X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dziewczyny a jeszcze pytanko, jaki macie stosunek do znieczuleń ZZO przy porodach siłami natury?

W USA znieczulenie przy porodzie to norma. Lekarze i pielegniarki nawet sami przychodza i namawiaja, takze ja na 100% biore znieczulenie.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja jeszcze mam pytanie o otulacz. Jak długo takiego o tulacza się używa? Czy zakłada się to tylko na drzemki? Czy na noc też? Jeśli na noc to dodatkowo jakieś okrycie czy grubszy pajac pod spód? Mówię oczywiście i zimowych miesiącach. Ja wyczytałam ostatnio ze używanie zbyt często też nie jest dobre i ze nie okrywa się dodatkowo kocykiem bo cały w tym urok żeby dziecko miało swobodę ruchów w odpowiednim zakresie a kocyk ograniczy. Wydaje mi się trochę za cienko w samym otulaczu, a ubierać grubo pod też jakoś dziwnie. Widzialam taki otulacz 0-2 miesiące. Później nowy? Czy już dziecko za duże? To dla mnie nowość i zupełna zagadka.

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nad tym zastanawiałam, ale chyba trzeba przestać panikować z tym zimnem. O ile mamy w domu dobrą izolację i ogrzewanie które nie wysiadło, to przecież temperatura jest w miarę normalna i dostosowana do funkcjonowania człowieka.
    Wyjście na zewnątrz to inna para kaloszy, ale jak ktoś ma ciepło w domu to chyba nie trzeba miliona warstw ciuchów zakładać na malca :)

Katarzyna, nie znam się na rozmiarach, ale generalnie takie otulacze typu woombi tulik etc to chyba na początek, żeby dzieć gładko przeszedł z życia w ciasnym brzuchu do rozpasanej przestrzeni na zewnątrz :) więc tego chyba nie stosuje się dłużej niż pół roku, ale to mówię na logikę, nie wiem jak to w praktyce wygląda.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam na razie jeden otulacz na wiek 0-3 miesiace, ale widzialam tez w wiekszych rozmiarach, nawet na ponad 6 miesiecy. na razie zobacze czy ten mi sie sprawdzi. Mysle, ze bede pod niego wkladac po prostu body i spodenki.

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poruszajac temat imienia, czy sa tu jeszcze jakies niezdecydowane mamy? My mamy jedno przodujace imie (kiedys myslalam, ze to jest juz imie na 100%), ale caly czas mam jeszcze inne opcje i jakos nie moge sie zdecydowac i chyba zdecyduje sie dopiero jak ja zobacze. Czy ktoras tez tak ma?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie koleżanki:)
    Co wam powiem to wam powiem. Instrukcja obsługi dziecka, któraś ma ? Chętnie skopiuje :D
    Miałam ostatnio dziwną sytuację, moja kuzynka urodziła, wpadam zobaczyć małego..m I wyszło tak że miałam to wziąść na ręce. Dziewczyny ja nie potrafiłam bo trzymać! Miał dwa tygodnie. Teraz jeszcze większy strach niż wcześniej. Pierwszy raz w życiu widziałam tak małe dziecko, i powiem że po tym spotkaniu jakoś nie nabrałam więcej odwagi, wręcz przeciwnie!

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam niby jedno imię wybrane, ale sama nie wiem, nie używam go w stosunku do dziecka jeszcze, więc po porodzie wszystko może się zmienić...na razie nie spędza mi to snu z powiek :) urodzi się, będziemy się martwić :)

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Moje drogie koleżanki:)
    Co wam powiem to wam powiem. Instrukcja obsługi dziecka, któraś ma ? Chętnie skopiuje :D
    Miałam ostatnio dziwną sytuację, moja kuzynka urodziła, wpadam zobaczyć małego..m I wyszło tak że miałam to wziąść na ręce. Dziewczyny ja nie potrafiłam bo trzymać! Miał dwa tygodnie. Teraz jeszcze większy strach niż wcześniej. Pierwszy raz w życiu widziałam tak małe dziecko, i powiem że po tym spotkaniu jakoś nie nabrałam więcej odwagi, wręcz przeciwnie!

