Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi ostatnio maz kupil dluga lyzke do butow jak widzial ile wysilku w to wkladam zeby je ubrac
ja mam 3 przescieradelka a kolderke tez planuje juz kupic ale czy bedziemy od poczatku jej uzywac to jeszcze nie wiem a nie mam zadnego doswiadczenia wiec na wszelki wypadek juz kupie
-
Szkoda, że ja nie mam takiego wspaniałomyślnego męża
jak nie poproszę to sam nie kupi
właśnie może kupię też kołderkę i może 1 pościel (jedną jakąś dostałam wcześniej) i 1 kocyk minky? A takie specjalne podkłady między materacyk a prześcieradło? natknęłam się na to na allegro
no i prześcieradełka do wózka... kurczę sama już się pogubiłam, im więcej siedzę na allegro tym gorzej
Btw czy któraś z Was stosowała Gynalgin w ciąży? oberwałam tymi globulkami ale zrobiłam duży błąd, że nie wyłączyłam internetu i teraz koszmarny strach
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Podklady tez chce kupic chociaz na sprobowanie tak wiec nie bede zbytnio szalec z iloscia. Posciele juz mam 2 bo dostalam, kocyk minky tez jeden kupie no i oczywiscie cos do wozka tylko jeszcze nie wiem co bo mam taki welniany spiwor do gondoli a nie wiem jak dlugo mala bedzie w niej jezdzic wiec ewentualnie cos dokupie pozniej.
Aha no i jeszcze chcialabym kupic woombie tylko nie wiem jak to rozegrac bo bedzie zima i boje sie ze dziecku zimno bedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 01:23
Charlutek lubi tę wiadomość
-
Oooo widzę, że nie tylko ja jeszcze nie śpię
Ja się obawiam mroźnej zimy skoro takie słabe lato (przynajmniej na pomorzu) i w sumie nie wiem jak to będzienajgorzej, że ja zmarźlak jestem i obawiam się, że dziecko będę przegrzewać bo sama ubieram się jak na Sybierię, całe lato znajomi się ze mnie śmieją, że nawet w kurtce chodzę
Wichrowe wiem, że są laski ale im więcej czytam neta tym mam większe wątpliwości, jest równie dużo głosów na nie i wypowiedzi lekarzy i załącza mi się panika... powinni mi internet odłączyć
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Ja butów wiązanych czy zapinanych to już dawno na nogach nie miałam :p jest lato, więc w czerwcu zakupiłam wygodne klapki i tak w nich śmigam
Jak przyjdzie jesień to zacznę się martwić co dalej :p
I też mam problem z tym co dla młodej kupić na wyjścia z domu. Póki co zrezygnowałam na początek z ciepłych pajaców. Kupiłam śpiworek minky do gondoli. Do tego jeszcze ciepły kocyk. Tak myślę, że jak przyjdzie zima i zobaczę, że młodej coś brakuje to wtedy się kupi odpowiedni rozmiar. Bo póki co tak na ślepo to ciężko się na coś zdecydować.
Do łóżeczka przy zakupie materaca dostaliśmy gratis ochraniach na niego. Ale dodatkowo kupiliśmy też podkład pod prześcieradło. Koleżanka poleciła w razie zasiusiania, ulewania czy innego moczenia. -
Xaxa, ja odwrotnie - boję się o dzieciaka sinego z zimna
Dziś pierwsze sukcesy - mam siki na badaniewsiadlam w pociąg spóźniony tylko 2 minuty i nie musiałam liczyć na siebie ani społeczeństwo, bo było wolne miejsce
Teraz tzymajcie kciuki, żeby kolka co ją czuję w boku była tą jelitową a nie rozkręcającą się nerą, bo tak do 10.30 muszę dotrwać - nadchodzi GLUKOZAPani Moł lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Zuza2323 wrote:Podklady tez chce kupic chociaz na sprobowanie tak wiec nie bede zbytnio szalec z iloscia. Posciele juz mam 2 bo dostalam, kocyk minky tez jeden kupie no i oczywiscie cos do wozka tylko jeszcze nie wiem co bo mam taki welniany spiwor do gondoli a nie wiem jak dlugo mala bedzie w niej jezdzic wiec ewentualnie cos dokupie pozniej.
