Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbyt odległa perspektywa :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje max 2 razy na siku w nocy, zwykle raz. Jesli mi sie chce pozniej to uznaje to za fanaberie i wytwor wyobrazni i ide spac dalej.

A jeszcze co do tej poduszki KURA babci DANY - wydaje mi si ejednak ze ona nie bedzie dobra bo ona sie zweza przy koncach, troche bez sensu bo dziekco wlasnie ma miec glowe wyzej a nie nizej.
    Pozatym nie wiem jak jest z praniem tego, moez byc ciezko sciagnac ta poszewke.
    To jednak chyba lepsze sa te z Motherhood albo Poofi.

INVIS a po co az 3 koszule na 3 dni??? Ja biore jedna plus ta do porodu (z zeszlego mam, przerobilam taka ktorej juz nie nosilam).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 18:30

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - u nas do porodu dają koszulę, więc wezmę max. 2. Po porodzie SN trzymają 2 doby - powinno wystarczyć :)
    Tylko najpierw muszę je kupić :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystalam ze szpitalnych, na szczescie byly do oporu- mozna bylo zmieniac ile sie chcialo, a zmienialam bardzo czesto, bo - za przeproszeniem - po porodzie pocilam sie jak swinia i wszystko sie kleilo do tylka ;-) ale teraz chyba bede musiala miec swoje, wezme 2 i 2 przyszykuje w domu, jak bedzie trzeba maz dowiezie na zmiane.

c55fflw18twvhf6h.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znoszę spać w koszuli! Zawsze mi sie podwija i jest mi niewygodnie. Najbardziej lubię piżamy spodnie+koszulka ale nie wiem czy w szpitalu to przejdzie. Na razie kupiłam sobie jedna, ale zamierzam kupić drugą. A do porodu nie wiem w czym się "idzie" :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Ja nie znoszę spać w koszuli! Zawsze mi sie podwija i jest mi niewygodnie. Najbardziej lubię piżamy spodnie+koszulka ale nie wiem czy w szpitalu to przejdzie. Na razie kupiłam sobie jedna, ale zamierzam kupić drugą. A do porodu nie wiem w czym się "idzie" :)
    Z ust mi to wyjęłaś :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Ja tez nienawidze koszul i spie w pizamach, ale w szpitalu koszula jest najbardziej praktyczna po prostu, dostep od gory dla dziecka do karmienia i od dolu w wc i dla lekarza ;-)

c55fflw18twvhf6h.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam w sobote a wychodzilam we wtorek jedna kosxula do.porodu i dwie na pobyt a upal byl okropny prysznic bralam 3 razy dziennie

Invis lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kupiłam zestaw 38 sztuk za 69 zeta - pajace, body, itp. Na 56, więc ten rozmiar mam z głowy :) Po chłopcu, wszystko białe i niebieskie ;)
    Wyprawki "dla dziewczynki" z góry dla mojej dziewuchy odrzucam :P

Majblanca lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Właśnie kupiłam zestaw 38 sztuk za 69 zeta - pajace, body, itp. Na 56, więc ten rozmiar mam z głowy :) Po chłopcu, wszystko białe i niebieskie ;)
    Wyprawki "dla dziewczynki" z góry dla mojej dziewuchy odrzucam :P

Oo to super. Nie chcesz różowych? :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie :D Lubię różowy, ale nie na małych dziewczynkach ;) Wychodzę z założenia, że ta faza i tak ją najdzie kiedyś, i to wystarczy ;>
    Dokupiłam jeszcze małą paczkę z 62, ale tak cudne że och ach (kolorowe, zabawne, chłopięce) i we wrześniu przejrzę co mam.

I tak dostałam teraz trochę ciuchów na starszą od koleżanki i po chrześnicy przyjaciółka mi przywiozła- też sporo różu... Będę to musiała przebrać :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki:-)
    Ja po cesarce czulam sie tak okropnie, że wszystkie koszulki zostaly w walizce i korzystalam tylko ze szpitalnych, bylo mi wszystko jedno jak wyglądam;-)

U nas remont pokoiku Dziewczynek.

