jeszcze 1,5 tyg i może lać

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalala wrote:
    To jednak zdarzają się kontrole ciężarnych. A od kiedy jesteś na zwolnieniu? Sama jestem ciekawa jak to wygląda...

Jestem na zwolnieniu od początku czerwca, ale jestem na działalności i podniosłam Zus (przez 3 miesiące miałam niższy, a wcześniej na etacie zawsze raczej wysoki), i dlatego się chyba czepiają. Ale do sąsiadki tez poszły, a ona nie wiem na jakich jest warunkach zatrudniona.

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    różnica będzie zawsze, na plus hehe :) Nie wiem w sumie po co się mierzyć, wiadomo, że tam dziecko siedzi a nie tona tłuszczu, jak się urodzi to brzuch się zmniejszy.
    W ogóle zaczynam dochodzić do wniosku, żeby już tak obsesyjnie się nie ważyć, bo najważniejsze, że dziecko dobrze rośnie i wszystko na usg jest w normie. Według tych wszystkich kalkulatorów i wytycznych dotyczących wagi etc to już powinnam wariować z przejęcia i strachu, że coś jest nie tak. Lekarz mi mówił, że dopóki mały dobrze wygląda na usg, dobrze rośnie to mam się wagą nie przejmować.

Wichrowe, jak się czujesz? ci lekarze ze szpitala to coś ci w ogóle poradzili poza braniem leków, nie wiem odstawienie prochów z wapniem, może jakaś zmiana diety, więcej picia etc? nie mogę w to uwierzyć że cię po prostu odsyłają i każą nospę łykać....może jeszcze skonsultuj z jakimś dobrym urologiem prywatnie (w Warszawie mnóstwo specjalistów)...wiesz jak jest w szpitalu spławią, jak się zapłaci to może się pochylą nad człowiekiem...
    o to to to...ja wybaczcie.. ale mam wyrąbane ile przytyję i ile będę miała w pasie, kocham stan ciąży, mimo, że mam już 11 kg więcej czuję się bosko. Robię się powoli jak słonica, ale uwielbiam mój brzuch. Będzie czas na chudnięcie i schudnę :)teraz najważniejsze jest aby dziecko zdrowo się rozwijało, niestety musimy liczyć się że po ciąży nasze ciało może się zmienić, mogą zostać rozstępy, brzuszek, pare kg.. ale wolę to mieć i dzieci w domu:) za długo na t ciążę czekałam aby teraz zamartwiać się ze tyle przytyłam i jeszcze nie koniec :D

Kaczuszka86, Pani Moł lubią tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zaraz na wesele jedziemy. Mlody zostal u tesciow. Ciekawe jak dadza rade. Ja go tam zawiozlam i polozylam na drzemke. Jeszcze nigdy go nie kladli na noc spac a juz napewno nie jak nas nie bylo...Najwyzej beda nas wzywac (30km).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    o to to to...ja wybaczcie.. ale mam wyrąbane ile przytyję i ile będę miała w pasie, kocham stan ciąży, mimo, że mam już 11 kg więcej czuję się bosko. Robię się powoli jak słonica, ale uwielbiam mój brzuch. Będzie czas na chudnięcie i schudnę :)teraz najważniejsze jest aby dziecko zdrowo się rozwijało, niestety musimy liczyć się że po ciąży nasze ciało może się zmienić, mogą zostać rozstępy, brzuszek, pare kg.. ale wolę to mieć i dzieci w domu:) za długo na t ciążę czekałam aby teraz zamartwiać się ze tyle przytyłam i jeszcze nie koniec :D
    heheheh, zajebiste podejście :)

Ja mam takie pół na pół. Bo na pewno nie podoba mi się, jak wyglądam. Już tu nieraz pisałam, że bebzole są spoko u szczupłych, u mnie to wielorybio wygląda ;) Ale moja wina, że się w depresji upasłam. Długo czekałam na tego dzieciaka, więc...czuję się źle, ale myślę sobie: schudnę później :) trudno.
    Nie jestem fanką ciąży, już to wiem. A po akcji z kolką to już totalnie :D Cieszy mnie tylko, jak się mała rusza, bo wiem że dycha, ale nie wzrusza mnie to jakoś specjalnie, no po prostu tak to działa :/

Aasienkaa lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Sunshine, a jak to wyglada? O której przyszli? Ładują się do srodka czy tylko patrza czy jestes i do widzenia?

