X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbyt odległa perspektywa :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje max 2 razy na siku w nocy, zwykle raz. Jesli mi sie chce pozniej to uznaje to za fanaberie i wytwor wyobrazni i ide spac dalej.

A jeszcze co do tej poduszki KURA babci DANY - wydaje mi si ejednak ze ona nie bedzie dobra bo ona sie zweza przy koncach, troche bez sensu bo dziekco wlasnie ma miec glowe wyzej a nie nizej.
    Pozatym nie wiem jak jest z praniem tego, moez byc ciezko sciagnac ta poszewke.
    To jednak chyba lepsze sa te z Motherhood albo Poofi.

INVIS a po co az 3 koszule na 3 dni??? Ja biore jedna plus ta do porodu (z zeszlego mam, przerobilam taka ktorej juz nie nosilam).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 18:30

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - u nas do porodu dają koszulę, więc wezmę max. 2. Po porodzie SN trzymają 2 doby - powinno wystarczyć :)
    Tylko najpierw muszę je kupić :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystalam ze szpitalnych, na szczescie byly do oporu- mozna bylo zmieniac ile sie chcialo, a zmienialam bardzo czesto, bo - za przeproszeniem - po porodzie pocilam sie jak swinia i wszystko sie kleilo do tylka ;-) ale teraz chyba bede musiala miec swoje, wezme 2 i 2 przyszykuje w domu, jak bedzie trzeba maz dowiezie na zmiane.

c55fflw18twvhf6h.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znoszę spać w koszuli! Zawsze mi sie podwija i jest mi niewygodnie. Najbardziej lubię piżamy spodnie+koszulka ale nie wiem czy w szpitalu to przejdzie. Na razie kupiłam sobie jedna, ale zamierzam kupić drugą. A do porodu nie wiem w czym się "idzie" :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Ja nie znoszę spać w koszuli! Zawsze mi sie podwija i jest mi niewygodnie. Najbardziej lubię piżamy spodnie+koszulka ale nie wiem czy w szpitalu to przejdzie. Na razie kupiłam sobie jedna, ale zamierzam kupić drugą. A do porodu nie wiem w czym się "idzie" :)
    Z ust mi to wyjęłaś :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Ja tez nienawidze koszul i spie w pizamach, ale w szpitalu koszula jest najbardziej praktyczna po prostu, dostep od gory dla dziecka do karmienia i od dolu w wc i dla lekarza ;-)

c55fflw18twvhf6h.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam w sobote a wychodzilam we wtorek jedna kosxula do.porodu i dwie na pobyt a upal byl okropny prysznic bralam 3 razy dziennie

Invis lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kupiłam zestaw 38 sztuk za 69 zeta - pajace, body, itp. Na 56, więc ten rozmiar mam z głowy :) Po chłopcu, wszystko białe i niebieskie ;)
    Wyprawki "dla dziewczynki" z góry dla mojej dziewuchy odrzucam :P

Majblanca lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Właśnie kupiłam zestaw 38 sztuk za 69 zeta - pajace, body, itp. Na 56, więc ten rozmiar mam z głowy :) Po chłopcu, wszystko białe i niebieskie ;)
    Wyprawki "dla dziewczynki" z góry dla mojej dziewuchy odrzucam :P

Oo to super. Nie chcesz różowych? :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie :D Lubię różowy, ale nie na małych dziewczynkach ;) Wychodzę z założenia, że ta faza i tak ją najdzie kiedyś, i to wystarczy ;>
    Dokupiłam jeszcze małą paczkę z 62, ale tak cudne że och ach (kolorowe, zabawne, chłopięce) i we wrześniu przejrzę co mam.

I tak dostałam teraz trochę ciuchów na starszą od koleżanki i po chrześnicy przyjaciółka mi przywiozła- też sporo różu... Będę to musiała przebrać :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki:-)
    Ja po cesarce czulam sie tak okropnie, że wszystkie koszulki zostaly w walizce i korzystalam tylko ze szpitalnych, bylo mi wszystko jedno jak wyglądam;-)

U nas remont pokoiku Dziewczynek.

