WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę na zapas kupować. Zobaczę jak będzie :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy jest sens takie gadżety kupować, jeśli nie będziesz karmić piersią to w szpitalu mają sprzęt, a mąż ci kupi w 30 min i podgrzewacz i butelki....a będzie miał na to przynajmniej 2-3 dni zanim się w domu pojawicie, więc da się przeżyć chyba.
    Ja sobie podaruję i nie będę teraz kupować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 13:45

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam reczny tommy tippee jak bdzie potrzebny elektryczny to kupie dopiero wtedy po co odrazu bulic kilka stówek jak nie wiadomo czy bedzie potrzebny

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    A u jakiego lekarza byłaś? Czy sama kupowałaś te rajstopy czy Ci lekarz zalecił? To coś daje? :-)

http://allegro.pl/10-uciskowe-profilaktyczne-ponczochy-13-15-mmhg-i6863463714.html

tu kupowałam super są bo mozna normalnie je np załozyc do sukienki nie spadają nie est w nich goraco :) polecam

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podgrzewacz mam, bo dostałam od szwagierki, ale gdyby nie "dary losu" to pewnie wcale bym nie kupowała, bo w garnuszku z ciepłą wodą też podgrzac można, trochę to jest mnożenie gadżetów.

Blondik, Aasienkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do położnej, to mam taką fajną babeczkę, ona pracuje u mojego gina w gabinecie. Prowadzi też moją szkołę rodzenia i będzie moją środowiskową. Wydaje mi się, że to fajna opcja, bo już się znamy, mamy kontakt co wizytę plus co tydzień w szk.r. :)

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Hej
    Jak mowilam, czasem wpadne, cos podczytam was i napisze.

Ja przebralam ubranka po synku (ktore mial po 2 chlopakach) i mam tego przeogromna mase. Tak wiec z wyprawki przez pierwszy rok nie musze kupowac niczego kompletnie. No chyba ze mi wpadnie w oko jakis ladny bodziak czy bluzeczka typowo dla dziewczynki ;).

Napalam sie coraz bardziej na porod SN. Czytam historie z naturalniepocesarce i widze ze moj nastroj tuz po cc byl spowodowany prawdopodobnie wlasnie ta operacja a nie wielogodzinna meka. Bo szczerze wam powiem, ze mimo ze moj porod bolal straszliwie to o wiele bardziej boje sie bolu psychicznego jaki wtedy zaliczylam i nie chcialabym tego znowu przechodzic.
    Chcialabym jednak bardzo "wykupic" sobie doule do porodu. rozwazam tez TENS (slyszal ktos?uzywal?).

Psotka u nas jest TENS i powiem ci swietna sprawa :) połozna nam pokazywała to mnie nawet na bol pleców pomagał :) do porodu nie zdązyłam za szybko poszło heheheh

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Ja zamowilam butelki i laktator reczny medela. Zastanawiam sie jeszcze nad podgrzewczem. Czy jkupowac od razu czy dopiero jak okaze sie, ze maly bedzie dokarmiany butla? Nie mam pojecia - jak wy robicie?

Ja miałam medele tłokowa duzo lepsza niż zwykła reczna i klipa sprzedałam :P teraz mam nówke od koleżanki LOVI z mozliwościa regulacji ssania wiem juz ze wezme go do szpitala ostatnio mega mi sie laktator przydał :)

butelki jeszcze nie wiem teraz miałam tomme tippe ,z pierwszą aventa hmm mysle nad butlami LOVI

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się poważnie nad laktatorem zastanawiam. Myślę o LOVI, bo już i butelkę i smoczki mamy tej firmy. Tylko taki ręczny dwufazowy kosztuje dobrze ponad stówkę. I tu pojawia się myśl czy on mi się przyda czy może będzie zbędnym wydatkiem.

Syndrom sprzątania mi się dziś włączył. Piorę, prasuję, układam i przy okazji ganiam męża :p
    A temperatura nie pomaga ;)

Położną w przychodni też mam wybraną, bo taki był wymóg, ale nie wiem na jakiej zasadzie to funkcjonuje. Bo pielęgniarka środowiskowa to pojawia się w domu chwilę po powrocie ze szpitala. A położna? Chyba będzie trzeba się dowiedzieć w przychodni ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podgrzewacz po synku Babyono 190. Wchodzą butelki i słoiczki. Wygodnie się wyciąga. Jest wystarczający.

Butelkę kupuję z LOVI samosterylizująca 150ml ze smoczkiem dynamicznym, antykolkowym. Nie wiem czemu, ale uwielbiałam te smoczki. Były twardsze niż te zwykłe gładkie.

Laktator miałam kiedyś pożyczony od koleżanki o ona go już nie chciała później, ale było to dla mnie ochydne mieć po kimś, mimo, że wyparzony. Teraz się go nie dotknę. Kupuję nowy, ręczny, z Canpolu BASIC 12/205. Te pompki jak od mierzenia ciśnienia mnie odrażają. Chciałam też taki bez miliona części i miliona kabelków.

