Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
jacky88 wrote:Wy tu o platkach z mlekiem, jedzeniu i innych dobrociach a ja wciaz rano rzygam. Po platkach z mlekiem rzyg murowany. Ale ciekawostka: po lodach nigdy nie wymiotowalam! Dzis pozniej wizyta, az boje sie swojej wagi bo brzuch wystrzelil mi kosmicznie w ciagu 3 tygodni. Co do seksu: my mozemy i chetnie korzystamy
ja najbardziej preferuje lyzeczki, ale co kto lubi
dzis w nocy obudzil mnie skurcz macicy, niebolesny wiec Braxton, ale tak sie wszystko spiela ze sie wybudzilam. W pierwszej ciazy nigdy nie mialam takich problemow, nie wiem czy to normalne, musze dzis zapytac... I te skurcze lydek, mimo tony magnezu caly czas mam z tym problem.
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Xaxa wrote:Dziewczyny, macie też takie mocne dni spokoju? dzisiaj miałam takie chwile, że w ciągu 2-3h w ogóle ruchów nie czułam... jak zjadłam tabliczkę czekolady to może z 10min się poruszała i dalej cisza... też tak miewacie bo nie wiem czy na tym etapie tak może jeszcze być
do poniedziałku to skakała i kopała ile wlezie a tu od wczoraj taki spokój
Mój gin mówi ze jeszcze mało ważą i ok 30 tygodnia czuć lepiej, łatwiej wychwycić pory aktywnosci - acz faktycznie są to nocne zwykle. My przestajemy łazić, to dzieciak się nie buja i się budzi
I potem to nawet nie tyle liczenie co zwracanie uwagi na odchyły.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mój ma 1200 tzn miał w tamtym tygodniu
a w brzuszku szaleje jak nie wiem co, ma tez ciche dni(jak każdy)
Bawaria 0,0 % piłam pierwszy raz cytrynowa okropna, zaś grapefruit mmmmm jak lemoniadka
Dziewczyny przeniosłam jedna torbę z rzeczami, z mieszkania do mieszkania i padłam na narożnik hahhanie mam mocy. Niech ten remont się kończy ! Wszystko fajnie, jak się wybiera rzeczy do mieszkania, kupuje, organizuje, i na tym koniec ... zostało sprzątanie, sprzątanie i jeszcze raz sprzątanie ! Z racji tego iż mój mąż pracuje całymi dniami, to robota stoi jak na razie a ja mieszkam w syfie ;(
Gdyby nie to, że się tak męczę to bym zakasała rękawy i sama wzięła za robotę -
jacky88 wrote:Wczoraj rozmawialam z kolezanka z pracy. Urodzila w zeszlym roku i ostatnio chodzila strasznie blada i zmarnowana. Pytalam czy robila test bo moze jest w ciazy to nakrzyczala na mnie ze jest caly czas na tabletkach anty i pilnuje sie co do minuty bo ma juz 40 lat i koniec z dziecmi. Pogadalysmy i mowie ze moze hormony niech zbada, dala sie namowic i byla wczoraj na wizycie u gina...
Jest w 15 tygodniu ciazy. Ryczy jak bobr i krzyczy ze to moja wina jakbym zarazala przez sam dotyk :-p) czasem zazdroszczę ludziom takich wpadek
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualny
-
Charlutek, tak, wymiotuje od 5 tygodnia ciazy. Pierwszy trymestr nawet po kilkanascie razy dziennie, teraz juz tylko rano wiec to i tak dla mnie luksus
no 15 tydzien i nabrala do glowy ze brala silne leki, ze nie brala kwasu foliowego i nie zrobila nawet prenatalnych i boi sie co bedzie. A najbardziej wyrzuca sobie ze stara baba a nie wiedziala przez 4 miesiace ze w ciazy jest...