Jak wyglądało... :)
    Mój mnie wyciągnął pierwszy raz od kilku dni na krótki spacer z psem, bo we wtorek troszeczkę podplamiłam i się wystraszyłam i leżałam od wtorku. Prawa Murphy'ego ... przyszły akurat w ciągu tych 15 minut... Na szczęście sąsiad mimochodem na koniec rozmowy powiedział, że jakieś 2 Panie nam coś do skrzynki wrzuciły. Jak usłyszeliśmy 2 Panie, to już wiedzieliśmy. Szybko to wyciągneliśmy, nawet nie doczytaliśmy, ja już miałam dość (coś termin 2 dni wyznaczyli...) ale mój dopytał się jak wyglądały i w którą stronę poszły, wsiadł w auto i pojechał ich szukać, że on był na spacerze z psem, a ja nie słyszałam... Znalazł, przywiózł, kazały się tylko podpisać (z tych nerwów nawet nie przeczytałam dobrze co), nie wchodziły nawet...

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Były ok. południa.
    Mieliśmy szczęście w nieszczęściu :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak z innej beczki instrukcja obsługi dziecka
    nie jestem wielką fanką poradników, ale też kurcze nie miałam nigdy kontaktu z noworodkami, w rodzinie ostatni maluch właśnie skończył 18 lat, koleżanek dzieciatych też niewiele...do meritum, polecacie jakąś fajną książkę z cyklu 1 rok dziecka, coś w pigułce żeby w ogóle wiedzieć z czym to się je? :)

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie 5 kg na plusie. Ale tez jakiś specjalnie nie przejmuje się waga. Po ciąży się zrzuci, tzn taka mam nadzieje ;)
    U mnie szyjka najpierw miała 41 mm później 36 mm a na kolejnym usg 38 mm Wiec zakładam błędu pomiaru. Chociaż miałam taki okres, ze bardzo tym się stresowałam.
    Wczoraj byłam ba warsztatach świadoma mama s później obejrzeć porodówkę. Jakieś to takie rzeczywiste się stało i nie powiem trochę przerażajace :p
    Ruchów u mnie nadal konkretnych brak... jakieś tylko takie jakby łaskotanie lub smeranue od środka. Czy to tez się zalicza do ruchów? Bo już trochę pozno chociaż lekarz mówi ze wszystko Ok

Wysłany: 28 lipca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Były ok. południa.
    Mieliśmy szczęście w nieszczęściu :)
    Hahaha, to i tak nieźle :D Pościg za babami z ZUS-u :)
    Mnie koleżanka prawniczka mówiła, że jak ktoś na etacie jest, to nie sprawdzają sami z siebie, tylko na wniosek pracodawcy.
    Spoko, ja dziś nawet kurierowi z otulaczem nie otworzyłam, bałam się bólu przy wstawaniu :(

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 28 lipca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    tak z innej beczki instrukcja obsługi dziecka
    nie jestem wielką fanką poradników, ale też kurcze nie miałam nigdy kontaktu z noworodkami, w rodzinie ostatni maluch właśnie skończył 18 lat, koleżanek dzieciatych też niewiele...do meritum, polecacie jakąś fajną książkę z cyklu 1 rok dziecka, coś w pigułce żeby w ogóle wiedzieć z czym to się je? :)

Ja ten temat odpuściłam, bo wszędzie co innego piszą :D :D :D Chyba pójdę w intuicję i te mądrzejsze koleżanki :D

Aasienkaa lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja ten temat odpuściłam, bo wszędzie co innego piszą :D :D :D Chyba pójdę w intuicję i te mądrzejsze koleżanki :D

nie no jasne, szkoła falenicka i takie tam, ale wiesz chodziło mi o jakies minimum wiedzy, serio w sprawie dzieci jestem zielona, nawet nie wiem o co bym miała pytać.
    Chciałam coś do poczytania, żeby plus minus się zorientować, wiadomo że hasło"instrukcja obsługi" to trochę na wyrost :)

• agagaga Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ksiazke "Pierwszy rok z zycia dziecka" Heidi Murkoff. Jest tam trochę ogólnych informacji. Cały rozdział o laktacji a książka podzielona jest na miesiące życia i sprawy z nimi związane.

Ale szczerze mówiąc mało ją czytałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 15:54

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png

Wysłany: 28 lipca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo przegapiłam swoją studniówkę :D Już mam 99 dni :P Ale ja wolę takie nieoczywiste, mniej okrągłe liczby ;)

Sunshine_111, Pani Moł lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