X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ciekawe ile mój Klocek teraz waży. Mam nadzieję, że nie będzie mi dane wypluwać z siebie wielkoluda!

A ostatnio chyba jej się płucka rozwijają, bo codziennie ma czkawkę. Czasami nawet dwa razy dziennie.

I widzę, że płatki z mlekiem królują ;) ciekawe czy to organizm się mleka domaga?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wypilam kefirek z lodowki mniam :-) no.moja tez miewa czkawki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zjadłam połowę arbuza. U nas w Intermarche był po 70 kilka groszy za kg! Kupiłam całego za około 3zł :)

Pani Moł lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam i na mleko i na arbuzy fazę. Ale po mleku śpię! Nie wiem czy to przypadek, czy jakaś zależność, ale czy wieczorem, czy np.koło 10:00 - dzisiaj - odsypiam każdą szklanę mleka.
    Cini miniiiiiis!!! Uwielbiam! Muszę kupić dziś <3

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

J tez nie wierze w zapeszanie. Na kazdym eatapie ciazy cos moze pojsc nie tak,wiec ja kompletuje wyprawke, kidy mam na to ochote. Od samego poczatku ciazy, praktycznie kupowalam juz ciuszki. Wozek juz mam od miesiaca,szafe i komode z przewijakiem. Na jakis czas przystopowalam, ale teraz czuje, ze w weekend pojedziemy do IKEA po lozeczko, materac itp.

Zuza2323, Mamatobe♥ lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadam płatki z mlekiem i idę spać na godzinkę :D a jak za dużo zjem to biegunka murowana :D

madzialenka84 jak ja Ci zazdroszczę :( też z chęcią już bym zaczęła, ale niestety moja teściowa się uparła, że wózek ona kupi no i dałam jej kasę na łóżeczko. Szkoda tylko że ona twierdzi "na wszystko jest czas" a ja dostaje jobla :D

Przez was muszę iść do sklepu po arbuza ! :D

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wszystkie te najdtozsze rzeczy mam kupione zeby nie musiec sie na koniec przejmowac takimi kosztami a tym bardziej ze zawsze jakis wiekszy wydatek moze wyskoczyc to przynajmniej nie musze sie martwic ze na cos mi braknie ;) a tym bardziej ze teraz w ciazy mam manie wyolbrzymiania wszelkich problemow...

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehhehe mnie też płatki z mlekiem wchodzą, poza ciążą tak nie jadłam :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciaza zbytnio mleka nie jadlam bo konczylo sie to za zwyczaj biegunka a teraz pochlaniam je w ogromnych ilosciach i nic mi sie nie dzieje...

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w tym mleku musi być skoro tak się go chcę ciężarnym :D

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Ja przed ciaza zbytnio mleka nie jadlam bo konczylo sie to za zwyczaj biegunka a teraz pochlaniam je w ogromnych ilosciach i nic mi sie nie dzieje...
    Ja pije bezlaktozowe, ale dlatego że mąż nie toleruje. I nawet nie samo mleko mi podchodzi co te płatki, wwalam cala miske do pol szklanki mleka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 17:51

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 osoby w poczekalni u gina i rżymy ze śmiechu, bo z gabinetu właśnie doleciały słowa pacjentki "Moment, tylko gacie założę!" :D :D :D

Asikk lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeee ja na mleko w ogole nie mam ochoty, ewentualnie na jakis jogurt. Przez cala ciaze nie wzielam chyba ani lyka mleka... nie lubilam nigdy, przed ciaza tylko sojowe. Bez slodyczz tez sie obejde, bardziej mam ochote tak jak biedroneczka na fast foody, lody, no i owocki :)

A tak w ogole to jak wasza glukoza? Wykrzto u ktorejs cukrzyce ( odpukac) ?

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki ja juz bym chciala miec gotowe zebydo potem jako slonica nie toczyc sie po sklepach hehe czeka mnie jeszcze przemeblowsnie pokoju i pomalowanie sciany we wrzesniu bede miec lozeczko wstawione i juz w piatek po eizycie chce jakies ciuszki dokupic :-)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Nieeee ja na mleko w ogole nie mam ochoty, ewentualnie na jakis jogurt. Przez cala ciaze nie wzielam chyba ani lyka mleka... nie lubilam nigdy, przed ciaza tylko sojowe. Bez slodyczz tez sie obejde, bardziej mam ochote tak jak biedroneczka na fast foody, lody, no i owocki :)

Hehe u mnie z tymi fast fodami to we wszystkich ciazach szalenstwo ale staram siesię ograniczac albo domowe robic

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy już wózek i fotelik - akurat dziś rodzice odebrali ze sklepu, dostaliśy rabat na fotelik więc wzięliśmy od razy pakiet. Mamy też łóżeczko, przewijak, wanienkę, komoda zamówiona, czyli większość (albo wszystkie?) dużych rzeczy już czeka :) Drobiazgów też mam sporo. Teraz tylko muszę poszukać motywacji do zrobienia porządków w szafach, potem pranie, prasowanie, układanie. I ostatnie zakupy.

Dziś miałam wizytę u swojego lekarza. Chłopczyk pozostał chłopcem, waży już prawie kilogram, 4 tygodnie temu ważył pół, więc ładnie rośnie. Ja też rosnę. Jeszcze niedawno miałam +4.5 kg a dziś stanęłam na wadze a tam ponad 6 na plusie. Mały podczas usg bawił się swoją stopą - akurat miał ją przy buźce. Wyniki mam dobre, mały ładnie się rozwija, lekarz mówi "Oby tak dalej". Tylko stwierdził, że mam "drobną" szyjkę ale dodał, że taka moja uroda. Współżyć pozwolił, a nawet sam zaczął temat i zalecał, nawet proponował jakie pozycje są odpowiednie, zapamiętałam na boku i od tyłu ;p tylko co z tego, jak męża mam tylko na weekendy, a co weekend coś nam wypada, albo jakiś wyjazd, albo goście, albo boli mnie brzuch. Dostałam skierowanie na powtórkę toxo. Kolejna wizyta 6 września i wtedy ma mi zrobić duże usg, wszystko dokładnie obejrzeć i pomierzyć oraz dać nam dużo zdjęć. Czyli pewnie zrobi to usg 3 trymestru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 18:46

Charlutek lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:

Ekstra :D wyszło 74,5 na czczo, po godzinie 123 i po dwóch 93,6.

U gina spoko. Szyjka ciągle ładna i długa. Nastepna wizyta 13 września - mówi, że 30 ma scisk przed urlopem a nie chce mi w biegu poświęcać 5 minut. A jest na tyle ok, że nie wymagam wizyty wcześniej, tym bardziej że jeszze usg mam 31.08.
    Na kolki jelitowe mam spróbować probiotyków.

Charlutek lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i na razie ruchy dziecka nie tak ważne. Mówi, że od 30 tyg mogę zwracać uwagę - czy po prostu nie ma widocznych odchyleń. Że wtedy będzie z 1,5 kg i będzie lepiej czuć niż teraz.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Paulina, tak z Trójmiasta :)

A w którym szpitalu będziesz rodzić?

Mnie w pierwszym trymestrze kompletnie odrzuciło od kawy i słodyczy. A teraz chyba nadrabiam. Pochłaniam masakryczne ilości aż sama jestem przerażona.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, tak o tym mleku piszemy, że mi się chyba pierwszy raz siara pojawiła. Fuuuuj!!! jakie to paskudne.. gęste i pomarańczowe :/

A tak odnośnie seksu - to bardziej służy czy szkodzi na takim etapie ciąży?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