WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i bylam wczoraj ogladac porodowke. Maly szpital, dwie sale do rodzenia, w tym jedna z wanna. Na kazda rodzaca przypada zazwyczaj jedna polozna, bo szpital nie jest zazwyczaj oblegany. Anestezjolog i pedriatra do dyspozycji 24h na dobe. Polozne sa takze doradzcami laktacyjnymi, ale podkrelily, za absolutnie nie beda zmuszaly do karmienia piersia, co tez wydalo mi sie istotne. Ogolnie szpital zrobil na mnie pozytywne wrazenie, ale nie mam porownania, bo innych porodowek nie widzialam. Jutro jade zobaczyc 2 kolejne szpitale i wtedy mam nadzieje, ze podejme decyzje. Masakra, wszystko staje sie takie realne...

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadę chyba dzis na szpital. Brzuch mnie od 3 dni boli jak mnie łapie ten ból to jest to nie do wytrzymania . Myślałam że to jakieś z jelitami czy żołądkiem ale powinno przejść po kilku dniach ale coś nie przechodzi. .a nospa pomaga tylko na chwilę . Zaraz będę pisać do swojego prowadzącego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 08:33

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś świętuję studniówkę :-) z tej okazji bobas mnie rozkosznie skopał z samego rana, a wczoraj pisałam że mało się rusza. Nawet udało mi się jeden ruch nagrać - pierwszy raz złapałam a prób było ze sto do tej pory ;p

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Iw nko. Ja mam ten sam prblem musze chodzic wdo ponczocgach uciskowych no i te zastrzyki brac przeciwzakrzepowe

Blondik gratki kawal chlopa ja usg pewnie kolo 28 tyg bede miec

A u jakiego lekarza byłaś? Czy sama kupowałaś te rajstopy czy Ci lekarz zalecił? To coś daje? :-)

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny jadę chyba dzis na szpital. Brzuch mnie od 3 dni boli jak mnie łapie ten ból to jest to nie do wytrzymania . Myślałam że to jakieś z jelitami czy żołądkiem ale powinno przejść po kilku dniach ale coś nie przechodzi. .a nospa pomaga tylko na chwilę . Zaraz będę pisać do swojego prowadzącego
    Pewnie, lepiej chuchac na zimne! Daj znac co i jak! Trzymam kciuki i sciskam!

czarnulka24 lubi tę wiadomość

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Mietata, ja mialam odwrotnie jak kupowałam mieszkanie: co prawda w necie przejrzałam wszystkie mieszkania w interesującym nas metrażu, czyli min.60 m, ale oglądaliśmy na żywo tylko jedno - bo własnie 4 piętra i koniec, bo duuuży balkon wychodzący na zieleń, bo stan spoko - bardziej do odświeżenia, niż wielkich remontów, 3 pokoje i blisko do centrum miasta a jednak w takim kąciku, że pod samym oknem nie przewalają się tłumy i kolumny samochodów. Oczywiście w praniu wiele się zweryfikowało :D czyli jednak ściany trzeba gładzić, sufity podwieszać, podłogi wymieniac, gniazdka elektro przenosić... no i mamy remont pod hasłem "never ending story" odkąd kupiismy mieszkanie, czyli ponad 1,5 roku. Dziś przyjeżdża do nad mój ojciec, będzie kucie w betonie pod gniazdka w pokoju dzieciowym... już się boję! Wypadam do parku chyba, bo nie wysiedzę w tym huku a i dziecka nie chcę tym męczyc.

moje bujanie się po mieszkaniach było min spowodowane potrzebą rozpoznania rynku, zorientowania się co w jakiej cenie i czego można wymagać. Podchodziliśmy do tego na luzie i przez te kilka miesięcy te wizyty nie były uciążliwe. Mieszkanie mieliśmy do kapitalnego remontu, wymiana wszystkich instalacji, zmiana układu, burzenie scian, stawianie nowych, już się śmieje że zostały tam ze starego mieszkania chyba tylko okna i kawałek podłogi :)
    remont zamykamy w tym tygodniu, właściwie pod klucz, z kuchnią, wszystkimi meblami i oświetleniem.Zajęło nam to równo 3 miesiące i tydzień ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ten czas zachrzania tak do przodu ze masakra... Majac starszaka w domu nie mam czasu nawet polozyc sie na 10 minut bo to takie zywe stworzonko... Musze sie powoli ogarnac bo narazie jestem na etapie 'jakos to bedzie'. Moja mala przedwczoraj tez jakos leniwie tylko kilka razy sie przeciagnela, ale za to wczoraj juz konkretnie kopala caly dzien, wiec nasze dzieciaki tez moga miec leniwe dni ;-) czarnulka mnie brzuch od jelit bolal 2 dni i przeszlo, wiec lepiej skonsultuj te swoje bole, lepiej trzymac reke na pulsie. U mnie duchota okropna, rano tylko spacer z psem i probujemy przetrwac do wieczora w domu...
    mietata - w naszych polskich realiach jak na tak potezny remont to i tak ladnie czasowo sie uwineliscie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 09:27

c55fflw18twvhf6h.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 ze zbieraniem się poczekaj na koniec upałów....serio teraz nie ma sensu ;)
    remont nam faktycznie poszedł szybko i nie było wielkich fuckupów, a i tak planowaliśmy 2 miesiące....ale cóż, słyszałam że znajomi podobny metraż remontowali rok i wyzywali fachowców że hoho.

ja właśnie pakuję kuchnię i tak, 10 min pakowania, 10 min siedzenia....dziś w Warszawie nie dość że upalnie to duszno i burzowo, chyb jadę kupić wentylator, bo nie wytrzymam....

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noc tragedia rwa dała mi popalić i to strasznie pół nocy przeryczałam z bólu.
    A pamiętam jeszcze jakis czas temu narzekałam na brak oznak ciążowych. ehh ....

siedzę w domu według zaleceń mojego męża bo znowu duchota straszna kontrola co 30 minut telefoniczna czuje się jak nastolatka ze szlabanem:P

Ja mojego zmusiłam do rzucenia papierosów powiedziałam ze jak chce być ze mną to niestety musi rzucić palenie bo ja się z popielniczką całować nie będę także udało mu się to zrobić w ciągu tygodnia. A ja nigdy nie paliłam nawet nie próbowałam.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upały dają popalić, u mnie końcówka remontu, jeszcze małe tarcie półek i malowanie i konnnniec :D

dziewczyny chyba już to było, ale laktator ręczny jaki? jakiej firmy kupujecie ( o ile kupujecie)?

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się tak cieszę, że u mnie remont już skończony. Nie narobiłam się prawie wcale, bo w zasadzie moja rola polegała na pakowaniu w kartony i później na wykładaniu. A tak to mąż skakał ze ścierą ;)

Papierosów też nigdy nie paliłam. Mąż miał 2-letni epizod, ale rzucił jak mnie poznał ;) na początkowej fazie naszego związku ze 2 razy go przyłapałam na tym, że zapalił, ale szybko tego pożałował :p

Pieluszkowazabawa - siedź w domu i się oszczędzaj. Upały niedługo miną :)
    Też wczoraj postanowiłam nigdzie się nie ruszać do końca tygodnia. Tylko mąż ma w piątek urodziny, więc jakaś mała wyprawa po tort mnie czeka ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    A u jakiego lekarza byłaś? Czy sama kupowałaś te rajstopy czy Ci lekarz zalecił? To coś daje? :-)

Moja przyjaciółka nie ma w sumie żylaków ani problemów z krzepliwością, ale jedna żyła bardziej jej wyszła na łydce i pobolewa - ginekolog jej powiedział, że profilaktycznie może chodzić w tych pończochach/rajstopach uciskowych, no i chodzi.

Wydaje mi się, że można to kupić i zastosować też samodzielnie, zaszkodzić nie powinno :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Melduję się po wczorajszym połówkowym :) Ani nic nie dorosło...waży 504g i ma ok. 23cm :) serducho 133ud/min. wszystkie struktury w mózgu prawidłowe i widoczne :) a na tym zależało nam najbardziej :)

Jeśli chodzi o fajki to mój mąż rzucił rok temu w sierpniu z dnia na dzień...a ja dopiero jak zrobiłam test ciążowy czyli 22 marca tego roku...ale zadno z nas nie zamierza do palenia wracać...w domu nie śmierdzi (paliliśmy tylko w łazience) no i kasy jakimś cudem w portfelu więcej ;)

Czarnulka oczuywiście jak najszybciej skontaktuj się z lekarzem...daj znać po wizycie jak tam...trzymamy kciuki :)

A i chwalę się...wskoczyłam w 6 okienko suwaczka :)

jacky88, wichrowe_wzgórza, Majblanca, agagaga, Aasienkaa, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak gdziekolwiek w domu można palić, brrrr... dobrze, że rzucacie :P

Czarnulka daj znać!

