X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, wichrowe, świetnie słyszeć że u Bejbików wszystko ok :)

My dzisiaj z mężem zrobiliśmy kawał dobrej roboty :P "Odgraciliśmy" pokoik który przypada małemu, skręciliśmy łóżeczko... zrobiliśmy miejsce żeby już tam składować rzeczy. Pokój małego będzie jeszcze malowany i podłoga niestety wymieniana. Na razie kącik gdzie są meble wygląda tak:
    https://zapodaj.net/images/03e1cc2b1a433.jpg

No więc z większych rzeczy mamy już większą część mebelków, jutro przychodzi wózek i fotelik.... w skrzyni ze zdjęcia mieszczą się aż 3 kartony Pampersów :P Z podarowanych rzeczy mam widoczną na zdjęciu wanienkę (i odkryłam że mam stelaż po córce! w piwnicy mojej przyjaciółki! :D), bujaczek i karuzelę... oprócz tego z mniejszych rzeczy to mam już praktycznie wszystkie ubranka, 2 wideo-nianie, podgrzewacz do butelek i pieluszki tetrowe. Czyli dosyć sporo jeszcze zostało; całe tekstylia, materac do łóżeczka, miękki przewijak na ten przewijak na komodzie, monitor oddechu, kosmetyki i wszelkie inne przyborniczki i pierdoły które rzekomo ułatwią mi życie :P

No ale cieszyliśmy się jak dzieci, kiedy dosuwaliśmy te mebelki i skręcaliśmy łóżeczko. To się robi takie realne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 20:05

Zuza2323, Mamatobe♥, wichrowe_wzgórza, madzialenka84, Pani Moł, antonna, Asia_89, rodzynka66 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy szkodzi czy sluzy ale sama swiadomie z seksu rezygnuje bo jakos tak sie boje mimo wszystko...

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz mówi ze jak ciaza jest zdrowa to nie ma żadnych przeciwwskazań. I ja z tego korzystam bo libido kosmiczne :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Mnie lekarz mówi ze jak ciaza jest zdrowa to nie ma żadnych przeciwwskazań. I ja z tego korzystam bo libido kosmiczne :)

No mi właśnie też skoczyło w górę.
    Jakiś czas po odczuwam lekki dyskomfort w pochwie, ale to może dlatego, że to wszystko jest takie napuchnięte.

U nas wózek powinien przyjść w przeciągu 2 tygodni. W końcu dziś sprawdziłam kiedy był zamawiany :p
    Łóżeczko też za około 2 tygodnie się pojawi. Mogłoby już być, bo póki co wszystkie graty na podłodze stoją :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin moja też mówiła, że seks w ciąży wskazany i sperma ponoć jest bardzo dobra .... nie wiem o co chodzi, powtarzam jej słowa :)

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Katarzyna, wichrowe, świetnie słyszeć że u Bejbików wszystko ok :)

My dzisiaj z mężem zrobiliśmy kawał dobrej roboty :P "Odgraciliśmy" pokoik który przypada małemu, skręciliśmy łóżeczko... zrobiliśmy miejsce żeby już tam składować rzeczy. Pokój małego będzie jeszcze malowany i podłoga niestety wymieniana. Na razie kącik gdzie są meble wygląda tak:
    https://zapodaj.net/images/03e1cc2b1a433.jpg

No więc z większych rzeczy mamy już większą część mebelków, jutro przychodzi wózek i fotelik.... w skrzyni ze zdjęcia mieszczą się aż 3 kartony Pampersów :P Z podarowanych rzeczy mam widoczną na zdjęciu wanienkę (i odkryłam że mam stelaż po córce! w piwnicy mojej przyjaciółki! :D), bujaczek i karuzelę... oprócz tego z mniejszych rzeczy to mam już praktycznie wszystkie ubranka, 2 wideo-nianie, podgrzewacz do butelek i pieluszki tetrowe. Czyli dosyć sporo jeszcze zostało; całe tekstylia, materac do łóżeczka, miękki przewijak na ten przewijak na komodzie, monitor oddechu, kosmetyki i wszelkie inne przyborniczki i pierdoły które rzekomo ułatwią mi życie :P

No ale cieszyliśmy się jak dzieci, kiedy dosuwaliśmy te mebelki i skręcaliśmy łóżeczko. To się robi takie realne...
    Boski pokoik <3 Invis ahh ohh i ehhh <3

