X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    A w którym szpitalu będziesz rodzić?

W Wejherowie :) ale gdyby odpukać coś się działo to jadę na Zaspę albo Kliniczną - tam jest 3 stopień referencyjności ale mam dość daleko :(

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Invis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Ostatnio w lidlu była Bawaria 0.0% to się skusiłam ;) ale jeszcze nie piłam. Mam nadzieje, ze będzie dobre bo wzięłam 6pak :D
    Invis, piękny pokoik :) o chyba tez skuszę się na ten dywanik. Nie obrazisz się? :)
    Pieluszkowa pisała, ze się wystawia na Jarmarku Wiec pewnie dużo roboty teraz ma.
    Co do współżycia., to na początku nie mogliśmy później jakoś się bałam i tak to dalej leci.. mi gin z kolei mówiła, ze lepiej przez prezerwatywę. Hmm.. myślicie, ze to chodzi o infekcje? Czy po co?

Dziękuję, oczywiście że się nie obrażę! :D

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie też takie mocne dni spokoju? dzisiaj miałam takie chwile, że w ciągu 2-3h w ogóle ruchów nie czułam... jak zjadłam tabliczkę czekolady to może z 10min się poruszała i dalej cisza... też tak miewacie bo nie wiem czy na tym etapie tak może jeszcze być :/ do poniedziałku to skakała i kopała ile wlezie a tu od wczoraj taki spokój :/

km5sf71xff50fx7u.png
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Invis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na stronie otulacz.pl za zapisanie się do newslettera jest zniżka na otulacz "Nasenna Mięta". Kolor mięta z białymi dodatkami. Wychodzi 80zł zamiast 99zł + przesyłka 9,99zł, w sumie 89,99zł. Jakby ktoś chciał zakupić to myślę zawsze jakaś okazja :)

Pani Moł lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis,

Piekny pokoik! Czemu zmieniacie podloge?Wyglada dobrze moim zdaniem.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny pokój, Invis! Bardzo mi się podoba!
    U mnie z siarą śladowe ilości, czyli pod prysznicem widzę codziennie takie mini przyschnięte slady w sutkach, zdarza się mikroplamka na staniku czy koszuli nocnej, ale mocnego wycieku nie doświadczyłam jeszcze.

Z seksem mam podobnie, jak część z Was - czyli najpierw były przeciwwskazania, a potem jednak obawy, czy to nie zrobi źle na szyjkę itp i o męża dbam innymi metodami, ale libido trochę wzrosło - że tak w sekrecie wyznam, czasem coś mi się przyśni i ostatnio po takim śnie obudziły mnie takie aż skurcze w pochwie! Co mnie zaniepokoiło i raczej utwierdziło, że może jednak trzeba jeszcze poczekać.

• Aasha Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was przechodziła moze opryszczkę w ciazy? (Na ustach)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kilka razy nawet miałam opryszczkę... miałam nawet tak, że miałam 2 z rzędu, wyszła mi trzecia to gin dał mi tabletki heviran i 2 tygodnie po kuracji pojawiła się kolejna

km5sf71xff50fx7u.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Czy któraś z Was przechodziła moze opryszczkę w ciazy? (Na ustach)

Tak, ja na samym początku ciąży. Jeśli to nie jest Twoje pierwsze zakażenie opryszczką i przechodziłaś ją wcześniej, to nie jest ona groźna.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Invis,

Piekny pokoik! Czemu zmieniacie podloge?Wyglada dobrze moim zdaniem.

Dzięki dziewczyny :)
    Zmieniamy podłogę bo panele są stosunkowo nowe (kładzione w styczniu) i najwidoczniej trafiła się jakaś felerna paczka, bo w miejscu gdzie jest dywan i w wielu innych są bardzo mocno wyblaknięte i brzydkie panele :/ Jutro będziemy się starali je zareklamować. W całym domu panele mamy wszędzie takie same, a tylko w tym pokoju (najmniej eksploatowanym w dodatku) zrobiło się coś takiego. Może zaszaleję, i wybiorę do tego pokoju jakąś jasną podłogę, bo okno w pokoju małego jako jedyne nie ma parapetu (bo jest całe od podłogi do sufitu) a parapety dobierałam pod podłogę... także zobaczymy jak mnie fantazja poniesie :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis super mebelki :) Ja też zakupię dywan z Leroy Merlin, ale trochę inny - my będziemy mieć wspólną sypialnię z dzieckiem, więc biorę coś bardziej "dorosłego" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 12:10

Invis, Zuza2323, Asia_89, Kaczorka, Charlutek, Kaczuszka86, Pani Moł, Jooozefka lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja przechodziłam opryszczkę wargową. Leczyłam naturalnie olejkami z drzewa herbacianego (z tym trzeba uważać w ciąży), tamanu, wewnętrznie imbir itp. W efekcie rozwinęła mi się w turbo opryszczkę życia :/ Na wizycie spytałam ginekologa, czy przy nawrocie mogę stosować maść antywirusową - pozwolił. Trochę później zaczęło mi się coś dziać w tym samym miejscu, zastosowałam Hascovir 2 razy i od razu przeszło.

gg64k6nl113tz1vl.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Ostatnio w lidlu była Bawaria 0.0% to się skusiłam ;) ale jeszcze nie piłam. Mam nadzieje, ze będzie dobre bo wzięłam 6pak :D

Wsadż do lodówki, bavaria musi być zimna ;] Ta zwykla jest w miarę, Wit- pszeniczna mętna, całkiem fajna.

