Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
IZA92 wrote:To skoro tyle chętnych tutaj na BabyDream to powiedzcie mi, jakie konkretnie kosmetyki kupicie?
Generalnie to bym chciała jak najmniej chemii. Ale oczywiśxie jeszcze się nie orientowałam
Kaczorka, faktycznie mija szybciejczasem mam takie mdlące momenty, ale też za mało dziś spałam... jeszcze 15 minut, pobranie i....oczekuwanie na wyniki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 10:01
Agusia2312 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Z Babydream tylko płyn do mycia malucha i ewentualnie mleczko/balsam nawilżający.
Mi się skasowała z komputera moja lista wyprawkowaNawet nie wiem kiedy, ani jak, po prostu jej nie ma.
W każdym razie z tekstyliów pamiętam że miałam 1 komplet pościeli, dwa prześcieradełka frotte do łóżeczka, 1 prześcieradło nieprzemakalne (taki podkład) do łóżeczka, 2 kocyki (cieńszy i grubszy), śpiworek do spania, 20 pieluszek tetrowych, kilka bambusowych (są mega mięciutkie!), 1sz lub 2szt ręcznik z kapturkiem. Przy córce miałam 1 ręcznik przez dwa lata i drugi z tego co pamiętam nie był konieczny- prałam na bieżąco.
Kwestia tekstyliów w wózku- ja kupuję tylko śpiworek- taki co w środku ma minky, (o coś TAKIEGO) niby zimowy ale nie za gruby, w końcu dziecko też będzie ubrane w coś zimowego. Odpuszczam sobie wszelkie prześcieradełka, pościele do wózka- uważam że na jesień i zimę to zbędne, skoro będzie śpiworek.
W tym tygodniu przychodzi mi wózek i fotelikA dzisiaj mąż jedzie odebrać część mebli do pokoju małego- będzie się działo
-
Dziewczyny porównywałam ceny wyprawki na allegro, w Smyku, aptece DOZ i aptece Gemini.
Porównanie produków z allegro i Smyka było do niczego. Różnica za moje produkty, oczywiście nie było wszystkiego co chciałam to około 20zł, więc uznałam, że wolę kupić to w Smyku. Sprawdzałam DOZ. Tam ceny są najniższe, ale też nie było wszystkiego.
Najbardziej zaskoczona jestem Gemini. Ceny są niskie, niższe niż w Smyku, ale najbardziej zaskoczyło mnie, że mam prawie wszystko. Asortyment mają bardzo szeroki.
Różnica w porównaniu z tymi samymi produktami ze Smyka wyszła mi 60zł!!
Będę kupować w aptece Gemini.
Łącznie wyszło mi 267,38zł. Jak będziecie chciały spis co w tym jest zawarte to wam napiszę. Osobno kupuję jedynie na allegro koszulę nocną + szlafrok 50zł, w Auchan kapcie, mini kosmetyki, przewijak i pojemniki na łóżeczko z IKEIHolibka, wichrowe_wzgórza, Anulka0407 lubią tę wiadomość
-
Witam się z Wami kobietki
Invis dziękuję za wpisanie na listę
Nie udzielam się ale cały czas Was podczytuję
Ja jestem dopiero na etapie tworzenia listy potrzebnych rzeczy i oglądania w internecie... bo z wyprawki mamy dopiero fotelik samochodowy, śpiworek/kombinezon i laktator
Zastanawiacie się nad kosmetykami, chusteczkami itp.... Ja trafiłam na stronkę http://www.srokao.pl/ Jest dużo analiz składów kosmetyków i testy różnych produktów, które mogą pomóc w wyborze produktów dla maluszka, zwłaszcza jeśli zależy Wam na dobrym składzie bez zbędnej chemii.
Ja na tej podstawie zrobiłam sobie listę rzeczy, które się nadają do pielęgnacji, zwłaszcza chusteczek nawilżanych.
Czy któraś z Was ma bóle spojenia łonowego ewentualnie jednej strony miednicy zwłaszcza podczas wstawania lub przekręcania się na bok i wchodzenia po schodach? U mnie ten ból pojawił się tydzień temu... raz jest mniejszy ale częściej tak mocny, że mam problem z chodzeniem i idę jak pingwin...
Nie wiem czy mam się tym martwić i iść do lekarza, tylko jakiego czy jest to normalne? Nigdy takiego bólu nie miałam...
-
sara9555 wrote:Dziewczyny porównywałam ceny wyprawki na allegro, w Smyku, aptece DOZ i aptece Gemini.
Porównanie produków z allegro i Smyka było do niczego. Różnica za moje produkty, oczywiście nie było wszystkiego co chciałam to około 20zł, więc uznałam, że wolę kupić to w Smyku. Sprawdzałam DOZ. Tam ceny są najniższe, ale też nie było wszystkiego.
Najbardziej zaskoczona jestem Gemini. Ceny są niskie, niższe niż w Smyku, ale najbardziej zaskoczyło mnie, że mam prawie wszystko. Asortyment mają bardzo szeroki.
