X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, wichrowe, świetnie słyszeć że u Bejbików wszystko ok :)

My dzisiaj z mężem zrobiliśmy kawał dobrej roboty :P "Odgraciliśmy" pokoik który przypada małemu, skręciliśmy łóżeczko... zrobiliśmy miejsce żeby już tam składować rzeczy. Pokój małego będzie jeszcze malowany i podłoga niestety wymieniana. Na razie kącik gdzie są meble wygląda tak:
    https://zapodaj.net/images/03e1cc2b1a433.jpg

No więc z większych rzeczy mamy już większą część mebelków, jutro przychodzi wózek i fotelik.... w skrzyni ze zdjęcia mieszczą się aż 3 kartony Pampersów :P Z podarowanych rzeczy mam widoczną na zdjęciu wanienkę (i odkryłam że mam stelaż po córce! w piwnicy mojej przyjaciółki! :D), bujaczek i karuzelę... oprócz tego z mniejszych rzeczy to mam już praktycznie wszystkie ubranka, 2 wideo-nianie, podgrzewacz do butelek i pieluszki tetrowe. Czyli dosyć sporo jeszcze zostało; całe tekstylia, materac do łóżeczka, miękki przewijak na ten przewijak na komodzie, monitor oddechu, kosmetyki i wszelkie inne przyborniczki i pierdoły które rzekomo ułatwią mi życie :P

No ale cieszyliśmy się jak dzieci, kiedy dosuwaliśmy te mebelki i skręcaliśmy łóżeczko. To się robi takie realne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 20:05

Zuza2323, Mamatobe♥, wichrowe_wzgórza, madzialenka84, Pani Moł, antonna, Asia_89, rodzynka66 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy szkodzi czy sluzy ale sama swiadomie z seksu rezygnuje bo jakos tak sie boje mimo wszystko...

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz mówi ze jak ciaza jest zdrowa to nie ma żadnych przeciwwskazań. I ja z tego korzystam bo libido kosmiczne :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Mnie lekarz mówi ze jak ciaza jest zdrowa to nie ma żadnych przeciwwskazań. I ja z tego korzystam bo libido kosmiczne :)

No mi właśnie też skoczyło w górę.
    Jakiś czas po odczuwam lekki dyskomfort w pochwie, ale to może dlatego, że to wszystko jest takie napuchnięte.

U nas wózek powinien przyjść w przeciągu 2 tygodni. W końcu dziś sprawdziłam kiedy był zamawiany :p
    Łóżeczko też za około 2 tygodnie się pojawi. Mogłoby już być, bo póki co wszystkie graty na podłodze stoją :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin moja też mówiła, że seks w ciąży wskazany i sperma ponoć jest bardzo dobra .... nie wiem o co chodzi, powtarzam jej słowa :)

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Katarzyna, wichrowe, świetnie słyszeć że u Bejbików wszystko ok :)

My dzisiaj z mężem zrobiliśmy kawał dobrej roboty :P "Odgraciliśmy" pokoik który przypada małemu, skręciliśmy łóżeczko... zrobiliśmy miejsce żeby już tam składować rzeczy. Pokój małego będzie jeszcze malowany i podłoga niestety wymieniana. Na razie kącik gdzie są meble wygląda tak:
    https://zapodaj.net/images/03e1cc2b1a433.jpg

No więc z większych rzeczy mamy już większą część mebelków, jutro przychodzi wózek i fotelik.... w skrzyni ze zdjęcia mieszczą się aż 3 kartony Pampersów :P Z podarowanych rzeczy mam widoczną na zdjęciu wanienkę (i odkryłam że mam stelaż po córce! w piwnicy mojej przyjaciółki! :D), bujaczek i karuzelę... oprócz tego z mniejszych rzeczy to mam już praktycznie wszystkie ubranka, 2 wideo-nianie, podgrzewacz do butelek i pieluszki tetrowe. Czyli dosyć sporo jeszcze zostało; całe tekstylia, materac do łóżeczka, miękki przewijak na ten przewijak na komodzie, monitor oddechu, kosmetyki i wszelkie inne przyborniczki i pierdoły które rzekomo ułatwią mi życie :P

No ale cieszyliśmy się jak dzieci, kiedy dosuwaliśmy te mebelki i skręcaliśmy łóżeczko. To się robi takie realne...
    Boski pokoik <3 Invis ahh ohh i ehhh <3

