X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po 6 dniach mam wyniki posiewu - wyszło bezobjawowe zakażenie układu moczowego bakterią E. Coli. Prócz tego oczywiście mój ukochany paciorkowiec w wersji jakiejś wybitnie zmutowanej.

Z tego co czytałam w sieci, Duomox, który biorę, powinien wybić jedno i drugie ustrojstwo. Amoxyxyklina z Duomoxu została też zarekomendowana jako antybiotyk, na który E. Coli jest wrażliwa, więc może taka kuracja wystarczy, chociaż pisali tam też coś o zastrzykach.

Wysłałam wyniki do mojej ginekolog i czekam, co orzeknie.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pako, to też twarda jesteś, tyle z tym łazic :O mnie na IP powiedzieli, że długo wytrzymałam, a to było 12 godzin hehehe.

W Warszawie nad ranem lało,ale oczywiście już jest bez śladu ;] Mój wentylator był wybrakowany, nie było 2 śrubek, a zabraķlo innych i jestem znów bez. Zaraz kupuję coś na allegro.

Mietata, MNÓSTWO ludzi pali. U nas na dole sąsiedzi, więc leci nam przez okna czesto, wrrrr... moda na niepalenie niestety minęła.
    Ja sama paliłam, ale odkąd mi ojciec na raka zszedł to już nie, ponad 10 lat... i tępię to dziadostwo jak nie wiem. Mąż nawet w ustach fajka nie miał, nienawidzi jak najgorszy neofita :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata - spałam na lewym boku, bo gdy kładłam się na plecach lub na prawym boku to jakiś nerw mi uciskało i bolało dość mocno, że się ruszyć nie mogłam. Ale zauważyłam po dzisiejszej nocy, że coś musiało się poprawić, bo już nie bolało :)

Wróciłam z miasta przed chwilą i stwierdzam, że już się nie nadaję na takie wędrówki.. 5h na nogach to niby nic a marzyłam tylko o tym, by móc się położyć! Brzuch jakiś ciężki, pięty bolą i jeszcze co jakiś czas miałam takie kłucia, jakby mi ktoś igłę w cewkę moczową wbijał. Aż mnie prawie w pół zginało.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, to tak jak u mnie. Ja paliłam kilka lat, od 17 do jakoś 24 roku życia, ale na szczęście zmądrzałam, a jarałam sporo. A mąż nigdy-przenigdy, i to on mnie zmotywował do rzucenia, i w końcu się udało. U mnie w rodzinie pali moja mama, nie znoszę tego. Tyle jej nad głową trąbimy że się sama wpędza w choroby, ale argumenty do takiego palacza jak ona nie docierają. Fakt nest taki, że nigdy nie pali przy niepalących, wychodzi z domu na zewnątrz. No i teściowa, ale ona pali, gdzie jej się akurat zbierze na fajka. Zuza, u Twojej teściowej pies - a moja ma w domu dwa koty, takie niewychodzące, dupskiem na stole siadające i też w związku z tym średnio lubię u niej coś jeść... Przed ciążą tak było i tym bardziej teraz ;) daje im wylizywać po sobie np.miseczkę po lodach, brrr.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Mietata - spałam na lewym boku, bo gdy kładłam się na plecach lub na prawym boku to jakiś nerw mi uciskało i bolało dość mocno, że się ruszyć nie mogłam. Ale zauważyłam po dzisiejszej nocy, że coś musiało się poprawić, bo już nie bolało :)
    Mi na lewym jest zwyczajnie najwygodniej. Na prawym coś ciągnie, na plecach uciska. Czasem poleguję trochę na plecach, ale szybko mnie ta pozycja męczy. A lewy - optymalnie :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Mi na lewym jest zwyczajnie najwygodniej. Na prawym coś ciągnie, na plecach uciska. Czasem poleguję trochę na plecach, ale szybko mnie ta pozycja męczy. A lewy - optymalnie :)