Smoczki zawsze wybieram o dynamicznym kształcie (te takie raczej okrągłe). Też ze względu na to, że córce raz kupiłam ten spłaszczony z jednej strony (ortodontyczny?) i nie chciała go ssać. Od tej pory zawsze biorę jeden kształt

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Psotka u nas jest TENS i powiem ci swietna sprawa :) połozna nam pokazywała to mnie nawet na bol pleców pomagał :) do porodu nie zdązyłam za szybko poszło heheheh
    A mój mąż się śmieje, bo mówi że to nie działa. Ale może działa faktycznie na kobiety w ciąży, a w innych przypadkach mniej...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, widzę że nie jestem sama - nie jestem w ogóle jakaś brzydliwa, mam ciuchy z lumpow, ale laktator po kimś... No nie mogę sie przekonać.

sara9555 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do połoznej to mam w przychodni przy pediatrze ona i tak przyjdzie raz albo dwa i tyle wiec wszystko mi jedno

co do butelek przydają sie wiec na bank kupie zanim Hania sie urodzi

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Sara, widzę że nie jestem sama - nie jestem w ogóle jakaś brzydliwa, mam ciuchy z lumpow, ale laktator po kimś... No nie mogę sie przekonać.

To witam w klubie ;)
    W głowie mam takie głupie porównanie jakbym miała po kimś majtki nosić :p

wichrowe_wzgórza, sara9555 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co zrobić... nie chce zapisywac się do rejonowej przychodni - beznadziejni lekarze, polozna co nawet rak nie umyje zanim dzieciaka dotknie... no i jak jestem fanką NFZ, i zawsze na nfz sie leczę, to dzieciaka chcę trzymać z dala.
    Nie wiem czy w ogóle podam cokolwiek w szpitalu. Pediatrę mamy kolegę, wystarczy. A jak będę potrzebowała położnej to sobie prywatnie jakąś wydzwonię.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatora mozna poszukac czasem mozna własnie mało albo wcale nie uzywany zdobyc

Wichrowe_wzgórza hehe no na mnie działa kojąco relaksacyjnie hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja wpadam tylko na chwilę. Niestety nie mam ostatnio czasu na śledzenie wątku. Mąż w pracy, a ja zabrałam się za przemeblowania i składanie mebli. Łóżeczko dla maleństwa już stoi u nas w sypialni. Pokój starszej córki też już przemeblowany, komody dokupione i złożone. Teraz czas na segregację, pranie i prasowanie. Aczkolwiek rzeczy na rozmiar 56 i 62 mam już wyprane i wyprasowane. Czekają w komodzie :)
    A jak tam u Was? Wszystko gotowe?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja mam to samo z tym laktatorem :D Uff, dobrze że nie tylko ja tak mam :D

Co do gadżetów ogólnie to ja chcę jak najmniej, zwyczajnie nie mam na nie miejsca i jeśli coś będzie potrzebne to dokupi się na bieżąco. Na razie zakup laktatora zarzuciłam, jakaś taka jestem optymistycznie nastawiona, że nie będzie mi potrzebny, ale życie zweryfikuje ;)

Kaczorka jak mam odwrotnie ze sprzątaniem. Ja generalnie nienawidzę sprzątania, potwornie mnie męczy i uważam je za stratę czasu, a do tego jestem urodzonym bałaganiarzem :/

Za to mam teraz bardzo twórczy czas w życiu, ciągle coś maluję, rysuję, grzebię graficznie, piszę bloga, projektuję ładne wnętrza z jakąś taką lekkością jak nigdy. No i moja twórczość podoba się nie tylko mnie, co motywuje do dalszej pracy :D Jeju, niech ten czas trwa wiecznie :D Dlatego też na forum jestem rzadziej, bo jestem na własne życzenie zarobiona ;)

sara9555, Aasienkaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja wpadam tylko na chwilę. Niestety nie mam ostatnio czasu na śledzenie wątku. Mąż w pracy, a ja zabrałam się za przemeblowania i składanie mebli. Łóżeczko dla maleństwa już stoi u nas w sypialni. Pokój starszej córki też już przemeblowany, komody dokupione i złożone. Teraz czas na segregację, pranie i prasowanie. Aczkolwiek rzeczy na rozmiar 56 i 62 mam już wyprane i wyprasowane. Czekają w komodzie :)
    A jak tam u Was? Wszystko gotowe?
    podziwiam :) u mnie w rozsypce po ubranka jade w weekend , łózeczko bedzie we wrzesniu o praniu prasowaniu narazie nie mysle czeka nas przemeblowanie pokoju pod Hanie kuno srodków higienicznych dla mnie i małej aaaaaaaa kiedy ja to ogarnę :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Kurde ja mam to samo z tym laktatorem :D Uff, dobrze że nie tylko ja tak mam :D

Co do gadżetów ogólnie to ja chcę jak najmniej, zwyczajnie nie mam na nie miejsca i jeśli coś będzie potrzebne to dokupi się na bieżąco. Na razie zakup laktatora zarzuciłam, jakaś taka jestem optymistycznie nastawiona, że nie będzie mi potrzebny, ale życie zweryfikuje ;)

Kaczorka jak mam odwrotnie ze sprzątaniem. Ja generalnie nienawidzę sprzątania, potwornie mnie męczy i uważam je za stratę czasu, a do tego jestem urodzonym bałaganiarzem :/

Za to mam teraz bardzo twórczy czas w życiu, ciągle coś maluję, rysuję, grzebię graficznie, piszę bloga, projektuję ładne wnętrza z jakąś taką lekkością jak nigdy. No i moja twórczość podoba się nie tylko mnie, co motywuje do dalszej pracy :D Jeju, niech ten czas trwa wiecznie :D Dlatego też na forum jestem rzadziej, bo jestem na własne życzenie zarobiona ;)

To znowu ja gadżetów teraz to jak nawięcej bym chciała haha. Prawdopodobnie to moja ostatnia ciąża i taką podświadomość mam, że już więcej mogę nic takiego nie kupić, ani nie przetestować.

Holibka lubi tę wiadomość

‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: