Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedroneczka83 wrote:Sara hehe no moja tez ostatnia wiec chce inne butelki wypróbowac hehehe podgrzewacz mam po Lili a sterylizatora nie uzywałam wcale
po weekendzie długim jade do Ikei na zakupy wypatrzylam podusie i kołderke no i klinek
Klin polecam z Sensillo. A pościel (wkład) ze Smyka. -
madzialenka84 wrote:Dziewczyny, pytanie co do prania!
W jakiej temperaturze pierzecie ubranka, pieluszko, kocyki? Czy wszystko pierecie w najwyzszej temperaturze?
Bo przeciez na rzeczach zalecana temperatura prania czesto jest nizsza.
Ja najczęściej piorę w 30°C i wirowanie ustawiam na 800 obrotów. -
No cóż wypiłem glukozy i po pierwszym leku zaliczyłem odrazu śmietnik. Odrazu położna mi to zabrała i za chwilę dała drugi pełny kubek i kazała wypić duszkiem. Wypiłem ale masakra kręci mi się w głowie i jest strasznie słabo po tym. Kręci mnie znowu na wymioty ale trzymam jeszcze może chociaż do tej godziny to będzie pół badania chociaż. Jesteśmy na poczekalni aż 3 cierpiące hehehe
-
pernilla wrote:Dzięki dziewczyny, fajnie to wygląda
Ja rozkminiam jeszcze temat podpięcia monitora oddechu pod dostawkę. Z takim montowanym pod materac może być kiepsko, bo podobno wychwytuje też ruchy rodzica.7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Dziewczyny a ja już od środy na szpitalu bole brzucha do dziś dają cały czas magnez w kroplowce ,mała nospe, no i sterydki ni podali i dziś 2 zastrzyk. Wczoraj aż płakałam tak mnie bolało. Myślałam że na porodówce wyląduje. W nocy z 3 razy mnie bolało aż skrecalo a oni wiele nie dają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 08:18
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Kaczorka najlepszego szczególnie dla męża z okazji urodzinek:)
Czarnulka kurcze że nie mogą zatrzymać tych boli Twoich a może nic się nie dzieje tylko to taki Twój urok ciążowy. Ważne że sterydy podali to już ratuje chłopaków.Kaczorka lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Dziewczyny a ja już od środy na szpitalu bole brzucha do dziś dają cały czas magnez w kroplowce ,mała nospe, no i sterydki ni podali i dziś 2 zastrzyk. Wczoraj aż płakałam tak mnie bolało. Myślałam że na porodówce wyląduje. W nocy z 3 razy mnie bolało aż skrecalo a oni wiele nie dają
czarnulka24 lubi tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Lekarz zrobił usg mnie widział nic podejrzanego. Dają tylko nospe i to mała i tylko magnez. A jak dziś znów zgłosiła bole to lekarz tylko powiedzial on będzie bolec bo podwójna ciąża i wszystko się rozciąga. Wiecie ja rozumiem rozciąga nieraz brzuch bolal brałam nospe i był git a teraz mam takie bóle ze wczoraj ryczałam nie mogłam wytrzymać a później też 3x miałam w nocy takie skurcze ale już nie tak żeby nie wytrzymać. Dziwne czy aż tak by macica bolała27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Dziewczyny a ja już od środy na szpitalu bole brzucha do dziś dają cały czas magnez w kroplowce ,mała nospe, no i sterydki ni podali i dziś 2 zastrzyk. Wczoraj aż płakałam tak mnie bolało. Myślałam że na porodówce wyląduje. W nocy z 3 razy mnie bolało aż skrecalo a oni wiele nie dają
-
nick nieaktualnyCzarnulka, oby faktycznie to były tylko bóle rozciąganiowe. Teraz chłopaki szybciej przybierają, z miesiąca na miesiąc nawet kilogram może przybyć, to i macica ma utrudnioną misję, zwłaszcza że masz tam dwojkę małych Czarnulków! Będzie dobrze! Jesteś pod opieką i badania są ok, to najważniejsze.
