X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no masakra z tymi sieciówkami...co to w ogóle za rozmiar 90 D, mam się tym opasać 2 razy czy jak?
    Ja już zmieniłam 3 razy rozmiar w ciąży od 65 E do 65H i niestety coś uwiera ostatnio. Nic do karmienia nie kupuję. Ten stanik który mam jest ok, ale serio nie wyobrażam sobie spania w tym, fiszbiny, pianka...no trzeba trochę luzu dać ciału w nocy :)
    Chciałabym coś miękkiego na po porodzie, ale podrzućcie jakieś linki do sklepów w których jest realna rozmiarówka :)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam w 3 trymestrze :)!

Jeśli chodzi o staniki z H&M, faktycznie rozmiarówka wydaje się być nieco dziwna. Normalnie nosiłam 75B, teraz 75D jest ledwo ledwo co. A piersi nie urosły mi jakoś mocno (rozmiar max).

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy was też dopadło takie zmęczenie? Nie wiem czy to uroki 3 trymestru, ale ja od kilku dni mam tak, że budzę się rano, po śniadaniu i prysznicu już jestem tam zmęczona, że muszę się położyć i na nic nie mam siły (jak teraz), po południu też muszę zaliczyć drzemkę...Nie wiem czy się jakiejś anemii nie dorobiłam, ale przy mojej aktywności takie spowolnienie trochę mnie niepokoi.

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Hm, mnie się wydaje, że jeśli fiszbina powoduje zator to znaczy że wbija się w tkankę piersi zamiast ją obejmowac, ergo - rozmiar jest zły...

Ja w żadną pseudosportową szmate bez fiszbin pewnie nawet nie wejďe, ew.zrobię sobie z cycków monolit, który jeszcze się poodparza. O nie, dziękuję za takie atrakacje na większym biuście ;)

A czy masz juz jakiś upatrzony biustonosz? Ja niestety mam problem dużego biustu(80H), a po porodzie będzie jeszcze większy i tu musi pojawić się biustonosz, który podtrzyma ten mega ciężar...
    Może jakiś sklep polecisz w którym mozna takie cuda dostać? Bo chyba jesteś z Wawy?

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Dziewczyny, czy was też dopadło takie zmęczenie? Nie wiem czy to uroki 3 trymestru, ale ja od kilku dni mam tak, że budzę się rano, po śniadaniu i prysznicu już jestem tam zmęczona, że muszę się położyć i na nic nie mam siły (jak teraz), po południu też muszę zaliczyć drzemkę...Nie wiem czy się jakiejś anemii nie dorobiłam, ale przy mojej aktywności takie spowolnienie trochę mnie niepokoi.

Dla mnie drugi i trzeci trymestr są ok. Mam w sobie dużo energii i nie mogę na to absolutnie narzekać, w przeciwieństwie do pierwszego trymestru. Może ten remont i przeprowadzka tak Cię wykończyły... a robisz wyniki i wszystko w normie?

Jeśli chodzi o biustonosze, to ja się cieszę z mojej małej miseczki. Nawet nie wiecie jak ja się cieszę że mi przynajmniej wyżej nic nie obciąża....brzuch już wystarczająco obciąża mi kręgosłup, gdyby do tego doszły duże, ciężkie piersi...to mój kręgosłup byłby chyba w rozsypce.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    A czy masz juz jakiś upatrzony biustonosz? Ja niestety mam problem dużego biustu(80H), a po porodzie będzie jeszcze większy i tu musi pojawić się biustonosz, który podtrzyma ten mega ciężar...
    Może jakiś sklep polecisz w którym mozna takie cuda dostać? Bo chyba jesteś z Wawy?

fajny sklep z bielizną jest w pasażu metra centrum, szeroka rozmiarówka i w miarę ok ceny, ja się tam zaopatruję.

Invis, no właśnie dopiero za 2 tyg mam wizytę, nie miałam wcześniej żadnych problemów z wynikami, cukier też ok, sama nie wiem, może to chwilowe przesilenie.

A propos jeszcze rozmiarów, to 65H wcale nie jest dużym biustem, mi np nic nie ciąży, plecy mnie nie bolą. W tej szerokiej rozmiarówce, nie sieciówkowej, która idzie proporcjonalnie (im większy obwód tym większa miska), wielkości miseczki wcale nie świadczy o tym, że to jakiś monstrualny biust ;)

Anulka0407 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata - ja od kilku dni budzę się rano i już jestem zmęczona.. A od wczoraj w zasadzie nawet nie chce mi się z łóżka ruszyć.
    I do tego jakieś humory mam. Normalnie męczę się sama ze sobą :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama nie wiem, czy iść teraz robić morfologię czy zaczekać do przyszłego tygodnia. Może sobie zrobię soczku z buraków i innych warzyw i zobaczymy efekty. A może to moj organizm proponuje mi zwolnić...echh a u mnie dziś koniec urlopu i znowu do roboty....przyznaję się bez bicia, że chętnie bym sobie poleniuchowała. Ten urlop to był tak wypoczynkowy, że hej :)

• Invis Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, to może zrób sobie dłuższą przerwę :) Pamiętaj, jeśli teraz nie odpoczniesz, to prędko nie będzie okazji.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata ja tez tak mam, po sniadaniu drzemka, bo juz czuje sie zmeczona. Ale morfologie mam cienką..

