Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja leżę w szpitalu. Wczoraj bóle się nasilły po prostu nie do wytrzymania. Dostaje nospe, magnez, luteinę i coś na pecherz, poli co nie jest lepiej. Trochę się denerwuje, bo nie ma dzisiaj za bardzo lekarzy, większość jutro i zupełnie nie wiadomo skąd te bóle. Ktg wczoraj nie pokazywało skurczy. Na czwartek miałam umówiona wizytę u mojego lekarza od dokładnych usg a jemu ufam najbardziej na świecie, a nie wiem czy mnie wypiszą do tego czasu. On przyjmuje w bielańskim, a leżę na żelaznej. Nie pojechałam tam tylko ze względu na odległość, trwający remont i nie mam niestety z tym lekarzem kontaktu telefonicznego, on akurat nie udostępnia namiarów do siebie. Martwię sie bardzo.
Babka z żelaznej, która prowadzi moją ciąże jest akurat na urlopie do 24.08, wiec jak pech to pech -
nick nieaktualny
-
Pani Moł wrote:Mi za każdym razem wychodzą nieliczne bakterie i posiew robiłam dwa razy - obydwa razy był ujemny. Ale raz wyszlo mi 500 leukocytów!! (Norma chyba do 7). Myślę, że to był błąd w laboratorium.bo w posiewie nic nie było.
Mi też tak wychodzi - zazwyczaj pojedyncze. A teraz pierwszy raz liczneZ tym, że zawsze robiłam w jałowym, teraz zrobiłam w zwykłym bo akurat taki miałam w domu. Jutro zrobię posiew w jałowym i mam nadzieję, że nic nie wyhodują
Karola współczuję... ja trafiłam do szpitala w Boże Ciało, na szczęście akurat miałam farta i dyżurowała wtedy moja gin.
-
Hej dziewczyny, jak wygladaja u was skurcze przepowiadajace? Ja mam takie twardnienie brzucha conajmniej od 19 tc. Ale w weekend, a dokladnie w niedziele byly bardzo czeste, mialam ich z kilkanascie w ciagu dnia i w poniedzialek poszlam do lekarza sprawdzic, podlaczyli mnie do tego aparatu mierzacego skurcze, ale nic nie wykazal, szyjka dluga i zamknieta. Teraz na razie mam spokoj. Mialyscie tak, ze tyc skurczy bylo bardzo duzo w jeden dzien?[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
A wogole to podziwiam dziewczyny, ktore chca rodzic bez znieczulenia. My bylismy w weekend w szpitalu na spotkaniach z pediatrami, pielegniarkami i anastazjologiem, ktora mowila o epiduralu (znieczulenie w kregoslup). U nas 90-95% kobiet bierze to znieczulenie i ta anastezjolog bardzo poleca. A zanim sie dostanie epidural mozna uzywac gaz rozweselajacy, albo dostac lek cos typu morfina, u nas to sie nazywa Stadol.
Ja nawet nie biore opcji porodu bez znieczulenia. A no i anastazjolog mowila, ze za pozno na epidural jest , gdy juz jest pelne rozwarcie, ze oni jeszcze moga podac nawet przy 9 cm.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Madzialenka - ja skurczy nie czuję wcale.
Karola - w szpitalu zawsze bezpieczniej w razie jakby się coś działo. Trzymaj się
Ja dziś miałam zgona przez pół dnia - głowa bolała nieziemsko.. teraz trochę lepiej. Ale duchota dziś okropna -
madzialenka84 wrote:Hej dziewczyny, jak wygladaja u was skurcze przepowiadajace? Ja mam takie twardnienie brzucha conajmniej od 19 tc. Ale w weekend, a dokladnie w niedziele byly bardzo czeste, mialam ich z kilkanascie w ciagu dnia i w poniedzialek poszlam do lekarza sprawdzic, podlaczyli mnie do tego aparatu mierzacego skurcze, ale nic nie wykazal, szyjka dluga i zamknieta. Teraz na razie mam spokoj. Mialyscie tak, ze tyc skurczy bylo bardzo duzo w jeden dzien?
To było po bardziej intensywne dniu w pracy, chciałam nawet jechać na IP, ale przeszło po tych 2h, więc odpuściłam szpital i wzielam tylko no-spe na noc profilaktycznie. Teraz poczekam jeszcze tydzień do wizyty, jeśli się w międzyczasie nie powtórzy. Moim zdaniem to nie jest normalne, ale najwazniejsze, że byłaś przebadana i wszystko jest ok. Czytałam, że takie częste skurcze mogą mieć negatywny wpływ na szyjkę, ale nie ma się co internetem sugerować, tylko swój indywidualny przypadek skonsultować z lekarzem.