Ja tez tak mialam, ze balam sie wziac na rece, nawet kilkumiesieczne swojej kolezanki, ale mysle ze wlasnym bedzie inaczej.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wybrane ;) raczej się nie zmieni, chyba ze urodzi się dziewczynka zamiast chłopca :p
    A widzialyscie otulacze w smyku na wyprzedaży? Są 2szt za niecałe 70 zl, zastanawiam się czy się do czegoś nadają.

http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/206500/s/swaddleme-otulacz-etap-1-2-szt/

A co do dzieci, jak zobaczyłam tygodniowego synka siostry to nie wzięłam go na ręce bo myślałam sobie że źle wezmę i rodzicom się to nie spodoba ;p jak miał około miesiąca, może 1,5 to już normalnie brałam, ale na krótko. a teraz tylko na siedząco bo już waży ponad 6 kg i siostra mi zabroniła, bo nie mogę dźwigać ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 17:24

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Ja tez tak mialam, ze balam sie wziac na rece, nawet kilkumiesieczne swojej kolezanki, ale mysle ze wlasnym bedzie inaczej.
    cudze to cudze, a własne kto ma inny brać na ręce :) ?

Blondik lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas imię wybrane jeszcze przed zajściem w ciążę :) zmieniać nie zamierzamy.

Małego dziecia się nie boję :) koleżanka urodziła rok temu - mała 52 cm i żadnych oporów nie miałam, żeby wziąć na ręce.
    Ale do takiej pewności jaką mają położne i pielęgniarki w szpitalu to mi jeszcze daleko :p

Moja szyna już znów wisi :D tym razem przywiercona ^^ może nie odpadnie :p bo dziś o 6 rano łapaliśmy drugą połówkę ;) jeszcze tylko mąż powiesi firankę i koniec!! Bo już nawet kwiatka dziś zakupiliśmy ;)

Pieluszkowazabawa - szyj, szyj ;) ale w granicach rozsądku :)

Wichrowe wzgórza - teraz jak już liczba dni zeszła poniżej 100 to dopiero będzie lecieć :p ledwie się człowiek do brzucha przyzwyczai a już będzie dziecko :) i trzeba będzie się oswajać od nowa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 17:29

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agapin Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    A poruszajac temat imienia, czy sa tu jeszcze jakies niezdecydowane mamy? My mamy jedno przodujace imie (kiedys myslalam, ze to jest juz imie na 100%), ale caly czas mam jeszcze inne opcje i jakos nie moge sie zdecydowac i chyba zdecyduje sie dopiero jak ja zobacze. Czy ktoras tez tak ma?

Witam w klubie niezdecydowanych. Przed zajściem w ciążę mieliśmy wybrane imiona już, które potem okazały się być jednymi z najbardziej popularnych w ostatnich latach, w związku z czym naturalnie nam t imiona "wypadły", a teraz to już ciągle się "spieramy" nad imieniem - zwłaszcza że byliśmy przygotowani na chłopca, a tu się okazało że dziewczynka no i mamy zagwostkę :)
    Sprawy nie ułatwia fakt, że mój A. ma 5 rodzeństwa, z których każdy ma żonę/męża i dzieci - po prostu nie sposób coś wybrać :) ja jestem za bardziej "starym" imieniem, mój A. wymyślił żebyśmy wybrali imię na A, bo ja Agata, on Adam i żeby dzieci też były na A - pomysł fajny ale jak tego dokonać, to nie wiem :D mam przejrzane wszystkie imiona wzdłuż i wszerz i nagle nic mi nie pasuje.. no ale.nic, coś trzeba wybrać, w końcu się zdecydujemy :) kto jest już zdecydowany? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 17:32