Dziewczyny odnosnie fiszbin w okresie laktacji, to naprawdę uwazajcie, szczegolnie na poczatku. Zastoje robily sie u mnie nawet w miekkich stanikach, a piersi nawet bez tego, tylko wypelnione mlekiem bolaly i parzyły jak jasna cholera!! Chwila nieuwagi albo sen, a cos juz sie w piersiach tworzylo i dodatkowy ból gotowy. Potem to pewnie mozna o czyms z fiszbiną pomyśleć. Zrobicie jak uwazacie, wiadomo. Dodam, że normalnie nigdy miekkich nie noszę, ale to byl szczegolny czas, czas zmiany podejscia do wszystkiego;-)

Karola trzymaj sie dzielnie i pisz jak sytuacja!

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może kwesfia pogody, ja też jakaś zamulona jestem.

W kręgosłupie biust mi nie ciaży, bo jest czym trzymaç ;) ten sklep w centrum faktycznie jest ok. Można jeszcze wyguglać stanikową mapę, tam są dobre sklepy pozaznaczane.
    Ja jestem wierna Dalii, i może w Dalię pojde - mają piękny model karmnikowy. Ew. sprawdzę jak Alles czy Corin na mnie leżą.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bleee u mnie dzisiaj leje i leje. Chyba tez pojde spac :) w ogole dopiero 2 dzien na zwolnieniu i juz sie rozleniwilam i mi sie nie chce. Musze sie ogrnac i ulozyc sobie jakis plan dzialania, zeby nie lezec bezczynnie. Milego dnia!

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 2 miesiące ogarniam i nic :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pogoda do spania dzisiaj.

Mam ochote na tajskie zielone curry i zaraz sobie je zrobie :) Mniam!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te staniki alles też mi się podobały, ciekawe czy w Lublinie gdzieś stacjonarnie opcja zakupu, bo nie wyobrażam sobie kupować stanika online.

Faktycznie rozmiarówka sieciówkowa bywa dziwna, do hm jeszcze nawet nie podchodziłam, jakoś mam wrażenie że wszystko tam będzie dla mnie za małe w misce przy za szerokim obwodzie :P

W połogu na pewno będę stawiała na maksimum wygody, więc na pewno żadnych fiszbin nosić nie będę, a potem jak najbardziej jeśli znajdę coś sensownego.

Odnośnie zamulenia to ja jakoś daję dziś radę. Nic tak nie dodaje energii jak urlop :D Dziś wstałam sobie normalnie i rano jakoś tak dużo zrobiłam, jak nigdy przed pracą. Bo zawsze przed pracą mi ten czas umykał, a teraz nic nie muszę. Dziś idę po zwolnienie, poproszę kciuki :) No i chyba USG trzeciego trymestru zaliczę przy okazji ;) Wizyta na 17:10

Mietata musisz mieć bardzo pasjonującą pracę skoro tak do niej koniecznie chcesz wracać :) Ja odpuszczam, to ostatni taki czas w moim życiu, tyle czasu dla siebie i tylko dla siebie, bez martwienia się o dziecko już nie będę miała nigdy przenigdy i zamierzam go wykorzystać na maksa i skupić się w dużej mierze na sobie. A jak długi planujesz urlop macierzyński?

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo fajną pracę i fajnych w niej ludzi więc przyznam, ze mi będzie trochę tęskno. Teraz jest jeszcze taki super aktywny czas, pod koniec września robię jeszcze szkolenie i chyba wtedy spasuję i pójdę na zwolnienie, w sensie ten październik już sobie odpuszczę bieganie do roboty bo różnie może być, a wolałabym nie jechać prosto z pracy na porodówkę ;P
    Chociaż teraz jestem taka przytłoczona wszystkim, że najchętniej bym sobie jeszcze z miesiąc wolnego zrobiła.
    Macierzyński biorę roczny, jak mi się będzie nudziło to mogę sobie pracować w domu, mam pracę projektową, tzn pracuję nad swoim projektem, jeśli mi się uda coś zrobić na macierzyńskim to super, jak nie to też luz

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te "Invisowe" koszule są też tu - kiedyś wrzucałam i ja ten link, i któraś z Was jeszcze. Dopiero załapałam, że to to samo :P https://www.slodkisen.com.pl/pl/c/Ciaza-i-macierzynstwo/12

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staniki wolę w necie kupować. W razie czego biorę 2 rozmiary, jak nie mam pewności, a nawet z odesłaniem wychodzi taniej niż stacjonarnie. Ale ja też mniej więcej znam siebie i rozmiar cycków ;)

Ja kiedyś myślałam, że pracować ile wlezie, do pracy jak najszybciej wrócić... Ale to, co nam w robocie fundują, ten kołchoz, pomiatanie, to...odechciało mi się. Tak się właśnie traci najlepszych, lojalnych i pracowitych ludzi.

Mietata, zakwas z buraków sobie zrób, pyszny jest z przepisu Agnieszki Maciąg.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi z allegro używane dżinsy ciążowe z C&A, H&M i jeszcze jakieś dresowe, lidlowe chyba. Wreszcie mam w czym łazić :)
    Wczoraj na rowerze 9km zrobione. Ale załamka - zawsze na estakadę wjeżdżałam luzem na najcięższych przerzutkach, a teraz ledwooooo na malutkich dałam radę... Ech.

Zajrzę chyba do outletu Italian Fashion, widzę że mają spoko legginsy ciążowe, też by się przydały, a może w outlecie są :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś już dostała przesyłkę z projektu body? Na mnie już czeka w punkcie na odbiór, ciekawi mnie co tam jest w środku oprócz body ;)

age.png

age.png
‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