X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak wstać rano, zjeść płatki z mlekiem i iść spać. Obudzić się po 9 zjeść drugie solidne śniadanie haha i można się brać do roboty :)

Płacze ze śmiechu :D mąż ma kaca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 10:35

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe - haha! Moj mąż w piatek wrocił podchmielony - spotkal się na kręgle, pizzę i browary z kolegą, któremu urodził sie syn i zabalowali od 17 do 22 :D hihihi. Wrócił taki trochę niewyraźny, a rano główka bolała po 3 piwkach, miałam z niego sporo śmiechu. Ostatnio go widziałam w takim "stanie" ze trzy lata temu, jak w czeskiej knajpie nie wiedział co zamawia i wypił 3 piwa 12% ;)

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś pobiłam wszelkie rekordy wstawania do WC...nie oszukam chyba jak powiem, że co godzinę...na wadze mam już znów 9.5 na minusie...a już odrabiałam straty i było 7.5...chyba wysikałam przez tydzień te 2kg...

U mnie czas remontowo-wyprawkowy...ale wyprawka nie dla młodej a dla najstarszej do pierwszej klasy...matko...ile to wszystko kosztuje...wczoraj siadłyśmy do kompa i kupiłysmy kilka ubrań przez neta (bo ze względu na chorobę młodego nie mam jak pójść z coreczką na zakupy) i 3 stówki pękło...a w koszyku było tylko kilka bluzeczek, geterków i jedna szmizjerka...wszystko z promocji w h&m i reserved...szok...

Ubranka dla Młodej będę miała po córeczce szwagierki..rodziła w marcu także choć ten wydatek odpadnie...dokupię tylko coś od siebie dla swojej przyjemności :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Czy sa jakies objawy skracajacej sie szyjki ? Od nocy kluje mnie jakby w pochwie i takie dziwne uczucie jakby tam cos sie dzialo, moze mala mi tam siedzi? Wizyte mam za tydz.w poniedzialek.

1usat5od00spirqc.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Wichrowe rzeczywiście mały masz ten brzuch ale tylko się cieszyć. Mniej przeszkadza. U każdego inaczej się to rozklada. Ja mam 7 kg na plus, głównie brzuch i cycki i jest mi ciężko, w nocy tylko na boku, kregoslup lypie no ogólnie geriatria. Poprostu czuję to dodatkowe obciazenie w okolicy ledzwiowo krzyzowej
    Kilogramowo mam podobnie, tylko poszlo w grubośc :D

Kaczorka, ja w kurtkę zadna chyba nie wejde, dopasowane mam :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Oj to uparty egzemplarz Ci się trafił ;) moja chudzina na szczęście zadowolona ze spania pod ścianą. Myślę, że dla niego też wygodniej, że nie muszę się przez niego przewalać swoim ciężarem kilka razy w ciągu nocy.

Ja już się umówiłam z mężem na zakupy na koniec miesiąca. Jakieś spodnie na jesień by się przydały i buty.
    Ja śpię od okna :) muszę mieć obok okno. Meżowi obojętne, raz się zamieniliśmy i nie było mi lepiej. Nie przeszkadza mi skakanie przez niego, i tak śpimy nadal na podłodze.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka, takie objawy bywają i na szyjkę i na rośnięcie ;) ja miałam a szyjka trzyma jak cholera :P

Majblanca, to Ty podobnie jak ja :) spodziewam się, że bebzon po 30 wystrzeli.

Ja znów nie spałam do 3.30 :/ dopiero się obudziłam.

Majblanca lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe - ja swoją zimową wywaliłam, bo już stara była i na chwilę obecną na jesień mam tylko cienki płaszczyk, który też niestety jest dopasowany (z wcięciem w pasie) :p więc może być zabawnie ;)

Widzę, że większość z nas nocna sikawka dopadła ;) przynajmniej jest okazja do zmiany pozycji. Raz kładę się na lewym a raz ma prawym boku :)

afrykanka - nie wiem jak jest faktycznie, ale ponoć szyjka skraca się bez objawów. A takie kłucia to ponoć normalna sprawa. Też ostatnio o tym u ginekologa mówiłam i stwierdziła, że to normalne.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety najwygodniej śpi się na plecach- często się tak budzę, pomimo poduchy do spania.