Aha no i jeszcze chcialabym kupic woombie tylko nie wiem jak to rozegrac bo bedzie zima i boje sie ze dziecku zimno bedzieZuza2323 lubi tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
wichrowe_wzgórza wrote:Xaxa, ja odwrotnie - boję się o dzieciaka sinego z zimna
Dziś pierwsze sukcesy - mam siki na badaniewsiadlam w pociąg spóźniony tylko 2 minuty i nie musiałam liczyć na siebie ani społeczeństwo, bo było wolne miejsce
Teraz tzymajcie kciuki, żeby kolka co ją czuję w boku była tą jelitową a nie rozkręcającą się nerą, bo tak do 10.30 muszę dotrwać - nadchodzi GLUKOZAi powodzenia na glukozie. Ja mam w piatek, plus co najwazniejsze kolejne badanie dopplerem. Ciekawa jestem jak tam moje przeplywy czy wszystko sie unormowalo. I w piatek prosze w koncu o zwolnienie lekarskie, mam nadzieje, ze nie beda robili problemu.
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Ja mam dwa bardzo cienkie kocyki polarowe, do okrycia w domu i dwa trochę grubsze ale brakuje mi jeszcze czegoś grubego na mroźne dni i nie wiem czy lepszy taki z minky czy jakby sweterkowy. Do spania planuje spiworek, do wózka też ale na razie nie znalazłam jeszcze tak ekstremalnie zimowych rzeczy w sklepach. Prześcieradła mam dwa i jeden ochraniacz pod, muszę jeszcze kupić że dwa do wózka. Mnie najbardziej przeraża właśnie opcja spacer, wózek czy fotelik. Jak to dziecko ubrać. Mamy garaż podziemny w którym zimą jest ponad 10 stopni, w aucie też dość ciepło ale na wyjście z samochodu np żeby przewinąć na stacji benzynowej czy do sklepu coś już trzeba mieć. I zastanawiam się, czy wystarczy opatulic w kocyk, czy zakładać grube puchate kombinezony... Kupiłam taki grubszy pajac polarowy z myślą o podróżach do samochodu, ale chyba nie ogarnę tego dopóki maluch nie pojawi się na świecie i wyjdzie w praniuSyn
-
Ja dostawałam wiele razy Gynalgin i nic kompletnie złego się nie działo.
W nocy chyba miałam znowu jakieś skurcze. Obudziłam się z bolącym brzuchem i biegunką. Nie wiem czy to przez to, że dzieci mi dały popalić (mam idealnie grzeczną córkę, wszystko mi pomoże, słucha się, a jak przyjdzie do spania to ona nie chce i koniec. 21 godzina i nie. Powie np., że czeka na tatusia, aż wróci z pracy. A to, że ja mówię, że nie czekamy, bo nie wiadomo kiedy tata wróci nie dochodzi. Do tego rozbawia mi młodego i pyskuje), czy po prostu, bo te skurcze są, a ja jestem prawie nieświadoma w nocy tego.
Ogólnie mam skurcze co 3 godziny przepowiadające, bolące w cholerę -
nick nieaktualnyWichrowe, jak kolka? Oby się opamiętała i nic nie wyczyniała!
Sara, też tak czytałamto chyba było w cotygodniowych info na belly odnosnie 27.tygodnia, albo w apce moja ciąża
Co do kocykow, na razie kupiłam jeden kocyk minky ze średnim wypełnieniem, rożek minky i dostałam od szwagierry taki grrrruby wełniany śpiwór do wózka co się przypina pasami w środku z nieprzemakalną taką powłoką z wierzchu. Na mrozy będzie fajnymuszę go tylko oddac do pralni, bo sama takiego kudłacza nie będę prać, a trochę przeleżał u szwagierki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 09:05