A ja właśnie bardziej lubię prawy ;) przed ciążą tylko na tym zasypiałam. Ale trzeba było przywyknąć i do lewego ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, mnie też mąż zmobilizował ostatecznie jak zaczęliśmy być razem. Tego samego dnia rzuciłam :) U niego ojciec chyba dalej w domu popala, ale jakoś nie śmierdzi, bo ma zamknięte drzwi zawsze, a mama ostatecznie rzuciła.
    Moja rzuciła jakieś 20kilka lat temu.
    To co dobre, to że o ile u znajomych w latach 80tych jarało się w domach, to moja mama - wtedy paląca - NIGDY nie pozwalała na palenie przy mnie, za co jestem jej bardzo wdzięczna ;) każdy musiał przed dom dylać :P
    My teraz tacy "gościnni" jesteśmy, że nie ma palenia na balkonie, jak coś - sio przed blok. Ale w zasadzie nie mamy takich znajomych.
    Nie znosimy jak ktoś kopci na balkonie, więc nie robimy też tego innym ;]

Kaczorka, ja marzę o prawym... Najchętniej na prawym i na brzuchu, a mogę tylko na lewym :( Chociaż dziś troszeczkę próbowałam, bo ból tfu tfu tfu odpuszcza.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mężo niestety pali, ale nie ma palenia w domu. wyhodzi na zewnątrz. Nie potrafię go zmowtywować do rzucenia :( za to tato rzucił i juz jakieś 15 lat się trzyma a mam pali sporadycznie, paczkę na tydzień i nigdy przy mnie. Za to teściowie zupełnie inna bajka, mimo choroby nowotworowej jednego dalej dymki lecą u obu... :(

Co do spania to ja od kiedy nie mogę na brzuchu, prferuję lewy bok, jakoś wygodniej i z chęcią na plecach bym poleżała, ale staram się uniakć też.

Wichrowe trzymamy kciuki, żeby przeszło na dobre!

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od leżenia na plecach zgaga łapie.. tzn. teraz ;) bo przed ciążą zgagi nie miewałam.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Mnie od leżenia na plecach zgaga łapie.. tzn. teraz ;) bo przed ciążą zgagi nie miewałam.

Ja ostatnio zgagę mam non-stop, niezależnie od pozycji :( Czasem pali mnie tak, że mnie zbiera na wymioty (co zresztą też się zdarza :P). Nie pomaga zimne mleko ani kakao :(

klz9hdgefsr87l0p.png

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze zgagi nie mam, chociaż lekarz obiecywał :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalala, może dla dziecka rzuci? Wie, że jak weźmie na rece dziecko po papierosku, to ono nadal będzie narażone na wdychanie szkodliwych substancji? Chce Was narazić na trwanie przy nim jeśli dorwie go rak?
    Jak nie chce dla siebie, niech zrobi to dla Was i nie będzie egoistą...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł- u mojej teściowej pies tez wylizuje naczynia co dla mnie jest nie do przyjęcia i najzwyczajniej w świecie mnie to brzydzi dlatego wolę po prostu tam nie jesc. Nie potrafię tez wytłumaczyć teściowej zeby łapała psa jak wchodze do niej do mieszkania bo on zawsze na mnie skacze a jest dosyc otyly i strasznie ciezki i boje sie ze mnie w koncu przewroci a mnie ten pies wogole nie slucha

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe - mój mąż rzucił właśnie dla dziecka jak byłam w 2 miesiącu ciąży bo doszedł do wniosku, że to najlepszy czas i dobra motywacja ;) ja sama tez paliłam ale rzuciłam przy staraniach.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Ja ostatnio zgagę mam non-stop, niezależnie od pozycji :( Czasem pali mnie tak, że mnie zbiera na wymioty (co zresztą też się zdarza :P). Nie pomaga zimne mleko ani kakao :(

Czasami mi się też tak zbierało od tego palenia w przełyku.. Ale na szczęście kakao zimne działa! Inaczej to straszna męczarnia..

