X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Co do koszul to ja mam dwie takie typowo do karmienia. Jedna ma odpinany cycek a druga ma poprostu gumke przy dekolcie wiec sie go latwo naciaga.
    CHARLUTEK ta pierwsza koszula jest bez sensu. Przeciez jak bedziesz karmic to juz nie bedziesz miec takiego brzucha. Druga ladna.

Ja sypiam w koszulach bo je sie szybko sciaga ;)

Te koszule to ja wstawiłam ;) ta pierwsza nie jest typowo ciążowa, jakas specjalnie pod brzuszek, jest prosta pod biustem, tylko kategoria ciążowa to i modelka z brzuszkiem.

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moł, ja kiedyś przeczytałam o moim lekarzu od kolana negatyw - bo gosc mial artroskopię, która nie potiwerdziła wstepnego rozpoznania. Wniosek - bład lekarza. Tadaaaammm - od tego jest artro, żeby coś stwierdzić ;]

Invis, możliwe że się trochę boi :D zupełnie inny charakter :P

Pani Moł lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dodane w koszyku na allegro takie koszuliny:

L_KoszulaRewers_slot6_v1.jpg
    GranatNL.jpg
    M_koszula_napy_slot1_v1.jpg

i fajne biustonosze do karmienia znalazłam, tylko fakt że nie wiem jak celować z rozmiarem... pamiętam, że jak byłam w ciąży z córką to piersi były sporo powiększone przez pierwsze dwa tygodnie po porodzie, później gdy laktacja się trochę unormowała, wróciły do "normalnego" rozmiaru...

moremi, Asia_89 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ta druga mi się bardzo podoba :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne te koszuliny:-)

Odnosnie biustonoszy to sliczne fasony ma firma Alles, ale one prawie wszystkie mają fiszbiny. Na poczatku fiszbina odpada, bo mozna sie niezlych problemow dorobic. No a poza tym piersi tak mnie bolaly i wrecz parzyły, źe nie bylo mowy o niczym usztywnionym. Nawet niektore wkladki laktacyjne odpadaly. Teraz sie zastanawiam czy taki sportowy stanik nie zdałby egzaminu?

Invis a moglabys pokazać te, ktore Ty upatrzylas?

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Invis Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    fajne te koszuliny:-)

Odnosnie biustonoszy to sliczne fasony ma firma Alles, ale one prawie wszystkie mają fiszbiny. Na poczatku fiszbina odpada, bo mozna sie niezlych problemow dorobic. No a poza tym piersi tak mnie bolaly i wrecz parzyły, źe nie bylo mowy o niczym usztywnionym. Nawet niektore wkladki laktacyjne odpadaly. Teraz sie zastanawiam czy taki sportowy stanik nie zdałby egzaminu?

Invis a moglabys pokazać te, ktore Ty upatrzylas?

Właśnie niestety je zgubiłam, bo koszyk na allegro mi się wykasowal :/ ehhh. Ale na pewno były usztywniane.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię normalne z fiszbinami. Po to odpowiednio rozmiar dobieram, żeby nic nigdzie nie uwierało. Nie wyobrażam sobie braku fiszbin przy moim biuście.
    Sportowce też mam fiszbinowe.
    Ew.na.noc mogę mieć jakàś miękką szmatkę, ale wyłącznie na noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 06:52

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wszystkie do karmienia z fiszbinami, ladne koronkowe. Juz teraz je nosze bo zwykle sa juz za male.

Invis ta druga bardzo ladna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 07:36

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała moze któraś z Was bakterie liczne w badaniu moczu, a posiew wyszedł ok? Wczoraj mi własnie wyszły te bakterie, ale leukocytów nie ma - skontaktowałam sie z gin i mowi, ze w takiej sytuacji nie robic posiewu, ze pewnie próbka była zanieczyszczona. Ale jak na złość w nocy wstałam 2 razy siku i 2 razy ledwo co wysyłałam i pieczenie. Co ciekawsze, rano juz wysilałam sie normalnie i bez bólu... nie wiem o co chodzi, ale dla wszystkiego i tak jutro zrobię ten posiew. Ech wszystkie plagi egipskie sie mnie czepiają ostatnio:P 1 trymestr był taki piękny, jak teraz mysle :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Miała moze któraś z Was bakterie liczne w badaniu moczu, a posiew wyszedł ok? Wczoraj mi własnie wyszły te bakterie, ale leukocytów nie ma - skontaktowałam sie z gin i mowi, ze w takiej sytuacji nie robic posiewu, ze pewnie próbka była zanieczyszczona. Ale jak na złość w nocy wstałam 2 razy siku i 2 razy ledwo co wysyłałam i pieczenie. Co ciekawsze, rano juz wysilałam sie normalnie i bez bólu... nie wiem o co chodzi, ale dla wszystkiego i tak jutro zrobię ten posiew. Ech wszystkie plagi egipskie sie mnie czepiają ostatnio:P 1 trymestr był taki piękny, jak teraz mysle :)

Ja tak miałam. W badaniu podstawowym moczu liczne bakterie a w posiewie czyściutko. Nie wyszło zupełnie nic. Nie miałam żadnego pieczenia czy swędzenia. lekarz mówił, że próbka mogła być zanieczyszczona albo też za późno do labo przewieziona czy źle przechowana.