-
nick nieaktualnyA ja zbieram moc bo na 18 wpadają znajomi, a ja dziś na obiad wymyśliłam krokiety z bakłażanem, papryką, pieczarkami i pomidorem, więc nastałam się nad garami (gorąca patelnia
) a teraz brak już sił na resztę dnia. Za to mąż w pokoju dzieciowskim położył dziś nową podłogę.
W ogóle tak jakoś bolał i kłuł mnie dziś brzuch, i w pewnej chwili poczułam taki ból, że aż krzyknęłam z zaskoczenia, mąż prawie z kapci wyskoczył co mi się dzieje, a ja poszłam do toalety, miałam przeczyszczający seans i to wszystko minęło. A ja już prawie panikowałam. -
Karolka,
czy te skurcze mialas bolesne? U mnie w niedziele bylo ich bardzo duzo, ale to raczej takie twrdnienie brzucha na dole, ale bol minimalny. W pon ktg nic nie wykazalo, lekarz powiedzial, zeby odpoczywac, ale do pracy (biurowej) chodzic moge, takze tak to u nas wyglada[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
PsotkaKotka wrote:Co do koszul to ja mam dwie takie typowo do karmienia. Jedna ma odpinany cycek a druga ma poprostu gumke przy dekolcie wiec sie go latwo naciaga.
CHARLUTEK ta pierwsza koszula jest bez sensu. Przeciez jak bedziesz karmic to juz nie bedziesz miec takiego brzucha. Druga ladna.
Ja sypiam w koszulach bo je sie szybko sciagajacky88 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Napisałam długi post, a wyszło co wyszło.
Jakoś nie mam weny do wchodzenia na forum. Mam nadzieję, że wszystko u Was ok.
My czekamy na kolejnego chłopaka. Będzie wesoło.
Koszule do karmienia to temat rzeka. Wybrałam takie jak Invis, a oprócz tego na ramiączkach do szpitala, bo tam ukrop.
Miejsce na brzuch wypadałoby mieć ponieważ brzuch nie "spada" od razu po porodzie. U jednych trwa to dwa, trzy dniu,u innych i ze dwa miesiące. U mnie jakieś dwa tygodnie.
Z pidżam polecam firmę Dobranocka.
Biustonosze usztywniane lepiej kupić po porodzie, a na czas porodu i tuż po oraz na noc raczej sportowe typu medela Eva. Fiszbiny jednak powodują zatory, a to nic fajnego. No i pierwsze dwa miesiące to "wiszenie" na cycku, więc wygodniej na sportowo.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Aasha wrote:Miała moze któraś z Was bakterie liczne w badaniu moczu, a posiew wyszedł ok? Wczoraj mi własnie wyszły te bakterie, ale leukocytów nie ma - skontaktowałam sie z gin i mowi, ze w takiej sytuacji nie robic posiewu, ze pewnie próbka była zanieczyszczona. Ale jak na złość w nocy wstałam 2 razy siku i 2 razy ledwo co wysyłałam i pieczenie. Co ciekawsze, rano juz wysilałam sie normalnie i bez bólu... nie wiem o co chodzi, ale dla wszystkiego i tak jutro zrobię ten posiew. Ech wszystkie plagi egipskie sie mnie czepiają ostatnio:P 1 trymestr był taki piękny, jak teraz mysle
Ja miałam tak z 3 razy - bakterie w moczu, a posiew czysty. Bardzo staram się zachować higienę pobierania próbki, nawet do normalnego badania moczu, ale jak widać i tak jakimś cudem mi się zanieczyszczają. -
Invis wrote:Ja mam dodane w koszyku na allegro takie koszuliny:
i fajne biustonosze do karmienia znalazłam, tylko fakt że nie wiem jak celować z rozmiarem... pamiętam, że jak byłam w ciąży z córką to piersi były sporo powiększone przez pierwsze dwa tygodnie po porodzie, później gdy laktacja się trochę unormowała, wróciły do "normalnego" rozmiaru...
Piękne! Podesłałabyś link do sprzedawcy? I jaki rozmiar wybrałaś? Ja generalnie mam M, ale nie wiem, czy w ciąży brać jakiś większy? -
Hm, mnie się wydaje, że jeśli fiszbina powoduje zator to znaczy że wbija się w tkankę piersi zamiast ją obejmowac, ergo - rozmiar jest zły...
Ja w żadną pseudosportową szmate bez fiszbin pewnie nawet nie wejďe, ew.zrobię sobie z cycków monolit, który jeszcze się poodparza. O nie, dziękuję za takie atrakacje na większym biuście9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
A co powiecie na taką koszulę do karmienia?
http://allegro.pl/koszulka-nocna-dla-matek-karmiacych-babyono-510-i6916571425.html
Ale do szpitala chyba niepraktyczna, bo może uwierać?
Madzialena ja jeszcze nie miałam żadnych skurczy przepowiadających.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 19:23
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022