Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
PsotkaKotka wrote:Co do koszul to ja mam dwie takie typowo do karmienia. Jedna ma odpinany cycek a druga ma poprostu gumke przy dekolcie wiec sie go latwo naciaga.
CHARLUTEK ta pierwsza koszula jest bez sensu. Przeciez jak bedziesz karmic to juz nie bedziesz miec takiego brzucha. Druga ladna.
Ja sypiam w koszulach bo je sie szybko sciaga
Te koszule to ja wstawiłamta pierwsza nie jest typowo ciążowa, jakas specjalnie pod brzuszek, jest prosta pod biustem, tylko kategoria ciążowa to i modelka z brzuszkiem.
Syn
-
Moł, ja kiedyś przeczytałam o moim lekarzu od kolana negatyw - bo gosc mial artroskopię, która nie potiwerdziła wstepnego rozpoznania. Wniosek - bład lekarza. Tadaaaammm - od tego jest artro, żeby coś stwierdzić ;]
Invis, możliwe że się trochę boizupełnie inny charakter
Pani Moł lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja mam dodane w koszyku na allegro takie koszuliny:
i fajne biustonosze do karmienia znalazłam, tylko fakt że nie wiem jak celować z rozmiarem... pamiętam, że jak byłam w ciąży z córką to piersi były sporo powiększone przez pierwsze dwa tygodnie po porodzie, później gdy laktacja się trochę unormowała, wróciły do "normalnego" rozmiaru...moremi, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
fajne te koszuliny:-)
Odnosnie biustonoszy to sliczne fasony ma firma Alles, ale one prawie wszystkie mają fiszbiny. Na poczatku fiszbina odpada, bo mozna sie niezlych problemow dorobic. No a poza tym piersi tak mnie bolaly i wrecz parzyły, źe nie bylo mowy o niczym usztywnionym. Nawet niektore wkladki laktacyjne odpadaly. Teraz sie zastanawiam czy taki sportowy stanik nie zdałby egzaminu?
Invis a moglabys pokazać te, ktore Ty upatrzylas?
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Mama2kituszek wrote:fajne te koszuliny:-)
Odnosnie biustonoszy to sliczne fasony ma firma Alles, ale one prawie wszystkie mają fiszbiny. Na poczatku fiszbina odpada, bo mozna sie niezlych problemow dorobic. No a poza tym piersi tak mnie bolaly i wrecz parzyły, źe nie bylo mowy o niczym usztywnionym. Nawet niektore wkladki laktacyjne odpadaly. Teraz sie zastanawiam czy taki sportowy stanik nie zdałby egzaminu?
Invis a moglabys pokazać te, ktore Ty upatrzylas?
Właśnie niestety je zgubiłam, bo koszyk na allegro mi się wykasowalehhh. Ale na pewno były usztywniane.
-
Ja kupię normalne z fiszbinami. Po to odpowiednio rozmiar dobieram, żeby nic nigdzie nie uwierało. Nie wyobrażam sobie braku fiszbin przy moim biuście.
Sportowce też mam fiszbinowe.
Ew.na.noc mogę mieć jakàś miękką szmatkę, ale wyłącznie na noc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 06:52
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Miała moze któraś z Was bakterie liczne w badaniu moczu, a posiew wyszedł ok? Wczoraj mi własnie wyszły te bakterie, ale leukocytów nie ma - skontaktowałam sie z gin i mowi, ze w takiej sytuacji nie robic posiewu, ze pewnie próbka była zanieczyszczona. Ale jak na złość w nocy wstałam 2 razy siku i 2 razy ledwo co wysyłałam i pieczenie. Co ciekawsze, rano juz wysilałam sie normalnie i bez bólu... nie wiem o co chodzi, ale dla wszystkiego i tak jutro zrobię ten posiew. Ech wszystkie plagi egipskie sie mnie czepiają ostatnio:P 1 trymestr był taki piękny, jak teraz mysle
-
Aasha wrote:Miała moze któraś z Was bakterie liczne w badaniu moczu, a posiew wyszedł ok? Wczoraj mi własnie wyszły te bakterie, ale leukocytów nie ma - skontaktowałam sie z gin i mowi, ze w takiej sytuacji nie robic posiewu, ze pewnie próbka była zanieczyszczona. Ale jak na złość w nocy wstałam 2 razy siku i 2 razy ledwo co wysyłałam i pieczenie. Co ciekawsze, rano juz wysilałam sie normalnie i bez bólu... nie wiem o co chodzi, ale dla wszystkiego i tak jutro zrobię ten posiew. Ech wszystkie plagi egipskie sie mnie czepiają ostatnio:P 1 trymestr był taki piękny, jak teraz mysle
Ja tak miałam. W badaniu podstawowym moczu liczne bakterie a w posiewie czyściutko. Nie wyszło zupełnie nic. Nie miałam żadnego pieczenia czy swędzenia. lekarz mówił, że próbka mogła być zanieczyszczona albo też za późno do labo przewieziona czy źle przechowana.
