X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Hm, mnie się wydaje, że jeśli fiszbina powoduje zator to znaczy że wbija się w tkankę piersi zamiast ją obejmowac, ergo - rozmiar jest zły...

Ja w żadną pseudosportową szmate bez fiszbin pewnie nawet nie wejďe, ew.zrobię sobie z cycków monolit, który jeszcze się poodparza. O nie, dziękuję za takie atrakacje na większym biuście ;)
    Jak karmisz, to cycki potrafią zwiększyć rozmiar i to sporo. Przed karmieniem Wielkie balony, po karmieniu mniejsze o dwa rozmiary. Pokaż mi fiszbiny, które potrafią zmieniać rozmiar.
    I nie mówię, że absolutnie nie. Po prostu lepiej się wstrzymać do czasu po porodzie i wtedy dobrać stanik.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Piękne! Podesłałabyś link do sprzedawcy? I jaki rozmiar wybrałaś? Ja generalnie mam M, ale nie wiem, czy w ciąży brać jakiś większy?
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=17268970&order=m
    Bierz rozmiar M.

Invis, Zuza91 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z moremi, ja tez myslalam ze to niemozliwe a jednak, mowie Wam, przez cala ciaze zero rozstepow nigdzie. Jak zaczela sie laktacja w 3 dni mialam cycki w prazki, myslalam ze pekna. Ja mam zagwostke. Szef pieknie zagral: bylam na rozmowie pytal na ile pojde na urlop po porodzie, pol roku czy rok. Obstawilam ze na rok. Wczoraj dowiedzialam sie ze dal mi podwyzke calkiem spora, ale! Od 1 sierpnia! gdzie od polowy lipca jestem na zwolnieniu wiec nic mi ona nie daje dopoki nie wroce do pracy po macierzynskim... Jak pojde na roczny nie dosc ze bede miala 'stare' wynagrodzenie i to tylko 80% czyli grosze, a jak pojde na pol roku to 100% a potem niezla podwyzka. Musze przyznac ze dal mi do myslenia i noezle to rozegral...

c55fflw18twvhf6h.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    A co powiecie na taką koszulę do karmienia? :D
    http://allegro.pl/koszulka-nocna-dla-matek-karmiacych-babyono-510-i6916571425.html

Ale do szpitala chyba niepraktyczna, bo może uwierać?

Madzialena ja jeszcze nie miałam żadnych skurczy przepowiadających.
    Seksowna. Nie powinna uwierac, ale może podjeżdżać na brzuszku, przez co będzie krótsza. Później "szał ciał".

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 - u mnie zrobili tak samo z podwyżką.. Ale ja ich pierdziele :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu czytalam, ze stanik do karmienia kupuje sie w 2 trymestrze.

Kupilam sobie na razie jeden z fiszbinami. Moj normalny rozmiar to 38D,a stanik do karmienia kupilam w rozmiarze 40DD, bo taki idealnie pasowal. W H&M zamawialam w rozmiarze 38E i byly za male, takze stanik trzeba przymierzyc, ciezko w ciemno kupowac.Pewnie kupie jeszcze jakis miekki, bez drutów. A i kupilam na razie jedna bluzke do karmienia.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jak karmisz, to cycki potrafią zwiększyć rozmiar i to sporo. Przed karmieniem Wielkie balony, po karmieniu mniejsze o dwa rozmiary. Pokaż mi fiszbiny, które potrafią zmieniać rozmiar.
    I nie mówię, że absolutnie nie. Po prostu lepiej się wstrzymać do czasu po porodzie i wtedy dobrać stanik.
    No teraz nie zamierzam kupować ;) ale też wiem, że zadna bezfiszbinowa szmatka dla mnie się nie nada. Potrzebuję porządnego podtrzymania.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Ja znowu czytalam, ze stanik do karmienia kupuje sie w 2 trymestrze.

Kupilam sobie na razie jeden z fiszbinami. Moj normalny rozmiar to 38D,a stanik do karmienia kupilam w rozmiarze 40DD, bo taki idealnie pasowal. W H&M zamawialam w rozmiarze 38E i byly za male, takze stanik trzeba przymierzyc, ciezko w ciemno kupowac.Pewnie kupie jeszcze jakis miekki, bez drutów. A i kupilam na razie jedna bluzke do karmienia.
    Normalnie nosiłam 65c, w ciąży wychodzi 70c, a po porodzie miałam 65f. Więc staniki z ciąży po porodzie miały za małą miseczkę i za duży obwód. Dlatego cały czas twierdzę, że ciąża to nie czas na kupowanie karmników. Ja lubię mieć dobrze dobrany biustonosz i nie znoszę jak mi się pasek w okolicach szyi zapina.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Normalnie nosiłam 65c, w ciąży wychodzi 70c, a po porodzie miałam 65f. Więc staniki z ciąży po porodzie miały za małą miseczkę i za duży obwód. Dlatego cały czas twierdzę, że ciąża to nie czas na kupowanie karmników. Ja lubię mieć dobrze dobrany biustonosz i nie znoszę jak mi się pasek w okolicach szyi zapina.

Tylko, ze ja caly czas nosze staniki sprzed ciazy i sa dobre, a te do karmienia maja jakas znizona rozmiarowke, przynajmniej z tych firm, ktore przymierzalam H&M i Motherhood.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Invis Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91, moremi już podrzuciła linka do tych koszul więc nie będę dublować :) Ja będę brała rozmiar M.