Przyszły mi wyniki krwi - hemoglobina jeszcze w normie :) ale chyba sobie chociaż co drugi dzień żelazo wprowadzę, bo z miesiąca na miesiąc wynik maleje.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Do mnie dzisiaj maja przyjsc ubranka do malucha 50 i 56. Prawdopodobnie bedziemy miec Michasia ;) ja zakup wozka odkladam do czasu przyjscia becikowego, bo ja duzo nie korzystam z wozka i nie jest mi niezbedny. Gdyby nie to, ze bede rodzic wczesniej czyli na jesien i jakbym miala rzeczywiście urodzic w listopadzie to nie kupilabym go wcale. Fotelik mamy po poprzednich dzieciach. Lozeczko jest juz zlozone ;) nawet nie wiedzialam, ze to sie tak dziko sklada haha. Okazalo sie, ze nowy materac jest do kupienia, a tu znowu sie zaskoczylam, bo myslalam, ze to bedzie drozsze. Wyprawkowe pierdolki wybrane i w koszykach na stronach internetowych spakowane i to juz moj zamowi jak bede grzecznie w szpitalu sobie czekac ;)
    Dzisiaj musze umyc to lozeczko i poukladam ubranka,a na dniach jeszcze wypiore, bo teraz nie mam proszku, a nie mam chwilowo jak kupic, bo moj pracuje duzo i nie mamy czasu nigdzie wyjsc. Planuje jeszcze odmalowac pokoj dzieciecy.

Sara a czemu ty zakładasz że będziesz wcześniej rodzic,dzieje się coś? Jeśli pisałaś wcześniej to mmusiałam przeoczyc.
    DotarliśMy nad morze pogoda cudna i nie tak gorąco jak w Krakowie który opuszczslismy rano. Mam nadzieję że się utrzyma.pzdr was. Z komórki jednak źle się pisze i czyta...

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchota straszna i padłam dzisiaj az wstyd mi było. Szłam ulica i poprostu zemdlałam. Jak sie ocknełam to byłam taka zła na siebie :( Ludzi pełno karetka przyjechała aj nie fajnie bylo mi z tym. Mój mąż dal mi kategoryczny zakaz opuszczania domu w taka pogode.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Holibka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju, palenie :P My z mężem paliliśmy na studiach, ja bardziej popalałam niż paliłam, a on palił regularnie. Przestaliśmy tak konkretnie palić gdy zaczęliśmy starania. Nasi tatusiowie po wieeelu latach nałogowego palenie rzucili kilka lat temu, obie mamy nie paliły i nie palą ;) Pamiętam jak mój tata palił zawsze w kuchni. Teraz coś takiego w głowie mi się nie mieści.
    Ostatnio odwiedził nas mój kuzyn i miał ze sobą e-papierosa i palił bez krępacji przy nas. Myślałam że się sam w końcu zorientuje, ale nie przestał dopóki go o to wprost nie poprosiłam, całe mieszkanie nam zadymił :/ Te epapierosy wkurzają mnie teraz chyba bardziej niż zwykłe fajki, bo e-palacze myślą że mogą tym wszędzie kopcić :/

Odnośnie zwierząt to niestety przy nich trudno mieć sterylne mieszkanie. Mój psiak ma zapalenie ucha i dziąsła i jest smrodek :( Ale od wczoraj walczymy z jednym i drugim potężnymi działami czyli antybiotyk + steryd + lek przeciwgrzybiczy. Niestety dziąsła tylko do zaleczenia, trzeba dotrwać do planowanego usuwania kamienia pod narkozą we wrześniu.

age.png

age.png

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-fajki to też syf, do tego do końca nieprzebadany.
    Mąż raz zwrócił uwagę facetowi w knajpie, bo sobie dymił bezstresowo.

Pieluszkowa, kobieto!!! Uważaj na siebie!!!

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam własnie z obiadu ze znajomymi, taki mały przerywnik w sprawach remontowych. Dziś dostawy, zakupy etc, cały dzień na nogach, ale spoko się czuję, nawet mi jeszcze nic nie spuchło :) Zaraz zbieram się do kartonów i pakowania kuchni, najgorsze dziadostwo.

Odniosłam takie wrażenie że mało kto pali bo nawet moi najbardziej palący znajomi rzucili jakiś czas temu....nie wiem jak to się dzieje, nie mam nikogo w rodzinie i wśród bliższych dalszych znajomych kto by palił. A co do palenia przez rodziców...hmmm przytulanie się do taty "pachnącego" fajką średnia sprawa, ale jak się ktoś sam nie zmotywuje to nie ma szans żeby rzucić.
    Mój mąż palił ponad 15 lat, a rzucił z dnia na dzień jak mnie poznał ;) potem mi się przyznał, że uznał że będzie atrakcyjniejszy jako niepalący hehe :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