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Heh, tak o tym mleku piszemy, że mi się chyba pierwszy raz siara pojawiła. Fuuuuj!!! jakie to paskudne.. gęste i pomarańczowe :/

A tak odnośnie seksu - to bardziej służy czy szkodzi na takim etapie ciąży?
    U mnie siary na razie nie widać, aż się zaczynam martwić czy wszystko ok. Ale czasami mnie piersi kują i jak masuje to widać po kropelce. :D

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze was zdemoralizować :D
    Jest taka gorączka, że sobie pozwoliłam na małe [0,33] piwko bezalkoholowe... 0,0 % :D

Bitburger Grapefruit <3 Polecam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 20:29

Patryk <3
    zyniqif.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

A tak odnośnie seksu - to bardziej służy czy szkodzi na takim etapie ciąży?

Mój gin mówi, że seks jest wręcz zdrowy i wskazany, o ile tylko nie ma przeciwwskazań

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Musze was zdemoralizować :D
    Jest taka gorączka, że sobie pozwoliłam na małe [0,33] piwko bezalkoholowe... 0,0 % :D

Bitburger Grapefruit <3 Polecam :D

Ooo Bitburger najlepszy, ale nie widziałam smakowego...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, ale ładniutko :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam za tak osobiste pytanie... Jeszcze nie współżyliśmy odkąd urósł mi brzuszek, a muszę przyznać że brakuje mi tej bliskości z mężem. Jakie pozycje są ok - wygodne dla nas i dla brzuszka oraz bezpieczne dla dziecka?
    Lekarz wspominał o tej na boku i od tyłu, ale ciężko mi sobie wyobrazić że brzunio tak zwisa.. ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 20:34

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :)

Mamatobe- że sperma dobra? :D Może miała na myśli, że smaczna? :D Hahaha :D Dobra to miała być do zapłodnienia :P

Ja póki co z seksem stopuję. Po ostatnim odechciało mi się na dobre :D Na szczęście mąż nie naciska i nie narzeka. W końcu są też inne sposoby :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    U mnie siary na razie nie widać, aż się zaczynam martwić czy wszystko ok. Ale czasami mnie piersi kują i jak masuje to widać po kropelce. :D

Ja tez nie mam. W pierwszej ciazy tez nie mialam i mimo cesarki nie bylo problemu z karmieniem (tzn. rozkrecalo sie pare dni ale przyszlo)

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis Hahahha rykłam śmiechem a mąż się patrzy na mnie jak na nawiedzoną :D
    Moja droga nie wiem co ona miała na myśli, ale skoro mówi że dobra to dobra :D hahaha

Katarzynaa Musi być tobie wygodnie i musisz czuć się komfortowo to najważniejsze :)Teraz odczucia są o dużo wyraźniejsze :D Polecam zacząć jak najszybciej ! :)

Mnie do seksu nie ciągnie, ale też nie odpycha :) Jestem neutralna. Jest to jest ok, nie ma tez ok :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 20:55

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja tez nie mam. W pierwszej ciazy tez nie mialam i mimo cesarki nie bylo problemu z karmieniem (tzn. rozkrecalo sie pare dni ale przyszlo)
    Dobrze wiedzieć :D

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam kropelki siary już w 16 tygodniu ciąży, i zero problemów z karmieniem piersią. Ciekawe jak będzie teraz z karmieniem i czy ma to jakiś związek... bo siary ani widu ani słychu.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pozycji to chyba każda dobra, byle mężu na brzuszek nie naciskał :)

Brakiem siary nie ma się co przejmować. Niejedna kobietka miała suszę a po porodzie zaczęła się masowa produkcja ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiecie co się dzieje z pieluszkową? Na fb nie odpisuje, tutaj też jej nie ma... normalnie zaczynam się martwić!

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio w lidlu była Bawaria 0.0% to się skusiłam ;) ale jeszcze nie piłam. Mam nadzieje, ze będzie dobre bo wzięłam 6pak :D
    Invis, piękny pokoik :) o chyba tez skuszę się na ten dywanik. Nie obrazisz się? :)
    Pieluszkowa pisała, ze się wystawia na Jarmarku Wiec pewnie dużo roboty teraz ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2024, 20:54

‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