-
Biedroneczka83 wrote:hehe no moja gin sie smieje zebym naporodówke tylko zdazyła
No mojej kolezance ktora rodzila trzecie dziecko wcale do smiechu nie bylo. Karetka po nia do domu przyjechala a jak na porodowke weszla to chwila moment i maluch wyskoczyl.Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Holibka wrote:Ja też rano zjadam płatki na mleku
Boniuuuuu ile ja mam dzisiaj pracy w pracy, masakra, nawarstwiło mi się
A co do roboty współczuje, mam to samo. Roboty w ch** a chęci brak
-
Aasha wrote:Czy któraś z Was przechodziła moze opryszczkę w ciazy? (Na ustach)
-
nick nieaktualnyJa na śniadanie opierniczyłam dwa sadzone jajka z pomidorami, a potem jeszcze monte i riso - ciągle mnie do takich mlecznych rzeczy ciągnie. Próbowałam sobie z appki h&m zamówić jeansy (bo są jakies wyprzedaże), a tu bank mi się wykrzaczył i nie mogę dokończyc płatności ani złożyć kolejnego zamówienia. Brrr! Pewnie jak to zacznie działać to już nie będzie rozmiarrrruuuuu ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 10:39
-
Pani Moł wrote:Ja na śniadanie opierniczyłam dwa sadzone jajka z pomidorami, a potem jeszcze monte i riso - ciągle mnie do takich mlecznych rzeczy ciągnie. Próbowałam sobie z appki h&m zamówić jeansy (bo są jakies wyprzedaże), a tu bank mi się wykrzaczył i nie mogę dokończyc płatności ani złożyć kolejnego zamówienia. Brrr! Pewnie jak to zacznie działać to już nie będzie rozmiarrrruuuuu ;(
-
Nasz bąbel też ma dni spokoju, że prawie go nie czuć albo ruchy są mocno delikatne a czesem tak fika,że brzuch lata na prawo i lewo.
Co do seksu to my mamy przymusowe stop przez macmiror ale ogólnie z chęcią korzystamy.
Ja mam taką znajomą, która twierdzilaże zaczyna się odchudzać no i coś tam sobie ćwiczyła, chodziła na basen, zdrowo jadła ale po jakimś czasie zaczęły się problemy a bo cos ją brzuch boli, bo coś się przelewa, bo jedną stronę wypycha. USG u chirurga i co? Jest pani w ciązy i to bliźniaczejdowiedziała się jak byłą chyba w 18 tygodniu
-
Ja tam mało jem, nie mam w sumie przez cała ciąże apetytu, ale wcześniej też raczej miałam mały spust jedzeniowych, wiele ta ciąża w moim życiu nie zmieniła hehe
Natomiast jedna jedyna rzecz którą mogę pochłaniać w każdej ilości to sok grejpfrutowy, świeżo wyciskany. Mogę spokojne 1litr do 2 wypić dziennie
Kończę przygodę remontową, ogarniam ostatnie elementy instalacji kuchni i mogę w końcu się w weekend rozpakować, potem zaczynam o siebie dbać, rozpieszczać się i nie denerwować -
nick nieaktualnymietata wrote:a nie ma płatności przy odbiorze? wydawało mi się, że była taka opcja.
-
nick nieaktualny
-
Natalala wrote:Nasz bąbel też ma dni spokoju, że prawie go nie czuć albo ruchy są mocno delikatne a czesem tak fika,że brzuch lata na prawo i lewo.
Co do seksu to my mamy przymusowe stop przez macmiror ale ogólnie z chęcią korzystamy.
Ja mam taką znajomą, która twierdzilaże zaczyna się odchudzać no i coś tam sobie ćwiczyła, chodziła na basen, zdrowo jadła ale po jakimś czasie zaczęły się problemy a bo cos ją brzuch boli, bo coś się przelewa, bo jedną stronę wypycha. USG u chirurga i co? Jest pani w ciązy i to bliźniaczejdowiedziała się jak byłą chyba w 18 tygodniu
nie no dla mnie to jakieś niepoważne jest....przecież brak miesiączki przez kilka miesięcy to nie jest normalny stan i z tym się idzie do lekarza. to nie jest kilka dni spóźnienia! A między bajki można włożyć słynne "jestem w ciąży, a mam nadal miesiączkę"...echh....a ktoś kiedyś pisał, że programy typu ciąża z zaskoczenia są reżyserowanejak wiać i u nas znalazłyby się specjalistki