Co do pozycji- najlepiej wyczuć "swoją". Ale wiszący brzuch nie przeszkadza :P I na łyżeczki jest ok.

U mnie siary brak.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa u mnie sie zdarza tak czasem. Ale gin mnie uspokaja zawsze, że to jest normalne. Wiec już nie zwracam na to uwagi. Cieszę się jak kopie ale nie panikuje jak przestaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 23:19

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się robiła opryszczka ze 3 razy, ale akurat w nosie ;) nigdy nie miałam na ustach.

Co do ruchów - u mnie tak jest codziennie, że nie czuję młodej przez dłuższy czas. Później się uaktywnia, trochę się wije i znów cisza. Ale co się dziwić, jak te maluchy w brzuchu mogą spać nawet po 20h na dobę ;)
    Różne są dzieci, różne mają temperamenty i dopóki w ogóle czuć ruchy (chyba 10 w czasie aktywności) to nie ma się co przejmować :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi. No wlasnke nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek miała. Ale podobno pierwsze zakażenie przechodzi bezobjawowo... oczywiscie naczytałam sie internetow i sie zestresowałam. Napisałam do mojego gin, co mam robic, zobaczymy co odpisze.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój babelek cala noc dawał czadu, pierwszy raz taki był ruchliwy noca. A z takich ciekawostek, mój lekarz wczoraj stwierdził że dzieci najbardziej ruchliwe są między 21 a 1

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    invis, sliczny pokoik, nie powiem ;) Z pieluszkowa tez sie probowalam bez skutku kontaktowac, mam nadzieje, ze wszystko u niej ok...

Moje dziecko tez nie rusza sie bez przerwy i wcale sie tym nie martwie, a wrecz przeciwnie, martwilabym sie jakby ruszalo sie przez caly dzien, bez chwil na wyciszenie. Zawsze czuje go z rana, np. Tteraz jak jade pociagiem, w poludnie jak jestem w pracy pofika, ok. 18, w drodze powrotnej do domu i pozniej wieczorem jak w koncu wyciagne sie na kanapie:) raz szaleje bardziej, ze caly brzych sie rusza, raz puka i smyra mnie delikatniej, czsami tylko sie przewala, a ja obserwuje wredy moj asymetryczny brzuch i zastanawiam sie co to za czesc ciala. Czasami jak rusza sie przy samym pepku, gdzie skora jest dosc cienka to wydaje mi sie, ze doslownie moglabym go zlapac za raczke, nozke czy tym on tak akurat macha. Bardzo smieszne uczucie. I troche creepy ;)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o platkach z mlekiem, jedzeniu i innych dobrociach a ja wciaz rano rzygam. Po platkach z mlekiem rzyg murowany. Ale ciekawostka: po lodach nigdy nie wymiotowalam! Dzis pozniej wizyta, az boje sie swojej wagi bo brzuch wystrzelil mi kosmicznie w ciagu 3 tygodni. Co do seksu: my mozemy i chetnie korzystamy :-) ja najbardziej preferuje lyzeczki, ale co kto lubi ;-) dzis w nocy obudzil mnie skurcz macicy, niebolesny wiec Braxton, ale tak sie wszystko spiela ze sie wybudzilam. W pierwszej ciazy nigdy nie mialam takich problemow, nie wiem czy to normalne, musze dzis zapytac... I te skurcze lydek, mimo tony magnezu caly czas mam z tym problem.

c55fflw18twvhf6h.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rozmawialam z kolezanka z pracy. Urodzila w zeszlym roku i ostatnio chodzila strasznie blada i zmarnowana. Pytalam czy robila test bo moze jest w ciazy to nakrzyczala na mnie ze jest caly czas na tabletkach anty i pilnuje sie co do minuty bo ma juz 40 lat i koniec z dziecmi. Pogadalysmy i mowie ze moze hormony niech zbada, dala sie namowic i byla wczoraj na wizycie u gina...
    Jest w 15 tygodniu ciazy. Ryczy jak bobr i krzyczy ze to moja wina jakbym zarazala przez sam dotyk :-p

c55fflw18twvhf6h.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