X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka trzymaj się bedzie dobrze. Najwazniejsze ze jestes terazbpod opieką.

U mnie tez bezproblemowo z glukoza. Po 1h trochę senna byłam ale później ok. Chociaż głupia ja nie pomyslalam totalnie i na badanie pojechalam samochodem i dopiero na badaniu stwierdziłam ze kurcze jak sie bede zle czula to nie mam jak wrócić ale czułam sie ok.

Mi tez dzisiaj sennosc doskwiera... Od rana w ruchu a gdzie nie usiade na chwile to odrazu mi sie spac chce.. Najgorsze zadanie przede mna... Musze sie spakować...Matko jak ja tego nie lubie...

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego kota tez czeka spotkanie z wetem a ostatnim razem byl tam na kastracji wiec pewnie skończy sie obraza z jego strony ;) chce go odrobaczyć i zaszczepic zeby on tez byl jak najlepiej przygotowany na narodziny małej.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny zapisałam się właśnie na te warsztaty bezpieczny maluch :)) dzięki za info ! Poleciłam jeszcze kilku koleżankom.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez sa te wasztaty 18 sierpnia nie dosc ze w moje urodziny to jeszcze mam wizye w ten dzien u lekarza na 16 wiec kicha i nie pojde:(

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze przegladam oferty lokali zeby zorganizowac chrzciny małego w grudniu tak chcialam sie rozeznac w kosztach i powiem Wam kurcze stawki jak za wesele!!!

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• pernilla Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Dokladnie, tez sie zastanawiam nad tym monitorem oddechu w dostawce, czy ma to w ogole sens...
    Podobno monitory mocowane do bobasa w typie Snuza Hero działają w dostawkach, ale średnio wygodnie coś takiego mi wygląda. Mam wrażenie, że uciska brzuszek:
    http://snuza.pl/product-pol-8286-Snuza-Hero-MD-przenosny-monitor-oddechu-dla-niemowlat-Wyrob-medyczny.html

Ja po glukozie też maca odwiedziłam, ale jadłam tosta z bekonem :)
    pieluszkowazabawa, mi po glukozie bardzo pomogło przepicie bardzo zimną wodą. Może jakby Ci tą glukozę schłodzili albo chociaż dali zimną wodę do zapicia? Na tej samej zasadzie jak ciężko jest przełknąć ciepłą colę, ale zimna wchodzi elegancko :)

gg64k6nl113tz1vl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po glukozie z wielkim apetytem pożarłam zapiekankę margheritę z pikantnym sosem - z Orlenu :D to moja słabość. Czasem (nie tylko w trasie) żremy to orlenowe świństwo :D

U mnie remonty, ojciec od środy u nas byl i z mężuniem wiercili pod gniazdka i kable w pokojy córczynym. Jak dobrze że to już koniec hałasow! Przy tym kładzenie podłogi i malowanie to już będzie deser :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pako a jakie wrażenie po tym opalaniu? fajny efekt? Może jakieś zdj wstawisz?? Kiedyś o to pytałam ale bez odp, i nie zdążyłam przed wyjazdem ogarnąć. Tu też się nie opale zbytnio bo głównie leżę w hotelu jednak taka podróż długa mnie wymiela i trochę tu przebojow mieliśmy przez ostanie 2 dni ale już ok...I hope. Także ten...tego ale chyba wakacje w ciąży to nie jest jakiś świetny pomysł człowiek stary niby wie a jednak głupi...

My do remontu podeszlismy sposobem tzn odbywa się teraz jak wakacjujemy...tyle że to bardziej lifting malowanie plus pokój starszaka od zeRa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 18:32

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak a propos remontów... ewakuujecie się na czas malowania z mieszkania? Zbliża mi się malowanie wielkimi krokami i nie wiem za bardzo co robić... Nie bardzo mam gdzie się ewakuować ale jak miałoby to zaszkodzić to się wyewakuuje może do hotelu na 2-3 dni...

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś sposób na problemy trawienne? Wczoraj wieczorem złapał mnie taki ból żołądka ze miałam juz myśl czy nie zaczęłam rodzić. Latałam do kibelka i jakoś przeszło. Dziś od rana czuję ze coś się w tym brzuchu dzieje, ale bez rewolucji. Póki co. Wypilam herbatę miętowa ale nie ma poprawy.