Mnie w nocy obudził ból - jednorazowe ukłucie z prawej strony brzucha, mocne, nie wiem czy to córencja mi czymś gdzieś walnęła czy co to było, ale czułam też, że ona cały czas się wierci i trochę się zaniepokoiłam, przez co już nie mogłam zasnąć do rana. A młoda cały czas, delikatnie, ale jednak wykazywała aktywność. Nie wiem czy się martwić, że ona tam taki intensywny czas ma. Nad ranem pospałam ale po przebudzeniu i do teraz cały czas regularnie czuję ruchy, nke wiem czy to dziecię nie odpoczywa, cz o co chodzi. -
Czarnulka, trzymam kciuki, żeby faktycznie było tak, jak mówią lekarze. Bardzo Ci współczuję;(
Dziewczyny, może któraś z warszawianek będzie zainteresowana (są jeszcze miejsca, jakoś na początku września): http://bezpiecznymaluch.com.pl/o-warsztatach.html
Tematy poruszane na warsztatach:
Temat główny - Pierwsza pomoc [60 minut]
Pierwsza pomoc w stanach nagłych u kobiet w ciąży
Pierwsza pomoc w stanach nagłych u niemowląt (bezdech, ciało obce w drogach oddechowych, utrata przytomności)
Unikanie zagrożeń
Bezpieczny sen niemowlęcia (Zespół Śmierci Łóżeczkowej – SIDS)
Temat główny - Bezpieczny Maluch w podróży [40 minut]
Prawidłowy dobór fotelika do samochodu
Zasady bezpiecznego przewożenia dziecka w samochodzie
Prawidłowy montaż fotelika
Temat główny - Bezpieczeństwo kobiety ciężarnej [35 minut]
Pierwsza Pomoc w stanach nagłych u kobiet w ciąży
Ciąża a pasy bezpieczeństwa i poduszka powietrzna w samochodzie
Prawidłowa jazda w pasach bezpieczeństwa
Nieprawidłowe ułożenie pasa biodrowego, poważnym zagrożeniem dla ciąży
Miejsca w samochodzie które powinna unikać kobieta w trzecim trymestrze ciąży
Czy poduszka powietrzna jest bezpieczna w ciąży?
Tematy towarzyszące:
Pielęgnacja skóry kobiet w ciąży [10 minut]
Żywienie niemowląt [20 minut]
Komórki macierzyste - świadoma inwestycja w przyszłość [10 minut]
Wsparcie laktacji/prawidłowy dobór akcesoriów do karmienia [10 minut]
Dodatkowe atrakcje:
Konkurs z nagrodamiKarola___ lubi tę wiadomość
-
wichrowe_wzgórza wrote:Od kiedy jest 3 trynestr? Wszędzie co innego piszą...
Ja się ciągle budzę na brzuchu i boję się, że ją miaźdżę -
U mnie wskoczył w belly 3 trymestr z początkiem 27 tygodnia, innych źródeł nie sprawdzałam. Spojrzałam na wykres wagi z drugiego trymestru i przytyłam w nim 8 kg! Teraz od jakichś 2 tygodni waga stabilna, dziś nawet ciut spadła. To chyba wina upałów, jeść mi się nie chce jakichś konkrecizn, tylko jogurty, woda, owoce, czasem jakaś kanapka.
Czarnulka trzymaj się tam! Oby te bóle odpuściły.
Ja się budzę zwykle na plecach. Staram się zasypiać na lewym boku, ale jak już zasnę to i tak przekręcam się na plecy. Wczoraj mój mąż miał bezsenną noc i mówił, że śpię albo na prawym boku albo na plecach i co jakiś czas zmieniam pozycję podczas snu.
Mój mały rusza się co jakiś czas, szczególnie jak się już położę do spania, wtedy jest najbardziej aktywny, a w ciągu dnia różnie, ale prawie zawsze odzywa się jak się czegoś napiję albo coś zjem, reaguje szczególnie na kawę, wodę i jogurt z musliTeraz wcięłam 2 banany i popiłam szklanką wody i mi się kotłuje w brzuchu
U mnie dziś dzień bezsilności, po pracowitym, twórczym tygodni mam jakiś zjazd energetyczny, najchętniej poszłabym spać ;] Mam nadzieję, że to tylko chwilowy spadek formy. Żadnych bóli wciąż nie mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 12:26