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Heh, tak o tym mleku piszemy, że mi się chyba pierwszy raz siara pojawiła. Fuuuuj!!! jakie to paskudne.. gęste i pomarańczowe :/

A tak odnośnie seksu - to bardziej służy czy szkodzi na takim etapie ciąży?
    U mnie siary na razie nie widać, aż się zaczynam martwić czy wszystko ok. Ale czasami mnie piersi kują i jak masuje to widać po kropelce. :D

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze was zdemoralizować :D
    Jest taka gorączka, że sobie pozwoliłam na małe [0,33] piwko bezalkoholowe... 0,0 % :D

Bitburger Grapefruit <3 Polecam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 20:29

Patryk <3
    zyniqif.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

A tak odnośnie seksu - to bardziej służy czy szkodzi na takim etapie ciąży?

Mój gin mówi, że seks jest wręcz zdrowy i wskazany, o ile tylko nie ma przeciwwskazań

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Musze was zdemoralizować :D
    Jest taka gorączka, że sobie pozwoliłam na małe [0,33] piwko bezalkoholowe... 0,0 % :D

Bitburger Grapefruit <3 Polecam :D

Ooo Bitburger najlepszy, ale nie widziałam smakowego...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, ale ładniutko :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam za tak osobiste pytanie... Jeszcze nie współżyliśmy odkąd urósł mi brzuszek, a muszę przyznać że brakuje mi tej bliskości z mężem. Jakie pozycje są ok - wygodne dla nas i dla brzuszka oraz bezpieczne dla dziecka?
    Lekarz wspominał o tej na boku i od tyłu, ale ciężko mi sobie wyobrazić że brzunio tak zwisa.. ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 20:34

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :)

Mamatobe- że sperma dobra? :D Może miała na myśli, że smaczna? :D Hahaha :D Dobra to miała być do zapłodnienia :P

Ja póki co z seksem stopuję. Po ostatnim odechciało mi się na dobre :D Na szczęście mąż nie naciska i nie narzeka. W końcu są też inne sposoby :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    U mnie siary na razie nie widać, aż się zaczynam martwić czy wszystko ok. Ale czasami mnie piersi kują i jak masuje to widać po kropelce. :D

Ja tez nie mam. W pierwszej ciazy tez nie mialam i mimo cesarki nie bylo problemu z karmieniem (tzn. rozkrecalo sie pare dni ale przyszlo)

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis Hahahha rykłam śmiechem a mąż się patrzy na mnie jak na nawiedzoną :D
    Moja droga nie wiem co ona miała na myśli, ale skoro mówi że dobra to dobra :D hahaha

Katarzynaa Musi być tobie wygodnie i musisz czuć się komfortowo to najważniejsze :)Teraz odczucia są o dużo wyraźniejsze :D Polecam zacząć jak najszybciej ! :)

Mnie do seksu nie ciągnie, ale też nie odpycha :) Jestem neutralna. Jest to jest ok, nie ma tez ok :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 20:55

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja tez nie mam. W pierwszej ciazy tez nie mialam i mimo cesarki nie bylo problemu z karmieniem (tzn. rozkrecalo sie pare dni ale przyszlo)
    Dobrze wiedzieć :D

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam kropelki siary już w 16 tygodniu ciąży, i zero problemów z karmieniem piersią. Ciekawe jak będzie teraz z karmieniem i czy ma to jakiś związek... bo siary ani widu ani słychu.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pozycji to chyba każda dobra, byle mężu na brzuszek nie naciskał :)

Brakiem siary nie ma się co przejmować. Niejedna kobietka miała suszę a po porodzie zaczęła się masowa produkcja ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiecie co się dzieje z pieluszkową? Na fb nie odpisuje, tutaj też jej nie ma... normalnie zaczynam się martwić!

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio w lidlu była Bawaria 0.0% to się skusiłam ;) ale jeszcze nie piłam. Mam nadzieje, ze będzie dobre bo wzięłam 6pak :D
    Invis, piękny pokoik :) o chyba tez skuszę się na ten dywanik. Nie obrazisz się? :)
    Pieluszkowa pisała, ze się wystawia na Jarmarku Wiec pewnie dużo roboty teraz ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2024, 20:54

‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