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    A tak a propos remontów... ewakuujecie się na czas malowania z mieszkania? Zbliża mi się malowanie wielkimi krokami i nie wiem za bardzo co robić... Nie bardzo mam gdzie się ewakuować ale jak miałoby to zaszkodzić to się wyewakuuje może do hotelu na 2-3 dni...
    Ja się wynosić nie będę, ale jedynie pilnować, żeby drzwi były pozamykane i spędzę ten czas dość wyizolowana - w naszej sypialni. Ale chętnie poczytam opinie - może to niewystarczające i faktycznie lepiej wybyć całkowicie? Choć jak okna będą pootwierane to wyschnie szybko, a przebywać w schnących ścianach nie planuję :)

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na czas malowania planuje jechać do rodzicow.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Ja bym na pewno uciekała, ale reauje źle na wszystkie farby :/

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Dziewczyny macie jakiś sposób na problemy trawienne? Wczoraj wieczorem złapał mnie taki ból żołądka ze miałam juz myśl czy nie zaczęłam rodzić. Latałam do kibelka i jakoś przeszło. Dziś od rana czuję ze coś się w tym brzuchu dzieje, ale bez rewolucji. Póki co. Wypilam herbatę miętowa ale nie ma poprawy.
    Mnie ciepła woda czasem pomaga.
    I teraz lepiej nie brać stoperanu, bo on zatrzymuje. A w ciąży lepiej się pozbywać

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta moja ze 2 razy tylko się dziś szyurchnęła :( dycha, aż sprawdzałam detektorem... no ale może taki dzień leniwy...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    My malowlismy mieszkanie na samym pocztku ciazy i sie nie ewakuowalam - spalam w pokoju gdzie akurat nie bylo malowane. Mialam troche stracha, bo jednak nie da sie callowicie uciec od tych oparow, ale nic sie nie stalo. Mysle, ze na tym etapie ciazy ma to jeszcze mniejszy wplyw na rozwoj dziecka. Moge sie oczywiście mylić, ale ja bym nie uciekala

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybyłam do teściowej na czas remontu. Ale bardziej z tego względu, że na chacie był sajgon i nawet nie miałabym gdzie spać :)
    Gdy wcześniej był malowany korytarz to normalnie byłam w domu i nic się nie stało. Teraz farby szybko schną i już tak nie śmierdzą jak kiedyś :)

Na niestrawności niestety nie pomogę, bo nigdy nie miewam.
    Za to od kilku dni dopada mnie paskudna zgaga. Wystarczy tylko, że przyjmę pozycję inną niż pionowa.. zimne kakao już nie bardzo chce pomagać :/

Wichrowe wzgórza - moja młoda też dziś leniwa ;) zauważyłam, że jak ja mam więcej energii to i jej się udziela :p a dziś taki senny dzień..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z IP przez starego dziada. Wyobraźcie sobie że szłam na pocztę i na ulicy której mieszkam jakiś stary facet zaczął komentowac "o kolejna kurwa w ciąży" odwrociłam sie i grzecznie u mowie że "zbędny jest dla mnie jego komentarz" i sie zaczęło wyzwał mnie od nierobów, od pazernych gówniar (kończę za pare dni 30lat) itd powiedziałam mu ze gdyby nie jego partia na która głosował i że nie życze sobie zeby mi ubliżał. To frajer wyciągnął telefon i mi zdjęcia zaczął robić!!! Mowie mu ze ma to skasowac bo nei wyrazam na to zgody. A ten zaczął mi łapami wymachiwać. Zadzwoniłam po policje na co nadjechal moj maz (myślałam ze zabije faceta) no i co policja nic nie zrobiła bo to staruszek i co oni moga zrobic wiec spisali interwencje i mam zakładac mu sprawe cywilna. Najgorzej mnie martwi ze zdjeć nie usuneli mu policjanci. Moj mnie zawiózł na szpital bo takie bóle dostalam ale dali mi zastrzyki i tabletke na uspokojenie i poscili do domu.

co za debile codza po tym swiecie. Wiem ze jak moj go dorwie to go zabije za to albo roztrzaska mu telefon ze zdjeciami. A dorwie go bo na jednej ulicy mieszkamy

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowazabawa - Jeny, gdzie Ty mieszkasz!? Masakra..
    U nas ludzie z jednej ulicy to się bronią nawzajem. Dziś się nas masz osiedlowy pijaczek pytał kiedy mąż pępkowe stawia :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tu mieszkamy ponad rok to są stare kamienice nasza to zabytek jest nawet. Ten dziad na wszystkich krzywo patrzy ale dzisiaj to już przegial po całości.
    Wkurza mnie to patrzenie na ciężarne pod kątem 500+ które nawet mi się nie należy. Porównywanie do patologii też jest słabe bo jak w ciąży to odrazu patologia.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