Ja z radością zaczynam polegiwać na prawej stronie. Nieśmiało, co by nie ściskać nery, ale daję radę...

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które ogarnęły sobie położne środowiskowe - skąd brałyście na nie namiary? Jak wygląda w ogóle procedura wyboru położnej środowiskowej? Bo jakiś czas temu jak wybierałam rodzinnego nowego (przeprowadziłam się) to musiałam wybrać również położną. Wtedy nie byłam w ciąży, więc zaznaczyłam po prostu nie zastanawiając się jakąś panią. Teraz chciałabym się dowiedzieć, jak te tematy faktycznie w praktyce wyglądają.

Czarnulka, kciuki żeby to nie okazało się nic poważnego.

U mnie dla odmiany, żeby nie było zbyt pięknie, jakaś infekcja się przyplątała, bo swędzi :( lekarz na urlopie, kazał używać clotrimazolum, a w piątek jadę po receptę. Nie ma chyba tygodnia, żebym nie wpadała z wizytą do mojej gin....pewnie już ma mnie dość :P I jeszcze złapało mnie gardło, najpierw ból, potem suchy kaszel, a teraz mokry - boję się, że osłabi to jeszcze bardziej moją mizerną szyjkę, nie wiem czy słusznie ;/ ale leczę się domowymi sposobami i liczę na to. że szybko przejdzie.

Ps. Dziewczyny, które czytały sagę Millenium - wchodzi 5 część :)!

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    Zamowilam w sklepie medycznym trzeba porobic ppomiary nog pomaga bardzo.zylaki tak nie wychodza nogi wypoczete ucisk najlzejszy ponczochy profilaktyczne jak wlacze kompa to ci link podesle dodo moich pani mi doradzila jaki rozm i jestem bardzo zadowolona

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Jak mowilam, czasem wpadne, cos podczytam was i napisze.

Ja przebralam ubranka po synku (ktore mial po 2 chlopakach) i mam tego przeogromna mase. Tak wiec z wyprawki przez pierwszy rok nie musze kupowac niczego kompletnie. No chyba ze mi wpadnie w oko jakis ladny bodziak czy bluzeczka typowo dla dziewczynki ;).

Napalam sie coraz bardziej na porod SN. Czytam historie z naturalniepocesarce i widze ze moj nastroj tuz po cc byl spowodowany prawdopodobnie wlasnie ta operacja a nie wielogodzinna meka. Bo szczerze wam powiem, ze mimo ze moj porod bolal straszliwie to o wiele bardziej boje sie bolu psychicznego jaki wtedy zaliczylam i nie chcialabym tego znowu przechodzic.
    Chcialabym jednak bardzo "wykupic" sobie doule do porodu. rozwazam tez TENS (slyszal ktos?uzywal?).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ostatnio zastanawiałam się nad tymi TENS. Poruszyłam nawet temat na forum, zapytałam o opinie ale nikt nue odpowiedział.

• mietata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha, też chętnie dowiedziałabym się jak to wygląda z wyborem położnej środowiskowej. My to takie sieroty jesteśmy że nawet rodzinnego nie mamy. Tyle lat za granicą to nawet człowiek ominął te wszystkie reformy :)
    Muszę teraz gdzieś się zapisać i wybrać pediatrę też jakiegoś blisko na te wszystkie bilanse nie będę prywatnie ganiać.

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    Upały dają popalić, u mnie końcówka remontu, jeszcze małe tarcie półek i malowanie i konnnniec :D

dziewczyny chyba już to było, ale laktator ręczny jaki? jakiej firmy kupujecie ( o ile kupujecie)?
    Ja zamowilam butelki i laktator reczny medela. Zastanawiam sie jeszcze nad podgrzewczem. Czy jkupowac od razu czy dopiero jak okaze sie, ze maly bedzie dokarmiany butla? Nie mam pojecia - jak wy robicie?

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