Zuza91 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na pierwszej stronie w pierwszym poście stworzyłam PRZYKŁADOWĄ listę wyprawkową. Tak jakby jeszcze ktoś potrzebował :)

wichrowe_wzgórza, Asia_89, mietata, Anulka0407, Pani Moł, Mamatobe♥, Zuza2323 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Karolka,

czy te skurcze mialas bolesne? U mnie w niedziele bylo ich bardzo duzo, ale to raczej takie twrdnienie brzucha na dole, ale bol minimalny. W pon ktg nic nie wykazalo, lekarz powiedzial, zeby odpoczywac, ale do pracy (biurowej) chodzic moge, takze tak to u nas wyglada :(

w sensie, że ja? :) bo Karola w bólach w szpitalu leży chyba.
    U mnie zdecydowanie bezbolesne. Coś tam czuć, ale jak jestem czymś bardzo zajęta, to pewnie część nawet przegapiam. Muszę się złapać za brzuch i wymacać, czy jest twardy, żeby stwierdzić z pewnością, że to skurcz.
    Też mam pracę biurową i chciałabym mieć na nią zezwolenie, bo jeszcze chcę na spokojnie parę rzeczy pozamykać i sama zdecydować, kiedy wolne.

Brzuch mi właśnie faluje z jednej strony na drugą. Mąż się śmieje, że maluch sobie miejsca wolnego szuka, bo matka się za bardzo objadła. Fakt, moje biedne dziecię musi konkurować o miejsce z moimi jedzeniowymi zachciankami, których sobie niestety nie potrafię odmówić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 22:19

gg64k6nl113tz1vl.png

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    jacky88 - u mnie zrobili tak samo z podwyżką.. Ale ja ich pierdziele :p
    Ja nie mam tego problemu, u mnie nie znaja slowa podwyżka......

Pani Moł lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie na pewno do pracy nie wrócę po macierzyńskim, po prostu nie wyobrażam sobie tego w żaden sposób - praca 10-18 za stawkę, która nie uzasadnia ekonomicznie wynajęcia niani. 9 lat na tym samym miejscu wystarczy mi ;) A poza tym czas poświęcony dziecku, szczególnie tak małemu, jest bezcenny.
    Rozważam pracę zdalną z domu, najchętniej na własny rachunek. A jak wyjdzie - zobaczymy ;)

age.png

age.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja w żadną pseudosportową szmate bez fiszbin pewnie nawet nie wejďe, ew.zrobię sobie z cycków monolit, który jeszcze się poodparza. O nie, dziękuję za takie atrakacje na większym biuście ;)

Wichrowe ja przed ciążą miałam 70E-F, więc nie tak mało, a śmigam prawie całą ciążę w półsportowym staniku z kappahl. Ok, biust nie jest tak wymodelowany jak w tradycyjnym, dobrze dopasowanym biustonoszu, ale nie jest to też obraz nędzy i rozpaczy :P Moje cycki mają się bez fiszbin bardzo dobrze i biustonosze na początek karmienia z pewnością też wybiorę dobrze dopasowane, ale miękkie.

wichrowe_wzgórza, moremi lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a możecie zarzucić linkiem do staników sportowych do karmienia? Szukam i nic znaleźć nie mogę :(

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Holibka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Dziewczyny a możecie zarzucić linkiem do staników sportowych do karmienia? Szukam i nic znaleźć nie mogę :(

Nie do końca sportowe, ale te dwupaki są na pewno bez fiszbin. Ale ja chyba będę szukać czegoś lepszego https://www.kappahl.com/pl-PL/bielizna/stanik-do-karmienia/

ten mnie ciekawi, muszę go zobaczyć stacjonarnie
    https://www.gatta.pl/pl/biustonosz-bra-mamma-2.html, bo mam z gatty taki mega miękki tylko do spania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 00:33

age.png

age.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ja mam dodane w koszyku na allegro takie koszuliny:

L_KoszulaRewers_slot6_v1.jpg
    GranatNL.jpg
    M_koszula_napy_slot1_v1.jpg

i fajne biustonosze do karmienia znalazłam, tylko fakt że nie wiem jak celować z rozmiarem... pamiętam, że jak byłam w ciąży z córką to piersi były sporo powiększone przez pierwsze dwa tygodnie po porodzie, później gdy laktacja się trochę unormowała, wróciły do "normalnego" rozmiaru...

Invis u tego samego sprzedawcy mam upatrzone :D

age.png

age.png

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Wichrowe ja przed ciążą miałam 70E-F, więc nie tak mało, a śmigam prawie całą ciążę w półsportowym staniku z kappahl. Ok, biust nie jest tak wymodelowany jak w tradycyjnym, dobrze dopasowanym biustonoszu, ale nie jest to też obraz nędzy i rozpaczy :P Moje cycki mają się bez fiszbin bardzo dobrze i biustonosze na początek karmienia z pewnością też wybiorę dobrze dopasowane, ale miękkie.
    Ja przed nosiłam polskie 65J ;] Modelowanie to jedno, ale właściwe podtrzymanie jest kluczowe. Mam za ciężki biust żeby w byle czym go sobie niszczyć, plus oczywiscie dobry rozmiar = pełna dla mnie wygoda.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Nie do końca sportowe, ale te dwupaki są na pewno bez fiszbin. Ale ja chyba będę szukać czegoś lepszego https://www.kappahl.com/pl-PL/bielizna/stanik-do-karmienia/

ten mnie ciekawi, muszę go zobaczyć stacjonarnie
    https://www.gatta.pl/pl/biustonosz-bra-mamma-2.html, bo mam z gatty taki mega miękki tylko do spania
    O jezu. Jak widzę stanik w rozmiarze s, m czy coś to wystrzelam firmę w kosmos. Chyba są chorzy :D to raczej owijacz-rozpłaszczacz :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