Invis ja też czaiłam się na tą koszulę z sercem ale jeszcze nie zamówiłam :)

W naszym lildlu ciuszki też masakrycznie przekopane... same duże rozmiary zostały a czaiłam się na pluszową bluzę.

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wlasnie kupilam te koszule z sercem i druga czysta (bez serca) z takim samym zapieciem. Jakosc bawelny fajna, napy ok, wzielam rozmiar L, ale przyznam ze sa duze, siegaja do kolan, ale mi to nie przeszkadza, nie chcialo bawic sie w odsylanie ;-) staniki miekkie bez fiszbin do karmienia zamowilam na bonprixie, wczoraj przyszly, tez mi odpowiadaja. U mnie po zalozeniu stanika z fiszbinami robily sie zastoje, cos okropnego, ale kazdy cyc ma inny wiec trzeba wybierac pod siebie ;-) co do rozmiaru to tak przez pierwszy miesiac piersi mi pecznialy az dorobilam sie rozstepow, po miesiacu sie uspokoilo i rozmiar mialam troszeczke wiekszy nic normalnie (nosze C, przy karmieniu D wiec szalu nie ma :-p)

c55fflw18twvhf6h.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chyba zamówię 2 biustonosze usztywniane z fiszbinami i 2 takie miękkie, chociażby do spania czy na te pierwsze najgorsze dni laktacyjne. Jeśli jest coś co dobrze pamiętam z pierwszych dni karmienia, to że mleko ciągle leciało z piersi więc dobrze zainwestować w dobre wkładki laktacyjne... miałam 3 biustonosze do karmienia i non stop je pralam w kółko :D

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu zaopatrzylam sie w kilka paczek wkladek lamtacjynych a ich nie potrzebowalam, bo mleko z jednej piersi lecialo tylko wtedy gdy karmilam druga, a tak to nie mialam wyciekow, ciekawe jak bedzie teraz. Wkladek zapas zostal wiec jak cos to jestem przygotowana :-p

c55fflw18twvhf6h.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalala wrote:
    Ja tak miałam. W badaniu podstawowym moczu liczne bakterie a w posiewie czyściutko. Nie wyszło zupełnie nic. Nie miałam żadnego pieczenia czy swędzenia. lekarz mówił, że próbka mogła być zanieczyszczona albo też za późno do labo przewieziona czy źle przechowana.

Invis ja też czaiłam się na tą koszulę z sercem ale jeszcze nie zamówiłam :)

W naszym lildlu ciuszki też masakrycznie przekopane... same duże rozmiary zostały a czaiłam się na pluszową bluzę.
    Dzieki :) zrobię ten posiew dla świetego spokoju, ale mam nadzieje, ze wyjdzie jak u Ciebie :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Ja tak miałam i powiew wyszedł czysty . Teraz do moczu kupuje pojemniki sterylne bo w tych zwykłych zawsze coś więcej wychodziło A posiewy czyste więc myślę że to duża winą pojemnikow

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Invis Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    U mnie znowu zaopatrzylam sie w kilka paczek wkladek lamtacjynych a ich nie potrzebowalam, bo mleko z jednej piersi lecialo tylko wtedy gdy karmilam druga, a tak to nie mialam wyciekow, ciekawe jak bedzie teraz. Wkladek zapas zostal wiec jak cos to jestem przygotowana :-p

Dlatego ja wszystkiego kupuje po jednej paczce, bo nie wiadomo do końca czy sie sprawdzi, czy dana firma podpasuje itd. Ostatnio była fajna promocja w Auchan na chusteczki nawilżane Pampers Sensitive (6 paczek za 23zł) ale też wzięłam tylko jeden "pack" bo może skóra dzidziutka powie na te chusteczki po prostu "nie" :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa proszę odczytaj chociaz wiadomość ode mnoe na fb, bo napisałam kilka dni temu a widzę że nadal nie odczytana- a myślę że to dość istotne.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Ja tak miałam i powiew wyszedł czysty . Teraz do moczu kupuje pojemniki sterylne bo w tych zwykłych zawsze coś więcej wychodziło A posiewy czyste więc myślę że to duża winą pojemnikow

Ja zawsze sikam do jakiegos sloika wymytego po drzemie ;). Potem nabieram do takiej sterylne strzykawki ktora daja mi w przychodbi zawsze.
    Jeszcze nigdy mi nie wyszly bakterie w moczu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha trzymam kciuki za czysty posiew. Jak mówisz lepiej zrobić dla świętego spokoju :)

f2w33e3k8e2wdta9.png

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję te apteczne za 50 groszy.
    Mnie raz wyszło, że na oko ok, ale pod tym było "badanie metodą blablablabla" i tam i lekocytów i bakterii było 2 razy ponad normę! Nie wiem skad taka róznica miedzy metodami w tych samych sikach. Ale gin powiedział, że na bank nic z tego nie będzie. I faktycznie, nic nie wyszło.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