Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardziej mi tu chodzi o polska policję która ma gdzieś wszystko. Ja bym mu kategorycznie nakazała usunąć zdjęcia. Pytam się policjantów co dalej to mi powiedzieli ze mam obserwować czy w necie się nie pojawiają przecież ja na to czasu nie mam a jeśli nawet to nie mam pewności że no w kiblu sobie konia nie wali. Sorki za bezpośrednich ale taka prawda jest
-
Ja to nawet bym się nie odwróciła na takie teksty, masz zdrowie kobieto
uważaj na siebie! Najlepiej czasem zignorować
Kaczorka, moja już się tłucze. Pół dnia miałam aktywne, sprzątałam bo przyjaciólķa z chrześnica nocują i może tak bujałam tym bebzolem, że młoda spała9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Pieluszkowazabawa - u nas też stare kamienice
ale u mnie prawie jak ma wsi - każdy każdego zna i nikt nie robi dziwnych akcji. A na takich dziadów to chyba faktycznie lepiej nie reagować. Że też ludziom tak się chce. Wcale łatwo się nie żyje a oni jeszcze to utrudniają..
Wichrowe wzgórza - też jak mam aktywny dzień to nie czuję młodejno chyba, że mi mała złośnica prosto w pęcherz kopie.. A najczęściej jej się to zdarza jak gdzieś pójść muszę :p
Heh, a moja zgaga z dnia na dzień coraz mocniejsza.. wczoraj aż mnie bolało!! -
Wichrowe ogólnie nie reaguje ale słowo kurwa działa na mnie jak plachta na byka. Nie będzie mnie stary dziad obrażać z powodu że jestem w ciąży i grozić mi synami swoimi a tym bardziej robić zdjęć bez mojej zgody. Tych zdjęć nie podaruje mu napewno
-
nick nieaktualnyKurde, Pieluszkowa, u Ciebie to przygoda goni przygodę, ja widzę
Zgaga mnie na razie oszczędza. Pojawia się w sumie po czekoladzie, może sporadycznie w innych okolicznościach, a też przed ciążą była zjawiskiem mi obcym. Dziś już ruchy mojej małej spokojniejsze, trochę spałyśmy nawet. -
Pieluszkowa ze tez chce ci sie pruc nerwy na cos takiego. Olac to cieplym moczem... Szkoda Ciebie i dziecka, inaczej w psychiatryku wyladujesz. Wichrowe moja tez potrafi caly dzien nie dawac znaku zycia az wieczorem sie troche powyciaga, nie wiem od czego to zalezy..
-
pieluszkowazabawa wrote:Wichrowe ogólnie nie reaguje ale słowo kurwa działa na mnie jak plachta na byka. Nie będzie mnie stary dziad obrażać z powodu że jestem w ciąży i grozić mi synami swoimi a tym bardziej robić zdjęć bez mojej zgody. Tych zdjęć nie podaruje mu napewno
Poza tym takich baranów brak reakcji fajnie irytuje. Nie przejmuję się ludźmi, którzy nie mają wpływu na moje życie i są niewyżytymi prymitywami.
mietata lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mam pytanie, moze podpowiecie bo wiem ze pare z was kupowalo komody dla dzieciakow. Szukam pojemnej komody ktora pomiesci ciuchy malej najlepiej na dwa lata w przod :-p oczywiscie praktycznej, ladnej i niedrogiej. Moze ktos cos polecic? Narazie w pokoju w ktorym bedzie stala mamy kanape i lozeczko starszaka wiec nie musze dopasowywac do reszty mebli bo ich poki co nie ma
-
i co mam podarowac to ze robil mi zdjecia??? A jaka mam gwarancje ze nie pojda gdzies dalej?? Kij wie czy to nie psychol jakis.
Pani Moł no los od dwóch miesiecy dba o to zebym sie nie nudziła. ALe powiem szczzerze ze te ataki to wlasnie 500+ powoduje niestety. Kazda ciezarna jest postrzegana przez straszych jako chodzace 500+ i ze dzieci robia tylko dla kasy.
