Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A jakie rozmiary butelek na początek? Dwie 125 czy jedna 125 a druga 250?
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Ja nie, ani na fotelu ani na kozetce
u mojego poprzedniego gina były jednorazowe kapcie to wtedy takie zakladalam a u obecnego nie ma i nie bawię się w ściąganie i swiecenie skarpetkami :p przy czym jak pierwszy raz byłam u niego to przed wejściem na kozetke zapytałam czy zdjąć czy mogę zostawić
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Katarzynaa wrote:Mam głupie pytanie. Czy na badanie na fotelu zdejmujecie buty? Tak mnie to zastanowiło ;p
Przed ciążą zazwyczaj ściągałam, a ostatnim razem zapytałam czy moge zostać w sandałach, nie było żadnego problemu.
Dziewczyny obserwowałyście swoje pieprzyki i znamiona w ciązy? Bo mój mąż zauważył, że mój pieprzyk na plecach stał się wypukły jak piłka i zaczęłam się oglądać dokładniej i znalazłam jeszcze dwa które zmieniły kolor i są wypukłe... -
nick nieaktualnyKatarzynaa wrote:Mam głupie pytanie. Czy na badanie na fotelu zdejmujecie buty? Tak mnie to zastanowiło ;p
ale przyznam, że nurtowało mnie to w młodszych latach
kapcie jednorazowe u mojego lekarza są, ale zakładam tylko, jak jestem na boso - np.w sandałach, choć wtedy mam z kolei dylemat czy przed samym fotelem i kozetką zdejmować te kapcie.
czyli ostatecznie zwykle i tak mam skarpetki ze sobą, jest mi najwygodniej. Mamaginekolog pisze sama, że tu jest dowolność i jak komu pasuje - czy się chce korzystać z kapci, spódniczek jednorazowych itp, a lekarzowi to dynda, więc może z butami jest podobnie:)
-
Ja teraz u obecnego lekarza zakladam jednorazowe kapcie a u poprzedniego nie zdejmowalam butow ale najpierw go zapytalam czy moge byc w butach. Ze spodniczek jednorazowych nie korzystam bo nie czuje takiej potrzeby kiedys zawsze staralam sie miec dluzsza bluzke albo ewentualnie sukienke a teraz to juz mi wszystko jedno
-
Jak mam lekkie buty, baleriny czy inne wsuwane, to nie zdejmuję. Jakieś wiązane, sportowe, zimowe - za dużo roboty, są w gabinecie kapcie jednorazowe. Nie chcę też gołymi stopami opierać się tam, gdzie czyjeś buty były
Pieprzyki owszem, zmieniły się. Niektore płaskie stały siè wypukłe. Pojawiło się też kilka nowych, cielistych, coś jak większe włókniaki. Czytałam, że to normalne więc nie gadałam o tym z lekarzem.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Natalala wrote:Dziewczyny obserwowałyście swoje pieprzyki i znamiona w ciązy? Bo mój mąż zauważył, że mój pieprzyk na plecach stał się wypukły jak piłka i zaczęłam się oglądać dokładniej i znalazłam jeszcze dwa które zmieniły kolor i są wypukłe...
Mnie też zaintrygował jeden - pod brodawką, nie kojarzę, żeby był wcześniej i też jest uwypuklony. Pokazałam lekarzowi, bo mnie trochę zmartwił, przyjrzał mu się uważnie i o ile dobrze usłyszałam, powiedział, że zajmiemy się nim po ciąży. Cokolwiek miało to znaczyć!! Ale nie dociekam na razie, żeby się nie denerwować na zapas. Może cudownie zniknie albo chociaż będzie płaskiALE! Mimo wszystko uważam, że warto je pokazywać lekarzom.
Dziewczyny! Podczytuję Was nie raz, ale udzielam się bardziej na wątku bliźniaczymWielu z Was gratuluję wejścia w III trymestr
Trzymajcie się w dwupakach, jak najdłużej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 22:27
Natalala, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
rodzynka66 wrote:Mnie też zaintrygował jeden - pod brodawką, nie kojarzę, żeby był wcześniej i też jest uwypuklony. Pokazałam lekarzowi, bo mnie trochę zmartwił, przyjrzał mu się uważnie i o ile dobrze usłyszałam, powiedział, że zajmiemy się nim po ciąży. Cokolwiek miało to znaczyć!! Ale nie dociekam na razie, żeby się nie denerwować na zapas. Może cudownie zniknie albo chociaż będzie płaski
ALE! Mimo wszystko uważam, że warto je pokazywać lekarzom.
Dziewczyny! Podczytuję Was nie raz, ale udzielam się bardziej na wątku bliźniaczymWielu z Was gratuluję wejścia w III trymestr
Trzymajcie się w dwupakach, jak najdłużej
Cieszę się, że u Was wszystko dobrzeJaka jest płeć maluszków?
-
Dziewczyny a co sądzicie o poduszkach typu klin? Do łóżeczka pod materacyk żeby było lekkie nachylenie podobno dobra sprawa... a co z klinem do wózka? warto? im więcej siedzę nad listą rzeczy tym gorzej :o już zupełnie głupieję...
-
Xaxa wrote:Dziewczyny a co sądzicie o poduszkach typu klin? Do łóżeczka pod materacyk żeby było lekkie nachylenie podobno dobra sprawa... a co z klinem do wózka? warto? im więcej siedzę nad listą rzeczy tym gorzej :o już zupełnie głupieję...
Jak klin to na materac. Ponoć jak się kładzie pod to wtedy materac się odkształca. Tak mówili w sklepie.
Też rozważamy czy go kupić. I jak już to tylko do łóżeczka.
Pieprzyki u mnie chyba bez zmian. Mam ich sporo i nie zauważyłam, żeby któryś zmienił wygląd.
A u gina buty ściągam. Chyba bym się dziwnie czuła bez majtek i w butach :pPani Moł lubi tę wiadomość
-
U mnie wszystkie pieprzyki pociemnialy-a mam ich duzo, dopoki nie dzieje sie nic zlego to nie ingeruje. Po porodzie napewno u mnie konsultacja u dermo, ale ja chodze raz na jakis czas ze swoimi zmianami. Gorzej u mnie za to z oczami, jestem krotkowidzem po 1 ciazy poleciala mi wada do -3,75 i -4,25. Czuje ze teraz jest jeszcze gorzej. Nie mam przy tym przeciwwskazan do porodu naturalnego (wybiore sie jeszcze do okulisty przed porodem na kontrole). Czy ktoras z Was odczuwa pogorszenie widzenia?
-
jacky88 wrote:U mnie wszystkie pieprzyki pociemnialy-a mam ich duzo, dopoki nie dzieje sie nic zlego to nie ingeruje. Po porodzie napewno u mnie konsultacja u dermo, ale ja chodze raz na jakis czas ze swoimi zmianami. Gorzej u mnie za to z oczami, jestem krotkowidzem po 1 ciazy poleciala mi wada do -3,75 i -4,25. Czuje ze teraz jest jeszcze gorzej. Nie mam przy tym przeciwwskazan do porodu naturalnego (wybiore sie jeszcze do okulisty przed porodem na kontrole). Czy ktoras z Was odczuwa pogorszenie widzenia?
Ja.. Też zauważyłam, że trochę gorzej widzę. Również mam "minusy" i o ile do niedawna w okularach widziałam super, tak teraz czasami łapię się na tym, że nie wszystko jest wyraźne.