Ja 12kg na plusie. Stopy mi nie puchną i w sumie nie wyglądam jakoś źle, ale brzuch naprawdę spory i odczuwam to w kręgosłupie i ogólnie jest mi raczej ciężko. W nocy budzę się często na siusiu. Zastanawiam się skąd właściwie taki duży brzuch, skoro niby wody plodowe w normie, a wątpię by mały urósł nagle do jakis imponujących rozmiarów. Przy tym wszystkim energii mam pełno, i weź to wszystko pogodz :p tak się zastanawiam też nad tym czy mały nie jest nader aktywny- ruchy czuję bardzo, bardzo często i też nie wiem czy to dobrze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 11:52

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    U jednych zmiany po ciąży sie cofaja u innych niestety stopy zostaja już rzeczywiście "wieksze " ale to by trzeba ortopede dopytać czy rzeczywiście tak jest
    Wg ortopedy może tak być. Bo faktycznie wszystko poluzowane, plus spora zwyżka masy ciała - no i się stopa rozłazi. Potem natomiast wraca wszystko do normy a w środku "zastyga", więc może to się zdarzyć na tej rozpfluconej stopie. Dlatego też warto nosić wkładki, szczególnie jak ktoś ma płaskostopie.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, moja też aktywniejsza, ale sądzę, że po prostu lepiej je czujemy bo urosły :)

Ja zasypiam na lewym, w trosce o nerę, a i tak budze sie na prawym albo niemal na brzuchu ;] ja waże kilo więcej niż w środe :O

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się budzę w takiej pozycji w jakiej zasypiam ;) mnie akurat poducha trzyma w ryzach :p

Invis - może po prostu masz aktywne dziecko :) brzuszek spory to i miejsce ma i bryka :)
    Moją też ostatnio więcej czuję, ale bardziej jak się wierci niż kopie. Pewnie biedna ściśnięta siedzi :p
    Aczkolwiek jak mi wczoraj przed snem kopa zapaliła to myślałam, że się posikam..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że właśnie po prostu intensywniej czuję małego, a nie jest to jakaś jego hiper aktywność.

U nas pogoda dzisiaj dupna. Pochmurno i chłodno. Póki co staram się hartować córę, lata w taką pogodę na bosaka po trawie i po kostce na ogródku, w krótkiej sukience a sąsiedzi spoglądają na mnie jak na wariata :P no ale ufam jej, kiedy mi mówi że nie jest jej zimno, no i baaardzo chcę ją zahartować na jesień żeby organizm się bronił jak wróci do przedszkola i żeby nie przyniosła nic braciszkowi... bo wtedy to by już nie było za ciekawie. Nawet nie mam doświadczenia z choćby przeziębieniami u takich maluszków, bo młoda urodziła się w lipcu i długo nic nie łapała.

Oto mój brzunio z wczoraj. Sorki za negliż :P
    https://zapodaj.net/images/fdb106b6e2107.jpg

wichrowe_wzgórza, Katarzynaa, Pani Moł, antonna, sara9555, Majblanca, Zuza2323, Asia_89, Mamatobe♥, KasiaHaBe, mietata, czarnulka24, kasiula_00 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie Ty masz to 12kg kobieto! :O

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Gdzie Ty masz to 12kg kobieto! :O

Też się zastanawiam. Ale chyba przyciasne ubrania i waga nie kłamią :D

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla takiej figury mogłabym mieć przyciasne ;)

A tak serio - nie chce być taką "mamuśką". Widzę u siebie na osiedlu laski, co byly normalne a teraz...jeżu, wieloryby po 1 ciąży :/ A znam takie laski że ho ho, matki 3 czy 4 dzieci. Wiadomo,że czasem geny nie pomagają, ale naprawdę nie chcę sie zapuścić. Już wyglądam źle, ale to ciąża, olewam. Dzieciak ważny..ale po połogu...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Dla takiej figury mogłabym mieć przyciasne ;)

A tak serio - nie chce być taką "mamuśką". Widzę u siebie na osiedlu laski, co byly normalne a teraz...jeżu, wieloryby po 1 ciąży :/ A znam takie laski że ho ho, matki 3 czy 4 dzieci. Wiadomo,że czasem geny nie pomagają, ale naprawdę nie chcę sie zapuścić. Już wyglądam źle, ale to ciąża, olewam. Dzieciak ważny..ale po połogu...

No to Kochana będziesz działać :)
    Ja niestety też.
    Ale na szczęście spacery z wózkiem a później bieganie za dzieckiem zmusi mnie do ruszenia dupska :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę na siłkę wrócić...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja muszę na siłkę wrócić...
    Też mam nadzieję wrócić najszybciej jak się da, ciekawa jestem jak szybko organizm wróci do normy i kiedy bez dziecia bedzie można chodzić - tzn. kiedy to 1,5 h kilka razy w tygodniu nie będzie problemem, żeby dzidź został z tatusiem.

• Invis Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ile koszul bierzecie do szpitala w ogóle? Jak rodziłam córkę to miałam dwie swoje- jedną zajechałam przy porodzie i była do wyrzucenia (nie dali mi szpitalnej) i na szczęście w szpitalu spędziłyśmy standardowo łącznie 3 dni.. to z tą drugą jakoś dałam radę. Gdybym miała tam być dłużej, to na pewno byłoby mi mało (lipiec, upał, do tego połóg...). Myślę, że tym razem kupię sobie 3 koszule (zawsze ewentualnie taka koszula do karmienia się później przyda w domu) i jakiś cienki szlafroczek.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