Owszem w patologiach nie mowie ze tak nie jest. ALe u nas oboje pracujemy a wlasciwie mamy swoje firmy wiec nie zerujemy na państwie. -
nick nieaktualnyTo akurat niestety prawda, z tym postrzeganiem ciężarnych przez pryzmat 500+, a przynajmniej głupie żarty czy komentarze z tym związane. Ale są tacy ludzie i to nie tylko w patologii. Moja znajoma zaszła w 1 ciążę na bezrobociu, właśnie miala zacząć pierwszą od 4 lat pracę, a tu trzecia ciąża, i oni się w sumie cieszą: 1500 pln (na trójkę) plus "kosiniakowe" - czyli 1000 pln miesięcznie przez pierwszy rok życia dziecka bezrobotnej matki. I po co tu do pracy iść i bulić za żłobki? No są tacy. Wychodzą z założenia, że nawet jak 500+ się skończy za kilka lat, to ona już dzieci do szkoły pośle do tego czasu i będzie łatwiej. Ja osobiście podziwiam rodziców wielodzietnych, ale jestem też zdania, że z tym na ile dzieci można sobie pozwolić powinni się ludzie jednak liczyć, by być samodzielnym, a nie liczyć na socjale.
mietata lubi tę wiadomość
-
Pieluszkowa dobrze, że nic ci się nie stało, nie dawaj się tak prowokować, to są ludzie niereformowalni. A ten człowiek na pewno na żadne wybory nie poszedł bo jest zgorzkniały i nic nie jest w stanie zmienić jego podejścia. Pociesz się, że to on sam będzie żył w tym własnym jadzie do końca życia i to on najbardziej się męczy ze sobą sam.
Bardzo dziwi i smuci mnie taki egoizm i ignorancja wobec zależności społecznych. Przecież jak ten chłop pożyje jeszcze ze 20-30 lat to nikt inny tylko nasze ciąże będą zapewniały mu emeryturkę
Ja się z 500+ cieszę bardzo, wielu rodzinom w moim otoczeniu ten program bardzo pomógł, a pieniądze nie idą do kieszeni kilku osób, którym milion w tę czy wewtę nie robi różnicy na koncie, tylko do bardzo wielu, często potrzebujących, i nawet jeśli część kasy zostanie wydane na używki to i tak będzie to o wiele mniejsze marnotrawstwo. Poza tym pożytek dla gospodarki bardzo dużyi wcale nie boli mnie to droższe masło
Jak u was pogoda i samopoczucie? Ja w nocy nie mogłam spać, było strasznie duszno, mąż położył się przy otwartych drzwiach balkonowych na podłodze bo już nie mógł wytrzymać. Dziś rozważamy spanie na balkonie
-
Pieluszkowa mnie też zdarzyła się sytuacja z 500+. Nie byla aż taka drastyczna ale powiedziałam, że zamierzam brać jak dają i jak ma za mało kasy to zawsze może spróbować dziecko zrobić choć z tego co widzę to będzie ciężko. Obrocilam się i poszłam a jego koledzy rechotali długo. Szkoda nerwów.
U nas w nocy było okropnie duszno. Dziś też parówa ale zawiewa lekki wietrzyk więc pootwierałam wszystkie okna i na razie jest przyjemniezbieramy się z młodą na lody. Miłego dnia
Invis? Coś przegapiłam? Nie pisała nic ostatnio.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 11:03
-
ja tez jestem zdania ze jak daja to trzeba brac i faktycznie wiele rodzin jest w stanie kupic dziecko to co potrzebuje nie kazdy przeciez zarabia kokosy. Straszne to postrzeganie innych ludzi jest i to wlasnie tych starych. Mówie mnie wkurzyl tekst "kurwa" nie czuje sie taka osoba dziecko mam z milosci nie z wpadki. Staralismy sie troszke wiec dla mnie to dziala jak plachta na byka a to ze robil mi zdjecia to wlasnie przewazylo to ze zadzwonilam na policje.
-
Pieluszkowa zobacz co u nas się działo:
http://www.kurierlubelski.pl/wiadomosci/lublin/a/filmowal-nieznajoma-kobiete-dostal-100-zl-mandatu,12327524/
-
Ja jeszcze nie miałam przyjemności z 500+
mąż to też taki "mściwy", ja naprawdę sram na takich ludzi. Mogą mnie od kurew i dziwek, a mnie to nie rusza
to oni mają problem, nie ja
jeżeli jakkolwiek reaguję, to posyłam szeroooki uśmiech.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Kaczorka wrote:No ja też się nie spotkałam z takim zachowaniem czy przytykami. W ogóle mam wrażenie, że moja ciąża dla ludzi jest niewidoczna :p a najbardziej jej nie widać w komunikacji miejskiej i w sklepach
Ja jeśli do końca ciąży doliczę na palcach jednej ręki sytuacje gdzie ktoś w miejscu publicznym ustąpił mi miejsca np. w kolejce to będzie mega sukces. Na razie 2 osoby mnie przepuściły, a zwykle jest tak, że jak widzą ciężarną zbliżającą się do kasy - mnie - to szybciutko się podsuwają i odwracają na amen, żeby przypadkiem mnie nie zauważyć