Niestety chyba bedzie powtorka z rozrywki z zagrazajacym przedwczesnym porodem, bo brzuch ciagle twardy jak kamien. Ostatnio robilam ktg w szkole rodzenia i o ile skurczy nie wylapalo na szczescie to brzuch mocno napiety. A i tak wydawalo mi sie, że moment był z tych lepszych... Boje sie... musze wiecej leżeć..Z pierwsza Córka byly falstarty na porodowce i ogolnie jazdy od ok 32 tc, tu pewnie bedzie podobnie:| Ostatnio każdego dnia brzuch jest twardy i napiety przez wieksza czesc dnia.
    Dobrze, że Mąż robi ten pokoj teraz, nie na ostatnia chwile.. Bedzie mozna w miare możliwości poprac ciuszki i juz je powkladac. Kupilismy szafe, komode i polki w ikei, bo tamte mebelki byly tylko dla jednej panny a i tak wszystkie graty byly na wierzchu.
    Wozka nadal brak...

Invis, wlasnie tez sie zastanawiam, czy moja malutka nie jest jakas zbyt aktywna.. Ze starszą tak nie bylo, a ta malenka potrafi tak wariowac dziwnie, że mnie to niepokoi.. Czasem mnie to aż drażni, bo ma takie fazy, że np przez godzine jakby trzepotala lapkami i nóżkami. 10 ruchow na godzine, ljak to radzą. liczyc, to w jej wypadku zalicza w moment..
    Czy u Waszych dzieci tez tak jest? Ona sie rusza non stop!

Ale przynajmniej po czkawce nisko, ktora tez ma czesto, domyslam sie, że jest główką w dół, co mnie cieszy, bo nadal bardzo chce probowac tym razem naturalnie..

Imienia nadal brak;-) Ktos tez jeszcze nie ma??

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek - moja mala tez jest baaardzo aktywna i fika praktycznie non stop i 10 ruchow to u nas tez jest moment na poczatku mnie to martwilo ale lekarz nie widzi powodow do obaw

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, dziekuje Zuza za uspokojenie. A tez masz wrażenie jakby drżenia, trzepotania dziecka?

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Ooo, dziekuje Zuza za uspokojenie. A tez masz wrażenie jakby drżenia, trzepotania dziecka?
    Mój tez aktywny bardzo. A takie a'la drżeniebu mnie pojawia sie bardzo czesto. Pozniej nastepuje jakis mocniejszy kop najczesciej;-). Mysle ze yo drżenie to tez jakies ruchy/kopniaki ale może nie bezpośrednio w scisnki macicy. Nie wiem jak to jest medycznie po prostu ja sobie tak to tłumaczyłam

m3sxyx8ddvq77ovr.png

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Ja tak miałam, takie wzdryganie jakby, ale teraz już mniej i normalniej to czuję. Może to taki moment po prostu przejściowy.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dziewczyny, a ile koszul bierzecie do szpitala w ogóle? Jak rodziłam córkę to miałam dwie swoje- jedną zajechałam przy porodzie i była do wyrzucenia (nie dali mi szpitalnej) i na szczęście w szpitalu spędziłyśmy standardowo łącznie 3 dni.. to z tą drugą jakoś dałam radę. Gdybym miała tam być dłużej, to na pewno byłoby mi mało (lipiec, upał, do tego połóg...). Myślę, że tym razem kupię sobie 3 koszule (zawsze ewentualnie taka koszula do karmienia się później przyda w domu) i jakiś cienki szlafroczek.

Invis a gdzie kupowałaś te koszule? Ja nie chcę wydać fortuny, ale byle czego też nie kupię :) I miałaś je długie czy krótkie, przed kolano?

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:

Tak ja wogole mam wrazenie ze ona tam wszystko robi niejednokrotnie mnie to zaskakuje a im jest wieksza tym jest to bardziej intensywne szczegolnie jak na boku leze

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też takie trzepotanie czuję ;) może nie za często, ale jednak.
    No ale moja młoda oszczędna w ruchach :p

Czkawkę ma codziennie, albo i dwa razy dziennie. Cały czas w dole. Chyba płucka poszły w ruch, bo do niedawna tej czkawki w ogóle nie było.

Wichrowe - ładnie upolowałaś ubranka :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:

Imienia nadal brak;-) Ktos tez jeszcze nie ma??
    Ja wciaz nie mam imienia dla corki. Syn mial byc Frankiem, dla corki pomyslu brak, ciezko dojsc do kompromisu bo ladne imiona pozajmowane w najblizszej rodzinie. Narazie o tym nie mysle. Maly znow ma nawrot zapalenia jamy ustnej, do tego wyrzyna sie mu druga piatka, w nocy pobudki z rykiem co pol godziny. Ja pier*ole, wysiadam. Zaraz zwijamy sie i idziemy do lekarza.

c55fflw18twvhf6h.png
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