Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wstaje max 2 razy na siku w nocy, zwykle raz. Jesli mi sie chce pozniej to uznaje to za fanaberie i wytwor wyobrazni i ide spac dalej.
A jeszcze co do tej poduszki KURA babci DANY - wydaje mi si ejednak ze ona nie bedzie dobra bo ona sie zweza przy koncach, troche bez sensu bo dziekco wlasnie ma miec glowe wyzej a nie nizej.
Pozatym nie wiem jak jest z praniem tego, moez byc ciezko sciagnac ta poszewke.
To jednak chyba lepsze sa te z Motherhood albo Poofi.
INVIS a po co az 3 koszule na 3 dni??? Ja biore jedna plus ta do porodu (z zeszlego mam, przerobilam taka ktorej juz nie nosilam).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 18:30
-
Ja korzystalam ze szpitalnych, na szczescie byly do oporu- mozna bylo zmieniac ile sie chcialo, a zmienialam bardzo czesto, bo - za przeproszeniem - po porodzie pocilam sie jak swinia i wszystko sie kleilo do tylka
ale teraz chyba bede musiala miec swoje, wezme 2 i 2 przyszykuje w domu, jak bedzie trzeba maz dowiezie na zmiane.
-
Ja nie znoszę spać w koszuli! Zawsze mi sie podwija i jest mi niewygodnie. Najbardziej lubię piżamy spodnie+koszulka ale nie wiem czy w szpitalu to przejdzie. Na razie kupiłam sobie jedna, ale zamierzam kupić drugą. A do porodu nie wiem w czym się "idzie"Syn
-
Katarzynaa wrote:Ja nie znoszę spać w koszuli! Zawsze mi sie podwija i jest mi niewygodnie. Najbardziej lubię piżamy spodnie+koszulka ale nie wiem czy w szpitalu to przejdzie. Na razie kupiłam sobie jedna, ale zamierzam kupić drugą. A do porodu nie wiem w czym się "idzie"9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Właśnie kupiłam zestaw 38 sztuk za 69 zeta - pajace, body, itp. Na 56, więc ten rozmiar mam z głowy
Po chłopcu, wszystko białe i niebieskie
Wyprawki "dla dziewczynki" z góry dla mojej dziewuchy odrzucamMajblanca lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Właśnie kupiłam zestaw 38 sztuk za 69 zeta - pajace, body, itp. Na 56, więc ten rozmiar mam z głowy
Po chłopcu, wszystko białe i niebieskie
Wyprawki "dla dziewczynki" z góry dla mojej dziewuchy odrzucam
Oo to super. Nie chcesz różowych?
-
No nie
Lubię różowy, ale nie na małych dziewczynkach
Wychodzę z założenia, że ta faza i tak ją najdzie kiedyś, i to wystarczy ;>
Dokupiłam jeszcze małą paczkę z 62, ale tak cudne że och ach (kolorowe, zabawne, chłopięce) i we wrześniu przejrzę co mam.
I tak dostałam teraz trochę ciuchów na starszą od koleżanki i po chrześnicy przyjaciółka mi przywiozła- też sporo różu... Będę to musiała przebrać9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Hej Kobietki:-)
Ja po cesarce czulam sie tak okropnie, że wszystkie koszulki zostaly w walizce i korzystalam tylko ze szpitalnych, bylo mi wszystko jedno jak wyglądam;-)
U nas remont pokoiku Dziewczynek.
Niestety chyba bedzie powtorka z rozrywki z zagrazajacym przedwczesnym porodem, bo brzuch ciagle twardy jak kamien. Ostatnio robilam ktg w szkole rodzenia i o ile skurczy nie wylapalo na szczescie to brzuch mocno napiety. A i tak wydawalo mi sie, że moment był z tych lepszych... Boje sie... musze wiecej leżeć..Z pierwsza Córka byly falstarty na porodowce i ogolnie jazdy od ok 32 tc, tu pewnie bedzie podobnie:| Ostatnio każdego dnia brzuch jest twardy i napiety przez wieksza czesc dnia.
Dobrze, że Mąż robi ten pokoj teraz, nie na ostatnia chwile.. Bedzie mozna w miare możliwości poprac ciuszki i juz je powkladac. Kupilismy szafe, komode i polki w ikei, bo tamte mebelki byly tylko dla jednej panny a i tak wszystkie graty byly na wierzchu.
Wozka nadal brak...
Invis, wlasnie tez sie zastanawiam, czy moja malutka nie jest jakas zbyt aktywna.. Ze starszą tak nie bylo, a ta malenka potrafi tak wariowac dziwnie, że mnie to niepokoi.. Czasem mnie to aż drażni, bo ma takie fazy, że np przez godzine jakby trzepotala lapkami i nóżkami. 10 ruchow na godzine, ljak to radzą. liczyc, to w jej wypadku zalicza w moment..
Czy u Waszych dzieci tez tak jest? Ona sie rusza non stop!
Ale przynajmniej po czkawce nisko, ktora tez ma czesto, domyslam sie, że jest główką w dół, co mnie cieszy, bo nadal bardzo chce probowac tym razem naturalnie..
Imienia nadal brak;-) Ktos tez jeszcze nie ma??
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Mama2kituszek wrote:Ooo, dziekuje Zuza za uspokojenie. A tez masz wrażenie jakby drżenia, trzepotania dziecka?
-
Mama2kituszek wrote:Ooo, dziekuje Zuza za uspokojenie. A tez masz wrażenie jakby drżenia, trzepotania dziecka?9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Invis wrote:Dziewczyny, a ile koszul bierzecie do szpitala w ogóle? Jak rodziłam córkę to miałam dwie swoje- jedną zajechałam przy porodzie i była do wyrzucenia (nie dali mi szpitalnej) i na szczęście w szpitalu spędziłyśmy standardowo łącznie 3 dni.. to z tą drugą jakoś dałam radę. Gdybym miała tam być dłużej, to na pewno byłoby mi mało (lipiec, upał, do tego połóg...). Myślę, że tym razem kupię sobie 3 koszule (zawsze ewentualnie taka koszula do karmienia się później przyda w domu) i jakiś cienki szlafroczek.
Invis a gdzie kupowałaś te koszule? Ja nie chcę wydać fortuny, ale byle czego też nie kupięI miałaś je długie czy krótkie, przed kolano?
-
Mama2kituszek wrote:Ooo, dziekuje Zuza za uspokojenie. A tez masz wrażenie jakby drżenia, trzepotania dziecka?
Tak ja wogole mam wrazenie ze ona tam wszystko robi niejednokrotnie mnie to zaskakuje a im jest wieksza tym jest to bardziej intensywne szczegolnie jak na boku leze -
Też takie trzepotanie czuję
może nie za często, ale jednak.
No ale moja młoda oszczędna w ruchach :p
Czkawkę ma codziennie, albo i dwa razy dziennie. Cały czas w dole. Chyba płucka poszły w ruch, bo do niedawna tej czkawki w ogóle nie było.
Wichrowe - ładnie upolowałaś ubranka -
Mama2kituszek wrote:
Imienia nadal brak;-) Ktos tez jeszcze nie ma??