Różnica w porównaniu z tymi samymi produktami ze Smyka wyszła mi 60zł!!
Będę kupować w aptece Gemini.
Łącznie wyszło mi 267,38zł. Jak będziecie chciały spis co w tym jest zawarte to wam napiszę. Osobno kupuję jedynie na allegro koszulę nocną + szlafrok 50zł, w Auchan kapcie, mini kosmetyki, przewijak i pojemniki na łóżeczko z IKEI
Sara to ja poproszę Twoją listę
Invis bardzo podoba mi się ten śpiworek z twojego linka.
Ja przed urlopem zrobię listę, ale zakupy po urlopie, jak już będę miała głowę wolną od pracowych spraw.
Odnośnie bóli jakichkolwiek to mnie czasem lekko zakłuje spojenie, ale to tak leciutko. Ciągle nie pojawiły się u mnie skurcze przepowiadające. Buty zakładam bez problemu, przedwczoraj samodzielnie ściągnęłam sobie hybrydę z paznokci u stópKolano na bok i jakoś poszło
Młody mi się ciągle wypina bardziej na prawą stronę, mam zwykle prawy bok brzucha nieco bardziej wystający, śmieszne goOd 10:15 siedzę przed kompem i Olek się tłucze po brzuchu, mam jasną koszulkę i ciemne spodnie i bardzo dobrze widać ruchy brzucha
Kosmita!
-
Holibka wrote:Sara to ja poproszę Twoją listę
Invis bardzo podoba mi się ten śpiworek z twojego linka.
Ja przed urlopem zrobię listę, ale zakupy po urlopie, jak już będę miała głowę wolną od pracowych spraw.
Odnośnie bóli jakichkolwiek to mnie czasem lekko zakłuje spojenie, ale to tak leciutko. Ciągle nie pojawiły się u mnie skurcze przepowiadające. Buty zakładam bez problemu, przedwczoraj samodzielnie ściągnęłam sobie hybrydę z paznokci u stópKolano na bok i jakoś poszło
Młody mi się ciągle wypina bardziej na prawą stronę, mam zwykle prawy bok brzucha nieco bardziej wystający, śmieszne goOd 10:15 siedzę przed kompem i Olek się tłucze po brzuchu, mam jasną koszulkę i ciemne spodnie i bardzo dobrze widać ruchy brzucha
Kosmita!
1. CANPOL Laktator ręczny Basic 42,99
2. Podkłady higieniczne (podpaski) BELLA MAMMA 7,19/2p.
3. Podkłady higieniczne na łóżko 60x60 SENI 6,39
4. Butelka samosterylizująca LOVI 18,89
5. Cążki dla dzieci BABY ONO 7,49
6. Oliwka BAMBINO (z datą do grudnia) 5,99
7. Dynamiczny smoczek uspokajający 2 sztuki LOVI 19,89
8. Łańcuszek do smoczka CANPOL 7,19
9. Wkładki laktacyjne z aloesem CANPOL 15,89
10. Chuteczki nawilżane PAMPERS SENSITIVE 13,78/2p.
11. Pampersy rozm. 0 39,78/2p.
12. Linomag A+E 7,88
13. Linomag olejek do kąpieli od 2.msca życia 8,59
14. Szczotka z gąbką do smoczka i butelki CANPOL 5,19
15. Pieluchy tetrowe 5szt. WEBER 16,89
16. Śliniaki 3szt. ceratkowo-bawełniane CANPOL 11,89/3szt
17. Szczotka z grzebieniem CANPOL 11,89
18. Jednorazowe smoczki do butelek dla wcześniaków (u nas potrzebne w szpitalu) 5szt. 11,95/5szt.
19. Płatki kosmetyczne prostokątne dla niemowląt CLEANIC 4,39
20. Majtki poporodowe AKUKU 6szt. 6,19/6szt.
Razem: 267,38
To są ilości jakie mi akurat zeszły po cesarce (jedną paczkę podkładów biorę z domu jeszcze). Po naturalnym napewno więcej schodziło mi podpasek, ale po cc nie było potrzeby kupować więcej paczekPani Moł, wichrowe_wzgórza, Holibka, Anulka0407 lubią tę wiadomość
-
Z babydream ja sama używam trochę kosmetyków :p szampon, krem i lotion mam na chwilę obecną :p dokupię jeszcze żel do mycia, puder, mokre chusteczki i sprobuje właśnie pieluszek tylko są 2 rodzaje i nie wiem czym się różnią...
Apteka gemini niestety mnie zawiodłazawsze robiłam tam zamówienia suplementów i leków bez recepty a tu nagle 2 dni temu chce zamówić mój folian i co? Wycofali!
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Ja też zamierzam kupić tym razem z babydreamu kosmetyki. Podkład ten nieprzemakalny mam po synku i się sprawdził bo materac nigdy nie przesiakl. Pampersy to się okaże jakie syn się urodzil z waga 2900 i długo nosił te pampersy New born te całkiem najmniejsze. Chce aby kupić nowy zestaw.ochraniaczy bo ten stary to już taki zniszczony po synu i w ogóle teraz są takie jakieś inne i ładniejsze . Kołderką też Mam ale czy się przydała to zależy od temperatury w mieszkaniu. Teraz mieszkamy w bloku i mamy ciepłej niż wcześniej więc raczej się tak nie przyda .