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, im mniej dni, tym mniej dni kolki :D Znów mnie boli, nie tak agresywnie, ale musiałam poleżeć 15minut :/

Imię dla chłopaka mamy....no, od kilku lat :) Dla dziewczyny wymyśliłam rok temu w czerwcu, i miałam kilka wersji na drugie imię, i teraz obydwa są już ustalone, tak że na początku ciąży było wszystko wiadomo, nawet przed nią. I gadamy już o niej i do niej tym wybranym imieniem :)

Mamatobe, podobno przy swoim nagle włącza się jakiś magiczny instynkt i nie ma takiego przerażenia jak przy cudzym. Ja żadnych dzieci nie biorę na ręce, nawet na chrzście nie trzymałam :P Taka jestem antydzieciowa ;)

Te otulacz co ja kupiłam to jest dla dzieciaków do 6k, tak że pewnie na 3m-ce styknie. Ale śliczny, trochę w klimacie tego wózka co mi się podoba, bliska kolorystyka :)
    A, i kumpela mówi, że jak się od razu wpakuje to dziecko to większa szansa, że się spodoba :P To nawet logiczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 17:39

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agapin - Twój mąż ma taki sam pomysł jak my z mężem ;) też celujemy w imię na A, bo ja Ania a on Artur i chcieliśmy kontynuować. I całe szczęście, że będzie córka, bo dla syna byłby problem ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jeszcze nie jesteśmy zdecydowani na imię. Mamy jedno robocze ale jest ono mało popularne i boke się, ze możemy krzywdę wyrządzić dziecku :p
    Tez myślałam o tej książce co pisała Agaaga znalazłam na olx używana, może się zdecyduje.
    Wczoraj na tych warsztatach co byłam (gdzie większość to reklamy) było stoisko elektrostymulatorow Tens. Zastanawialiście się może nad nimi?

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    ja mam niby jedno imię wybrane, ale sama nie wiem, nie używam go w stosunku do dziecka jeszcze, więc po porodzie wszystko może się zmienić...na razie nie spędza mi to snu z powiek :) urodzi się, będziemy się martwić :)
    To chyba Wam pisałam, że w szkole rodzenia sugerowali nawet 4 imiona mieć w zapasie, bo czasem to widać po dziecku co pasuje :)
    Ja się uwzięłam, że nasze imię NA BANK pasuje i koniec :) Alternatywy brak.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała chyba serio jest długa ;) teraz chwilami jak się rusza, to czuję to nie w jednym miejscu, a po obu stronach brzucha na raz! Niemalże w bokach, tak jakby np.jednocześnie rozprostowywała ręce i nogi.

Plus mojej wizyty na IP jest taki, że wiem, że płynu owodniowego jest w normie i szyjka dobra :P Następne USG planowo mam za miesiąc.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2024, 20:53

• agagaga Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z córką na spacerze. Wielkie kałuże i mloda w swoim żywiole. Siedzę na ławce a ona bawi się w kałuży jakimś patykiem i podspiewuje. Szła jakaś wredna baba z wózkiem i jej nagadała, że jak tak moze w wodzie i brudzie siedzieć. A dziecko me kochane odpowiedziało "A czemu nie" :) Dziewczynka z wózka tylko się oglądała. Biedne te dzieci są jak im rodzice w kaloszach do wody wejść nie pozwalają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 17:49

wichrowe_wzgórza, Mamatobe♥, Blondik lubią tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png

Wysłany: 28 lipca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na osiedlu jest fontanna i też się dzieciaki chlapią w upały, a na forum jakiś typ napisał, że trzeba być głupim żeby dawać dziecku wejść do tego ;] A tam nawet nie ma zbiornika syfiastego, to jest "płaskie", tylko woda strzela ładnie do góry :) Laska napisała, że z takim podejściem za 4 pokolenia będzie zabijał nas katar :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