Niestety chyba bedzie powtorka z rozrywki z zagrazajacym przedwczesnym porodem, bo brzuch ciagle twardy jak kamien. Ostatnio robilam ktg w szkole rodzenia i o ile skurczy nie wylapalo na szczescie to brzuch mocno napiety. A i tak wydawalo mi sie, że moment był z tych lepszych... Boje sie... musze wiecej leżeć..Z pierwsza Córka byly falstarty na porodowce i ogolnie jazdy od ok 32 tc, tu pewnie bedzie podobnie:| Ostatnio każdego dnia brzuch jest twardy i napiety przez wieksza czesc dnia.
    Dobrze, że Mąż robi ten pokoj teraz, nie na ostatnia chwile.. Bedzie mozna w miare możliwości poprac ciuszki i juz je powkladac. Kupilismy szafe, komode i polki w ikei, bo tamte mebelki byly tylko dla jednej panny a i tak wszystkie graty byly na wierzchu.
    Wozka nadal brak...

Invis, wlasnie tez sie zastanawiam, czy moja malutka nie jest jakas zbyt aktywna.. Ze starszą tak nie bylo, a ta malenka potrafi tak wariowac dziwnie, że mnie to niepokoi.. Czasem mnie to aż drażni, bo ma takie fazy, że np przez godzine jakby trzepotala lapkami i nóżkami. 10 ruchow na godzine, ljak to radzą. liczyc, to w jej wypadku zalicza w moment..
    Czy u Waszych dzieci tez tak jest? Ona sie rusza non stop!

Ale przynajmniej po czkawce nisko, ktora tez ma czesto, domyslam sie, że jest główką w dół, co mnie cieszy, bo nadal bardzo chce probowac tym razem naturalnie..

Imienia nadal brak;-) Ktos tez jeszcze nie ma??

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek - moja mala tez jest baaardzo aktywna i fika praktycznie non stop i 10 ruchow to u nas tez jest moment na poczatku mnie to martwilo ale lekarz nie widzi powodow do obaw

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, dziekuje Zuza za uspokojenie. A tez masz wrażenie jakby drżenia, trzepotania dziecka?

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Ooo, dziekuje Zuza za uspokojenie. A tez masz wrażenie jakby drżenia, trzepotania dziecka?
    Mój tez aktywny bardzo. A takie a'la drżeniebu mnie pojawia sie bardzo czesto. Pozniej nastepuje jakis mocniejszy kop najczesciej;-). Mysle ze yo drżenie to tez jakies ruchy/kopniaki ale może nie bezpośrednio w scisnki macicy. Nie wiem jak to jest medycznie po prostu ja sobie tak to tłumaczyłam

m3sxyx8ddvq77ovr.png

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Ja tak miałam, takie wzdryganie jakby, ale teraz już mniej i normalniej to czuję. Może to taki moment po prostu przejściowy.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dziewczyny, a ile koszul bierzecie do szpitala w ogóle? Jak rodziłam córkę to miałam dwie swoje- jedną zajechałam przy porodzie i była do wyrzucenia (nie dali mi szpitalnej) i na szczęście w szpitalu spędziłyśmy standardowo łącznie 3 dni.. to z tą drugą jakoś dałam radę. Gdybym miała tam być dłużej, to na pewno byłoby mi mało (lipiec, upał, do tego połóg...). Myślę, że tym razem kupię sobie 3 koszule (zawsze ewentualnie taka koszula do karmienia się później przyda w domu) i jakiś cienki szlafroczek.

Invis a gdzie kupowałaś te koszule? Ja nie chcę wydać fortuny, ale byle czego też nie kupię :) I miałaś je długie czy krótkie, przed kolano?

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:

Tak ja wogole mam wrazenie ze ona tam wszystko robi niejednokrotnie mnie to zaskakuje a im jest wieksza tym jest to bardziej intensywne szczegolnie jak na boku leze

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też takie trzepotanie czuję ;) może nie za często, ale jednak.
    No ale moja młoda oszczędna w ruchach :p

Czkawkę ma codziennie, albo i dwa razy dziennie. Cały czas w dole. Chyba płucka poszły w ruch, bo do niedawna tej czkawki w ogóle nie było.

Wichrowe - ładnie upolowałaś ubranka :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:

Imienia nadal brak;-) Ktos tez jeszcze nie ma??
    Ja wciaz nie mam imienia dla corki. Syn mial byc Frankiem, dla corki pomyslu brak, ciezko dojsc do kompromisu bo ladne imiona pozajmowane w najblizszej rodzinie. Narazie o tym nie mysle. Maly znow ma nawrot zapalenia jamy ustnej, do tego wyrzyna sie mu druga piatka, w nocy pobudki z rykiem co pol godziny. Ja pier*ole, wysiadam. Zaraz zwijamy sie i idziemy do lekarza.

c55fflw18twvhf6h.png
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