Dzwoniłam się zgłosić do położnej i jutro przyjeżdża na pierwsza wizytę[/url]
[/url]
-
Anulka0407 wrote:Witam się z Wami kobietki
Invis dziękuję za wpisanie na listę
Nie udzielam się ale cały czas Was podczytuję
Ja jestem dopiero na etapie tworzenia listy potrzebnych rzeczy i oglądania w internecie... bo z wyprawki mamy dopiero fotelik samochodowy, śpiworek/kombinezon i laktator
Zastanawiacie się nad kosmetykami, chusteczkami itp.... Ja trafiłam na stronkę http://www.srokao.pl/ Jest dużo analiz składów kosmetyków i testy różnych produktów, które mogą pomóc w wyborze produktów dla maluszka, zwłaszcza jeśli zależy Wam na dobrym składzie bez zbędnej chemii.
Ja na tej podstawie zrobiłam sobie listę rzeczy, które się nadają do pielęgnacji, zwłaszcza chusteczek nawilżanych.
Czy któraś z Was ma bóle spojenia łonowego ewentualnie jednej strony miednicy zwłaszcza podczas wstawania lub przekręcania się na bok i wchodzenia po schodach? U mnie ten ból pojawił się tydzień temu... raz jest mniejszy ale częściej tak mocny, że mam problem z chodzeniem i idę jak pingwin...
Nie wiem czy mam się tym martwić i iść do lekarza, tylko jakiego czy jest to normalne? Nigdy takiego bólu nie miałam...7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
a mnie chyba zaraz wypiszą.
Wczoraj mi ordynator przekłuł i wycisnął to co tam mi się zrobiło i już mnie nic nie boli. Niestety mam antybiotyk na 10 dni, do tego właśnie gynalgin i jeszcze jakąś maść muszę kupić z metrodinazolem. Także atak z każdej strony, ale ten ordynator powiedział że i tak trzeba zrobić wszystko żeby to świństwo już nie wróciło. Powiedział też że po porodzie powinnam się zgłosić na kompleksowe leczenie do dermatologa, bo teraz to on nie może aż tak dosadnie podziałać.
I tak się martwię bo tych leków jednak cała masa, ale chyba nie mam innego wyjścia.
A tu w szpitali niezły młyn, wszystkie łóżka zajęte (dlatego uda mi się wyjść już dziś, bo chcieli mnie do jutra zostawić, ale że miejsc nie ma, a u mnie wszystko ok i bardzo chciałam już wyjść, to się zgodzili). Jedna dziewczyna jakiegoś krwotoku na porodówce dostała i od 6:00 rano do teraz ją operowali. Nie wiem nawet czy z jej dzieckiem wszystko ok ;/ większość tu leżących to czekające na poród, ale niestety codziennie jakieś zapłakane nieszczęście przyjeżdża i od samego patrzenia humor mi się mam marny, więc aż przebieram nogami żeby już wyjść. -
Charlutek wrote:Anulka, mnie tak od soboty do wczoraj bolalo spojenie, wlasnie tak jak piszesz, jak zmienialam pozycja, albo wstawalam i podczas chodzenia tez. Dzisiaj na szczescie jak reka odjal.
Właśnie u mnie też nie jest tak cały czas... Jednego dnia ledwo chodzę, a drugiego boli ale lekko i promieniuje tylko na prawą stronę, w najgorszych momentach cała prawa noga do tego dochodzi...
Czyli to normalne i nie przejmować się dopóki nie płaczę z bólu? Choć były momenty że już jęczałam -
pako_mrrr wrote:a mnie chyba zaraz wypiszą.
Wczoraj mi ordynator przekłuł i wycisnął to co tam mi się zrobiło i już mnie nic nie boli. Niestety mam antybiotyk na 10 dni, do tego właśnie gynalgin i jeszcze jakąś maść muszę kupić z metrodinazolem. Także atak z każdej strony, ale ten ordynator powiedział że i tak trzeba zrobić wszystko żeby to świństwo już nie wróciło. Powiedział też że po porodzie powinnam się zgłosić na kompleksowe leczenie do dermatologa, bo teraz to on nie może aż tak dosadnie podziałać.
Jeju pako co tobie się stało??? Musiałam przeoczyć.
-
Anulka0407 Ja od jakiegoś czasu miałam bóle spojenia tak jak piszesz przy chodzeniu i podczas przekrecania się w nocy. Dlaej je mam. Nie sa jakieś mega mocne i w sumie na nogę raczej nie promienują. Mówiłam doktorkowi na ostatniej wizytcie o tym i posprawdzał mnie i nic złego się nie działo akurat. W sumie dzieciaczki coraz cięższe, wiezadła i chrząstkozrosty się rozluźniają więc to pewnie od tego, ale zawsze można skoczyć do lekarza i dopytać
Anulka0407 lubi tę wiadomość