Invis ja też czaiłam się na tą koszulę z sercem ale jeszcze nie zamówiłam
W naszym lildlu ciuszki też masakrycznie przekopane... same duże rozmiary zostały a czaiłam się na pluszową bluzę. -
Hej, ja wlasnie kupilam te koszule z sercem i druga czysta (bez serca) z takim samym zapieciem. Jakosc bawelny fajna, napy ok, wzielam rozmiar L, ale przyznam ze sa duze, siegaja do kolan, ale mi to nie przeszkadza, nie chcialo bawic sie w odsylanie
staniki miekkie bez fiszbin do karmienia zamowilam na bonprixie, wczoraj przyszly, tez mi odpowiadaja. U mnie po zalozeniu stanika z fiszbinami robily sie zastoje, cos okropnego, ale kazdy cyc ma inny wiec trzeba wybierac pod siebie
co do rozmiaru to tak przez pierwszy miesiac piersi mi pecznialy az dorobilam sie rozstepow, po miesiacu sie uspokoilo i rozmiar mialam troszeczke wiekszy nic normalnie (nosze C, przy karmieniu D wiec szalu nie ma :-p)
-
No ja chyba zamówię 2 biustonosze usztywniane z fiszbinami i 2 takie miękkie, chociażby do spania czy na te pierwsze najgorsze dni laktacyjne. Jeśli jest coś co dobrze pamiętam z pierwszych dni karmienia, to że mleko ciągle leciało z piersi więc dobrze zainwestować w dobre wkładki laktacyjne... miałam 3 biustonosze do karmienia i non stop je pralam w kółko
-
U mnie znowu zaopatrzylam sie w kilka paczek wkladek lamtacjynych a ich nie potrzebowalam, bo mleko z jednej piersi lecialo tylko wtedy gdy karmilam druga, a tak to nie mialam wyciekow, ciekawe jak bedzie teraz. Wkladek zapas zostal wiec jak cos to jestem przygotowana :-p
-
Natalala wrote:Ja tak miałam. W badaniu podstawowym moczu liczne bakterie a w posiewie czyściutko. Nie wyszło zupełnie nic. Nie miałam żadnego pieczenia czy swędzenia. lekarz mówił, że próbka mogła być zanieczyszczona albo też za późno do labo przewieziona czy źle przechowana.
Invis ja też czaiłam się na tą koszulę z sercem ale jeszcze nie zamówiłam
W naszym lildlu ciuszki też masakrycznie przekopane... same duże rozmiary zostały a czaiłam się na pluszową bluzę.zrobię ten posiew dla świetego spokoju, ale mam nadzieje, ze wyjdzie jak u Ciebie
-
Aasha wrote:Miała moze któraś z Was bakterie liczne w badaniu moczu, a posiew wyszedł ok? Wczoraj mi własnie wyszły te bakterie, ale leukocytów nie ma - skontaktowałam sie z gin i mowi, ze w takiej sytuacji nie robic posiewu, ze pewnie próbka była zanieczyszczona. Ale jak na złość w nocy wstałam 2 razy siku i 2 razy ledwo co wysyłałam i pieczenie. Co ciekawsze, rano juz wysilałam sie normalnie i bez bólu... nie wiem o co chodzi, ale dla wszystkiego i tak jutro zrobię ten posiew. Ech wszystkie plagi egipskie sie mnie czepiają ostatnio:P 1 trymestr był taki piękny, jak teraz mysle
[/url]
[/url]
-
jacky88 wrote:U mnie znowu zaopatrzylam sie w kilka paczek wkladek lamtacjynych a ich nie potrzebowalam, bo mleko z jednej piersi lecialo tylko wtedy gdy karmilam druga, a tak to nie mialam wyciekow, ciekawe jak bedzie teraz. Wkladek zapas zostal wiec jak cos to jestem przygotowana :-p
Dlatego ja wszystkiego kupuje po jednej paczce, bo nie wiadomo do końca czy sie sprawdzi, czy dana firma podpasuje itd. Ostatnio była fajna promocja w Auchan na chusteczki nawilżane Pampers Sensitive (6 paczek za 23zł) ale też wzięłam tylko jeden "pack" bo może skóra dzidziutka powie na te chusteczki po prostu "nie"
-
Agusia2312 wrote:Ja tak miałam i powiew wyszedł czysty . Teraz do moczu kupuje pojemniki sterylne bo w tych zwykłych zawsze coś więcej wychodziło A posiewy czyste więc myślę że to duża winą pojemnikow
Ja zawsze sikam do jakiegos sloika wymytego po drzemie. Potem nabieram do takiej sterylne strzykawki ktora daja mi w przychodbi zawsze.
Jeszcze nigdy mi nie wyszly bakterie w moczu. -
Ja kupuję te apteczne za 50 groszy.
Mnie raz wyszło, że na oko ok, ale pod tym było "badanie metodą blablablabla" i tam i lekocytów i bakterii było 2 razy ponad normę! Nie wiem skad taka róznica miedzy metodami w tych samych sikach. Ale gin powiedział, że na bank nic z tego nie będzie. I faktycznie, nic nie wyszło.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023